Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Sävehof - Skövde spelas i Sundsvall

Av Redaktionen - 29 april 2010 15:15

Sundsvall Arena


Flera mail pekar mot och förespråkar en nationell mission av svensk elithandboll. Den dör ovanför Stockholm, alltså mer en halva rikets yta saknar handboll på hög nivå.

Försvinner Stockholm så kan ni själva betänka att vi är nere i Eskilstuna som nordligaste lag. Det är långt i från bra, det är katastrofscenario.

-----

Svenska HF skulle tillsammans med HEH utarbeta ett missionsarbete där "gästbesök" under serielunken blev ett stående inslag - allt i syfte att sprida handbollen. Varför kan inte HEH/SvHF söka medel för detta, det borde finnas möjlighet. Se på hur NHL arbetar, de är alltså ute med PR och marknadsföring om höstens NHL start i Stockholm redan nu, de gör TV reklam och vill självklart sno åt sig tittarsiffrorna i rutan genom TV avtalen. Smart som fan, enkel tanke men som kräver missionärer.


Ponera att Sävehof, en ungdomsföreningsförebild, väljer att lägga en hemmamatch i Sundsvall. Pratar ihop sig med Skövde och tillsammans med HEH/Svhf jobbar för marknadsföringen under längre period.

Matchen drar kanske 800 åskådare i Partille, men om man gör det rätt så dubblar man siffran, vi är helt säkra. Dessutom, och det är vår filosofi, så sprider vi intresset till regioner där handbollen faktiskt bör kunna få fäste. Gör ett evenemang med föreläsningar och utbildning för regionens spelare och ledare, tex en lördag med start 10:00. Fortsätt efter lunchen med någon ungdomsmatch och avsluta 16:00 med elitseriematch. Är vi dumma?


Hela Sverige måste med för att vi ska få en långsiktig effekt. 





 
 
Ingen bild

Pär

29 april 2010 15:31

Låter som en bra idé. :)

 
Ingen bild

Sorsele

29 april 2010 15:37

man snacka inte så mycke, se till att det händer, va e probl?

 
Ingen bild

jim

29 april 2010 15:38

Dom extra omg(6st?) som varje lag får kommande säsong kan väl liras på annan ort. Lite norrland, öland,gotland kanske T O M åland.
Tycker ni är helt rätt ute ang att handbollen måste spridas mer o vad är bättre reklam än att sprida lite riktiga tävlingsmatcher.
Kommer gynna sporten på sikt ordentligt.
Våga testa, våga misslyckas ang detta.
Handbollen har tagit flera"udda" beslut ang slutspelet (först valen i kvart o semi, sen iår med kvartsfinalgrupper)så våga nu även detta.

 
Ingen bild

Henke, Södermalm

29 april 2010 15:59

Bajen lirade i Uppsala förra säsongen eller om det var förrförra. Det blev ett förfärligt gny på Söder, speciellt bland de som hade säsongskort. Jag har för mej att bajen fick ordna bussning till Uppsala. Det behövs nog framförhållning så att utlokaliseringen sker redan när matchprogrammet fastställs. Jag gillar iden. Ser gärna fler matcher i Norrland. Div 2 norra innehåller väl 6 norrlandslag i år. De behöver verkligen stöd från div förbund.

 
Ingen bild

Hasse

30 april 2010 00:03

Bra förslag!

Vet att en div.2 match i Borås drog 800 pers för två säsonger sen, dock var det fri enrté men ändå. Intresset finns helt klart på fler ställen i landet. Men man måste se till att man spelar i stad med en vettig hall.

 
Ingen bild

Mackan

30 april 2010 00:50

"Flera mail pekar mot och förespråkar en nationell mission av svensk elithandboll. Den dör ovanför Stockholm, alltså mindre en halva rikets yta saknar handboll på hög nivå."

MINDRE än halva riket??? Skolkade Evert från geografin?

 
Ingen bild

Evert

30 april 2010 08:23

Ska naturligtvis vara mer än....tack

 
Ingen bild

tobbew

30 april 2010 08:50

Vi har redan börjat kollat på ett sådant alternativ och kollat vad som krävs. Sundsvall Arena är dock för litet för ett sådant projekt som förmodligen skulle locka upp mot 4000 till 5000 åskådare.

 
Ingen bild

Pär

30 april 2010 09:05

Jag tror dock att det är viktigt att ha en något så när utarbetad strategi för var och hur detta skall genomföras. Till exempel att fokusera på städer där det "saknas" elitidrott på vinterhalvåret. Att ge sig in i basket- eller hockeyfästen är inte så genomtänkt. Jämför med att innebandyn skulle vilja etablera sig mer, och riktar in sig på Ystad och Lindesberg.

Kanske lite mindre orter, med tillräckligt stora arenor(800-1000 pers), är ett bra sätt att börja?

En annan idé kan vara att köra två "outsoursade" omgångar. Föreningar/kommuner/sponsorer runt om i landet skulle då kunna få "köpa" någon av de matcher som spelas den aktuella omgången. Sätt i hop en kommitté med Evert Ekh och HEH/Damelit som får bedömma vilka av intressenterna som har det bästa erbjudandet (d.v.s kan erbjuda det bästa arrangemanget).

 
Ingen bild

Evert Ekh

30 april 2010 09:18

Pär! Kontakta oss på publicering@evertekh.se

 
Ingen bild

PH

30 april 2010 09:21

En riktigt, riktigt bra ide! Kan tänka mig att de lokala nyheterna både hos SVT och TV4 ger klart mer utrymme i rutan än vad Stockholmsversionerna gör.
Succé!
Kan Everth starta en lista dit intresserade föreningar får skicka sitt: "JA, Vi är intresserade av att spela hemma men borta" ?

 
Ingen bild

fp

30 april 2010 09:45

Sävehof och OV spelade väl en match i Ängelholm i år (eller var det i Landskrona?). Minns inte hur utfallet var där, men självklart handlar det alltid om planering och marknadsföring om ett sådant projekt ska lyckas.

Det är en mycket god idé.
Sen är väl just Skövde en match som faktiskt brukar kunna dra en del folk i Partille och som man nog vill spela där, men vad vet jag....
Sävehof mot sensationslaget Drott kanske skulle vara ett bättre alternativ?
Eller en klassiker som RIK-Drott (eller Ystad)?

Och förmodligen bör man göra det till ett dubbelarrangemang med ett lokalt toppmöte. Och med medverkan av lite kända profiler - Lövgren, Hellgren, Grahn, Bengan, Wieslander, Bollbella...
Kan man få med SVT (helst) eller TV4 så har man några av profilerna gratis (David Fjäll som konferencier och intervjuare?).

Det finns kanske t o m någon nybyggd hall med handbollspotential som ska invigas under nästa säsong och som man skulle kunna utnyttja till detta?

Bara några tankar.

 
Ingen bild

tobbew

30 april 2010 11:15

Tror Pär är helt rätt ute när det gäller att man ska vara i en stad utan elitidrott under denna period men i Norrland finns det inte alltför sådana städer som dessutom har arenor som skulle klara ett sånt arrangemang. Fortsätter man prata norrland så skulle Umeå vara ett klockrent alterntiv. Det finns lagom stora arenor som går att använda och går "löven" nu i konkurs finns det bara innebandy kvar där uppe. Att det dessutom ligger bra till geografiskt för att få hela norrland att komma och kolla på matchen gör inte saken sämre. Tänk er en hel dag där, någon ungdomsmatch, Sikeå-Brännan i div 2 dessutom två elitmatcher, en herr och en dam. Är övertygad om att det skulle bli ett bra reklamtillfälle.

 
Ingen bild

Anders F

21 juli 2010 11:19

Förmodligen skulle en förfrågan bara mötas av beskedet "klisterförbud" Men det är en riktigt bra idé. Kan man sen bara upprätta ett bra samarbete med föreningarn i närheten Sundsvall, Härnösand, Sollefteå, Strand (Hudiksvall) och att de sedan kan samarbeta kan man nog fylla hallen.

Att sikta på över 3000 i Norrland med handboll är nog att ta i. Men visst vill man det går det ju at hyra in sig på EON-arena i Timrå.

Där är det också förberett för massmedia på ett helt annat sätt än i Sundsvalls rätt ålderstigna sporthall.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards