Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Drott - Ystad, Halmstad Arena 20:10

Av Redaktionen - 29 april 2010 08:26

Halmstad Arena kan bli fullsatt ikväll. Halmstadpubliken vädrar morgonluft för staden, HBK vann gårdagens Allsvenska fotbollsmatch, en försmak på framgång? Nog kommer allt fler att vallfärda ner till Arenan för att förmå de sina att kämpa ner Ystad. En femte match - det är det som är "Tubbis" mål idag, han vet att väl där kan det gå hur som helst.


Till att börja med är det dags för Nielsen att göra en stormatch, det är bara hans tur nu, det får inte vänta längre och han är säkert besviken på sin insats så här långt, Bohlin måste ha en dipp och kväll landar antalet räddningar på färre än tidigare.


Drott har under matchserien bitvis haft stora problem med V 2-3 samarbetet vilket gjort V2 till ett lättköpt rundningsobjekt för Hammarstrand, förutom senast då han fick stånga sig blodig. Vad hände då på andra sidan, jo samma gata för "Sibbe". Alltså har Drott stora problem med att hitta 100% rätt i sitt försvarsspel. Vi menar dock att Hammarstrand måste få utsidan som enda val då utspelen till H6 lyser med sin frånvaro. En aggressivt spelandes 1:a med rätt känsla blir avgörande för om Drott ska lyckas.

-----------

Ett annat stort problem är samtliga Ystads spelare och deras samarbete med Hasse K. Senast skulle det lösas med ett 6-0 försvar. Vi tror på idén men med 100% mer fokus. Drotts försvar har mycket mer att visa. Det har stundtals varit passivt och lojt. Dessutom, Drott är bedrövligt dåliga på att vilja täcka skott. Det ser inte ut som de är där med allt som finns. Seifert är lurig men försvararna står återigen på hälarna och låter honom få två sidor att välja på.


Ystad är relativt ofarliga på V9 när Björn Grön är inne, så det kommer Torben inte att låta ske i mer än 10 minuter. Dessa tio minuter är viktiga för Drott.

----------

Drotts anfallsspel ställs på högre prov i denna matchserie, Ystad har ett bra försvar, ett tufft försvar. Dock svajigt om man flyttar boll, det måste gå snabbare i passningsvägarna. Hasse K spelade senast H2 och man utelämnar honom rätt mycket. Det kan straffa sig mot Mattsson som faktiskt gjorde Hasse man-man 3-4 ggr.

------------

Mattsson och Gunnar Stein är nyckeln tillsammans med att M6(Roth eller Johannson) i Drott fångar boll som inte bara landar i bröstet. De är mindre följsamma i sina rörelser och det gynnar YIF:s sätt att spela försvar.

David Lövgren och Bystedt på kanterna måste börja kontra på riktigt och gå rakt fram när de fått bollen, Bystedt har sett feg ut till och från. Tobias Bengtsson känns mer orädd.

-------------

Så till den unge Magnus Persson, endast 19 år(född 90). Vi har klagat på att han spelar sidled för mycket. Det gör han - nu när det hettat till ordentligt så känns han lite paralyserad. Inte så konstigt då han är överlägset yngst på banan. Vårt tips är att Magnus börjar sina starter mycket bredare då han tenderar att hela tiden hamna mot mitten och där blir han efter sina 8 mål i första matchen, nermanglad. Bättre sidledsförflyttningar i medrulle och mer utsida 2:a för att sträcka ut YIF:s försvar. Dessutom mer M6 samarbete med uplock el. motryck rörelser tillsammans med Magnus så han får lite att jobba med.

---------

Det blir jämnt, det avgörs sista 10.

Drott-Ystad, 29-27, efter 2 målsunderläge i halvlek.

Publik: Nästan fullsatt



 
 
Andy

Andy

29 april 2010 10:52

Jag tror dessvärre att Ystad tar hem det här. Vore riktigt kul med ett Skånelag i finalen med tanke på att finalen går i Malmö.

Var det förresten bara jag som tyckte att det var konstigt att så många av straffarna senast sköts direkt istället för en fint först? Normalt set brukar ju skytten vilja att målvakten rör på sig först.

Mitt tips blir 25-31 - Ystad som segrare och Ekberg gör 10 kassar i afton.

http://snackahandboll.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards