Evert Ekh

Alla inlägg under maj 2010

Av Redaktionen - 16 maj 2010 10:27

Larholm drog dit 8 mot Kolding när Ålborg vann med 25-24. I Kolding gjorde Lukas fullt godkända 4. Klarar Ålborg av att vinna nästa i Kolding? Vi tror det blir svårt. Vi håller Kolding som favoriter.

Av Redaktionen - 16 maj 2010 07:39

Viborg segrade med totalt 60-52


Evert Ekh redaktionen säger grattis.

För er som inte såg matchen så går det bra att göra det i efterhand på www.ehftv.com.

Grit Jurak gjorde det hon skulle och blev matchen bästa målskytt.






Av Redaktionen - 15 maj 2010 09:11

  

Gult kort till Johansson. "du saknar en andra V6:a"


Kvalmatcherna, som är de sista i gruppspelet, avgörs i Baku den 26 maj och i Arena Skövde den 30 maj. Matchen mot Tjeckien är den som kan skapa kvalfrossa. Ekh har lite synpunkter på den numera 19 tjejer starka truppen. Gulldén är alltså borta och in kom Cadario och Kasman.

  

Gabriella KAIN, ODENSE GOG
Cecilia GRUBBSTRÖM, IK Sävehof

Lisa KARLSSON, Skövde HF


Matilda BOSON, Spårvägen HF
Jenny WIKENSTEN, IK Sävehof
Annika WIEL FREDÉN, BK Heid
Therese WALLTER, Aalborg DH
Tina FLOGNMAN, Odense GOG
Johanna WIBERG, FCK Håndbold
Linnea TORSTENSON, FC Midtjylland

Sabina JACOBSEN, Lugi HF
Johanna AHLM, Viborg HK
Linda Cadario, Skövde HF
Angelica WALLÉN, Skövde HF
Anna OLSSON, Team Eslöv IK
Anna-Maria JOHANSSON, Team Esbjerg
Sara ERIKSSON, HC Leipzig
Jenny ALM, HF Kroppskultur Dam

Jennifer Kasman, IK Sävehof


  

Ahlm tillbaka, bra

Ni ser henne i CL final på www.ehftv.com klockan 19:30 ikväll


Noterbart: Hur är det möjligt att Svensk damhandboll inte kan presentera två V6? Helleberg i Sävehof? A-C Petersson i Skuru? Det känns inte genomtänkt att ha en trupp smockfull av bra försvarsspelare men bara tre kantspelare.


  

Nyblivna IVH spelaren Fatima Malic inte aktuell alls?



Vad tycker ni? Vem saknas?

Av Redaktionen - 14 maj 2010 19:20

Christer "Hellas" Hellström är på väg att ta över som ordförande, i alla fall om man får tro honom själv. De uttalanden som övriga nu sittande styrelse gjort tyder på att han får med sig en person. De övriga verkade inte speciellt intresserade av att säga något posivit.


Vi tror ändå att "Hellas" är en kraft inom AHK som måste få finnas med. Som ordförande ska han dock hålla sig på mattan och göra det han är bra på. Dra in stålar.


Vi tror det blir mycket bråk på tjafs på årsmötet, och det i den förening som inte fick ihop det efter SM guldet 2009.

Värvningen av Petter Hansson var bra men räcker inte för den gamla styrelsen att visa upp som alibi för att sitta kvar, och "Hellas" är den enda som kan förändra läget. Vi återkommer.


Red Evert Ekh



Av Redaktionen - 14 maj 2010 12:13

click to zoom


Vi har misstänkt att det skulle ske, att det blev nu är inte speciellt konstigt. Flickvännen är Therese Albrechtsson och Sävehof ska spela CL. Alltså gör Apelgren helt rätt val. En bra värvning i strävan om att få upp en bred kompetent trupp nästa säsong.

Härligt med spelare som väljer att förgylla även den Svenska elitserien.

Vi räknar med publikmatch i Stockholm när Sävehof kommer på besök.



Av Redaktionen - 13 maj 2010 10:00

Det börjar dra ihop sig och spelare som idagsläget tackar nej pga av motivationsbrist ska således inte ha lika stora möjligheter att bara slå sig in i landslaget när VM upptakten börjar på allvar i december.

Truppen ska vara 16 man, alltså 13+3 eller 14+2, det är frågan.


Oavsett hur stor Källman är i Ciudad Real, han har inte levererat i landslaget på länge. Loj i avsluten och jämfört med engagemanget klubblaget så är det sådan stor skillnad att man faktiskt kan fundera på om han är självskriven. Motivation slår klass, även i ett VM och ersättare finns, även om de inte kan det Jonas är fantastisk bäst på, spela center i ett eventuellt utgrupperat försvar.


Nu missar man stor möjlighet att lägga grunderna för detta försvarsspel, synd men faktiskt tillräckligt för att satsa på någon annan. Alltså, Källman får se upp. Staffan och Ola har här en delikat uppgift, att ta bort honom och då återstår Robert Johansson, Sävehof. Men var är Rasmus Wremer? Känns lite svag i ett VM, speciellt när det hettar till. Men starkare kort än Johansson. Petersén har inställning och motivation så att han ska vara etta är självklart - även om nu Staffan och Ola väljer den enkla vägen och ge Källman biljetten.


V9 kommer bli lite lättare att välja då nu Larholm visar riktigt bra klass i Ålborg efter sin skada. Här har Sverige ett alternativ till den enligt oss, andre spelaren på positionen, Fredrik Larsson.

Kim Ekdahl D R och Bliznac håller inte, hellre Richard Lönn som alternativ. Vi förstår inte varför han inte fått chansen, han borde följt med till Norge. Inte Bliznac.


M9 är självklara val, Dodo och Lukas. Bara att acceptera för "Falle" - som förmodligen inte ens är trea på positionen då Larsson ersätter vid skada och någon ersätter Larsson. Förhoppningsvis som vi sagt, Richard Lönn. "Falle" är fyra i det läget. Synd men konkurrensen är helvetisk.


H9 utan Kim Andersson? Har han inte kommit upp i klass efter operationen så ska han inte vara med. Sista VM:et eller ej. Återigen, form avgör. Har han den är Andersson/Carlén självklara. Annars blir valet svårt, Christian Svensson har bra rörelser men för svagt upphopp och skottvariation. Detta blir alltså vid Kims frånvaro, en utsatt position.

Både Jakobsson och Tingsvall har knäskador och sådant tar tid.


Högersex är Ekberg förstavalet, med 100% säkerhet. Bakom väntar enligt oss en Lindell. Försvarsmässigt bättre än Enström som får vänta.


På M6 så kommer Ahlm att spela VM, var så säkra. Tillsammans med Gustavsson så utgör de de bästa paret. Grundsten får tänka framåt, kan bli ersättaren när Ahlm sedan väljer bort landslaget helt. Ask har ingen chans, Ahrrenius känns inte aktuell. Oavsett vad Mona säger.

Vad gäller att våga ta ut Fritzon, så tror vi tyvärr att Svensk handboll har långt kvar att välja envägsspelare på denna position. Vi hade sett chansningen som ett nytänk, problemet är att Ahlm kan bli skadad och då har vi ingen M6 att tillgå i mittblocket. Då är Sverige rökta.

Synd på en lirare med sugkoppar - något vi saknar.


Tobias Karlsson är självklar som försvarare, Jernemyr likaså tycker vi.

Löser vi det med bästa försvarsspelet? Vet inte, speciellt som två byten av treor bakåt bli in i helvete svårt. Detta kan vara ett alternativ om inte Ahlm kan spela VM. Annars har Tobias 100% förtroende.


Petersén, Källman(Wremer)

Larsson, Larholm

Lukas, Dodo

Carlén, Andersson(i form 2 mån före VM) annars mycket svårt att hitta en ersättare av klass. Christian Svensson står dock närmare än Jakobsson

Ekberg, Lindell

Ahlm, Gustavsson

Karlsson och .....14 ute eller 3 i målet? Chansning? Vi sätter Lönn som 14:e spelare och elitseriens andra representant.


Målvakter då?


En öppen historia. Här skräller Evert Ekh.


Ska Staffan och Ola ha en tidigare matchvinnare så måste man välja den enda riktigt stabila, trots sin ålder. Åldern är hemsk om man tänker framåt, det är OS 2012 som Sverige ska satsa mot, för att sedan långsiktigt kanske vara VM-etta 2015. Dock är hemma VM den stora chansen till bra placering och få lite arbetsro. Målvakterna finns bakom och redo att ta över.


Därför hoppas vi på paret Beutler och Svensson.

Svensson för sin enorma rutin är fortfarande en världsmålvakt.

"Reserv på hemmaplan", Sjöstrand, som enligt Ekh är Sveriges framtida stormålvakt i kommande mästerskap.



Av Redaktionen - 12 maj 2010 20:52

Tommy Fletcher och James Blondell är klara för VM!

Tommy är en av centralfigurerna i landslaget. Dessutom VM:s förmodligen yngsta spelare. James Blondell är klar etta på sin högerkant i Australienska landslaget. Räcker dock tydligen inte för kontrakt i Malmö. Någon som vill ha en profil i sitt elitserielag nästa år?

Vi på Evert Ekh säger grattis.


Fletcher


Blondell

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards