Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

Den borttappade kalkylatorn gäckar Svensk Handboll - 19:00

Av Redaktionen - 29 mars 2010 19:00

  

Maskinen som förbundet inte använder sig av.

Kalkylator kallas den för. Hjälper till med plus och minus.


Det finns klara indikationer på att Redbergslid nu får sin elitlicens. Detta är början på det som komma ska. Nu måste någon vettig jävel i svensk handboll sätta ner foten. Varför finna en flathet som ska genomsyra handbollens utveckling?


RIK stoltserade redan 2002 med balla höga löner och levde redan då över sina tïllgångar, precis som alla andra. Att man nu 8 år senare inte har redovisat tillräckligt med intäkt och kommande budgetöverskott är en sak, men efter en vecka komma och säga att, nu har vi hittat lite pengar. Nä, för helvete handbollsmesar där ute i hytterna på vischan och etagerna i city, nu får ni göra er röst hörd, ska sporten förknippas med dålig ekonomi utan att det sker någonting. Örebro degraderades av SvFF, mycket liv men det var regler. Konsekvens, precis som med barnuppfostran.


Om RIK får elitlicens nästa säsong helt utan represalier så kommer Stockholmshandbollen jaga dem som fattade beslutet med lupp. Vad blev bestämt och vad var det som gjorde att det hwlt plötsligt var okey? Ett skrämmande beslut vi känner är riktigt nära att offentliggöras när RIK:s ordförande lät mer säker idag än på länge. Skillnaden är en veckas penningajakt och lite fiffel med siffrorna. Svårare verkar det inte vara att få elitlicens.


Dessutom har man under ett antal gånger sneglat åt Norska modellen och där säger reglerna;  underskott och problem ger poängavdrag och i vissa fall också möjlighet att sätta stopp för föreningar att värva nya spelare. Möjligheten finns men det är nog ingen som kommer rösta för det. Handbollsförbundet bestämmer själva i frågan. Man lyssnar också på klubbarna det berör.


Hammarby har gjort ett jobb med att städa, men det behövs mycket mer, dock bedömmer Stockholmshandbollen att Hammarby har varumärket och organisationen bakom sig, trots publiktappet, men RIK har snart bara det eleganta namnet kvar, och så då förstås, Magnus Wieslander, mannen med världens största RIK hjärta.

Fortfarande är skuldbördan tung hos de bägge storstadsklubbarna. Bara trenden får handbollsälskare att rysa.


Det kommer råda anarki i svensk handboll och föreningarna gör som de själva vill och kliar någon feg förbundspamp på ryggen ett par gånger, leker lite med intäktsbudgeten och kalkylerar in lite mer resepengar. Ingen kan säga något - ingen! Stackars de föreningar som behandlas som ren och skär kattskit när det kommer till att följa reglementet, de måste snart börja utöva andra idrotter.


När ska något som är sagt gälla i Svensk Pajboll, för det är snart vad såväl media, spelare, ledare som publik anser om vad status för Svensk handboll är på väg.



Devil

  









 
 
Ingen bild

Jensen

29 mars 2010 20:36

Hammarby borde ha blivit av med elitlicensen för flera år sen. Har för mig att deras skuld nu är runt 600 000:-.
Har man regler som tydliggör vad som gäller beträffande ekonomin ska man självklart följa dom. Att värva spelare för pengar man inte har är ekonomisk doping....
Hela historien med elitlicenser är sedan flera år bara pinsam.

 
Ingen bild

Jensan

29 mars 2010 21:40

Ni gör det bra som gräver!! Sen kan man undra när RIK skall betala ut sina "frusna" löner ifrån säsongen 2008-2009? Det skyltar de inte med direkt, att de är skyldiga 5-7 löner per spelare. Det blir ett par kr det!

 
Ingen bild

Johansson

30 mars 2010 07:00

Det bara lyser avundsjuka här. Varför inte glädjas att klubbarana fått ihop sina pengar och att budgeten funkar. Skulle tro att lönerna i Hammarby är mer än dubbelt så stora i RIK.

 
Ingen bild

Exet

30 mars 2010 08:04

Förut var det ivartfall en Djurgårdare som gjorde Hammarbys hemsida Tommy Kravljanac numera Hofet.

 
Ingen bild

=)

30 mars 2010 08:28

Bra skrivet. Tycker att det går för långt. Hur kan man år efter år tillåta att man inte går plus utan med nöd och näppe klarar licensen. Har Hammarby och RIK betalat av sina skulder / löner till sina spelare?? Har man inte det så tycker jag att det bör vara värvarstopp samt minuspoäng när säsongen startar. Ekonomisk doping är ordet!

 
Ingen bild

U

30 mars 2010 08:43

Jag läser vartenda forum och varenda blogg och det är återkommande om att RIK inte bör få sin fortsatta licens. Dock är det alltid argument i svävande termer som mycket väl kan baseras på rykten och antaganden. Så Ekh, om nu någon vettig jävel ska sätta ner foten, redogör då själv för konkreta fakta om varför RIK inte ska få sin licens. Först då kan jag ta dig på allvar. Ge oss vilka skulder, vilka underskott, vilka uteblivna löner som finns alt. vilka källor det baseras på. Jag säger inte du har fel men tror inte alla belackare baserar sina åsikter på fakta.

 
???

???

30 mars 2010 08:44

Har RIK dragit in på sin hemsida nu också??
Länken funkar inte.
http://www.redbergslid.se/

http://www.redbergslid.se

 
Ingen bild

Teo

30 mars 2010 08:52

Tycker det det är en konmstig diskussion, vi har ett förbund som bestämmer vad som gäller, nu är det så att de kommit fram till att inte utesluta några klubbar. Jag tycker att Elitserien ska bestå av lag som nått det av sportsliga resultat, inte massa rövslickeri mm i något korrupt förbund. Hammarby, H43 och troligen RIK tillhör Sveriges bästa lag och ska givetvis spela i högsta serien. Om sen deras ekonomi är åt h-e så får väl samma regler gälla för dem som för vilket företag som helst, går det åt pipan så blir det konkurs och nedläggning, då upphör klubben. Att utesluta dessa lag och börja flytta upp okvalificerade lag främjar inte utvecklingen av handbollen. Hur kul skulle det vara att se Sävehof eller Guif massakera något mediokert allsvenskt lag, kan hända med bättre ekonomi men sämre handbollskunnande.

 
Ingen bild

3:16

30 mars 2010 09:39

Teo, om lagen underifrån skulle få elitplatser på bekostnad av RIK eller H43 skulle med största säkerhet spelarna lämna lagen och de nya lagen skulle få chans att värva. De flesta bra spelare vill spela i bra lag. Om exempelvis Kroppskultur skulle gå upp så går säkert bra spelare dit. De slipper bli överkörda av Guif eller Sävehof.

 
Ingen bild

Tumbait

30 mars 2010 09:43

Hur kan du säga att H43 tillhör Sveriges bästa lag när Tumba körde över dem med 11 bollar? Handbollen måste förändras från toppen och i det så ligger det ekonomi. Ska klubbar få värva spelare när de inte gjort rätt för sig, tycker du det? Diskussionen var väl huruvida vi har ett förbund som har stake eller ej? Dessutom så kan man snacka inte om sportsliga resultat när klubbarna förstör för svensk handboll och dess image!

 
Ingen bild

Teo

30 mars 2010 09:48

Om Tumba när Elitserien på sportsliga grunder har dom visat att de hör dit, om ett lag krasschar ekonomiskt går de i konkurs och läggs ner, ok, men att de flyttas ner pga av andra orsaker, nej. Om nu Kropps har ambitioner att gå upp så får de göra det på sportsliga grunder, inte pga att några mossiga förbundsregler.

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

30 mars 2010 09:59

Ett företag i RIKs eller Bajens situation hade kursat för länge sedan. För företag finns inga punktinsatser från sponsorer eller långa avbetalningsplaner. Så jämför inte klubb och företag.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sanningsgalten

30 mars 2010 10:13

Hammarbys skuldsaldo hos Kronofogden per idag: 393 550 kronor, avser skatter
Pågående mål, indrivningsplan finns upprättad 18 mars.
1st betalningsföreläggande till Öhrlings på 48 000 kronor, föreläggande.
Dessutom förmodligen obetalda spelarlöner

RIK:s skuldsaldo hos Kronofogden är 0 kronor.
Detta ska väl ändå ses som intressant med tanke på hur mycket skit som RIK har fått.

Jag ställer mig frågan. Hur kan Bajen få elitlicensen, RIK verkar ha kommit längre?

 
Ingen bild

Tommy Kravljanac

30 mars 2010 10:51

Exet: Hur kom jag in i denna diskussion??
Och för info har jag INTE gjort Hammarbys hemsida vilket klart syns i copyrighten.

 
Ingen bild

Anders, Södermalm

30 mars 2010 14:03

Du som kallar dej "sanningsgalten" verkar vara välinformerad. Varför vågar du bara vara anonym. Det går inte att rycka ut några enstaka siffror ur en resultat-/balansräkning som du har gjort. Du är inte ett dugg trovärdig förrän du vågar stå för det du skriver, samt visar källorna till din information.

 
Ingen bild

Till sanningsgalten

30 mars 2010 14:44

Bra det du skriver. Men RIK, om nån klubb har spelarskulder. Jag vet från säkra källor att det rör sig om ett par hundratusen kr, som de är skyldiga spelarna.

 
Ingen bild

Sanningsgalten igen

30 mars 2010 14:47

Enligt vad jag kan få fram handlar det om obetalda skulder för en rad saker som ej är betalade. De har renast skattekontot mot fogden men tydligen så ligger det 600-700 kronor i obetalade skulder. Lägg till att varje lön ska beläggas med arbetsgivaravgifter så kommer samma visa upprepas nästa år. Hur det står till med Hammarbys obetalda skulder har vi ingen aning om - det är hörsägen att spelarna inte har fått betalt men det verkar vara locket på just nu. De har ju fått sin elitlicens och kan arbeta vidare, vilket de också gör med en bredare organisation.

 
Ingen bild

Sanningsgalten igen

30 mars 2010 14:48

oj förlåt Anders från Söder. Det räcker med ett par telefonsamtal eftersom siffrorna är offentliga. Svårare var det inte. Vill du ha nummer?

 
Ingen bild

Anders, Södermalm

30 mars 2010 15:13

Ja du Sanningsgalten, du borde ändra sign till "Ryktesgalten". Du har ringt och du har hört och du verkar blanda ihop RIK och Hammarby IF HF och Hammarby AB.
Jag ha info inifrån laget, men tänker inte gissa vad det är som gäller. Jag tycker att du ska ta med dej några polare, om du har några, lösa inträde och titta på RIK och Bajen eller nått annat handbollslag nära dej.
Jag undrar egentligen vad du är ute efter!

När och om jag har nått vettigt och komma med så lovar skriva om detta och inte vara anonym. Jag kommer oxå ange källan om jag har tillåtelse till det. Vem du än är som kallar dej sanningsgalten så är du inte ett dugg trovärdig.

Morsning o hej

Anders

 
Ingen bild

Anders, Södermalm igen

30 mars 2010 15:47

Det kanske du Galten som har tvingat så många föreningar, av alla slag, att stänga sina gästböcker. Är du ute efter den bloggen nu?

 
Ingen bild

Sanning?

30 mars 2010 15:54

anders, hammarby ab:s rörelseresultat de senaste tre åren är enligt boksluten - 4,7 miljoner. Man har minskat sitt negativa kapital till - 174 000 kronor vilket är väldigt bra. Återstår en hel del men det löser sig nog ska du nog se.
Forza Bajen bärsen och de rakade brudarna

 
??

??

30 mars 2010 16:12

För mig ser det bara ut som minus??

Se länk

http://www.allabolag.se/5566758057/bokslut

 
Ingen bild

Anders, Södermalm

30 mars 2010 17:55

Jag gillar siffror som går åt rätt håll.Snart är dom svarta. Kanske Galten kan ta med sig många polare,som betalar inträde, för att titta på Sveriges bästa och roligaste handbollslag. Näst roligaste är väl Täby HBK numera i div 1.

Glad Påsk, och ikväll skulle det sitta fint med 2 poäng igen.

 
Ingen bild

revisorn

30 mars 2010 19:03

För dig som kollat in länken och bara ser minus, kolla in raden som heter eget kapital, den är viktig, ett minus som blir bättre för varje år!

 
Ingen bild

Emil

30 mars 2010 22:46

Det ser bättre ut än någonsin för RIK säger dom själva i dagsläget.. Efter att ha sänkt lönekostnader radikalt och skurit ner på övrig personal så har dom snålat sig till att faktist få lite beröm istället för all denna häxjakt.. Reglerna kanske är för mesiga, men om man får licens år efter år ska man ju inte behöva få skit år in o år ut!
Det är idiellt arbetande människor som tar sig tiden i brist på resurser!

 
Ingen bild

Till revisorn

31 mars 2010 06:55

Ja, om ínte herr Nelén skänkt bort sina skulder på två miljoner så skulle minuset varit ännu större. Eller har jag fel??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards