Evert Ekh

Alla inlägg under maj 2010

Av Redaktionen - 19 maj 2010 21:53

..som därigenom inte får möta Sverige under USA resan.

Vilka alternativ erbjuds nu frågar vi oss? I Nordamerika så finns inga lag och i Sydamerika finns inga pengar. Alltså blir det förmodligen matchlöst under turnen om nu inte något lokalt collagelag ställer upp och matchar.

Lasse Tjernberg på förbundet får arbeta häcken av sig för att lyckas med konststycket att hitta vettig ersättning. Tyskland möter Polen i Chicago. Bara att försöka klämma in en fight där men då måste man flytta hela resan om vi förstått det rätt.


Keyart_details_square


Tråkigt val av det amerikanska förbundet, tänk er ett amerikanskt VM lag på hemmaplan om 5-6 år. Större nationalister finns inte och publiken kommer även om det så skulle vara Varpa.


Förbundets hemsida såg i alla fall ut att leva. Kanske någon fet plånbok från Dallas oljefält travar fram och säger "here you are, keep the change". Varför gör inte oljemiljonärer det med ett amerikanskt landslag i den idrott där det smäller som i hockey? Förmodligen för att det slåss för lite. 

-----


Inom parentes tillägger vi:


(Varför flyttar tex alla rika shejker till England och köper fotbollslag när de kan köpa hela EHF för några minuters pumpning? In med fler shejker i handbollens sponsor rum, dock långt från planerna och domarnas omklädningsrum. Guif köps upp av Shejk Sarif och blir Gulf. Bara en tanke. Tänk vad Eskilstunaborna skulle elda för kråkorna för den få den drömmen att bli verklighet).




Av Redaktionen - 19 maj 2010 21:34

Djurgårdens IF Handboll


Stockholms- och också Sveriges starkaste varumärke inom idrott, Djurgårdens IF går nu ut och talar om framtiden. Bakom Djurgårdens satsning står Bo "plånkan full med deg" Lundquist, även styrelsemedlem i Djurgården IF Handboll.


Det är med stort intresse vi följer spelarvärvningar och organisationsuppbyggnad under lagets försäsong. Vilka blir kvar i den tidigare truppen? För att hävda sig i Allsvenskan måste Djurgården förändra rätt mycket om man vill slippa tampas i nedre regionerna.


Spännande blir det i alla fall. Försöka är det många som vill men få som på allvar visar det. Bra satsning, friskt vågat.....


Läs pressmeddelandet

Av Redaktionen - 19 maj 2010 19:45

Enligt vad Red. Evert Ekh erfar så har Daniel Båverud gjort sitt i Hammarby. Ny klubbadress väntas bli klar inom kort och källor pekar mot Spanien eller Norge. Vi tror Daniel vill längre än bara över gränsen - vi tror Spanien alltså, det är vårt heta tips.

---------------

I övrigt så verkar Hammarby satsa ungt då en ny M6 från Åhus skrivit på. Martin Arvidsson född 1991 är klar för spel. Detta innebär att man har tre M6:or inför nästa år, om nu Pettersson stannar. Där lär Arvidsson hamna i Täby HBK i division 1, om nu Jens Eriksson hinner bli hel, dvs.

I övrigt pågår lite "ryck" i spelare från övriga Stockholm där i synnerhet H6 positionen är utsatt. Den är nämligen tom just nu då Creutz och Höglund som bekant har försvunnit.

---------------

Payam Hatami ska lämna LIF. Vilken klubb blir först med att fånga upp honom? Aranäs ska ha fått nej av Pelle Linders så vem vet? Annars känns de flesta M6 positioner rätt välfyllda ut.

---------------

Rykten? Maila oss publicering@evertekh.se


Av Redaktionen - 19 maj 2010 15:17

Marcus Enström är skadad. Enligt initierade källor skadade sig Marcus och är mycket osäkert kort till USA. Mer information om detta lär komma


Här följer den uttagna truppen


MV
Dan Beutler, SG Flensburg-Handewitt
Johan Sjöstrand, SG Flensburg-Handewitt
Mattias Andersson, TV Grosswallstadt
Andreas Palicka, THW Kiel

V6
Fredrik Petersen, Bjerringbro-Silkeborg
Robert Johansson, IK Sävehof

M6
Robert Arrhenius, CAI Balonmano Aragon
Mattias Gustafsson, AaB Håndbold
Nicklas Grundsten, BM Granollers

H6
Niclas Ekberg, Ystads IF HF
Marcus Enström, Alingsås HK
Sebastian Lindell, Lugi HF

9M
Tobias Karlsson, SG Flensburg-Handewitt
Kim Ekdahl Du Rietz, Lugi HF
Jonas Larholm, AaB Håndbold
Dalibor Doder, Ademar León
Lukas Karlsson, KIF Kolding
Fredrik Larsson, CAI Balonmano Aragon
Patrik Fahlgren, SG Flensburg-Handewitt
Oscar Carlén, SG Flensburg-Handewitt
Robin Andersson, IF Guif

Av Redaktionen - 19 maj 2010 09:07

Det känns rätt bra ändå. Det gör absolut ingenting. Vi har stuckit ut hakan och har ögonen på oss. Vi måste hålla kvalitet i det vi gör annars blir läsarna våra bödlar. Vi väljer att inte ta bort kritiska inlägg - det är bara dumt. Att vi skulle kritisera allt och alla håller vi inte med om. Heh har fått sig några smällar, förbunden likaså, annars tycker vi att kritiken varit mild. Att vi bad om ursäkt efter den "tunna" analysen och felaktiga innehållet inför CL final four var faktiskt ingen ironi. Att vi sedan tyckte någon läsare inte behövde läsa då är väl inte så farligt.


Evert Ekh lever vidare men just nu pågår endast inmundigande av skvaller, övergångar etc. Detta ska färdigställas och lämna tangentbordet på ett korrekt sätt.


Intervjuer pågår för att det ska finnas något av intresse under juni-juli månad. Det är viktigt. Debattartiklar är beställda och gästkrönikor på väg in. Det kommer mera men just nu är det lite stilltje, precis som för alla elitserielag. Det är veckorna före uppstart på försäsongen. Då får man vila.


Vi har presterat långt över 300 inlägg och visat att vi har en plats - vi tror att merparten av våra läsare accepterar oss än så länge. Sen att det finns andra som inte gör det, ja, som sagt, det är inget konstigt.

Vi bemöter den i alla fall och stoppar inte huvudet i sanden.


Red Evert Ekh

Av Redaktionen - 17 maj 2010 12:33

Det är lite löjligt. CL finalen i fotboll spelas mellan Bayern Munchen och Inter. Varenda fotbollsdåre tycker det är två tråkiga lag som ska göra upp om titeln. Pengarna flödar in och risken för målsnål match är uppenbar. Finalfour spelas i handbollens publikland nummer 1, denna gång i Köln.Här blir det inga 0-0 matcher när världens fyra bästa lag gör upp om segern. På Lördag och Söndag 29-30 maj avgörs det.


Semifinal nummer 1 kan få vilken "aldrig sett handboll människa" att börja älska sporten. De senaste årens giganter i Kiel och Ciudad Real gör upp, i denna, enlligt de flesta, moraliska finalen. "De som vinner denna match vinner guldet" har många uttryckt det. Det kan också stämma.


Det kommer smälla något förjävligt men spanjorerna som har starkare  försvar känns ett strå vassare. Framåt hos C Real finns massor av rutinerade alternativ att tillgå, Enterrios, Fernandez, Metlicic, Canellas och Rodríguez. Dessutom med världens mest sevärde spelare i Abalou på H6 tillika en matchavgörande tillgång i kontringsspelet. Dessutom har C R Dinart, världens bästa försvarare.


I Kiel handlar det på 9m om Jicha, Narcisse och Ilic och hur pass tursam Zeitz är. Andersson är som bekant skadad. Dock förfogar Kiel över världens bästa målvakt i Omayer. Han kan rädda Kiel till final, vilket i och för sig Sterbik i C R målet också kan göra. 

Två hetlevrade coacher som kan freaka ut känns härligt.


  


 

------ 

Att segraren i matchen Kiel - Ciudad vinner CL kan man såklart inte säga, men nästan, då det på andra halvan blir semifinal mellan Ryska sensationslaget Chekhovskie Medvedi och Barcelona Borges.

Dessa två lag ska normalt inte kunna rubba i en final. Men en match på neutral plan - är en match som kan slut hur som helst.

     

       

Russian Bears


Hos de ryska björnarna dominerar 9m spelaren Rastvortsev och linjespelaren Chipurin i alla fall till namnen. Vi vet väldigt lite om detta storväxta järnlag.

I Barcelona spyr man ut lite fler namn, Nagy, Romero, Garabaya, Jernemyr, Hansen, Rutenka och Boldsen. Det ska alltså till ett mirakel om Ryssarna ska spela CL Final.

Denna semifinal döms av Svenskparet Claesson och Canbro. 


Evert Ekh redaktionen tror på en helspansk final.

Matchen spelas i Lanxess arena i Köln, Tyskland.

Kommentator: Chris Härenstam. Expertkommentator: Magnus Grahn.




Av Redaktionen - 16 maj 2010 14:26

Det handlar inte längre bara om träningshallar, det handlar lika mycket om att Stockholm får en evenemangsarena av bra klass.


Låt oss säga 3-4 tusen åskådare. Vilken kommun tar tag i den taktpinnen? Idrotten måste hjälpa till, förbunden måste vakna och vilja skapa möjlighet för landslag och större evenemang i huvudstaden.

Årstafältet, Gubbängfältet, Enskedefältet, leta nu för fan, 20x40 meter spelmått med två läktare, 6 omklädningsrum och Öl-lounge. Kan väl inte behövas så mycket mer.


Mobilisera krafterna och skapa projektet tillsammans och stå inte där med mössan i handen och bara gnäll.


Globen byggdes för 20 år sedan och om 53 år sedan är väl det den enda inomhusarenan i Stockholm, precis som Eriksdalshallen är nu. Det förvånar oss inte - men det berör oss massor så vi går i framkanten för

detta projekt. Start nu!


Ekh

Av Redaktionen - 16 maj 2010 11:57

Ta dig en titt i dagens DN - XXL letar personal


Nya sportkedjan XXL gör en stor satsning och vill ha/söker ny personal.  På en bild med 14 olika idrotter är inte handboll med...När de beskriver sitt behov av säljare räknar de upp följande idrotter: golf, löpband, ishockey, innebandy ...ha koll på de största idrotterna resten kan du lära dig...Vad krävs för att få en plats på kartan?  Vad krävs av handbollen för att växa istället för att långsamt dö?
Syns du inte finns du inte...


Detsamma på siten svenskafans - de vill inte ha handbollen.

Fattar ni hur viktigt det blir att du också bidrar till synligheten


Red Evert Ekh

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards