Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 30 april 2010

Drott - Ystad, därför går det som det går

Av Redaktionen - 30 april 2010 08:22

  


Till att börja med så var detta domarnas match. Nilsson/Håkansson syntes mer än spelarna gjorde. Stämma i bäcken och ta plats, det är inte som det ska vara. En riktig inkonsekvent domarinsats. Rent ut sagt dålig, i en rätt lättdömd match.

De väljer att ta utvisningar för löjligt liten kroppskontakt och missar sedan flera slag i ansiktet åt båda håll. Får de döma SM finalen blir vi grymt besvikna. En sådan här insats i ett EM hade renderat i hotellfåtöljen resten av mästerskapet.


Matchen i sig är kamp mellan två lag som vill otroligt mycket. Igår förde Drott matchen från minut ett och Ystad var aldrig i ledningen. Alltså måste resultatet betraktas som fullt rättvist.


Gunnar Steinn Jonsson dominerade fullständigt och hade väldigt få misstag. Hade detta varit Seiferts spelnivå hade rubriken på HEH varit, Sagolikt Seifert, bäst när det gäller eller liknande. 

Nu blev rubriken "Drott kvitterade" - ett tecken på att en islänning utan en legendar till far, inte kan få samma rubriker som en med. Ska man höja någon till skyarna för en bra insats måste man vara konsekvent.


Drott vinner matchen för att man under 60 minuter spelar ett bra försvarsspel. Man orkar hela matchen. Ystad förlorar matchen för att Hammarstrand inte har dagen och för att man krasst har en sämre 9 metersuppställning. Iofs gör Grön två mål igår men det är alldeles för osäkert. Ska vi jämföra så är Seifert och Hammarstrand lika bra som Jonsson och Mattsson, men sen tillför Magnus Persson(i alla fall igår) mer i det totala spelet än vad K Rasmussen gör. 2-1 till Drott. Jonny Olsson är totalt orädd och mycket bättre än Grön, just pga av det. 3-1 till Drott. Ska vi ge Ystad ris så förstår vi inte varför Wudmuch inte får chansen. Vad har han gjort eller inte gjort Torben?


Matchavgörande är Drotts försvar - man väljer att släppa Y6 till ibland sjukt bra lägen, men det räckte till seger och det är viktigast.

Målvaktsmatchen uteblev, inga större insatser faktiskt, Nielsen vann knappt.


Hans Karlsson ser mer och mer sliten ut för varje match. Hans kropp måste ömma enormt. Utan Hans på topp är Ystad förlorare i match 5.

Är dessutom Hammarstrand haltande så är chanserna till seger ännu mindre. Det lär garanterat bli rafflande nere i Ystad.


Trots att vi nästan uttalar Drott i sista matchen så står vi fast vi vårt tips innan slutspelet började. Ystad tar sig till final, väl där så har vårt tips från början varit mer gul/svart än någonsin. De har inte skuggan av en chans mot ett taggat Sävehof. Faktiskt.







 
 
Ingen bild

Tobias

30 april 2010 10:14

"Ska man höja någon till skyarna för en bra insats måste man vara konsekvent."

Vem har bestämt det? När bestämdes det?

 
Dodo

Dodo

30 april 2010 10:28

Ystads IF tar hem den sista matchen. I bäst av fem, ska den större potentialen hos korsvirkesgrabbarna ta ut sin rätt – om inte, är det närmast en bragd av Drott. Sån’t händer…

Jag har snackat lite med Henrik Dreyer, före detta klippa i Lugi, som berättar om sin skada och framtiden inom handbollen. Välkommen till min blogg och läs. Intressant, kan jag lova.

http://snickesnack.se

 
Ingen bild

Bo Björk

30 april 2010 10:31

Matchen avgjordes när Hammarstrand gick sönder i slutskedet, tror faktiskt yif hade vänt å vunnit med pierre på banan.

Domarnivån var verkligen märklig igår.... att göra en lätt match så svår...

 
Ingen bild

Skidan

30 april 2010 10:42

SV:Tobias
Att på en hemsida som drivs av elitklubbarnas intresseorgan (HEH) där alla klubbar är lika värda och därmed alla spelare borde vara det också kan jag precis som Evert Ekh skriver tycka att bedömmningen och hyllningarna till olika lag och spelare skall vara rättvist, konsekvent och opartiskt.

Självklart skall man lyfta fram Seifert efter 3:e semifinalmatchen. Men jag tycker man skall lyfta fram dominerande spelare i alla lag. Gunnar Stein Jonsson (HKD), Seifert YIF), Jacobsson Stenbäcken (IKS), R.Andersson Zacke Tholin (IFG) med mera med mera.

Handbollen behöver stärka upp sina största profiler och profilera dem ännu mer. Så både åskådare och yngre kan känna igen och accossiera(?) sig med dem.

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

30 april 2010 10:50

Zacke lyfts väl snarare fram lite för ofta, oavsett insats.

Känns som att vi såg samma match. Även om åsikterna i ert inlägg är mer utvecklade så pekar vi på samma saker. Att handboll kan vara så enkelt =)

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tobias

30 april 2010 12:29

SV: Skidan

Bedömningar och hyllningar är högst subjektiva och relativa.

Angående spelares lika värde och rättvisa. Hur kommer det sig att nästan alla spelare har olika ersättning/lön/arvode om dom är lika värda?

 
Ingen bild

Skidan

30 april 2010 14:55

SV: Tobias

Du missar poängen Tobias, självklar varierar arvode/lön/ersättning från spelare till spelare, från lag till lag och från förening till förening. Spelare kan ha olika förutsättningar att förhandla sig till bra kontrakt beroende på roll, förmåga att förhandla och eller andra omständigheter. Lag/föreningar har olika förutsättningar(ekonomi, intresse, publik, media m.m) att erbjuda olika nivåer på löner. Detta är inget konstigt...

Men vad har spelarnas ersättning från sin klubb att göra med vilket och hur mycket utrymme en spelare skall få och hur objektivt eller subjektivt de skall presenteras på HEH?

Skall heh endast skriva spaltmeter efter spaltmeter på sin hemsida med information om Zoran Roganovic som säkerligen tjänar bäst av alla i elitserien?

Håller med avbytarbänken angående att Zacke lyfts fram för ofta. Han tjänar ju inte så mycket heller i förhållande till de största stjärnorna så förstår inte varför han får så mycket utrymme.

 
Ingen bild

Tobias

30 april 2010 15:17

SV: Skidan

Spelarnas ersättning är ofta kopplat till prestation. Spelarnas utrymme i media är ofta kopplat till prestation. Därför är den typen av rättvisa som du talar om, där alla spelare blir omskrivna lika mycket, i realiteten omöjlig eftersom spelarna presterar olika bra.

Zoran Roganovic tjänar bra bl.a tack vare att han har vunnit skytteligan tre gånger. Det är för målen, inte lönen, han blir omskriven mer än exempelvis Filip Elfstrand Dahlgren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards