Evert Ekh

Alla inlägg under maj 2010

Av Redaktionen - 10 maj 2010 09:39

För att åtstadkomma ytterligare sex matcher i handbollens högsta serie så skapades två pooler. Detta innebär att ytterligare sex matcher kommer att spelas. Vad tycker ni om detta?

 

Pool 1

Hammarby IF
Eskilstuna GUIF
LIF Lindesberg
IFK Skövde
Alingsås HK
IK Sävehof
Redbergslids IK


Pool 2

Ystads IF HF
IFK Kristianstad
HK Malmö
H 43 Lund
Lugi HF 
HK Aranäs
HK Drott Halmstad

Av Redaktionen - 10 maj 2010 06:32

By Anders Lundin,


Jag mötte i onsdags eftermiddag 17 unga spelare födda 1994. De är alla uttagna till det Tyska juniorlandslaget och deras ledare berättar hur de drömmer om handbollsguld och framgångar. Ledarna berättade vidare att det stora jobbet i första hand handlar om att få spelarna att förstå vad som krävs för att lyckas. Jag var inbjuden som gästtränare på det tyska konventet och valde att lägga uppmärksamheten just på det.

Hur ska du träna för att lyckas? På vilket sätt ska du genomföra övningen?

Spelarna tittade förvånat på mig när jag bad dem ställa sig bakom den heldragna linjen på kortsidan av hallen och blunda och inte kliva in på banan förrän de bestämt sig för att de fullständigt skulle lägga uppmärksamheten på handboll och inget annat...

Några klev in direkt och några blev stående någon minut. Inför varje övning koncentrade vi oss och tog “ett steg in” i övningen. Så fort det var en satsning som inte var 100% stoppade jag övningen och vi samlade oss igen.

Att som försvarare ge 100% innebär att den som anfaller också vet att om jag lyckas ta mig förbi så har den andre gjort allt den kan för att stoppa försöket. Om försvararen skulle satsa något annat än fullt finns det en risk att jag tror att jag är bättre än vad jag egentligen är...Alla tjuvstarter tog vi om, ska du slå mig så ska det vara på ett ärligt sätt.  Detta “tänk” tillsammans med ett “LEAN-tänk” där alla erfarenheter från varje försök tas tillbaka direkt in i träningen gjorde att kvalitén var fantastisk!  Lean innebär bland annat att erfarenheter loopas tillbaka in i övningarna för att ständigt lära av erfarenheter.


Jag tror att vi kommer att få se några Tyska storspelare från denna kull om några år...Om de fortsätter på detta hängivna sätt.  Träningen avslutades med att all fick lägga sig ned och blunda samtidigt som de funderade på något som de gjort under träningen som varit bra. När de hittat något de gillade skulle de ställa sig upp. En grupp Tyska 16 åriga killar knöt sina nävar och skrek rakt ut - Deutschland!  Det var sådan kraft i budskapet att håret reste sig upp på mina underarmar! Att sedan publiken, drygt hundra tränare från hela Tyskland, applåderade killarna gjorde känslan mycket stark! 


På planet hem kom jag att tänka på vad framgångsnycklarna var? Uppmärksamhet på HUR och inte Vad. Förhållningssättet till övningen inte själva övningen. Den direkta feedbacken och ny chans direkt...Och att verkligen dra beslutet “-jag vill lyckas” till sin yttersta spets! 


När du tränar så här lyckas du då med det du drömmer om?

När du äter så här blir du världsmästare?

När du vilar på detta sätt är det optimalt?

När du tänker så här leder det till framgång?

När du...

Av Redaktionen - 9 maj 2010 11:07

Under dagen kommer lite härliga bilder från banketten. Den som jobbade med att fotografera var tydligen SVT:s David Fjell, alltså är de förslag som Flinck fått på sin blogg fel. Där tror folk att det är Johan Petersson. Fel fel fel! Det var David Fjell, vi är säkra.


  


Se själva, visst är det David nedan!


IMG_0372.JPG


Av Redaktionen - 9 maj 2010 08:30

Jaha, få se nu. Just det! Grattis Sävehof, grattis handbollen men framförallt, grattis framtiden.


Att Sävehof skulle ta dubbeln trodde många - men att i realliteten göra det som Sävehof lyckades med är otroligt svårt. Det är bara att buga och bocka för det. Sävehof är värda framgång, säger någon nått annat är man bara en klassisk Svensk surpuppa med svartsjuk blick. Någon?

Sävehof har det som krävs. De förstår vad som krävs i ogranisation för att lyckas långsiktigt.

---

Damfinalen, tyvärr dagens "plump", avgjordes genom att Sävehof hade bättre koncentration och spelade mer rutinerad. En säker seger mot Skövde som kommer upp i fasliga 25 tekniska fel. Det ska knappt gå att göra. Vem avgjorde matchen? Grubbström, vem klev fram framåt när det behövdes? Bella "brötfinger". I Skövde tog Cadario över showen och gör en jättebra match, även Erika Widell bör nämnas.

Mer om själva matchen kan komma senare.

---

Herrfinalen var ,tillsammans med året då Hammarby vann sitt första SM guld, den mest välspelade och kvalitetsmässigt bästa som spelats.

Det gick som det gick för att det gjorde det. Man kan ha synpunkter på att frikast eller utvisningar skulle ha utdömts på annat sätt, men vi fick fram att tveksamma domslut var till Sävehofs fördel och det med differens på två. Alltså en bra domarinsats och inte matchavgörande.


19-23, HK Drott börjar tänka. Sidledsspelet påbörjas

23-23 - Handbollskunniga säger i pausen "Det här vinner Sävehof"

---

Emil Berggren - mannen som fått skit för allt han gjort, sagt och inte gjort, är den som avgör matchen. Han har inget att förlora, han vill visa att det som varit faktiskt har varit. Hans huvud klarar av detta och han bombar Sävehof framåt både innan och under förlängningen. Forsberg kommer också tillbaka och gör ett par matchavgörande räddningar.


Är det någon som vill ha mer matchinformation? Ekh har varje mål från 0 till slut men det är oviktigt idag.


---

Vita klacken från Halmstad slår Partilles gula hav i en superbra match

---

Efterfesten och stämningen var 433% bättre än i Stockholm förra året, det kommer dröja länge innan 08 land får arrangera någon SM final

---

Malmö Arena, Sveriges modernaste inomhus arena för Handboll. Varför har inte alla städer en Percy.

---

Blomquist och Fjell på SVT festade loss med Handbollssverige

---

Hans Vestberg är jordnära och behövs MER på banan

---

Vissa behövs mindre och andra inte alls - så är det i allt

---

Magnus Bäcklund var bra utan att sticka ut

---

Presschef Axnér blev dunderlurad av Johan Petersson, kul

---

SM programmet var 165% bättre än förra året

---

Vissa är förbannat introverta - andra är sjukt öppna

---

Fritzon var festens gladaste spjuver

---

Drott var mycket sportsliga vinnare

---

Gunnar Steinn Jonsson pratar bra Svenska

---

Lövgren ska jobba för Svensk handboll, vad tänker vi med?

---

AST, bra val



Av Redaktionen - 8 maj 2010 11:09

Nej nej, men nu fick tjejerna lite mer uppmärksamhet på Ekh, varför? För att det blev så.

Herrfinalen blir inte lika jämn tror vi, Sävehof är för starka, men........


* De har inte spelat på allvar sedan Guifmatchen, dvs 14 dagar

* De vet inte om de är i form

* De vet att de är favoriter


------

Island mot Partille? Nej inte riktigt va, låt oss jämföra uppställningarna på 9m så vinner Sävehof med 2-1, Gunnar S tar A Stenbäcken, och Jacobsson äter upp Persson medans J Stenbäcken är bättre än Matsson. Men.........


* Största krigarna anser vi att Drott har

* De slår ur underläge

* De har Tubbi:s lugn

-------

Det är viktigt att Drott inte hamnar under som mot Ystad. DÅ gick det bra, mot Sävehof går det då åt h-e. De släpper aldrig 7-1 ledning.

-------

Rustan mot Tubbi, 0,95-1

-------

Enligt ryktena så är Nielsen lack på Tubbi för att han blev utbytt i semifinalen och har kallat till möten under veckan.

Kan det ha betydelse? Nej tror vi, ska Nielsen få visa hur det går till att stänga igen så måste Tubbi starta med honom. Det kommer han göra

-------

Fritzon kommer få så mycket Frida-hångel om han tar SM guld att han inte hinner med snapsen till maten

-------

Sävehof 31- Drott 25


-------

Johanna Ahlm är lack på att hon missar SM finalen, fast å andra sidan så är det tydligen CL Final samtidigt. Bra jobbat för dem som vill se Johanna spela. Retur den 15 maj på www.ehftv.com såklart.

-------

Vem kommenterar på SVT?

-------

Axnér är presschef - med muskelbristning och allt

-------

Sälj sälj sälj Svensk handboll och få in sköna miljoner







Av Redaktionen - 7 maj 2010 11:30

Efter att ha prickat rätt i differensen igår där Evert Ekh trodde H43 skulle vinna med två mål så beger vi oss i rask takt till finalerna.

SM finalerna i Malmö arena känns heta, om än att uppsnacket kunde vara bättre. Inga direkt vassa uttalanden, ingenting som gör det hela mer levande. Men om detta orkar vi bara inte längre debattera, det löser sig nog ska ni se. Presskonferansen är i antågande och vem vet, hartsfiolen åker kanske fram ur Bagarns träningsväska.

-----------------

Det blir en match i publikens smak tror vi. Mycket kamp, tuffa tag och rätt målsnålt. Försvarsspelen kommer att avgöra med andra ord.

Det lag som får först får känslan av "det här vinner vi" kommer att få dit bollarna bakom seriens bästa målvakter.


 

        

Karlsson vs Grubbström


Det ska krävas en Lisa på absolut högsta nivå för att vinna målvaktsmatchen. Grubbström har betytt massor för Sävehofs framfart till finalen. Hon är stabil och har en högre lägsta nivå än Karlsson.

Målvaktsmatchen vinner Sävehof om nu inte Karlsson gör en sådan där match som hon och alla duktiga målvakter kan göra. Då får Sävehof svårare att hitta enkla mål, framför allt med skyttet utifrån.


Stjärnorna och matchen i matchen

  

Wallén vs Gulldén


Wallén kommer att göra fler spelmål än Gulldén, men Gulldén betyder mer för Sävehof i trygghet och tydlighet. Wallén kan göra mycket ensam, Bella kräver mer stöd från sina ytternior för att komma till skottlägen.

Bella har sett seg ut bitvis, men kliver fram på det sätt hon är där för att göra, och när det verkligen behövs.

Passningssäkerheten/intelligensen är Bellas stora fördel jämfört med Angelica. Däremot är Angelica mycket målfarligare och har ett bra hoppskott.


Övriga 9 m spelare i Skövde, en positiv och självsäker Cadario och Nydén från start, är farligare än Odén/Isaksson och Kasman. Gulldén har ingen skytt av Cadarios rang bredvid sig, men hon har rutin i Isaksson och formstarka Odén, som båda spelar brett spel och är duktiga passningsspelare, precis som Kasman. Lägg till Kasmans försvarsspel.


Skövde har dock ytterligare en målgörare i Erica Widell. Tillsammans har Skövdes fyra 9m spelare presterat 91 mål mot Sävehofs 75.(spelmål). Men Sävehof har en femte 9m på 14 mål, Jasmina Roberts.


    

Odén vs Cadario


På M6 har Sävehof Ågren och Skövde har Larsson. Här är Larsson hetare och har gjort betydligt fler mål än Ågren. Dessutom är Anna Larsson den stora nyckeln bakåt för Skövde.


    

Larsson vs Ågren


Tittar vi på kanterna är det dött lopp i målskyttet, även om Jessica Helleberg har 7 straffmål på kontot medans Lovisa Henriksson inte har något. Det som gör att det blir dött lopp är Hellebergs försvarsspel och arbetet tvåas utsida och hennes hårdhet. Så dödade hon Lugis attacker många gånger, kanske lite enklare då Lugis stora svaghet låg i H6.

I Sävehof har Wikensten varit lite blek hittills, i alla fall med tanke på att hon är landslagstjej. I Skövde finns formen hos Aronsson så den matchen vinner alltså Skövde med minsta möjliga marginal.


    

Henriksson vs Helleberg


Hur slutar då matchen? Ja, inte ska det väl vara så att Sävehof ska få rösten bara för att de är Sävehof och leder med 4-1 i finalmatcher mot Skövde. Trots att Skövde faktiskt leder på poäng innan matchen har börjat så säger redaktionen på Ekh att Sävehof vinner och det efter 24-22 seger. Matchvinnare blir Grubbström.


----

Just det, rubriken kanske ska ha sin förklaring.


Ekh fick en kommentar av Karin Isaksson som med sin förlorade stämma lovade att sjunga duett med Magnus Bäcklund men bara om "Evertarna" är med, det du Karin, det kräver många lättöl innanför kostymerna för att bli verklighet.


Redaktionen Evert Ekh



Av Redaktionen - 7 maj 2010 08:15

  

Oräddhet är aldrig fel, foto: Bildbyrån

 

 ”Ljubo” – hetlevrad och utåtriktad sportchef i Flensburg Handewitt och legend inom Handbollssverige. Ingen har stridit på en handbollsplan med de smärtor som präglade ”Ljubos” karriär. Självmordspiloten som fullständigt sket i om det stod 3 meter långa ryssar i vägen. Han skulle igenom – till varje pris! Men, det är inte därför vi vill prata med Ljubo, vi vill höra vad han anser behöver förändras inom svensk handboll i såväl i elitserie som landslagssammanhang.


Läs hela intervjun här

Av Redaktionen - 6 maj 2010 21:28

En välförtjänt seger för Lundalaget med 29-27, differensen var precis så stor som Ekh förutsade i sitt tips. Tumba kom inte in i flytet och H43 kändes för starka idag.

All heder åt Tumba och självklart till H43 som tar sig i kragen och säkerställer Lunds dubbel även nästa år, eller vad säger vi, Lunds fyrling menar vi då H43 precis som Lugi har damlag i elitserien nästa år. Lund är handbollens Mecka, inte Ystad. Så är det.





Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards