Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

Virrvarvet i hönsgården - vi kräver en stark tupp - släpps 21:00

Av Redaktionen - 31 mars 2010 21:00

  


"Att springa som yra höns", ja det är Svensk Handbolls största problem just nu.

Det verkar inte finnas någon som helst tydlig bild av var vi är på väg, vem som gör vad och vilka fokusområden som är viktigast. Att säga att det är organisatoriskt kaos är fel, de gör vad de kan och vad som ålagts dem. Vi hävdar att kompetens- och glödavsaknad ligger mer rätt i mun. Var den meningen inte svenskt språkbruk så ber vi om ursäkt.


Vi anser att det saknas tillräckligt starka och medialt uppmärksammade ledare för Svensk handbolls resa in i framtiden.

Är det någon som tycker något annat? Ställ er då frågan om hur mycket våra "gubbar" syns i den dagliga debatten? Hur många artiklar i media får handbollen? Jämför med fotbollen och ishockeyn, vi är akterseglade med flera tusen sjömil. Innebandyn kommer att gå om oss var så säkra. Så, vad göra?


In med en tupp, en fäktandes och brinnande tupp som tillsammans med våra största profiler skapar en handbollsfeber långt mycket värre än under 90 talet. 

Vi har en sagolik fördel att ha en förbundsordförande som är massmedialt uppmärksammad men Hans Vestberg kan inte göra jobbet, han har inte daglig tid. Det förstår alla, eller vill alla förstå. Är man koncernchef på Ericsson ska man också ha en eloge för att man vill lägga sin lilla lediga tid på den idrott man älskar.


Nytänkandet inom Svensk handboll är ingen sanning, vi ärfortfarande  kvar i 90 talets framgångsrecept fast med 80 talets svartvita profil.

Det håller inte. Det är samma personer i ledning då som nu och det är ett tecken på handlingsförlamning från alla Sveriges handbollsutövare. Ingen orkar men alla vill.

Hur växlar vi upp och vem ska leda arbetetet på bred front. Kommunikationen med klubbarna är obefintlig och man gömmer sig för omvärlden. 

"Accepterar vi att mossan sitter kvar kan vi inte klaga"

Det vet vi också, därför måste vi skapa opinion för förändring. Det är vår mission. Inte bara för stockholmshandbollen, utan för vår nationella konkurrenskraft som idrott.


På Facebook skapar vi nu gruppen Svensk Handboll söker en tupp där vi vill att du också är med och säger din åsikt. Ingen åsikt är fel och den behövs mer än någonsin. Alla ungtuppar är självklart välkomna.

Fördelarna med sociala medier är den att vi snabbt kan lägga fram förslag om förändring med flera starka argument och starkt engegemang.

Vårt nästa steg är att finna företrädare som kan bära fram detta till förbundsstyrelsen, en tupp med riktig kam.

Ju fler som är med, ju större chans är det att handbollen börjar leva ett starkare och mer välmående liv, inte bara på elitnivå.


Tuppen i hönsgården har också för lite "höns" att tillrättavisa så det är självklart lika viktigt att få in nya hönor med mindre grånande fjädrar istället för småtuppar som står i ett hörn och pickar med näbben. Helt färglösa.


Är du en tupp? eller känner du någon som inte är för feg för att vilja förändra svensk handboll med omedelbar start. Ge oss numret eller mailadressen så tar vi kontakt.

Allt sker såklart med den anonyma hatten tills dess vi anser att det är tillräcklig substans i vårt framförande.


Redaktionen för Svensk handboll mot framtiden


 
 
Ingen bild

Peter

31 mars 2010 22:21

Detta var den mest läsvärda text jag läst på länge.

 
Ingen bild

DS

1 april 2010 11:53

Han har förmodligen inte tid eller kanske ens lust då han dagligen arbetar för Sävehof, men jag kan tycka att ett namn som Stefan "Abbe" Albrechtson borde vara ett starkt och intressant namn. Han är drivande för att föra handbollen framåt, känd för att inte vara rädd för att säga vad han tycker och har erfarenheter från både Näringsliv och föreningsliv.

 
Ingen bild

Ordförande

1 april 2010 13:44

Fram med tuppen !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards