Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 26 mars 2010 21:00

Vem talar vi om? Jo, självklart farbror Ulf Tomas Axnér, född den 30 november 1969, med moderklubb Lödde.

Också den enda Lunda AIK:aren i hela Sverige. Eller finns det fler där nere på slätten?


Trots Tomas extremt långa handbollskarriär, med utlandssejourer i såväl Gummersbach som Minden, har han aldrig fått göra en landskamp. Det är gammal skåpmat och totalt förlegat, så det tänker vi inte belysa. Han var irriterad redan på Bengans tid, nerlusad av kommentarer om att han borde varit med etc etc. Det är inte glömt, Tomas, du var bra, vi håller med.


Tomas har i sin handboll fått sett en hel del i svenska arenor. Han vet var de ligger och han vet i vilken av duscharna man pissar i. Han känner

Det är hans arbetsfält, hans liv handbollen. Vardagligt arbete sker i enskilda firman som enligt SNI koden är på banan med ;

"Företaget ska bedriva produktion av film, video, TV-program. Idka tränings-, forsknings, föreläsnings, undervisnings- bloggverksamhet samt därmed förenlig verksamhet"

   

Stor i ord, bild och framtid

  

Tomas kommer inte att bli ett tomrum på planen, tyvärr, ingen kommer att snacka om att, det var bättre på Axnérs tid. Men vad spelar det för roll. I media ska han finnas, i media ska han leverera handboll på högre nivå, ja ända upp i maktens korridorer. Han betyder mer som debattör än som högerflank och det är vi i handbollssverige förbannat glada över.

Ta åt Dig Tomas och förvalta det här rätt. Vi på Stockholmshandbollen kommer att vilja se dig i någon stor kommuikativ roll för Svensk handboll i framtiden.


I din sista match i 08 land, Tomas,  så kan Tumba nog inte leverera lika många hundra som H43 kommer ha på matchen i Köttfärs och frostis arena.

Men några fler än bara golvtorkare kommer det, vad sägs om fyra-fem hundra. Nu kan resten av seniorhandbollen i Stockholm komma då matcherna har tagit slut.

Vem vet, du kanske får avsluta din stockholmskarriär med en vinst, allt annat vore en stor sensation.


IFK Tumba HK - H43 Lund, Söndag kl 18:00, Idrottshuset Tumba.

Av Redaktionen - 26 mars 2010 19:51

Idag släpptes det ingen bomb. Det var mer eller mindre solklart att bägge lagen har en sådan styrka kring sitt varumärke att folk sluter upp kring verksamheten när det blåser snålt. Att Hammarby finns kvar är fantastiskt viktigt för reigonen och det var också en del av stockholmshandbollens största farhågor att Hammarby skulle ryka.

Grattis Stockholm, det finns hopp.


Nu till det svåraste beslut som Svenska liganämnden har tagit, att peta ner RIK till Allsvenskan. Det är solklart att den klubb som levt över sina tillgångar sedan 2002 nu måste få sitt straff. Det är inte hållbart och oavsett om RIK är en gammal god tradition i Svensk handboll så måste saker förändras. Tyvärr RIK, ni ryker.



    

H43 Lund              Hammarby  IF HF   Redbergslids IK















Av Redaktionen - 26 mars 2010 15:00

Heh säger:

 

Elitserien 2009-10 kan bokföra en rekordökning vad gäller publiksiffrorna. För femte året i följd ökar publiktillströmningen och säsongens publik uppgår till 1452 åskådare per match. Att jämföra med 1261 säsongen innan. En ökning med drygt 15 procent. En positiv trend som näppeligen någon annan lagidrott kan uppvisa.

Flera skäl ligger bakom publikökningen. För det första har elitserien i år varit jämnare och mer oviss än på mycket länge vilket betytt många betydelsefulla matcher. IFK Kristianstads comeback i eliten har varit välkommen då staden håller ställningarna som ett av landet bästa handbollsfästen. Den nya arenan i Halmstad, som invigdes så sent som i mellandagarna, har redan fört upp Drott från en undanskymd till en framskjuten plats i publikligan. Vidare blev dubbelarrangemanget "Slaget i Malmö" en publiksuccé med över 8000 åskådare.

Publiksnitt 2009-10

1. Ystads IF - 2 089
2. Guif - 1 964
3. Drott - 1 924
4. IFK Kristianstad - 1 864
5. IFK Skövde - 1 761
6. Lugi - 1 704
7. HK Malmö - 1 648
8. LIF Lindesberg - 1 472
9. Sävehof - 1 281
10. H 43 - 1 224
11. Hammarby - 942
12. Alingsås HK - 937
13. Redbergslid - 779
14. OV Helsingborg - 736

Totalt snitt: 1 452

Publiktoppen 2009-10

1. 8 108 HK Malmö - Lugi
    8 108 Ystads IF - H 43
3. 3 810 Drott - Redbergslid
4. 3 047 Lugi - Ystads IF
5. 2 885 H 43 - Lugi
6. 2 745 Lugi - H 43
7. 2 545 Drott - Ystads IF
8. 2 512 Lugi - HK Malmö
9. 2 462 Drott - HK Malmö
10. 2 351 Drott - Hammarby 


Vi måste få be att kommentera detta rent löjliga uttalande, vem ska vi lura?

Läs vad avbytarbänken har att säga angående publiken i slutspelet till att börja med.

Men slaget i Malmö är ingen nationell ökning och vad gäller Drott så borde slutspelet visat på en ökning mot ovan siffror, men icke sa nicke. Nyhetens behag. Drott måste jobba vidare.

Det är ingen statistisk säkerställd ökning det är bara en lek med siffror där någonting

får en enorm betydelse i snittuträkningen.  

Det är när snittet inte handlar om småsummor längre det är intressant.

Alla dessa Skånederbyn ger också en skev bild av nationell ökning där en del också består i att Tumba försvann och IFK Kristianstad kom till.

Ni kan jämföra fotbollen i år, de minskar, speciellt eftersom Åtvidaberg och Mjällby inte kan uppvisa de siffror som Hammarby gjorde. Sluta kasta er med siffror när allt pekar åt annat håll. Tål den granskning av journalistiken? Svenska mästare i botten? Som vanligt i vår idrott.


"Tappet från föregående säsongs första kvartsfinalmatch är i snitt över 300 personer. Betänk då att serien denna säsong haft ett högre snitt under grundserien, än föregående säsong. Fallet från grundseriens 1452 åskådare i snitt kommer inte heller att falla beslutsfattarna i smaken". citerat Avbytarbänken 


Evert

Av Redaktionen - 26 mars 2010 11:45

I Skåne väcks handbollspubliken till liv varje år i Prologen. Där spelar man elithandboll mot varandra innan serien startar. Det är alltid en kamp lagen emellan.

I Stockholm spelar vi DM, ett förlegat idrottsligt uttryck bara det. När man hör namnet tänker man på en kantnött silvermedalj med en ful handbollsgubbe på framsidan och snedvriden stansning på baksidan som säger "Distriktsmästerskapen 2009".


Regionen måste göra något åt saken då kvaliten på lagen, spelschemat och intresset för detta är lika med -. Alltså mindre än 0. Jo det går eftersom det hånskrattas åt upplevelsen så är det negativt för handbollen.


Stockholmshandbollen har ett förslag som vi vill debattera.

  

Stockholmsmästerskapen by sponsor


1. Till att börja med så ska alla seniorlag från Div 3 och uppåt deltaga, det kostar 500 kronor att delta per lag. Är man inte med så kostar det 3 000 kronor att dra sig ur. Det kan förbundet kräva tycker vi.

2. Det skulle innebära 30 lag, inga farmarlag är inräknade

3. Matchupplägget blir komprimerat i 3 hallar under fredag, lördag, söndag.

4. Matchtid 2x15 minuter

5. Handicap system i straffar före avkast

- 3 st per division, alltså maximalt 12 st per match

- Sätter ett lag alla 12 straffar vinner man matchen med 12-0.

- Lag från lägre serier som trots strafffördelen vinner match mot lag från högre division får 3 poäng istf 2 poäng.

6. 15000 kronor till vinnaren


Gruppindelning


Seedningsgrupp 1

Hammarby, Tumba, Djurgården, Rimbo

Seedningsgrupp 2

Skånela, Silwing, Täby, Tyrold, Lidingö, Tyresö

Seedningsgrupp 3

AIK, Djurgårdshof, Ricoh, Sollentuna, MP

Seedningsgrupp 4

Skuru, Westermalm, Vassunda, Kungsängen, Bolton, Åkersberga, Huddinge, Hellas, Polisen, Salem, Handen, Swithiod, Skogås, Stockholm Finest


Grupp 1 - 2 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

Hammarby, Skånela, Rimbo, Tyrold, Skogås

Grupp 2 - 2 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

Tumba, Djurgården, Täby, Silwing, Swithiod

Grupp 3 - 1 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

Lidingö, Tyresö, Ricoh, Salem, Skuru

Grupp 4 -1 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

AIK, Djurgårdshof, Sollentuna, MP, Bolton

Grupp 5 - 1 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

Skuru, Westermalm, Vassunda, Hellas, Handen

Grupp 6 - 1 lag vidare, totalt 10 matcher ska spelas

Kungsängen, Bolton, Åkersberga, Huddinge, Sthlm Finest


Efter gruppspel väntar slutspel 8 lag i fyra kvartsfinaler

Vinnare grupp 1 - Vinnare grupp 6

2:a grupp 1 - Vinnare grupp 4

Vinnare grupp 2 - Vinnare grupp 5

2:a grupp 2 - Vinnare grupp 3


Semifinal och final såklart


Totalt spelas alltså 67 matcher i turneringen och den ger väl kanske inte så mycket för elitlagen men det skapar Handbollsstockholm och det måste vara viktigare än någonting annat. Kom gärna med synpunkter.


DD


Ska vi arbeta vidare på modellen?

Av Redaktionen - 26 mars 2010 09:45

Visst är det så, ingen kan säga emot. För samtliga lag som ej spelar kval så är den över. En massa vuxna handbollsspelare och ingen verksamhet alls. Tror heller inte att det körs igång försäsong förrän i Juni. Tre månader är inte rimligt uppehåll.


I kommande debattserie ska vi försöka ge förslag på hur handbollssäsongen kan förbättras genom att, just det, öka spelfrekvensen så att det spelas mer handboll och framförallt, i längre perioder för de allra flesta.  Nu är det bara ungdomsverksamheten kvar som har sitt teamsportiaslutspel.


Halldilemmat i stockholm blir alltså över en natt mycket mer hanterbart.

Vid denna tidpunkt kanske det skulle finnas tid till eftertanke och träningsutbyte mellan föreningar. Gemensamma utnyttjanden av fysiskt träningsområde, såsom Bosön eller liknande. Varför inte en gemensam fysprofil där det då också ingår som ett moment i en tävling. Vad gör annars lag som hamnat i mellanmjölks placeringen? Inte fysar dem ihjäl sig direkt.

Allt för att lära av varandra och bli bättre.


Avslutningen skulle kunna vara en sponsrad turnering med prispengar. Det krävs ingen sanktion där inte. Avslutningen kan bli i bankettform där 08:orna får bygga relationer som på lång sikt är en stor fördel för regionen. Är det en omöjlighet?

Varför inte kalla den, "Mellantiden"  eller nåt?


Dessutom så bör det finnas möjlighet att redan innan säsongen avtala med de klubbar som inte längre spelar, att till ett riktigt vettigt pris, kunna gå och stötta regionens övriga lag som spelar kval eller slutspel. Det ger kunskap och gör det till en laggemensam aktivitet så är det trevligare. Hur många i Sollentunas Div 2 lag har satt sin fot på en Hammarbymatch? Läser ni så svara då!


Debatten fortsätter till lunch och då handlar det om DM i Stockholm, vem vill vinna?


  









Av Redaktionen - 25 mars 2010 21:00

Ta en titt här, e du snäll och kom tillbaka hit sen tack.


På bilderna finns det mycket kunskap, visst är det så. Vi ska inte förringa den.

Men är det inte lite skrämmande att varje ordförande ändå besitter den grå kalufsen? Vem ska ta detta vidare?


Varför förändras inte handbollen snabbare, eller rättare sagt, varför går det inte snabbare att förändra. När vi ser människorna som "ska göra det" saknas en person, den starka ledare håller ihop det hela? Om man tänker företaget Handboll, med 1,8 miljoner oavlönade handbollsälskare ska bli motiverade, krävs det då inte någon som står upp och säger de bevingade orden "Vi ska mot världstoppen åter vandra, var med på resan, allt börjar i din klubb". Det går inte bara att med 12 punkters Times New Roman på en .doc fil skapa förtroende, man måste skapa och vilja genomföra mänskliga möten. Precis som en duktig talare från talarstolen gör till åhörare i salen eller på TV:n. De kan till och med få skit att smaka gott i många öron.


Citatet nedan talar också om att ingen har tagit på sig ansvaret, det ska bara flyta på. Vem vill hålla i taktpinnen? Vem vill se till att det börjas spela ljuv musik? Ska det vara matcherna i Sverige under VM? Bedöm själva.


"Konferensen avslutades med en diskussion om hur svensk handboll skall kunna skapa positiva effekter av att vi arrangerar ett VM på hemmaplan 2011. Det viktigaste budskapet är att alla inom handbollen har ett ansvar och att alla goda krafter måste samverka för att VM skall bli ett avstamp för en långsiktig och positiv utveckling för handbollen"

  

Det var ord och inga visor det. Det går av sig självt och när det inte går längre så kliar man sig i huvudet och förlorar lika många utövare i handbollen som mjällschampot man inte tog på morgonen, hade kunnat satt P för.


// Devil



  

Det gråa handbollssverige måste bli modernare



      

En stor del av framtiden


Av Redaktionen - 25 mars 2010 11:38

Den som gapar efter mycket, mister inte hela stycket.

Detta är handbollens nya metafor, devis eller slogan. Välj själva.

Är det så att vi ska ställa oss i ett hörn och likt en kameleont sträcka ut tungan så fort någonting flyger förbi eller ska vi liksom leoparden, vara på ständig jakt för att näringssätta oss? Välj själva.


Det finns en inavel och ett revirspinkande i svensk handboll som gör att det dunkas ryggar och snackas istället för att kapa huvuden och agera. 

En tydlig kritik råder idag mot såväl förbund, HeH som mot klubbarnas sätt att driva elitverksamhet, den elitverksamhet som idag inte finns i vare sig förbund, Heh eller tillräckligt många klubbar. Det måste börja någonstans.


Svensk handboll måste förstå att man befinner sig på en marknad, en marknad med konkurrens och utsatthet. Förändras eller förfinas inte produktutbudet så springer andra om. Innebandyn är ett exempel på det.


Kvalitén i allt vi gör slår rakt igenom, ner till handbollskolornas sätt att marknadsföra våra idoler.


Medias favoriter hockey och fotboll spelar i en annan division, deras organisationer är tillräckligt vassa, det är företag som arbetar. Passar det inte så dra, det finns folk som kan och vill, ja så kan det låta. Svenska Hockeyligan har sex stycken medarbetare, omsätter 120 miljoner och arbetar under målbilden

”Bolaget ska, som företrädare för föreningarna, tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bl a radio- och TV-rättigheter samt ett antal för föreningarna gemensamt huvudsponsorskap. Beträffande de sportsliga frågorna så skall Svenska Hockeyligan AB verka för en långsiktig stark svensk elitishockey (elitserie, landslag, övriga förbundsserier och elitjuniorverksamhet). Den totala omsättningen uppgår till ca 120 mkr”


I Svensk handboll finns ingen sådan struktur. Man vet inte vem som äger vad, alla spinger för att man älskar handboll men ingen vet egentligen var man är på väg.

VI har en undermålig infrastrukur och allt verkar falla mellan stolarna och den vision som någonstans finns nedpräntad kommer inte ut. Vi anser att det saknas en stark, orädd och mediakåt person som leder arbetet. Någon som kan få rubriker för att man inte alltid säger det folk förväntar sig att man ska säga.


Handbollen syns inte, den hörs inte, den ställer oss i ett hörn och är kameleonten som slickar i sig av godsakerna och sen går hem och tjurar för att de inte visar mer inslag på TV. En leopard hade aldrig gott hem, han hade letat efter den som tillverkade godsakerna, lagt ramen om halsen och sagt, nu tillverkar du godsakerna åt mig i raskare takt din jävel, annars äter jag upp dig.


Upprop Svensk Handboll – agera nu eller aldrig


Det finns kunskap, kompetens, det finns idéer och det finns krafter som kan ta oss in i framtiden. De sociala medierna räcker inte med att prata om, man måste förstå spelplanen.

Galjonsfigurer är det också gott om när vi vinner en landskamp eller ska få biljetter och VIP buffér på SM och VM jippon, men när det blåser är det få som visar sig.

Eller blåser förresten? Det blåser för lite i svensk handboll, så det behövs någon som ser till att sätta vindarna i fart först.


294 dagar kvar till VM – låt oss börja idag. Ta loggan och placera den på din facebooksida eller på sin föreningssida. Då vet vi att du också vill.


  
Stockholmshandbollen, Ekh

Av Redaktionen - 25 mars 2010 08:45

ja, så står det på ticnet om man vill köpa i alla fall. Men vi kan ha fel. Och sen, grötigare VM site/blog får man leta efter, känns som de befinner sig i alla hörn av sociala medier och lattjar runt lite med fontstorlek 8 och textmassor värre än interpellationer i riksdagen. Vi är inte kritiska men vi tyckte det var ett helvete att hitta mellan vilka datum VM pågår på första sidan, även på bloggen. Gör du det?

Tycker du också att bannern i överkant kanske kunde innehålla ett datum som talar om när detta VM spelas. Vi kommer tillbaka med en ny banner inom kort. Dessutom har vi tillsett så att du ser hur lång tid det är kvar till Skandinaviens största event 2011. Det ni. Det älskar vi.


  


Sen undrar vi varför inte Svenska Handbollsförbundet KRÄVER av samtliga föreningar i landet att sätta upp VM loggan på hemsidan, de som redan gjort det har då inte blivit ombedda att göra det. Man bör inte strunta i den inhemska publiken, den som ju enligt uttalade mål, ska bidra till handboll i tillväxt 2012.

Går det att sälja internt, går det att sälja externt fick vi lära oss.

Sen är ju handbollen mil efter i Sverige. Vi vet. 

Det kommer väl mer vart lider, lite tydligare och mindre grötigt är att föredra.


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards