Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 19 mars 2010 18:10

....självklart slutspelet och sista omgången i Allsvenskan och Division 1. Sammanfattning av denna säsong med andra ord.

Vi ses i morgon förmiddag, dag, eftermiddag, kväll och natt.

Av Redaktionen - 19 mars 2010 16:15

Grupp A

 

1) Sävehof

4) Ystad

6) Hammarby

8) Malmö


Sävehof vinner gruppen före Ystad. Tvyärr påverkar Albins fot Hammarby så mycket att det helt enkelt blir för tufft för laget att rubba Ystad IF och ett medgångs Malmö på bortaplan. Malmö tar bara 2 poäng och det är mot Hammarby.

Sävehof ohotat i toppen.


GRUPP B


2) Alingsås

3) Guif

5) Drott

7) Skövde


Alingsås och Guif till semifinal. Guif vinner gruppen.

Alingsås kan darra. De har mycket att försvara. Tror på en stenhård kamp mellan AHK, Guif och Drott där Drott till slut får ge sig. Skövde är alldeles för dåliga i anfall för att ha med saken att göra.


Guif mot Ystad i semifinal, 3-1, till Guif

AHK mot Sävehof, Sävehof till final med 3-2


Final Malmö 8 maj, Guif-Sävehof

Rafflande? Nej, Sävehof vinner SM guld i stor stil.


"The Thing"

Av Redaktionen - 19 mars 2010 15:00

Förslaget kommer från handbollfans.se och vi väljer att kommentera


"Det har många gånger diskuterats nivån på division 1 södra och division 1 norra. Vilken serie är bäst, vilka lag skulle slå vilka lag osv. Men det som också varit på tapeten väldigt ofta är den stora frågan om Division 1 är en korpserie? Och ja, det gäller inte bara norra serien då vi fått höra samma sak sägas om södra.


När Allsvenskan infördes sjönk kvalitén på båda division 1 serierna så det dånade om det. Många befarade att det skulle bli en alldeles för dålig nivå och toppen mot botten skulle vara grymt stor och i och med detta skulle även serierna dö i intresse. Det som stämmer är att man också påpekade att för varje år som går skulle serien bli bättre och bättre.

Trots detta är det fortfarande korpvarning på serierna eftersom fler och fler Farmarlag tar plats. Om detta är ett underbetyg för de lag som bekostar platsen är en annan frågeställning.


Kasta ut farmarlagen, slå ihop norra och södra med 6 bästa från varje serie och gör en superettan och en vanlig division 1 serie under denna så höjs kvalitén. Även om det blir lite längre resor för de flesta kan vi inte se några problem   varför kan inte förbundet kan stötta med resekostnader.  

Hur skulle det sett ut med en superetta säsongen 2009/2010 och hur skulle den sluta?  

  1. Djurgårdens IF HF
  2. Rimbo HK
  3. Irsta HF
  4. IFK Nyköping
  5. HK Tyrold
  6. HK Silwing/Troja
  7. H65 Höör
  8. Alstermo IF
  9. Eslövs HF
  10. IK Cyrus
  11. HK Country
  12. Kungälvs HK

--------------------------------------------Svar från Stockholmshandbollen, agent 008


Visst det är bara ett problem och det är markerat med en glad gubbe. Tror ni någonsin att Svhf ska stötta seriens resekostnader, sjukt. Det är ju det klubbarna själva måste bli proffsigare på, att dra in stålar och tillsammans med regionalt förbund tllse att hallar håller för högre krav. Vi kan inte få allmosor av SvhF, det fungerar inte i längden. Sälj namnet på serien till någon miljonär med en son i något av lagen istället och dela på kulorna. Eller?

  

Dessutom så kasta ut farmarklubbarna? Varför? Mer eller mindre alla föreningar du nämner ovan är inte speciellt elitinriktade och har inte resurserna som krävs för att utbilda unga lovande spelare så behåll idén, skruva lite i den och gör om och rätt så blir nog alla nöjda.






Av Redaktionen - 19 mars 2010 13:15

Tomas Axnér säger frågar sig idag, ”Vad som händer hos licensnämnden efter dagens deadline” och det är den stora snackisen. Alla väntar besked.


Ska de fälla kan de inte välja en förening utan måste dra samma kam genom elitlagens lusfyllda hår. Där finner vi H43, Hammarby och RIK, där de två sistnämnda skriker efter svenska kronor.


 H43  har en stabilare intäktskälla genom nyvlaet av i Uddenäs och bör således gå fria då deras licens aldrig varit föremål för handlingsplaner som inte uppfyllts.

De som står först på tur är självklart RIK där man brottats med bekymret i många år nu. Vi i Stockholm tycker det är olyckligt, men vi tror att RIK är ute ur Elitserien.

När t.o.m RIK:s ordförande gått ut och uttalat sig så vagt som han gjort känns det som också han givit upp.


Skulle det nu bli ett officiellt beslut innan slutspelet drar i gång är det bara RIK som åker dit. Väntar men tills efter slutspelsserien beror det på att Bajen också hamnar utanför Elitserien nästa år. Tyvärr så har inget besked kommit idag och det verkar då som tes två ska infalla så snart Hammarby spelat klart. Är det så vi ska tolka det?


Sorligt för Svensk handboll och framtiden i två storstadsregioner.


Keep up the hope, and for all of them.


Thing

Av Redaktionen - 19 mars 2010 11:49

Stor tv-fest väntar i slutspelsserien – över 20 matcher direktsänds.


Stor tv-fest väntar i slutspelsserien – över 20 matcher direktsändsÖver 20 matcher kommer att direktsändas och först ut är Guif-Alingsås på söndag.
– Med den publikinramningen som brukar vara i Eskilstuna är det en perfekt uppstart, säger Arne Johansson från föreningen Herr Elit Handboll.

Grattis alla handbollsälskare. De närmaste månaderna är det bara att bänka sig i soffan och ladda för handbollsdramatik. När slutspelsserien inleds är tv-kanalerna väl förberedda. Sex matcher kommer att sändas i TV 4 och/eller TV4 Sport. Dessutom går SVT in och sänder minst 15 matcher (kan bli fler om några av semifinalerna går till fem matcher).


– De har medvetet förskjutit sin bevakning och lägger allt krut på slutspelet. Nu går de in stenhårt och det är vi så klart glada för, säger Arne Johansson.

Först ut är alltså Guif-Alingsås på söndag som direktsänds i TV4 Sport med start klockan 14.45 (först studiosnack sedan avkast 15.00)


– Vilka matcher som sänds diskuteras fram via förbundet, HEH och tv-kanalerna. På söndag var det inget särskilt svårt val med tanke på att det är en repris på SM-finalen. Sedan gör publikinramningen i Eskilstuna att det blir en bra tv-produktion, säger Johansson.

Nästa match att direktsändas är Hammarby-Ystad som spelas torsdag den 25:e mars i Stockholm. Schemat efter det är inte spikat ännu.


– Det bestäms efter hand men klart är att många matcher kommer att kunna ses av tv-publiken, säger Johansson.

Guif spelar i slutspelsgrupp två tillsammans med Alingsås, Drott och Skövde. I grupp ett spelar Sävehof, Ystad, Hammarby och Malmö.


De två bästa i varje grupp går vidare till semifinal.


Denna artikel är självklart hämtad från Folket i handbollens Mini Mecka. Eskilstuna.

Av Redaktionen - 19 mars 2010 10:30

Boquist flyttar hem - men nobbar VM

Sju år som utlandsproffs får räcka.
Martin Boquist, 33, flyttar hem till Sverige.
Han jagas redan av elitserieklubbar - men nobbar VM på hemmaplan i januari.

Martin Boquist

Född: 2 februari 1977.
Familj: Hustrun Jenny (Lindblom, 61 landskamper som målvakt före knäskadan 2002), sönerna Arvid, 5, och Vidar, 1.
Klubbar: HP Warta, Redbergslids IK, THW Kiel, FC Köpenhamn. Landskamper: 218.
Meriter: VM-guld 1999, VM-silver 2001, EM-guld 1998 och 2002, OS-silver 2000, tre SM-guld, ett tyskt och ett danskt mästerskap, vinnare av elitseriens skytteliga fyra år i rad 2000-03.





- Det känns som rätt tidpunkt att bryta upp och göra något nytt, säger den 218-faldige landslagsmannen som blivit mästare i tre länder.
De senaste fem åren har göteborgaren - från HP Warta på Hisingen - tillhört FC Köpenhamn.
Två år återstår på kontraktet. Men klubben upplöses i sommar och går ihop med storsatsande AG Köpenhamn som siktar mot Europatoppen.
- Ett jättesatsning där jag är erbjuden att vara med. Men konceptet känns inte rätt. Därför har familjen (fru och två söner) tagit beslutet att flytta hem.
Dock inte till Göteborg - utan i närheten av Enköping där hustrun har sina rötter.

Var hamnar Martin? Ja det finns egentligen inte många alternativ helt enkelt och vi hoppas att väljer Stockholm. Här kan hans utbildning få fäste tror vi. Stockholm kan erbjuda mer saker än handboll. Det är den fördelen vi kan konkurrera med. Agera nu tack.


Av Redaktionen - 19 mars 2010 09:00

Han har varit i Alingsås under snart 10 månader men han har redan fått erbjudanden som förmodliegn är svåra att motstå.

Andreas "Stocken" Stockenberg, ung handbollstränarrebell som måste snart ta beslut om förlängning av sitt 1+1 kontrakt som "ungdomsansvarig" i AHK. Han har förvisso nu också fått erfarenhet av Champions Leaguespel och elitserielunk så han kommer nog att vara kräsen.


Andreas är bara 29 år gammal och enligt oss intressant som assisterande tränare i HK Aranäs. Vi tror att det blir svårt att motstå lockelsen därifrån. Från huvudstaden hörs det att Djurgårdens nya satsning i Allsvenskan hade föredragit Team Oscarsson och Stockenberg. Det vore något att bita i.

En valiumbalsamerad och en med touretts syndrom. Bara det hade fler åskådare för Djurgården bara det.


Andreas får rubiker, både på och utanför banan men är ett ledarämne för framtiden. Många är de som trampat i klaveret genom åren. Det får och går att leva med.


Vad säger du "Stocken", Aranäs, AHK eller Stockholm....


  









Av Redaktionen - 19 mars 2010 00:00

  Vi väntar på svar från en fjärde redaktör.....Batman. Håll ut.









Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards