Evert Ekh

Alla inlägg under juni 2010

Av Redaktionen - 23 juni 2010 13:23

Ni kanske har läst den. Leif:s sågning av fenomenet fotboll. Håller ni med? Evert Ekh gör det och bidrar till debatten om storidrotten fotbolls enorma utbredning i samhället.


Maj 2010 , Skolgården kryllar av ungar som tagit ut sina små, lite avskavda innebandy mål, de klubbor som lånas ut från skolan är så pass snea och nötta att det bara är bladet som gör att de inte liknar helt påminner om en vanlig träpinne. Kvaliten på skolredskapen går hand i hand med skolornas budgetar. Kapa kostnader på klubbor och nya bandymål är en självklarhet när kommunpamparna kräver så.


Lite längre bort, på en yta av nylagt konstgräs, drillar ungarna sig själva i att bli som de stora, de mediaupphåsade världsstjärnorna inom fotbollen. Med svindyra VM bollar kliver de ut på ett underlag som kommunen anser vara det allra viktigaste att prioritera. I månag kommuner läggs det större vikt att plöja ner 10 tals miljoner på en sådan anläggning - medans hederliga bilister snäll får vänta med att potthålen från 2008 ska läggas igen. Fotbollen är stor, den är grotteskt stor. Om idrotterna var företag skulle fotbollen vara Microsoft.

Allt som sker i idrottsvärlden påverkas eller dikteras av fotbollen, eller om ni så vill "every kid comes with an football"

 

Vi flata handbollsjantar accepterar att skolgårdarna nu endast erbjuder bandy och ett par söndersparkade basketkorgar utan nät - dessutom nyinvesteringarna på basketkorgar är enligt leverantörerna blygsam.

När ska ungarna få möjlighet att kasta med händerna och bli kvitt lockelsen att fotboll är den ultimata idrotten?


Lars Åke Lagrell hävdar att Allsvenskan är så mäktig som liga att inga förändringar behöver ske. Allt beror på att de får allt de pekar på. Är det inte en ny miljardarena i Solna för några skitlandskamper mellan 48:e rankade Sverige mot Uzbekistan, så ser den mannen till att varenda liten plätt av möjlig yta för idrott hamnar i fotbollens klor. Förjävligt och bedrövligt. Detta VM hoppas vi blir backningen av det allmänna håsandet av idrotten fotboll, den är inte värd uppmärksamheten. Definivt är den numera en ärlig idrott. Fuskare och som Patrik Sjöberg uttryckte det, överbetalda divor som springer runt och leker förebilder för världen.


Nu menar vi att fotbollen självklart har en plats, men måste den ta all plats? Själva utövandet och reryteringen blir självgående och jävligt enkel när allt som sker i investeringsväg gynnar Lagrells förbund.

Svårt jobb att få ungarna att spela fotboll när det är så !


Allsvenskan i fotboll breder ut sig, de startar i mars och Sverige tar ledigt från nationell fotboll - trots att antalet VM spelare är, få se nu, just det, 0 st. Vad är det som sker? Ska Lagrells undersåtar fira att VM pågår genom att gratisäta på Mandelas marker eller anser de att alla spelare och domare som finns i Allsvenskan inte vill spela när VM pågår?

Sverige kommer inte utan mer pengar spela VM på många år - och eftersom fotbollen är en nationell angelägenhet så ser väl någon till att


Svenska Spel pumpar in miljoner för att nå vidare. Alla andra får stå tillbaka när fotbollen är i kris. Medierna går man ur huse för att åka till Sydafrika - alla skriver om samma sak, men det är ball att vara där.


Låter Ekh bitter? Nja, tycker mest synd om dem inom fotbollen som saknar självbild. Vi inom handbollen vet i allafall om att vi kan bli mycket vassare på allt, men vad vet vi, vi har ju bara 4 VM guld, 4 EM guld och 3 OS silver på de senaste 20 åren. Fotbollen lyckades 1994, sedan dess har det gått utför internationellt, precis som för handbollen. Skillnaden är bara att vi vet vad vi måste göra, det gör inte Lagrell, fotbollens svar på USA:s riksbankschef. När han släpper sig bugar medierna!


Det finns en klyscha som passar in väldigt bra, "är man störst ska man vara ödmjuk och föregå med gott exempel"


Så våga du med. Ta upp bollen med händerna!


Ekh


Av Redaktionen - 23 juni 2010 09:06

redaktionen på Evert Ekh har begått ett misstag, i en länk stod faktiskt namnet Nicklas Johansson, när det i själva verket handlade om Mikael Johansson. Därav misstaget. Så var det, så blir det, för kliar det, sen svider det.

---

En annan intressant historia är den om Tumbas Helge Freiman som i helgen försökte övertalas av Guif att lämna. 1 år kvar på kontraktet betyder säkert att Tumba tar kraftigt betalt av Sörmlandsklubben.

---

Var hamnar Payam?

---

Tränarkrisen i Stockholm, - vad beror den på?

---

Folket är en bevakande tidning. Nu förstorade man upp Sveriges landskamp med rubriken " Robin och Zacke vinnare i Historisk landskamp".

Vad Ekh erfar var den inte officiell då femton målskyttar noterades - så får det väl inte vara om det ska vara rätt. Som att hoppa 9 meter med en trampolin, dessutom i medvind. Gills inte.

Folket gör dock rätt som skriver om skitlandskamper, de gör rätt då de skriver om skitsaker som händer i Eskilstuna Sporthall. Stockholms tidningar får aldrig upp ögonen för elithandbollen så länge det krävs mord eller ekonomiskt fiasko för regionen lag om man ska skriva något.

---

Lif Lindesberg satsar på gamla spelare, tillika dyra spelare. Det passar bra när man i dagarna uppvisade en ekonomisk miss på sådär en miljon negativt.

Men det är klart. Herman lär inte spela och träna Lif för pengarna. Han är Lif Lindesberg och kostar nog 5 öringar jämnfört med Ilja:s guldtior.

Erik Axelsson och Mikael Johansson är stabila spelare men Micke kunde inte rädda kvar de ekonomiska fifflarna Bodö i Norska ligan och Erik Axelsson har väl ingen följt Post Schwerin i tyska andra ligan.

Dock bra att Elitserien kanske får ett kraftigt ökat ålderssnitt - även om ingen av spelarna blir de mest sevärda nästa år.

---

Kritiken mot Eken Cup växer, redaktionen har mottagit över 10 mail från personer som tycker att Stockholms mästerskapet är en pajasturnering utan klass. Det blir så säger vi, lockbetena för lag utifrån är minimala, för att inte säga obefintliga. När inte regionens bästa lag ställer upp - ja då sviker självklart även utomsocknes lagen.

---

Petra Skogsberg, Therese Wahlter, Annika Wiel Fredén, Johanna Wiberg, Mathilda Boson, Frida Toveby........fan det blir förbannat intressant att se damhandboll nästa år. Sara Holmgren ska sluta men nog lär hon ta på sig skorna om Eslöv eller varför inte H43 Lundagård kallar. Nu får Per och Bagarn se spelarna i Sverige, förvisso mot sämre motstånd. Tillsammans med Bella och Sabbe, Wikensten, Grubbström är det massor med landslagsspelare att följa. Lisa Wiréns kontrakt med Leipzig har gått ut och enligt oss finns stor risk för att hon hamnar i Skövde igen.

---

Midsommarhelg

Av Redaktionen - 22 juni 2010 22:54



Sävehofs motståndare i gruppspelet i CL blir Veszprem, Hamburg, Kolding, Montpellier och ett kvallag, förmodligen Slovakiska Tatran Presov.

De fyra bästa lagen går vidare till åttondelen och gör Sävehof det, ja då bör de enligt oss få bragdmedaljen. Så stor är den skrällen om den blir sann. Vi hoppas självklart och jämnför lite med att AIK skulle få möta Milan, Bayern Munchen, Leon och Arsenal. Hur stor är chansen att de skulle komma 4:a i den gruppen?

----
För att sedan konstatera att EHF måste ha dragit ett par linor innan man beslutade om att ranking tydligen inte är avgörande för gruppindelningen då den övre halvan även innehåller "grisgruppen"


THW Kiel (GER)
HC Celje Pivovarna Lasko (SLO)
F.C Barcelona Borges (ESP)
Chambery Savoie HB (FRA)
Wild Card Winner**
KS Vive Targi Kielce (POL)


Lägg till att Wild Card winner mycket väl kan bli Ola Lindgrens R N Löwen så blir här ett antal fantastiska matcher i höstens schema.

Av Redaktionen - 21 juni 2010 08:37

Rysslands idrottsministerie har haft ett helvete sedan OS. Man accepterar inte nederlag av den karaktären. Nu sällar sig handbollen till gänget som misslyckats, nu till den grad att man missar mästerskapet i Sverige. Man vann med 4 borta och i Tjechov lyckades fanimej Rumänerna med att vinna med 5. Ekh tycker det är bra. Rysslands handbollsförbund kallar Svenska landslaget för "tre kronor". Vilket hån.


Det går inte alltid med gamla skolan så nu lär man även på tränarsidan kasta ut oraklet själv, Maximov. In med Putins något yngre favorit, tillika Evert Ekhs stora publikattraktion, Trefilov.

Till Sibirien?             Till herrlandslaget?


----

De lag som tog sig till VM från Europakvalet blev alltså, Danmark, Norge, Österrike, Tyskland, Serbien, Ungern, Slovakien och Spanien.

Vad gäller kvallottningen så kan man kanske tycka att Ryssland hade otur att få Rumänien, Österrike fick Holland. Bara en sådan sak. Både Tjeckien och Slovenien får också stanna hemma.


De lag i fet text är en gåva från handbollsguden då publiken från "grannländerna" nu kan börja fylla upp hallarna i alla gruppspelsmatcher också. Serber är det gott om, likaså galna Österrikare och Ungrare. Ja, det kanske var rätt bra att Ryssland inte gick till VM, vi menar att Rubeln står sig illa mot kronan så ett hotellrum på nedre botten går ju lös på en månadslön. Man får också vara glad över att Grekerna inte kommer, då hade det blivit stendött, nu när de blivit av med sin statsbelånade 13:e månadslön.


----

Evert Ekh har varit på ledighet i helgen, fick skit från läsarna för att ha "fjäskat" för Albrechtsson bla. Vi förstår inte riktigt varför det var fjäsk. Vi fjäskar inte för någon. Lite ledighet är skönt och Axnérs blogg är snart ett minne blott då han inte fortsätter till hösten. Så tyvärr tvingas ni läsa skiten när det väl blir fart igen i handbollsvärlden.

Ekh fortsätter och självklart också lika gåpåig och kritisk.


----

Sverige då? Jo tack en 24 målsseger mot stornationen Puerto Rico i en icke officiell landskamp. Detta inför 250 personer i San Juan.

Vi tror att Kick-off resan betyder mycket - det sociala spelet i en trupp är grunden till framgång. Eller vad säger Frankrikes fotbollstränare Domenech?


----

I väntan på världens största turnering körde Stockholm sitt Eken Cup för 34:e året. Denna gång utan regn - men också utan någon högre uppslutning från övriga Sverige? Eken Cup är en tradition som måste bevaras - tillika förändras lite grand för att locka. Redbergslid tackade för 10 år sedan för sig i Ute SM med orden "det är vår viloperiod". Alla andra gjorde samma sak. Ta tillbaka Ute SM med hög kvalitet och många profiler. Det lockar lag.


----

Vad mer? Lite smånotiser:


Arrhenius, Mona Sahlins gunstling har kört överkropp och slitit av en bröstmuskel. Vad innebär detta för VM? Inte blir det större chans att han tar en plats i sluttruppen. Om nu Ahlm inte bojkottar hemma VM förstås. Hemska tanke.

--

Djurgården har gjort klart med Nicklas Johansson. Lagbygget går sakta framåt och tränaren bör väl bli klar innan midsommarsnapsen.

--

Spårvägen har bytt ordförande, Norrstad mot Windahl - vad hände? Ryktena florerade tydligen på Eken Cup om man ska tro mailkorgen.

--

Bohuslänningen har inte koll på rubrikerna

--

Det var väl klart som fan att finland skulle få ett dopingfall inom handbollen. Vilka annars? Å andra sidan hade hon rökt på och inte kört EPO så va fan e de det i jämförelse med alla andra dopingtyngda idrotter.

--

Isabelle Gulldén leverar sin syn på Kolding veckorna till Ekh inom kort

--

Det spelades någon uppvisningsmatch på Eken Cup med bla annat Johan Petersson. Det sägs att Kappelin fick lite solbränna innan avresan till Spanien. Övriga spelare som sågs kasta skinn var Djurgårdens nyförvärv Nicklas Johansson och gamle Johan Lindberg som spås en comeback senare i höst. Även Quinones försökte se ut som han var vältränad men det gick sådär enligt rapporten.

--


Levererar hela veckan fram till Torsdag. Sen är Redaktionen obemannad fram till 7 Juli, men bara kanske.


Ekh





Av Redaktionen - 16 juni 2010 13:20

Stockholms Handbollsförbund har fått en ny ordförande som idag sträckte ut en hand mot den nya världen av påverkare. Det skämtsamma i kråksången att StHF:s ordförande heter Evert, dock inte Ekh, men väl Berglund.


Evert Berglund vill genom sin blogg närma sig handbollsvännerna i huvudstaden och därmed också finnas tillgänglig i debatten.






















Vi välkomnar Evert med stor famn och tror att en av pusselbitarna är på plats för en nytt handbollsmecka, Stockholm



Redaktionen Evert Ekh

Av Redaktionen - 15 juni 2010 12:52

Svenska handbollsmästaren Sävehofs herrlag får en direktplats i champions leauges gruppspel.

Europeiska handbollförbundet har fastställt att Sävehof rankas som 19 klubb och därmed är direktkvalificerat för gruppspelet.


Även Sävehofs damer har möjligheten att få spela champions leauge, svenska mästarinnorna har fått en plats i första kvalsteget.

På damsidan var Sverige i utgångsläget för lågt rankat för att få kvala till turneringen men EHF beslutade i helgen att ge Sävehof en plats i det första kvalet.

I första kvalsteget spelar sex eller åtta lag om fyra platser i andra kvalomgången, där 16 lag fördelade på fyra grupper gör upp om fyra platser i Champions leauge.


Ekh bedömer att Herr Albrechtssons internationella nätverk varit avgörande - i alla fal på damsidan. Återstår nu om Sävehof ska fortsätta debattera ligaspelets utformning eller göra en riktig satsning på att få ihop ett slagkraftigt lag till CL spelet. En drömlottning vore på sin plats - kan "Abbe" se till att Kiel, Hamburg och Barcelona hamnar i samma grupp som Partillelaget så går i allafall ekonomin ihop.

----

Ekh har funderat på en sak. I vår älskade sport får i alla fall Svenska klubblag möta världens bästa. I fotboll ska de bli kul och se vilket lag från långtbortistan som AIK fotboll blir utslagna av, och det i förkvalet till kvalet till slutkvalet. Handboll - väx !

Av Redaktionen - 15 juni 2010 09:07

Ett mail - en bild - ett ögonblick. Fångarna på fortet krävde tydligen en påtaglig förbättring av Ljubo Vranjes hårda utseende. Lite smink gjorde susen och vips så blev han vackrare än någonsin.


  

Handbollslandslagets föredetta riktiga bicepspojkar, Larsson och Vranjes

har fått uppleva tuff konkurrens under inspelningen av fångarna på

fortet. Tillsammans med Wislander och Petersson ska de bevisa att

fördettningar duger. Vi får se vad som klippts bort när programmet sänds efter sommaren.

Av Redaktionen - 13 juni 2010 22:00

Per Ove "POA" Andersson har gått bort. Han lämnar självfallet i första rum sina nära och kära i sorg.

I Svensk handboll likväl som i KAIK lämnar han ett enormt stort tomrum efter sig, en brinnande ledare med ett brett register, såväl socialt som kunskapsmässigt.

Den stora anledningen till att RIKS hamnade, och fortsatt också bedrivits i Katrineholm somnade in på lördagskvällen.


Få är de människor inom handbollen som saknar kritiker, POA är en av dem, han var faktiskt unik i det avseendet.


"

Svensk handboll har förlorat en trotjänare och kämpe. Per-Ove Andersson, allmänt kallad Poa, somnade på lördagskvällen in efter en tids sjukdom.

Poa har från sin hemstad Katrineholm skött Svenska Handbollförbunds ungdomsläger, varit ansvarig för Sverige Cupen m m sedan Duveholmshallen i stort sett kom till. I nästan 30 år har han styrt upp boendet, matfrågan, halltider m m på ett mästerligt sätt.

Poa och hans duktiga stab i Katrineholm har sett till så att alla besökare har trivts på platsen och alltid känt sig välkomna.

God service och bra organisation var alltid satt i högsätet. Ingen uppgift var omöjlig att lösa.

Hur många tusen ungdomar som har varit på Riksläger, läger med sin klubb eller spelat landskamper samt deltagit i Sverige Cupen och JuniorDistriktsCupen under årens lopp i Katrineholm, kan knappast räknas.

Man kan faktiskt påstå att Poa är en inom vår stora handbollsfamilj som enbart haft vänner över hela linjen. Det har inte funnits anledning att säga ett enda negativt ord om denne sörmlänning – utan tvärtom, bara superlativer.

Trots sviktande hälsa under de senaste åren har Poa Andersson ändå haft ett finger med i handbollsverksamheten på riksnivå i Duveholmshallen.

Vi är oerhört många som har mycket att tacka POA för och som nu har mist en god vän.

Per-Ove Andersson blev 65 år

 

Jan Wigren, Damhandboll"





Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards