Evert Ekh

Alla inlägg under maj 2010

Av Redaktionen - 12 maj 2010 17:20

"RIK:s webservern ligger nere, vilket naturligtvis inte får hända, men vi jobbar stenhårt på detta och återkommer med besked när vi vet mer.


Michael Wiskman/RIK:s webbmaster"

---

Är det Google eller RSV som ligger nere? Vi får verkligen hoppas att detta löser sig snabbt, och för att bli lite ironisk, storhetsvansinne?


Tacka vet vi riktigt intressanta nationella artiklar

Av Redaktionen - 12 maj 2010 11:19

Det får inte dö ut nu! Det är nu vi måste fortsätta äta mediatid. Smaskiga övergångar och landslagsuttagningar är fortfarande vardagsmat men den stora debatten om Svensk handboll ska under sommaren vara ett inslag i Evert Ekh. Debattämnena ska vara just din funderare i hängmattan, med handbollsvännerna på Åhus eller i din kommunikation med arbetskamraterna som inte förstår varför handbollen är den idrott de måste se live.


Vi uppmuntrar er att forsätta läsa och ta del av Evert Ekh:s mission för Svensk handboll. Ämnen ni som läsare vill ha vår åsikt om kan mailas till oss. Vi lovar att alla ämnen från nu och fram till höstens mer heta säsongsupptakt, kommer att beröras.


Tack för att du läser och vill bidra till något - ta detta vidare så besökarantalet fortsätter att ligga på den nivå den hittills gjort.


Redaktionen Evert Ekh


Ikväll analyseras landslagsuttagningen !

Av Redaktionen - 11 maj 2010 16:01

/Global/Nyhetsbilder/2010/Maj/Magnus-Radahl-CL2.jpg

Nacka Bollhall lever inte upp till kraven som ställs på handbollens elitlag. Skurus Magnus Rådahl befarar att en flytt kan bli nödvändig.

Av Redaktionen - 11 maj 2010 14:41

Ingen förening kan lyckas långsiktigt så bra som Sävehof har gjort om det inte vore för fenomenet organisation. Den skapar man genom att satsa öronmärkta ekonomiska resurser på nyckelkompetens.

Ska man rangordna så anser vi att den sportsliga, ekonomiska och marknadsmässiga kompetensen ska in omgående.


- Att bedriva elitverksamhet kräver kompetens och sportsliga nätverk

- Att bedriva elitverksamhet kostar pengar 

- Att bedriva elitverksamhet kräver publikintäkter


För de som är beredda att starta en elitverksamhet så borde en extern investering på 2 MSEK per år för att täcka elitorganisationens lönekostnader räcka. Tre heltidsanställda med marknadsmässig lön samt minst 1 heltidsanställd tränare kostar dryga 2 MSEK per år.


Det kostar pengar att tjäna pengar 


Denna grupp ska generera intäkter för att täcka övriga truppkostnader - ett elitlag av god klass med rätt kringliggande förutsättningar kostar drygt 5 MSEK per år. Budgeten för inkomsterna ska alltså läggas med intäkter på dryga 7 miljoner, bara för elitlaget.


Det räcker alltså inte att göra en kortsiktig satsning om elitsatsningen ska bära frukt. Det går inte att värva ihop lag och tro att föreningen utan organisation klarar av mer än 3-4 år. Det är dagens sanning.


Dessutom behövs en ungdomsverksamhet, frikopplad från elitsatsningen. Den ska ha sin organisation - ekonomiskt finansierad av medlemsavgifter och lagsponsorer.


Vem med pengar vill vinna SM guld om 3 år? Räck upp en hand eller ta upp penningpungen. Det finns många sådana och med rätt vision och strategi kan de bidra till fortsatt idrottssocial utveckling hos unga människor. De kan skapa "idoler" - och idoler skapar intresse.


Vad tycker ni?

Av Redaktionen - 10 maj 2010 19:44

Det vi sökte är funnet!


Av Redaktionen - 10 maj 2010 14:31

Axnérs ersättare heter Kalle Björkman, nuvarande adress Elverum. En spjuver med kontring och straffar som specialitet. En god ersättare för Axnér. Förvånar oss mycket om det inte blir officiellt snart.

--

Det kryllar inte av vänsterhänta spelare och Sivertsson satt Bengtsson i kylskåpet. Tobias vill förmodligen bort från Drott. Han ska inte spela i Varberg. Han är bättre än så. Vem tar honom? Någon borde vara intresserad. Varsågod.

--

Daniel Båverud är på väg till Norge, vi tror Hammarby lyckas få honom kvar. Hammarby måste hänga i. Det är viktigt.

--

Djurgårdens Petter Strömberg lär ha fått förfrågan från H43

--

Boson är klar för Spårvägen, vänta och se bara


--

Toveby är ju på väg hem. Sävehof det enda alternativet.

--

Drott kommer inte att värva sönder laget - en högernia på ingång.

Albin Lagergren, Varberg. Tubbi bygger långsiktigt

--


Guif får nej av Åström. Han hamnar i Tumbas gamla gäng i division tre. Han har gjort sitt i svensk elithandboll om nu inte Hammarby får ett sista ord med i spelet.

--

Guif vill ha Helge Freiman, alla vill ha Helge Freiman. Kontrakt med Tumba ett år till. Sen kan han välja och vraka. Agera Stockholm för helvete. Gör något annorlunda, tillsammans. Ni måste!

--



Av Redaktionen - 10 maj 2010 14:05

Viktor Ljungström, handbollens hovfotograf har tagit bilden 

 

Allstarlaget(AST) blir inte känt som försvarsinriktad direkt.

 

Sibbe och Fritzon får springa som hundar till och från bänken. Kul tanke faktiskt. Framåt sätt så är det det bästa laget. Solklara val.

Har publiken fått varit med och röstat hade förmodligen Eskilstuna skickat 1000 extra SMS och betalat för att Zacke blivit H6. De hade kanske velat lägga 5000 betal-SMS på Robin Andersson som vänsternio också. Då hade Heh fått välbehövda pengar.

 

AST är bra men det hanteras PR mässigt, här tänkte vi skriva skitdåligt, men nöjer oss med mindre bra.

Involvera publiken, "rösta på din favoritspelare" och håll inte skiten inne i juryrummet. Kombination?  

Handbollen är för ouppmärksammad - Resten av utmärkelserna kan juryn besluta om, om än att den juryn kan vara annorlunda ihopsatt, men det är mindre viktigt och inget att bråka om.

 

Tholin var på väg till SM finalerna med Röda havet, dock var han ensam denna gång. Å andra sidan, en färgklick i Svensk handboll har ingen dött av, eller hur? 

 

För er som inte vet vilka killarna är:

 

De svarta killarna är Ekberg, Seifert, Tingsvall, S Jonsson, Fritzon, Forsberg. Den röda färgklicken med vit underdel är Mattias Tholin

-----------

  

Viktor Ljungström, handbollens hovfotograf har tagit bilden  

 

Dafe och Hagman springer på varje kontring och det blir många för här har vi tvåvägsspelarna. Vilket försvar, Larsson och Bella som treor, Olsson och Sabbe som tvåor. Det gör ont. Ett riktigt bra AST val.

 

 För er som inte vet vilka tjejerna är: 

 

Edjana Dafe, vänster nere, "Sabbe", vänster uppe, Olsson och Larsson, bakre mittlås, Grubbström i mitten, Hagman, bredvid till vänster och Bollbella som vänsterflank.

 

Snyggt jobbat, nästa säsong blir så förbannat mycket roligare. Damhandbollen har ett lyft och vi ser fram mot EM i Norge/Danmark där minst tre av spelarna på bilden kommer vara med. Vi hoppas på fler.

Av Redaktionen - 10 maj 2010 13:39

"Hej.

Kanske något att skriva om: Nya div2 västra herr har 6(!) farmalag, vilket innebär att det laget som kommer på 9e plats får kvala uppåt OCH neråt enligt den modell som råder nu ... hur skall förbundet lösa den frågan?"

Det är härligt när det finns personer som tänker till i serieomläggningen. Vi måste skrota samarbetsföreningarna i den variant som är nu anser Evert Ekh. Vad tycker ni?

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards