Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2010

Pengar, divalater och moderlandskänslor

Av Redaktionen - 10 augusti 2010 14:31

Ämnet berörs just idag för att ytterligare en svensk idrottsman valt att inte vilja representera Sverige i hemma VM , det handlar om Ahlm, Marcus, han som har allt annat än landet Sverige i sin agenda.

Axnér skrev nyss på sin blogg precis det Ekh tidigare syftade till - landet Sverige och effekten av ett bra resultat i handbolls VM.


I ishockey åker divorna omkring i NHL med sina feta lönecheckar innanför tonvis med skydd, även om suspen knapp behövs, för stake när det gäller, det saknar de flesta - de skiter fullständigt i sitt land, skyller på att de är småskadade och försäkringspengar etc. Med deras löner ska det fan vara möjligt att kräva deltagande om man blir kallad.

Men tydligen är det viktigare att spela sina 90 grundspelsmatcher för att NHL ska kunna fortsätta pumpa in talanger från alla hörn och kanter.

När tar varenda Svenskt utlandsproffs i handboll det steget?


Vad händer med alla de Svenska landslagen i framtiden? Var finns äran att försvara sitt land. Roger Pontares "när vindarna viskar mitt namn" borde tvångsmatas via Iphone in i öronen på de slynglar som inte på riktigt förstår meningen "betala tillbaka".

Hur kan man som idrottsman inte känna sig intresserad av att bli idol för hundratusentals unga? Vi förstår inte, så "kom ge mig styrka, ge mig kraft att försvara vårt land"



Vi säger det rakt ut, vi räds inte.

Ta bort varenda krona i ersättning för att spela i landslagen och börfäll de som verkligen inte är skadade eller har giltig frånvaro.


Förebilder som skiter i det finaste vi har torde helt enkelt få mer skit!

Låt landslagsspelarna få kämpa för sitt land och visa att de vill något - först då kan man tala om ersättning i form av prestationsbonus.


Vi kan ha förståelse för om det finns konflikter med landslagsledningen men i de allra flesta fall är det rent skitsnack.


Vad göra nu? Jo, Ahrenius är borta och inte aktuell. Mattias Gustavsson blir tysk och det kan göra gott inför VM. Sen då? Olof Ask? Grundsten? Fritzon? Nej, ingen är i närheten av Ahlms tvåvägskompetens.

Framåt så behövs ett vapen - frågan är vem som ska in i skiten och plocka och sätta bollarna från linjen. Vem vill du se?


Och du? Våra handbollslandslag kan väl heta något som faller gott på tungan som Tre Kronor eller Blågult. Förslag önskas!





 
 
Evert Berglund

Evert Berglund

10 augusti 2010 21:31

Det var värst vad alla var negativa till att Marcus Ahlm även fortsättningsvis avstår landslaget. Givetvis vill även jag att de bästa skall vara med, men är man inte motiverad är det bättre att lämna platsen till någon som brinner för det.
www.alladessamatcher.wordpress.com

http://www.alladessamatcher.wordpress.com

 
Ingen bild

fp

11 augusti 2010 14:07

Jag minns en genrepsmatch på Ullevi för några år sedan, där Zlatan valde att inte spela utan stod och lekte förstrött med en boll bakom ena hörnflaggan större delen av matchen.
20 meter därifrån stod några hundra småkillar och tjejer och försökte förtvivlat få kontakt med stjärnan ("vinka Zlatan"). Som demonstrativt vände ryggen till i 90 minuter.

När jag kommenterade detta på något forum fick jag höra att jag var en blödig dagispappa som inte borde gå på fotboll överhuvudtaget. Och att Zlatan fan inte var skyldig någon någonting. Varken att vinka till några snorungar bakom ett staket eller att spela i landslaget om det inte passar.

Inget ont om vare sig Zlatan eller Marcus Ahlm som idrottsmän.
men jag vidhåller dock att idrottsmän alltid har en viss skyldighet mot idrottsrörelsen, landslaget och inte minst den kommande generationen. Om det så bara handlar om att - som förebild - returnera lite uppskattning.

Sen är det förmodligen så att en omotiverad spelare lika gärna kan stanna hemma.
Men man får passa sig noga för att inte gå samma väg som fotbollen.
Bra förutsättningar byggs inte med själviskhet, arrogans och pressagenter, utan med lagspelare.

 
Ingen bild

Nyfiken

11 augusti 2010 23:40

Hur bra är egentligen Sebastian Nygren om 2-3 år?
Har han kapacitet att slå sig in, annars är det Gustavsson före de andra ni nämner, absolut.

 
Ingen bild

Slangen

13 augusti 2010 11:11

Jag tycker det verkar som om alla har glömt bort Carl-Johan Andersson. Han är stabil både framåt och bakåt men ffa en fantastisk vinnarskalle. Kanske han vore att alternativ. Fast ska jag vara ärlig så tycker jag att vi borde skaffa EN ny förbundskapten. Tyvärr så får varken Ola eller Staffan ut mycket av landslaget. Tror de går för mycket på gamla meriter när de kallat spelare. Man måste våga för att vinna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards