Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 29 mars 2010 09:00

Återgår till rubriken och kom på att jag dagdrömde. Men vore det en omöjlighet att få lapp på luckan i Stockholm. Var fan finns patriotismen? Ska vi behöva lämna alla klubbfärger i kofferten och bilda Stockholm Captial HK? Det kanske är så, men vem tar tag i det?


Det har skrivits massvis i olika forum huruvida handbollen är bra på att marknadsföra sin idrott i region Stockholm. Tappet i antalet ungdomslag i seriespel, vilket vi beskrivit tidigare, torde vara ett tecken på att tillväxten är missväxt.

Räknar man baklänges så innebär en minskning på 50 seriespelande lag inom ungdomshandbollen säkert en minskning med 2500-3000 presumtiva ”kunder” till handbollen. Om 10% hade valt att gå på handboll så hade det betytt massor.


Igår befann sig undertecknad på plats i allmänna hallen för stockholmsidrott, Eriksdalshallen, för att som en av knappa 800 åskådare bevittna slutspelsmatch i handboll. Spelet i sig var helt okey, närmare riktigt bra från Hammarbys sida faktiskt, Sävehof såg mest ut att vara fat and happy ska dock tilläggas. De var så dåliga att man kan tro att de la sig med flit.


Handboll och Stockholm är en ekvation som faktiskt har fungerat tidigare.
När Elitserielagen Hellas fick sällskap av Cliff i högsta serien var det massvis med Stockholmare som slöt upp, jag kom ihåg det själv. Det var som att gå på hockey, det var stämning. Dessutom så är ju handbollen unik då man sitter så nära spelet att man kan ta på det, känna lukten av klistret och höra varenda svordom från såväl spelare som ledare. Helhetsupplevelsen i en handbollsmatch, är faktiskt, hur färgad man än är, svårslagen för någon annan idrott. Det är kamp, det är inga glaslirare som ligger och vrider sig i plågor och det är aldrig publikkravaller.


Ett av problemen är att det finns för många ”elit” lag. Förr fanns det två, sen kom Polisen/Söder och sen kom Tumba och sen kom Djurgården och till sist Hammarby, sen skulle hela Stockholm vara elitlag. Alla skulle försöka att göra resor med sina A lag och ingen hade längre tid för att gå och titta på handboll. Det blev inte en självklarhet, Stockholmshandbollen blev till för många olika färger, man kunde bara följa en och det var den klubb man själv var engagerad i. Nu är det en fördelning av åskådare på ett helt annat sätt.


Det behövs ett par elitserielag i Stockholm, kanske tre som tillsammans, för handbollens skull, sätter sig ner och bestämmer sig för dialog. Speldatum och marknadsföring av varandra, gemensamma aktiviteter och en påtryckning mot handbollsförbundets pajaseri till PR avdelning. Man får helt enkelt leka förbund själva.


Jag tycker att pappor och mammor som levt med handbollen också måste välja handbollen som nöje, i alla fall någon gång. Ta med dig ungarna och några hundralappar och se till att det tittas på handboll. Det är en del av ditt ansvar, och gnäller man på handbollslandslagets missade framgångar så gnäller man också på sig själv. För det är på regional nivå som blivande storstjärnor föds och det med hjälp av patriotisk hemmapublik.


Länge leve handbollen i Stockholm – skiter du i att bry dig om den blir den ledsen.



Devil


 

Cliffs Elitserielag 1988-1989, Noterbart är att laget var Stockholmshandbollen och årgången hade samlat spelare från hela Stockholm. Det var bätttre tryck och hjärtat handlade om Stockholmshandbollen.





Av Redaktionen - 29 mars 2010 01:15

Men vi säger i alla fall att Ljubo inte får någon guldbagge för detta. Undrar varför i helvete han var tvungen att prata danska när han inte kan det. Talanglösare får man leta efter.


Av Redaktionen - 28 mars 2010 20:59

När vi som minst trdde det så krossar Bajen det stora starka Sävehof med tio bollar och slutspelserien lever. Helt underbart. Bajen behövs och så länge serien lever ju mer nerver handlar det om. Allt kan hända.

10 bollar ja, Tumba tyckte nog inte att det räckte utan man pulveriserade H43 Lund, man sopade dem av banan. Man vann till slut med 11 mål. Enligt matchrapporten var det ett lag på banan. Experterna får kanske rätt, Tumba kan ta poäng och komma trea. H43 är ruggigt illa ute redan nu. Vi får se. Nya matcher i veckan.


Skön 08 helg på elitnivå. Mer sådant, mer 08 om vi får be.


Av Redaktionen - 28 mars 2010 16:00

Halmstad Arena, anno 2009


Det byggs arenor på löpande band. Ovanstående är en kommunal satsning i Halmstad. Nu rustar Ystad tillsammans med NCC en ny arena. Det skulle innebära att man med 4-5 mils radie nu snart har 3-4 mycket härliga publikmagneter.

I Stockholm har vi eriksdalshallen, mossigt värre.

Vem är det som sitter och tjurar av politiken i Stockholm. Ja inte fan är det en person som tänker på inomhus idrott. Fortsätter de att belägga grusplaner med svindyrt konstgräs så borde det snart innebära slutet. Varför i helvetes jävlar(ursäkta språket) kan inte Madeleine Sjöstedt börja tänka på att det behövs ett Idrottsstockholm på elitnivå i fler idrotter? Kan hon något om hur man bygger intresse för elitidrott? Vill hon inte så kan hon i alla fall avgå till förmån för någon som försöker. Mycket röster att hämta i valet för alliansen men nu är det upp till sossarna att lova byggen för inomhusidrott.


Eriksdalshallen, Anno 1937. Det andas inte framtid.


Av Redaktionen - 28 mars 2010 12:44

  


Nu krigar arne öppet med klubbarna, bland annat AHK om huruvida felet med det "nya slutspelet" har arbetats fram av HEH:s styrelse eller av HEH och de klubbar de representerar och symbios.

Bedöm Arnes författade inlägg och återkom med minst en kommentar.

 

Citat

 

I bl.a Alingsås Tidning, Tidningen Folket och nu senast i lördagens TV-sända slutspelsmatch i Halmstad har spelare och tränare i Alingsås HK kollektivt ägnat sig åt att gnälla över och såga det nuvarande slutspelssystemet. Detta har de förstås sin fulla rätt att göra och de är säkert inte heller är ensamma om sina åsikter. Både direkt och genom insinuationer framhåller man dock att denna eländes ordning tillskapats av några överordnade "styrande" utan hänsyn tagen till vad klubbarna vill och tycker.

Frågan är emellertid om man överhuvudtaget känner till bakgrunden till nyordningen med två slutspelsserier i stället för kvartsfinaler i bäst av fem?


När beslutet togs vid möte den 20 mars 2009 hade elitklubbarnas styrelse ett enhälligt förslag till spelordning för säsongen 2009-10 som bl.a innebar bibehållet slutspelssystem med bäst av fem kvartsfinaler, fem semifinaler och en final. Dagarna innan mötet uppkom ett alternativt förslag som bl.a innebar avskaffande av kvartsfinalerna och införande av slutspelserier enligt det system som nu gäller. Med emfatisk argumentering av flera, däribland AHK:s delegat, övertrumfades styrelsens förslag till förmån för förslaget med två slutspelsgrupper.


Den så "maktfullkomliga" HEH-styrelsen har m.a.o blivit måltavla för kritiken i ett ärende där man med häst och vagn blivit överkörda av majoriteten av elitklubbarna, däribland Alingsås HK.


Mot denna bakgrund kan ovanstående konsumentinformation vara på sin plats då man med visst fog kan kräva att framförda åsikter är förankrade i den egna klubben. Patetiskt var ordet!

 
Arne Johansson

  

Av Redaktionen - 28 mars 2010 10:58

Med sin fröjdiga handboll gör man över 70 mål på två matcher mot Skåningarna från Eslöv och är nu klara för slutkval mot Eskil. Där kan det gå hur som helst men om inte Eskil höjer nämnvärt i försvaret så kan Rimbo skrälla och Rimbo ligger ju närmare Stockholm så trots allt blir det en färgad kommentar "Rimbo tar det här", även om vi tror att det är nu skillanden mellan Div 1 och Allsvenskan kommer att visa sig. Vinner Eski matchen bakåt så vinner det tämligen enkelt, men det ska också ske. Intressant kvalmatch väntar "hemma" i Norrtälje.


Läs mer om matchen

Av Redaktionen - 28 mars 2010 07:33

Igår visade Kristianstad och Lif Lindesberg sin överlägsenhet. 10 respektive 8 måls skillnad på bortaplan mot Önnered och Hästö. Vad ska denna serie sluta i? Nu är det upp till Tumba att försvara 08 land. Kan de skrälla? Vi får återkomma om detta. Det ser ut att bli en mindre intressant kvalserie vad gäller spänning i alla fall.

Mosade hemma i första så vet förmodligen både Önnered och Hästö nu vad det är frågan om. Skillnaden är enorm med andra ord.


-------------------------------

Till elitserien och HK Drott som nu vända upp och ner på slutspelsgruppen. AHK får inte ut speciellt mycket av sina olika uppställnigar op 9 meter. Det saknas spets och att Bliznac höjs till skyarna av AHK publiken är tecken på inkompetens.

Han kommer inte till och visar heller ingen vilja att försöka. Drott vinner matchen och Wedberg förlorar den. Att spela med betongklumpen Wedberg framåt är en sak, det kan gå ibland, men att välja honom mot Mattsson bakåt kan inte vara rärr. Iveland står inte bara på hälarna, han är fastspilkad i golvet. Är Kangas i frysboxen eller varför får han inte ens spela bakåt? Märkligt.

--------------------------------

Dagens handbollsstockholm kan om den är snabb, förflytta sig från Eriksdalshallen i eftermiddag till Tumba klockan 18:00. Den stora frågan är hur det ska gå till med tanke på att det inte finns möjlighet att ta bilen till bajenmatchen för mer än 40 personer, resten får parkera i Liljeholmen om man inte vill betala biljett och böter. Parkeringen på söder är undermålig runt hallen, eller undermållig förresten, den är obefintlig.

--------------------------------



Av Redaktionen - 27 mars 2010 13:52

Vad tror ni Stockholm, kan Hellas lyckas? Varumärket är starkare än många förstår. Speak out! Texten borttagen pga av formuleringsproblem. Vi återkommer med en artikelt i ämnet under morgondagen.

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards