Evert Ekh

Alla inlägg under april 2010

Av Redaktionen - 19 april 2010 13:30

  

Varm jacka när det blåser snålt därute - Garpås vet vad som behövs

 

Efter att ha regerat Sverige med tre raka SM tecken, var man förra säsongen på vippen att ta sig till final. I år kändes det inte som man hade flytet, publikstödet och ekonomin på sin sida.

Skadan på Albin Tingsvall blev avgörande för utgången, speciellt som man var tvungen att släppa Pava Johansson till Guif – det fanns blödande hål att stoppa pengarna i, ett helt rätt beslut tycker många. Ekh får Stefan Garpås, Hammarbys ordförande att berätta om känslorna efter ett SM guld, känslan av ”medial förnedring” när ekonomin inte gått ihop och om framtiden för klubben och svensk handboll. Intervjun är vare sig förskönad, förändrad eller förkastad.

 

Att stå där med SM bucklan och veta att man är bäst, vad betydde det för dig? Får en ordförande någonsin cred för det han eller hon gör och sliter för?

Först vill jag bara säga att den som var ordförande vid det senaste SM- tecknet var Johan Hornhammar, och han fick ju en hel del uppmärksamhet i Göteborg.  Känslan att stå på innerplan med hyllningar från publik och fans är obeskrivlig, som Gunde sa ”ståpäls”, men bara inramningen med den fest och stämning som det är vid finalerna är enorm under hela evenemanget. Jag har haft förmånen att vara mitt i smeten, då Bajen Fans sjunger konstant i en och en halv timme, så musikanläggning inte behövs, både vid finalerna, men även i Champions League på hemmaplan mot Barcelona och Kiel. Vad gäller cred för tid och engagemang, så är det kanske inte från den breda allmänheten. Men de som är initierade både i klubben och runt omkring vet ju vilket arbete som ligger bakom det som sker, och där uppmärksammas och uppmuntras det.



I år har publikstödet varit blekt, Hammarby har ju Sveriges bästa tryck när Bajen Fans beslutar sig för att sluta upp bakom er. Kan du ge något svar på vad det beror på?

Vi känner att vi har svårt att nå den breda handbollspubliken, vår ekonomi tål ju inte regelbunden annonsering, men vi arbetar med andra kampanjer via sms, affischering och spridande av lag- erbjudanden via Stockholms handbollsförbund. Trots detta försvinner vi i bruset av det stora utbud som finns i Stockholm. Vi jobbar nu med en kampanj för att få ut 1000 st säsongskort, för att få en bas att stå på inför nästa säsong. För att nå framgång med allt krävs, tror vi, fullt i hallen. Då kommer media och detta i sin tur drar sponsorer. Vi kommer också försöka få till en överenskommelse med någon tidning för att kunna annonsera regelbundet.  Vi önskar också ett större besök av ungdomslag då de kan komma i utbildningssyfte, det är försvinnande lite lag som dyker upp på matcherna, och orsakerna till detta kan nog vara att föräldrarna inte har tiden att utöver träningar och andra aktiviteter lägga ytterligare tid för att skjutsa. Troligen kan det vara bra att elitlagen spelar på dagar fria från ungdomsserierna.


Stockholm är Hammarby på elitnivå. Vad betyder Tumba och Djurgården för att regionen ska leva?

 Vi tycker att landets största distrikt sett till antalet medlemmar borde ha fler lag i elitserien, och det är ju självklart att intresset skulle öka med fler matcher av derby karaktär, kom ihåg matchen mot Djurgården som drog ca 8000 på Globen, vid sidan av detta är det ju ekonomiskt bättre då resorna uteblir och det är två parter som kan se till att arbeta in publik. Det måste pratas mer handboll i Stockholm.



När media och debattörer pratar om Hammarby som ett sjunkande skepp, vad vill du säga då?

Vi har dragits med ekonomiska bekymmer sedan många år. Då elithandboll inte genererar några övervinster, så är det ju klart att återbetalningstiden på skulder blir väldigt lång. Vi har arbetat målmedvetet enligt en långsiktig strategisk plan, som i första hand gett oss en tydlig överblick över situationen, vilket vi inte haft på många år. Vi har idag kontroll på det ekonomiska läget, upprättat rutiner och åtgärdsprogram, vi vet statusen och den är långt ifrån bra och mycket arbete återstår. Försäljningen är idag igång på högtyck vilket vi inte haft på detta sett sedan hösten 2008, och det finns fortfarande stort intresse för Hammarby Handboll, så vi blickar framåt mot nästa säsong.

  

Ni har ett kompetent lag redan nu, det behövs inte mycket för att vara tillbaka, kan du ta på några saker som behövs för att lyckas plocka guldet nästa säsong?

Framförallt måste vi se till att inte få fyra knäskador på samma säsong i fortsättningen, vid sidan av detta måste vi komplettera med spelare som kan avlasta. Hammarby har alltid arbetat med att fylla på med unga talanger som sakta får växa in i uppgiften, och denna strategi kommer vi fortsätta med. Att arbeta med ungdomar som får utvecklas i en elitmiljö. Vi har idag ett nära och väl fungerande samarbete med Täby och diskuterar också med Bolton för att komplettera organisationen. För oss var det oerhört viktigt att se till att Täby avancerade till division 1, för att kunna få en kvalificerad spelplats för de bästa och samtidigt kunna behålla första- års seniorer längre i regionen. Se bara på de fem nya som fått chansen i elitserien år.


Stockholms handbollsförbund har haft svårt att marknadsföra handbollen, är det bara deras fel att ”draget” uteblir och vad gör ni för att förändra själva?

 Det första Stockholms Handbollsförbund måste göra är att införa en marknadsföringsskostnad i driftsbudgeten (vilket inte finns just nu), sedan räcker det inte med att skicka mailslingor till ungdomsledarna. Man måste synas på stan, jämför Göteborg. Lobbying mot förvaltning och politiker måste öka, MEN allt måste ske i samarbete med elitklubbarna. Jag tror vidare att man måste ha en tydligare satsning på elit från STHF. Vi har haft träffar med förvaltning och diskuterar med politiker från klubben, detta har skett både med och utan StHF. Vi kan inte skjuta över allt ansvar på distriktsförbunden, men det måste finnas ett uttalat stöd. Idag kommer vi få oerhört svårt att få internationella matcher och stora evenemang p.g.a avsaknad av godkända arenor, så bearbetning av politikerna är ett måste.

  

Berätta om hur ni arbetar för att komma bort från den ekonomiska härdsmälta som ju inte bara råder hos er, utan hos många andra föreningar i handbollens elitserie.

Se ovan, vid sidan av detta så arbetar HEH med att bli ännu bättre på att marknadsföra sin produkt, så att det kan generera större ersättningar till klubbarna. Arbete med att sälja liga -titeln pågår, samordning med damelit och fler matcher i grundserien är några exempel.


Vad behövs i Svensk nationell handboll för att det ska lyfta på riktigt?

Jag tror att VM nästa år kommer bli ett stort dragplåster, och vi måste fortsätta att underhålla det intresset även efter VM. Vi skulle behöva kunna behålla spelare längre i den nationella ligan, så att vi kan få landslagsspelare i klubbarna som syns i elitserien och på hemmaplan. Detta behövs för att ungdomarna skall få förebilder och idoler så att det blir kontinuitet i nyrekryteringen till bollskolor och ungdomsverksamhet.


Varför valde du att ställa upp i denna intervju hos Evert Ekh?

För att ni är engagerade och driver på. Vi måste få puls och brus kring handbollen, ju mer vi syns ju mer finns vi.



//

Redaktionen på Evert Ekh

Av Redaktionen - 19 april 2010 10:34

Evert Ekh har startat två underavdelningar.


Emil och Emilia Ekh ska fokusera på ungdomshandbollen i Sverige

http://babyekh.bloggplatsen.se/


Stockholms Ekhen ska fokusera enbart på Stockholmshandbollen

http://stockholmsekhen.bloggplatsen.se/



Vi söker en person till varje ändamål -

kontakta oss på eeb.sweden@gmail.com och berätta vad du kan bidra med. Alla är alltid välkomna men det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och kan lägga ned några timmar om dagen i vårt arbete för att lyfta handbollen.


--------------------

Red Evert Ekh

Av Redaktionen - 19 april 2010 07:31

.....Roger Blomqvist, spelarintervjuer, ordförande snack, med andra ord, en vanlíg vecka. Häng med

---------------------------

Av Redaktionen - 18 april 2010 14:33

Ni som kommenterar på öppet forum eller via mail, kan inte bara se till er egen bakgård. Syftet med nedanstående inlägg var att visa på den torra flora av nyheter inom Svensk handboll. Det ser lite mer intressant ut på AOH men fortfarande så är det för dött. Detta var ingen kritik mot HEH för att de saknar nyheter, det finns inte så många, men, precis som Irving säger, det går att hitta nyheter, varför inte i U landslagen eller från landskampen, lite intervjuer etc. Det kan Heh själva göra, speciellt som AOH faktiskt gör ett fantastiskt arbete för ungdomshandbollen.


Ta inte allt som skitsnack, vi lackar ur på att ni tänker smått, tänk större, fastna inte i er egen värld, tänk omvärld.


Av 15 kommentarer, publika och mailade så har i alla fall större delen tänkt lite större om vi säger så, alltså är vi nöjda, men långt från fullständigt tillfredsställda med Svensk handboll,

Det kan ingen heller någonsin bli, bara en sån sak.


EEB

Av Redaktionen - 18 april 2010 09:00

En sista plats i träningsturneringen med tre jämna matcher.

Med en ung och hungrig trupp kommer man långt men inte ända fram i ett VM. Nu är det långt kvar och jobbar vi tillräckligt smart så kan vi står där i januari och förhoppningsvis vara med på riktigt allvar. Framtiden ser ljus ut på spelarsidan, men, vi saknar fortfarande "dyngarn" - ni vet han som smäller dit 4-5 enkla varje match.


  • H6 känns inte som något bekymmer
  • V6 känns inte som något bekymmer
  • M6 känns lite som ett beskymmer
  • V9 känns lite som ett litet bekymmer
  • M9 känns inte alls som ett beskymmer
  • H9 känns inte alls som ett beskymmer
  • MV kan bli ett bekymmer
  • Bredden känns inte som bekymmer
  • Toppen känns lite som ett bekymmer
  • Hemresan blev inga bekymmer
  • Tobbe K:s näsa bekymrar ingen
  • Staffan och Olas kommentarer, uttalar sig alltid bekymmersfritt
  • Alltså inte mer bekymmer än tidigare

Inga bekymmer att träffas igen i juni killar?


Handbollslandslaget samlas åter i början av juni till läger på idrottscentrat Bosön. Därefter uppladdning inför hemma-VM nästa år på Bahamasöarna och i Atlanta med match mot USA

 

// Evert Ekh red






Av Redaktionen - 18 april 2010 00:02

En bild säger mer än tusen ord. var Månsson arg? Nja, lite smått irriterad kanske. Vad han sa, såg man på den rörliga bilderna, men de har vi inte här så det får bli pistolskottsarmen. Torsk för Eslöv och nu ska mycket till för att de ska resa sig, även om Norrevångshallen är hemskare än någon annan elitseriehall. Det här var Eslövs för tidigt avgångna tåg som gick. Tyvärr, en femte match hade varit bra.


Skövde HF-Team Eslöv IK 1/2-final 3 27-22

Av Redaktionen - 17 april 2010 22:15

  


Vi fick in ett mail från Johan Pettersson, som vill att vi skulle undersöka huruvida spelare från kontraktsåldern kan tillhöra en av spelarna gemsamt driven spelarförening. En förening som hjälper spelarna med juridisk hjälp och förhandling.

Om detta vill vi debattera, eller höra vad ni tycker.


Frågan är högaktuell då de flesta spelare idag har kontrakt som inte direkt andas fördelar, snarare en massa krav. Dessutom har flera spelare avtal som gör att de mer eller mindre kan bli utkastade utan någon som helst ekonomisk ersättning.

Många avtal är ett rent hån mot seriositeten i ordet "avtal" 


SvHF har färdigt förslag till spelaravtal men det är en service för många okunniga klubbar, det anser vi när vi undersökt innehållet lite grundligare.


Med förbundets regler(otroligt invecklade) vad gäller utbildningsersättning så handlar det om man är kontraktsspelare eller icke kontraktsspelare.

Från Allsvenskan så betraktas man som en kontraktsspelare, och.....ja ni kan läsa mer om detta här. Tvetydigt värre. Här måste det ske en förändring, enkelhet är också tydlighet.


Vi förespråkar kontrakt från division två och uppåt, det är bra för alla och det andas lite mer seriositet. Dessutom så bör det finnas kontrakt från första års juniornivå, oavsett om denne spelar seniorhandboll eller ej. Ordning i leden och större krav på samtliga klubbar att tillse att de får ersättning från värvande föreningar, genom att ha kontroll på sina egna spelare. Utbildningsersättningen har medför att klubbarna inte behöver vara på tårna och det är inte en bra utveckling.


Debatt, ska spelarna i elitserien, allsvenskan och divisonerna under, samlas under ett tak, bli kravställare tillsammans eller ska varje spelare, själv, eller i ett fåtal av fallen, anlita agent?


Vad tycker ni?








Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards