Evert Ekh

Alla inlägg under maj 2010

Av Redaktionen - 6 maj 2010 12:39

H43 Lund, ett av två Lundalag har idag kniven på strupen. Man brottades under säsongen med dålig ekonomi, tränarbytet i kvalserien och avgångar i styrelsen. Med andra ord en förändring för att spela elitseriehandboll med långsiktig tanke. Nu har man satt sig i en situation som kan betyda degradering - en sådan skulle förmodligen inte bli ettårig. Frågan om två lag i Lund i elitserien kommer med största sannolikhet att lyftas. De som vill kan säkert lämna om H43 faller ur.


Ikväll spelar Axnér och Månsson sin sista match i klubben, Roganovic vill visa att den feta lönen var väl investerad av styrelsen och tränare Westerlund vill självklart visa att han klarar av uppgiften han fått förtroendet att göra.


Mycket talar för H43 ikväll, erfarenheten, hemmaplanen, domarna, ja nästan allt. Och det är de sista %-en av chans för en degradering H43 lever med tills matchen är avblåst.


Tumba har inga stjärnor, man är ett lag, ett lag med bra ledare och en perfekt säsong bakom sig. Kan man nu mobilisera sina krafter och sin glädje - dessutom med lite tur, ja då vet H43 att då är det kört.


På planen ikväll får vi se två 6:or som tävlar om vilken som lyckas bredast, dvs bänkarna består inte av matchavgörande spelare. Det är startuppställningarna som ska göra det. I H43 vilar mycket press på "Gedda" Lindkvist, den spelare som tar stor plats men också visar störst krigarhjärta. Funkar hans spel funkar H43 bättre. Dessutom måste målvaken Linus Persson ha bättre räddningsprocent än Filip Krook.


Tumba är det målfarligaste laget i kvalserien, H43 ett av de bästa försvarslagen men också nästa sämst antal gjorda mål.

I Tumbas startuppställning har samtliga rutin från elitserien, det går inte att förkasta. Inte ens 18 åriga Helge Freiman är oefaren i elitseriesammanhang, bestänk att Axnér med lätthet kunde vara hans pappa så vet man H43 har rutinen som krävs i avgörande situationer.


Vad gäller tränarsidan så bedömer vi att Mats Kardell i Tumba har större erfarenhet och utbildning än Westerlund, han vet vad som krävs för att detta uppdrag ska lyckas. Om han sedan får se det är en annan fråga.


Tumba måste vinna, H43 måste få minst oavgjort. Det kan alltså vara resultatmässigt rätt för båda lagen med 10 sekunder kvar av matchen, för att sedan vid slutsignalen, antingen degraderad H43 eller återinsatt det lilla Tumba i handbollens finrum.


Evert Ekh tippar resultatet : 27-25, H43 hänger löst ett tag men repar sig och kan andas ut.


Matchen sänds i TV4 Sport kl 19:15, kommentatorer är Stefan Lövgren och Robert Perlskog tillsammans med Patrik Ekwall som sidekick och "rinkråtta". För första gången sänds en kvalmatch i handboll och det måste Ekh ge TV4 en stor jävla eloge för. Handbollen är på väg!

Av Redaktionen - 6 maj 2010 09:20

Vi träffar ett av Sveriges kända handbollspar, Johanna Ahlm, född 1987, som med 16(tror det var det) mål i SM finalen mot Skövde 2007 blev känd som framtiden i Svensk damhandboll. (Johanna var ursnabb och ändrade ingresstexten omgående - Det var bara 14!) Vid sin sida, i alla fall på gränsen till Tyskland finns ”Falle” – Patrik Fahlgren, han som nästan var  mer symbios med Erik Fritzon än vad Stefan är med Krister som komikerduo.

 

  

Jotrik Fahlm, Das Svenske/Danishe/Germanian handballvirtuos

 

Läs hela intervjun

Av Redaktionen - 6 maj 2010 08:34

Varför vinner Sävehof finalen och känns det som att du kan lova dans hela natten till Magnus Bäcklund om ni gör det?
"Vi har inte slagit skövde i år så nu är det dags för första vinsten.
Vi är sjukt taggade och kommer slita som djur. Vi vill även visa alla som inte tror på oss längre. Förra året hade vi en revansch lust som gjorde att vi krossade dom. Detta året finns den med. Dom vann serien och därför ska vi vinna SM-guldet.
Det är troligen dom som är favoriter men jag vet vad vi kan och därför vet jag att det är vi som kommer lyfta bucklan i år igen =) Haha, om vi vinner lovar jag att dansa hela natten lång!"

Av Redaktionen - 6 maj 2010 08:00

Allstar Evert Ekh


Enligt våra läsare

Mv, Michael Åström, Hammarby

V6, Mattias Tholin, Guif

V9, Robin Andersson, Guif

M9, Gunnar Jonsson, Drott

H9, Albin Tingsvall, Hammarby

H6, Mattias Zachrisson, Guif

M6, Erik Fritzon, Sävehof


Enligt Evert Ekh redaktionen

Mv, Thomas Forsberg, Sävehof

V6, Mattias Tholin, Guif

V9, Jonathan Stenbäcken, Sävehof

M9, Gunnar S Jonsson, Drott

H9, Albin Tingsvall, Hammarby

H6, Mattias Zachrisson, Guif

M6, Erik Fritzon, Sävehof


Årets MVP: Sebastian Seifert, Ystad

Årets coach: Ulf Sivertsson, Drott

Årets skräll: Jonny Ohlsson, Drott

Årets domarpar: Canbro/Claesson

Årets internstrid: H43

Årets utlänning: Gunnar Steinn Jonsson

Årets argaste: Ilja Puljevic

Årets förlust: Rustan Lundbäck

Årets kalkon: Lugi HF

Årets hårding: Erik Dokka Haug

Årets envisaste: Arne Johansson





Av Redaktionen - 5 maj 2010 17:18

Det är sant, det kommer inte mer inlägg under kvällen. Jo, kanske ett för att vara ärlig. Just nu pågår full fart bakom Evert Ekh och framtiden - det ska mynna i någonting. På återhörande under morgondagen, eller som sagt, kanske under kvällen.

Passa på att vältra er i över 300 inlägg från allt och alla. Det har ni tid med - nu när det inte händer så mycket mer.


Red Evert Ekh

Av Redaktionen - 5 maj 2010 08:30

Så länge ordet finns att använda så kommer det att användas som ett svepskäl för att inte behöva tycka.


Varför går du inte på fler handbollsmatcher?

"Jovars, jag ser lagom mycket på handboll"

Vad kan du bidra med?

"lagom mycket tror jag, är lite engagerad faktiskt"

Vad kan vi göra bättre för handbollen

"jag tycker det är lagom med åtaganden som lagledare"

Kan du missionera för Svensk handboll? Ja eller nej?

"både och, lite lagom om och när jag har tid"


Ta ställning för en förbättring och Skriv till redaktionen och berätta vad du kan göra för att delta på ett icke lagom sätt. Alla behövs och man får inte använda lagom, då blir det inte ett skit gjort. Tro oss!



Av Redaktionen - 4 maj 2010 16:30

  

Rubrikernas tränare. har vi sett honom för sista gången? Vi tippar nej!

 

Under det senaste decenniet har Rustan Lundbäck varit handbollens största tränarprofil. Älskad av sina spelare, omdebatterad och tillika påhoppad för sin rättframhet, oräddhet och klubbtillhörghet.  

Det har varit kul att kritisera Rustan, han har alltid givit svar på tal – och debatten har alltid synts i rampljuset. Efter helgens SM finaler blir det lite tråkigare då han väljer att avsluta sin elittränarkarriär. Detta med en match han själv säger att han vill vinna stort - han får det lugnare sista dan på jobbet då.

 

Läs hela intervjun här

 




Av Redaktionen - 4 maj 2010 11:00

SM finalerna - årets höjdpunkt


Nu är det tyst, snart vaknar det, snart lever det upp. Hoppas vi.

Med tanke på att det snart är dags så är det förvånansvärt lite "debatt" men den dyker nog upp på Heh snart. Hoppas vi. Förutsätter vi.


Handbollen når ju sin kulmen på Lördag. I härliga Malmö Arena kommer 12500 personer få uppleva stämning. Slutsålt verkar det ju i alla fall bli.

De som valt att gå på banketten får förhopppningsvis i sig tillräckligt med lättöl för att se inhyrde Magnus Bäcklund förvandlas till rockandes hunk av Robbie Williams kaliber. Magnus har lovat att spela sin senaste hit - en klassiker för vår bloggkollega i mellansverige?

Het, hetare, hetast

------------

Två finaler med oviss utgång, även om det är klar fördel Partille i bägge.

Under veckan kommer Ekh redaktionen att leverera stora intervjuer, små kommentarer, debattartiklar mfl. Vi ska höja tempen ytterligare, gärna bygga upp en kamp om Ekhutrymme.

-------------

Innan lördag spelas kvalserien färdigt. På torsdag kan H43 falla ur, lilla Tumba kan ta steget tillbaka. Dessutom, för första gången i historien sänds en kvalseriematch på TV. Stort gjort av TV4 Sport, ett bevis på att handbollen får mer och mer utrymme. Grattis.

Vi kan också tro att det är första gången Tumba är med i TV, 9 elitseriesäsonger till trots. Det är nog tillräckligt stort för den lilla förortskommunens invånare för att sluta upp kring Tumba om de nu besegrar H43 i Axnérs sista föreställning. Vilket antiklimax det kan bli om 10 tillresta Stockholmare får göra vågen i Färs och frosta. Det vill inte Axnér, det vill inte någon se hända. I alla fall inte de som bor i Lund.

-------------

I övrigt kan nämnas att Evert Ekh tröjorna inte hinner levereras innan helgen, en stor fadäs, men så är det. Vi stoppar inte huvudet i sanden och erkänner att vi gjort fel. Förlåt. AST spelarna och andra pristagare kommer få tröjorna skickade hem till sig. Synd, men den som väntar på något gott......

-------------


Redaktionen Evert Ekh


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards