Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 21 april 2010 14:50

Vi fick tre mail som ville att Ekh skulle försöka hitta något om det projekt Sävehof jobbar för i Kenya. Albrechtsson berättade igår om det sociala ansvar man tar för handbollens utveckling(även mer på det mänsliga planet) i Kenya.

Vi gräver fram lite matnyttigt och framhäver den storhet som finns i detta projekt. Det finns en anledning till att Sävehof är vassaste föreningen i Svensk handboll, de tänker strategiskt och långsiktigt, både på och utanför planen.


Ni som inte hittar denna sida, läs mer här


Av Redaktionen - 21 april 2010 14:00

  


Tänk er skriverierna, tänk er de uppsträckta armarnas matcher. Tänk er de vassa tungornas gemensamma utspel. Vid sidan av planen vinner Lugi garanterat alla matcher nästa säsong.

Varför? Jo, Zanotti, kan om det vinröda Lundalagets styrelse och Thomas själv, fattar rätt beslut, ffå Axnér till parhäst, eller assisterande krönikör om ni så vill.


På bänken, vid mikrofonen och i krönikor ger dessa två personer det Lugi faktiskt behöver för att få igång Lund igen. Synlighet.

PR trick? I sådana fall har det lyckats, vi tror Axnér hoppar på tåget, vi tror att Lugi får en jävla fart och vi tror att Zanotti inte direkt blir mindre utåtagerande i sin coachning. Bra för handbollssverige, profilerna behövs och Axnér kan inte sluta med allt vad handboll heter, dessutom, så skulle det bli skadeknas på Lindell så är han ett mycket bättre tredjeval på högerflanken än Christian Andersson(fd Eskils tränare som också är påtänkt).

----------------------


Red Ekh

Av Redaktionen - 21 april 2010 11:17

Evert Ekh fick ett mail där Leif var arg och förbannad, det är det fullt tillåtet att vara på någon, och hans artikel riktade sig främst mot att Djurgårdshofs hemsida sade: nu satsar vi ungt och träningsvilligt. Leif fortsatte att undrar vad dessa spelare skall komma ifrån.

Läs mer


Av Redaktionen - 20 april 2010 21:30

Guif vinner inga matcher i Partille om Sävehof bestämmer sig för att spela på detta sätt, spelar Sävehof bara lite sämre än idag så vinner de i tre raka matcher. Guif hade ett ihåligt försvar matchen igenom och Daniel Johansson fick se sin räddingsprocent hamna i botten.

33-23 till Sävehof, exatkt likadan skillnad som förra årets semifinalstart.

Är det ett gott eller illavarslande tecken? Vinner Sävehof nästa match är det kört för Guif, då är det längre inget spöke för Partille och hela Sveriges stora föreningsförebild

-------------------------

Stefan Albrechtsson gör ett hästarbete, han bör ta över Svensk elithandboll och jobba för den, Sävehof har lyckats, Stefan betyder skillnad.

Vår röst inför den nya elitorganisationen, dam/herr, VD Stefan Albrechtsson. Det kan inte finnas någon som blir avundsjuk, eller jo det kan det, för vi lever i Sverige, världens mest avundsjuka lagom land.

------------------------

Roger Blomquist verkar inte beröra så många, alla verkar gilla karln med tanke på att ingen har spytt galla över honom efter vår intervju.

Grattis Roger, du är mer omtyckt än ogillad.

-------------------------

Idag rör det på sig i Stockholmsekhen, underavdelningen som nu kommer igång med enbart Stockholmsfokus, där startar debatten under morgondagen med en fortsättning på Leif Wirdfors starka attack på Djurgårdshof och Michael Lundgren.

-------------------------

Arne Johansson på HEH kommer aldrig publicera Evert Ekh för att vi inte talar om vem står bakom. Då får Arne vänta, det finns andra, snart varenda förening i HEH som väljer att göra det. Arne är arg, vi har bett om ursäkt men det räcker inte. Han vill ha hämnd, vi vill ha samarbete, vad är bäst för Svensk handboll, öppen eller sluten debatt?

-------------------------

Jimmy Jansson kommer nu att bli ännu tuffare i sin intervju med oss och kanske tala om vad Emil Berggren kan räkna med i Eskilstuna.

-------------------------

Grit Jurak kommer att ställa upp i en intervju, den blir väldigt intressant då hon meller eller mindre fött barn i mittcirkeln och sen fortsatt springa på kontring. Den tror vi damhandboll.nu kommer att publicera.

-------------------------

Johanna Ahlm gillar Evert Ekh och Evert Ekh gillar Johanna Ahlms sätt att skriva kommentarer till dom som nedvärderar damhandboll hos Flincken.

-------------------------

Staffan Lindeborg lyckades som fjärde journalist kalla Robin för Robban Andersson.

-------------------------

Partillebohallen var välbesökt idag, bra

-------------------------

Kvalseriematcher i morgon, synd, de kunde ha spelats på torsdag så att webbsändning kunde ske utan att krocka med SM Semifinalen i Ystad.

-------------------------

HEH har ökat sina intressanta egna reportage med 500% de senaste två dagarna. Bra, det är sådant som läsarna vill ha.

-------------------------

Evert Ekh är ingen person - det är en mission, han är kallad


Av Redaktionen - 20 april 2010 19:00

Evert Ekh har samtalat med Sveriges just nu mest kritiserade handbollskommentator, och det via telefon. Vem väljer vi att samtala med? Roger Blomquist, en bred sportjournalist med uppdrag inom de flesta sporter som sänds på SVT. En engagerad kommentator som brinner för det han gör, dessutom är han frispråkig och öppen med vad han tycker. Roger ställde självklart upp, för handbollens mångfald.


Roger Blomquist


Jo, jag är nog unik, jag kommenterar 19 sporter faktiskt. Snacka om bredd, säger Roger, lika entusiastisk i telefon som i sin yrkesutövning.

Ytterligheterna i mina uppdrag är spännande, konståkningens smidighet och vackra presentation till det hårda tuffa som sker på handbollsplanen är mycket intressant.


Roger är uppväxt i Sveriges närmaste stad, eller som han själv säger, de breda sporternas stad, Enköping. Han är Svensk mästare i Rugby, har varit tränare i fotboll, ishockey och handboll, i den sistnämnda och för denna våra läsare mest intressanta, har Roger varit domare på division 1 nivå(dåtid division 2).


”Det finns två egenskaper inom mina favoritidrotter rugby och handboll som jag värdesätter väldigt mycket, man ger och man tar. Sen håller man käften och kör, sådant gillar jag skarpt. Titta bara på Hasse Karlsson i Ystad IF, han får stryk som fan, men han ger också massor. Snacka om hjärta. Att kommentera en sådan spelare är mycket roligt”


Rogers höjdpunkt i sitt handbollskommenterade var OS i Sidney 2000 med Pelle Carlén som bisittare och expert.  – av Per lärde jag mig väldigt mycket, precis som jag fortfarande lär mig massor av Magnus Grahn och Per Johansson, säger Roger.


Vad gäller den kritik som Roger alltid får under och efter sändningarna svarar han självsäkert och mycket rakt- kritik är okey, så länge den är konstruktiv, då svarar alltid, det bra att ha en dialog. Det finns ett gäng som verkligen hatar mig, vill inte kalla dem idrottssjälar direkt. De skjuter allt jag säger, de klagar på hur jag säger saker och hur färgad jag är.

Jag bryr mig inte om dem, så länge 90% tycker att jag gör ett bra jobb så räcker det för mig.


På frågan vilket lag Roger har i sitt handbollhjärta säger han snabbt - Enköping, men lägger till, inget favoritlag i handboll, jag tycker om heta handbollsmatcher och då lever jag ut helt enkelt. Det måste man väl få göra om man älskar handboll, eller?


Mycket av kritiken mot Roger handlar oftast om att man ser honom som färgad och pratglad, han vill minnas en match mellan Drott och RIK på 90 talet, när RIK hade chansen att spela hem SM guldet men misslyckades i Halmstad. Drott spelade drömhandboll och Roger kunde inte lägga band på sig själv, mycket för att SVT, precis som Svensk handboll, ville ha en femte avgörande match, men mest för att Drott spelade så bra handboll. - ”RIK fansen hatade mig då kan jag säga, snacka om enögt”


För några dagar sedan så fick han en utskällning av Sävehofs tränare ”Bagarn” för att han var enögd när Lugi vände mot Sävehof. Bagarna hade gått på i ullstrumporna om att Roger hade åsikter om en boll var utanför linjen eller inte, om det säger Roger att han faktiskt såg på slow motion bilderna att den var inne ” Att Bagarn försökte skylla förlusten på mig en enkel kommentator”, ”jag menar, man måste väl själv rannsaka sitt spel innan man försöker får kommentatorn halshuggen för en förlust, det var lågt gjort av honom tycker jag”.

På frågan om vi kan publicera det så säger Roger att han anser att han och Bagarn har en bra relation med högt i tak och en rakhet som betyder mycket för samarbetet mellan sporten och media.


På SVT har vi en policy att vara neutrala och det är vi men ska man inte få leva sig in i och tycka någon gjorde något bra och också på ett högljutt sätt, då blir ju sändningen slätstruken. Det handlar om kamp för tusan och vi vill se spännande matcher eller hur?

 

Det som hände med den avbrutna matchen på SVT senast, vad säger du?

Ingenting annat än skandal faktiskt. Vi har själva fått ursäkter från SVT:s högsta ledning. Vi var mycket upprörda själva och när vi gick till webben blev det något knas och felkopplat.  

I mänskliga händer, kan man säga, vi hade ingen krisberedskap men nu så är vi mer vakna för vad som kan hända i slutspelsmatcher. VI har tagit åt oss av kritiken som var massiv i alla fall av den som var konstruktiv.


Ni gjorde ju en av de bästa sändningarna senast från Lund, proffsigt, vi kallade det för kompensationssändning, hade ni tankar på att ”höja” nivån lite?

Det bara kändes som det flöt så bra och vi var också mycket nöjda och det är klart att vi verkligen ville visa att vi kan bättre. Kul att ni uppmärksammade detta.


Svensk handboll kan den ta sig tillbaka till världstoppen och hur behöver den förändras för att synas mer i media.

Det behövs en stark ledare som vågar stå upp och visa var den ska någonstans. Handbollen måste ta tillvara på de starka krafterna som faktiskt finns. Se bara på ledarpersoner som Bengt Johansson och Hans Chrunak, de har fantastiska egenskaper, en öppenhet och vilja att ge någonting till publiken och tittarna.

De ställer alltid upp oavsett framgång, de ger klockrena analyser och är väldigt starka karaktärer. Det går inte att sitta inlåst och tjura.

Det fanns en anledning till att handbollen nästan gick om tre kronor under 90 talet, förutom de stora framgångarna så fanns där en otroligt massmedial person i Bengt Johansson.


När får vi höra och se Roger kommentera match igen?

Drott-Ystad IF och Eslöv-Skövde följt av Ystad - Drott, så länge är det säkert i alla fall.


Vad tror Roger om SM semifinalerna på dam och herr?

Kul att det är jämnt. Det är ett tecken på att man kan köra en kvartsfinalsserie på damsidan utan att man tar med sig poängen till nästa år. Det är bra för damhandbollen om Skåne tar en av finalplatserna då det varit samma finallag de senaste året.

Dock tror jag att Sävehof tar guldet.

På herrsidan är det mer öppet, tror att hemmaplan fäller avgörande och att Ystad IF och Sävehof gör upp i Malmö. För att sticka ut hakan så tror jag att Ystad IF vinner med anledning "hemmaplan".  


Har du läst Evert Ekh?

Jag tycker det är bra att det skrivs och det lever. Läser den nu faktiskt, intressanta vinklingar tycker jag. Har printat ut lite matnyttigt att ha med mig.


Roger frågar en massa om Evert Ekh och vad vi står för, på frågan vem Evert Ekh är så svarar vår skribent, det är ingen person, det är en vision för Svensk handboll.


Roger säger då, hoppas ni lyckas, det verkar vara väldigt intressant och det behövs för Svensk handboll. Plinga mig om ni vill något mer, jag ställer upp.


Evert Ekh bad Roger ta med sig en fråga till bisittare Grahn, "vad behövs för att Svensk handboll ska lyfta och bli mer massmedialt uppmärksammad" - får se om den blir besvarad.



Evert Ekh, redaktionen



Av Redaktionen - 20 april 2010 11:00

  

Linus Lake tillsammans med Kjell Albansson

Fotograf Viktor Ljungström

 

Efter att Skövde för första gången på mycket länge var utan en Gunnar Blombäck vid sidan av planen, lyckades man på mållinjen ta sig till slutspelsserien. Väl där blev det ingen framgång och Skövde blev utan seger och enda lag att ha noll poäng.

Ekh får klubbdirektör Kjell Albansson att berätta sin syn på saken och vad Skövde måste göra för att åter vara med och slåss om guld igen.


Ni spelade SM final 2007 – sedan dess har det gått utför. Vad vill du säga är anledningen?

Den huvudsakliga orsaken är att vi, tappat klasspelare varje år, med en negativ ekonomisk spiral som följd. Uteblivet slutspel under två säsonger kostar på. vi har gjort en preliminär beräkning på minskade nettoinkomster på mellan 300-500 tkr per säsong beroende på slutspelsresultaten.

Det får givetvis också återverkningar på möjligheten att köpa färdiga elitspelare.

Men av historien lär man sig, vi har nu börjar "återmarschen", ibland är det nyttigt med återblickar och reflexioner inom alla områden.


Följande klass spelare har försvunnit under åren:

Säsongen 05/06: Niklas Forsmoo, Kristian Svensson (H9). David Nilsson(H9), en av elitseriens starkaste profiler ,  Marcus Lindblad (målvakt)

Säsongen 06/07: Mattias Gustavsson (M 6), Vegard Samdahl (M 9) Marcus Litborn (M 9).

Säsongen 07/08: Jasmin Jahic (h 6) Rasmus Wremer (V 6) Kristoffer Sevestedt (långtidskadad och borta från handbollen) efter en fullkomligt lysande slutspelsrunda våren 08.

  

Skövde är en handbolls stad med hög kunskap och högt engagemang från invånarna. Hur mycket påverkas stämningen i staden när IFK misslyckas?

Vi har ett mycket gott förhållande med både publik och partners, det har hittills inte rubbats i nämnvärd grad. Trots uteblivna slutspelsmatcher. Men, självklart förväntar sig alla att IFK ska vara med och kriga högt upp i Sverige-toppen, vi firar trots allt tjugo år som elitklubb. Varav endast två säsonger slutat med placeringar utanför "de åtta". Den trenden ska återupptas!

Ingen i stan vill se oss sluta spela handboll i mars! Vi har trots allt haft en snittpublik på ca 1 700 personer, med toppar på nästan 2 300 personer under säsongen.


Det är några år sedan IFK Skövde hade en vänsterhänt niometersspelare av klass, vad beror det på?

Det är rätt att vi saknat högernior av hög klass sedan Kristian Svensson och Niklas Forsmoo lämnade oss för proffslivet, efter första SM-finalen 2005. Jag tycker inte att vi är för sent ute med värvningar, se nedan. En värvning ska också passa in i föreningens social och naturliga nätverk.

Vi har under gång haft ett antal högernior på besök, men inte hittat rätt.

 

Att ni nu delar på tränarparet, Schneider och Johansson, vad betyder det? Vilka spelarförstärkningar är klara tills nästa säsong?

Vi måste satsa än mer på vår egen ungdomsverksamhet, där vi under en följd av år varit med i toppen av "Sverige-stegen" inom alla aktuella åldersklasser. Peter Johansson har mycket glädjande tackat ja till att bli ansvarig för ungdomsverksamheten och juniorlaget , ett uppdrag som är oerhört viktigt för klubbens framtid.  

Bakgrunden till detta upplägg är omdisponeringen av föreningens tränarresurser där ekonomin inte tillåter två tränare för A-laget samtidigt med ökad fokusering  på IFK:s ungdomsverksamhet.

När det gäller seniorsidan satsar vi på s.k hemvändare, dvs. spelare som tidigare varit IFK:are . Det gör vi nu när Marcus Litborn kommer tillbaka efter att ha blivit Norsk mästare med Drammen.

Den efterfrågade och efterlängtade lösningen på högernio- positionen passar också som hand i hanske, Niklas Forsmo kommer "hem", efter en framgångsrik säsong med Lugi HF, där han funnits med på "tio i topp" listan över främsta målskyttar under senaste säsongen. Han ligger också på pallplats när det gäller de  mest framgångsrika högerniorna.  Dessutom kommer nästa stjärna från Skövde när det gäller högernio, U.-landslagets Andreas  Cederholm. Att vi dessutom gjort klart med samtliga spelare (förhandling pågår med Erik Svernling) som vi vill ha kvar till kommande säsong känns också mycket stark.     


Senaste pratet om Johan Pettersson, ligger det någon som helst sanning i det?

Vi har gjort klart med de ledare som ska bära huvudansvaret för våra senior och juniorlag, något ytterligare externt nytillskott är inte aktuellt.


Ni har en av elitseriens finaste arenor, vad betyder arena utvecklingen för svensk handboll?

 Den är en nödvändighet för handbollens  överlevnad. I takt med nya arenor kommer publiken, titta bara på vad Drotts nya hemmaarena betytt för laget och staden.

Men, det gäller givetvis också att ha en stark produkt att visa upp, publiken förväntar sig vinster på hemmaplan. Vi vet också att man vill se "bygdens söner" i det egna laget, därför tanken med att bygga vårt lag på hemvändande IFK stjärnor.


 Vad behövs för att Svensk handboll ska lyfta nationell som internationell?

Nationellt måste klubbarnas ekonomier stärkas, det försöker vi, tillsammans med Lugi HF och Hammarby IF påverka genom att lägga en motion om flera matcher i elitserien kommande säsong, från 26 omgångar till 32 omgångar.

Under tid måste givetvis också spelarna gå mot att få ägna mer tid åt sitt handbollsspel, möjligheten att öka på den individuella färdigheten ges genom träning.


Att handbollen också på allvar syns i olika medier är självfallet oändligt viktigt, den satsning på tv-exponering som HEH jobbat med under en följd av år börjar verkligen ge frukt. Vi måste också stärka vår egen marknadsorganisation tillsammans med både förbundet och dameliten, det är på gång och ses som ett bra avstamp för det önskade lyftet.   


På det internationella planet kommer vårt eget handbolls VM på hemmaplan perfekt i tiden. Här får vi verkligen världens ögon på oss, det gäller att vi på alla plan förstår att ta vara på den här uppmärksamheten både före, under och efter evenemanget.


Varför valde du att ställa upp i denna intervju hos Evert Ekh?

Det är viktigt att få möjligheten att marknadsföra klubbhandbollen inom olika medier.

Ska vår sport stärkas vill vi givetvis vara med och påverka.


Evert Ekh, redaktionen

Av Redaktionen - 20 april 2010 08:52

Rösta här


De tre valbara manliga spelarna

Karabatic, Szmal, Vori

-------------------------

De tre valbara kvinnliga spelarna

Pineau, Postnova, Lunde

--------------------------


Vad tycker ni om valmöjligheterna?


Av Redaktionen - 19 april 2010 20:30

SM-finaler: Magnus Bäcklund på partyscenen
(2010-04-18) - Ctrl C/Crtl V från HEH.
 
 
 

Med Magnus Bäcklund på Malmö Arenas partyscen efter SM-finalerna kommer stämningen garanterat att vara på topp. Med sitt band kommer han att bjuda på sina bästa och hetaste hits genom åren. Vi kan se fram emot fullt ös och ett hejdlöst partydrag.

Förutom underhållning av Magnus Bäcklund bjuds från scenen även på stor prisutdelning under ledning av konferencieren Henrik Johnsson. Dessutom förstås god mat och dans.
Biljetterna kostar 590 kr. Vill du vara en av de tusen partydeltagarna så boka snarast din biljett via Sabina Engdahl, Skånes Handbollförbund,
sabina.engdahl@skaneidrotten.se (040-600 59 92).

 

-------------------------

Inget ont om Bäcklund men han är väl inte Sveriges hetaste artist direkt. Förmodligen handar det om ekonomi och då får man vad man betalar för, så brukar det heta.


Vilken artist tycker du borde vara handbollens "husband"? Vilken musik passar med handboll, vad går du igång på när det är dags för match på och utanför planen?



Everts förslag, (mest för titelns skull)

 



 

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards