Evert Ekh

Alla inlägg under mars 2010

Av Redaktionen - 22 mars 2010 13:00

Karl Löfmark
Manager of external events, VM 2011

juni 26, 2009

Det spekuleras kring att Djurgården är på väg att göra ett antal gedigna värvningar till nästa säsong. Det är två trappor upp till finrummet och kanske att man har för avsikt att ta sig dit fortast möjligt.

Det vore fantastiskt bra och välbehövligt för svensk handboll om huvudstadsregionen kunde växa sig starkare. Helst vill vi se att Stockholmshandbollen växer organiskt och blir starkare med hjälp av egna produkter och att den destruktiva ankdammsmentalitet som tidigare präglat staden försvinner. Förr var det tillräckligt att vara bäst i stan men det vore konstigt om inte Hammarbys dominans i svensk handboll de senaste åren gjort slut på detta.

Djurgårdens satsning kan jag egentligen ingenting om men jag vet att sportansvarig i deras styrelse, Mattias Ripoll, har tunga meriter som spelare i ligu (en avart av lugi som ständigt levererar handbollspropaganda i seriesystemets nedre regioner) vilket bådar gott inför framtiden…


För egen del spelade jag i HK Cliff i början på 90-talet och redan då var det tydligt att Stockholmshandbollen vimlar av talanger men har svårt att sluta upp kring ett lag. Nu är ju situationen sådan att Hammarby är ett etablerat storlag i Sverige och kanske, kanske att Djurgården kan ta vid där IFK Tumba misslyckades och skapa den lokala motpol som hela handbollssverige skulle behöva.

Av Redaktionen - 22 mars 2010 11:36

Det finns många vittnesmål om hur Svenska Handbollförbundets ordförande Hans Vestberg spelade handboll.

 

Men alla säger att han alltid var en fantastisk kille vid sidan av planen.

 

Hans Vestberg

Nye Ericssonchefen i dramat i Idrottshallen i Kristianstad 1993. Bild: Peter Åklundh, Kristianstadsbladet

 

Det var i en kvalmatch 1993 till det som idag heter Elitserien som Hans Vestberg tampades med IFK Kristianstads Joachim ”Kimmen” Stenbäcken på linjen.

 

Vad som hände finns det lite olika versioner av.

 

Vissa, som borde ha mycket god kännedom, hävdar att näsbenet gick sönder.

 

Andra, som borde ha lika god kännedom, pratar om ett lättare slag.

 

Det var i alla fall en tuff fight på linjen, mellan två tuffa spelare.

 

– Jag slängde iväg en lavett som träffade, säger Joachim Stenbäcken till Kristianstadsbladet.

 

Lavett som gav knäckt näsben?

 

Vi kollar källan, och får förklaringen till diskrepansen. Kimmen håller sig fortfarande till versionen som gavs till Riksidrottsnämnden, som fick fallet efter en överklagan.

 

Gärningsmannen fick en matchs avstängning (som efter överklagandet inte verkställdes förrän nästkommande säsong).

 












Av Redaktionen - 22 mars 2010 11:22

”Det krävs mer än muskler. Hjärna till exempel.”
Claes Hellgren kommenterar varför Danmark inte ännu är ikapp Sveriges lag.

VM 2003

Claes måste förklara vad han menade. Nu är Danmark ikapp och förbi, beror det på att de har fått hjärna nu eller ? Gäller samma sak för Sverige? Nej, då tycker vi att det skulle heta "Det krävs mer muskler och hjärna i Svensk Handboll."

Av Redaktionen - 22 mars 2010 09:00

I TV matchen Guif - AHK går priset till

    

Lill Bobban Andersson, Guif

"För att han alltid vågar"



Stor "Bobban", klicka för Er som inte vet vem Bo Andersson är 



I matchen HK Malmö mot Hammarby går priset till:


Jimmy Karlsson

"För att han alltid vågar" 


I matchen Skövde-Drott går priset till:


Gunnar Steinn Jonsson

"För att han alltid vågar" 


I matchen Ystad - IK Sävehof går priset till:


Erik Fritzon

"För att han alltid låg där"




Av Redaktionen - 22 mars 2010 08:15

Under alias Evert Ekh finns nu fem skribenter som alla och var och en för sig får uttrycka sina åsikter, dock inte gå till grova personangrepp eller häda. Allt handlar om att få snöbollar i rullning som vi tyvärr verkar kunna göra ett tag till i snöiga mellanmjölkslandet Lagom.


Välkommen, en jobbig djävul - Alias Devil


     


Tyvärr, ju fler kockar desto större troligt att det pratas om vilka som är inblandade.
Nu är det stopp, nu är vi fulltaliga. Vad tog det? en vecka?

Av Redaktionen - 21 mars 2010 23:23

2010-03-21 19:40 - Från Svenska Handbollsförbundet. Bra jobbat!

SVT och TV4 storsatsar på slutspelet. Start på söndagen, då GUIF hemmaslog Alingsås, och sedan totalt 25 inplanerade matcher med SM-finalerna som avslutning den 8 maj!

I och med att det blev klart med de två grupperna i herrarnas nya slutspelsserie så blev det också aktuellt med kommande TV-matcher.

SHF/HEH/SDH har, tillsammans med SVT och TV4 ett körschema för slutspelet som kommer att bjuda på en mängd TV-matcher.

Här kan du se planeringen i pdf-fil!

Läs också artikel från Folket (Eskilstuna)

Av Redaktionen - 21 mars 2010 21:41

Rimbos utvecklingslag mötte Hallsta hemma igåri div IV.

Det blev 93-18! På seniornivå har vi aldrig hört något liknande i antal mål gjorda mål. Inte ens om Frankrike skulle möta Kambodja hade det blivit de siffrorna. Sitter någon bakom annan fakta, än att Rimbo slog någon form av rekord igår!

Frågan är hur målskyttet såg ut. Vem gjorde över 30? Kan det varit någon? Hallsta har skrivit i sin i rekordböckerna som det lag som inte gav upp.


  

Av Redaktionen - 21 mars 2010 19:49

  


Vad håller Lidingö på med? Vad sysslar Djurgårdshof med? Alltså detta är frågor som man måste ställa sig när säsongen nu är över. Att DIK tar poäng mot Rimbo är en sensation utan dess like. Och när man väl gör det så går det ändå rätt åt helvete efter Lidingö krossar Nyköping. Ojoj. Vilken dramatik. Kan tänka mig att det fanns en hel del glada grabbar i Högdalshallen i eftermiddags, i alla fall en liten stund. Sedan måste man nästa kunnat ta på smärtan och illamåendet. Stackars grabbar, bragdmatchen gav inte ett skit. Så här säger de själva, när nu väl referatet kommer in.


  


Vilken chans ger vi lagen från division 2 att slå ut Lidingö och Tyresö. Ja, ska vi vara ärliga? Jo visst. Inte mycket. Vilka lag det blir underifrån? Inte en jävla aning faktiskt men vi kan väl snabbt kolla......och det blev......Från Div 2 Östra, AIK och HK GP(då vi tror att LHKing inte kommer att tillåtas kvala då Linköpings A lag redan spelar i div 1). I från Div 2 Norra samt Ricoh(om de vill kvala) och Norrlandstokarna från Here sneezed duck.


Mycket kan ställa till det då ett nytt samarbetsavtalsreglemente(långt ord) blev framröstat idag och det numera är helt okey att ha samarbetsavtal mellan Elitserien och Division 1 och som jag förstår det, även Allsvenskan och Division 1.

Det kommer garanterat ut information om detta under morgondagen, får vi se nya samarbetsklubbar nu? Mycket tyder på det. Den som lever får se.




Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards