Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2010

Japp, Klingwall, detta gick inget vidare

Av Redaktionen - 18 augusti 2010 23:45

" Viktor Östlund (Skånela) trampade snett i går, och har en elakartad stukning. Och Albin Lagergren (Varberg) skadade knät. Så vi fick pröva lite annat spel i dag", citat Klingwall.

  

Har professorn bara haft en uppställning att mönstra? Jaja, nya tag nästa år när killarna vuxit till sig lite och laget börjar jobba långsiktigt med fler samlingar och uppställningar.


Danmark gjorde vad de är kapabla till och är utmanare om Guldet i U18. Sverige slåss om 5-8:e plats. Vi tippar 7:a.


"Sebastian Nygren, mittsexa från Ystads IF, och niometersspelarna Jim Gottfridsson (IFK Ystad), Anton Blickhammar (Sävehof) och Daniel Komayesh (Skövde) får plus i kanten av Klingvall"


Morstens(Dif) gjorde 4 från linjen men Sebastians två räckte till att få gott omdöme av förbundskaptenen. Han förtjänar det säkert men det rimmar inte 100.


Red

 
 
Ingen bild

Fidde

19 augusti 2010 00:56

Det kan ju vara så att Morsten hade 4/12 plus värdelöst försvarsspel, då ska han ju inte ha plus för att han råkade göra fyra. Nu vet jag inte om det var så, men jag tror i grunden inte att Morstens uteblivna guldstjärna beror på att han är från Stockholm, vilket undertonen i inlägget insinuerarar.

 
Ingen bild

Helt rätt

19 augusti 2010 07:48

Man kan inte bara gå på antal gjorda mål när man bedömer hur bra en spelare var/är...

 
Ingen bild

Kolingen

19 augusti 2010 08:28

Varfrån kommer Klingwall? Är det nån som vet? Och varför är han ledare för U18?

 
Ingen bild

IMPAD ÄNDÅ

19 augusti 2010 08:29

Nu är det så att Morsten är rätt stor för sin ålder nätt och jämnt född 1993, så han har lite tid att stabilisera sig men, med i takt med att andra "biffar" till sig så kan det möjligen stangera Morsten har väl fått sin uppfostran som linjespelare framförallt i Skolan av försvarshjälten Danne Eriksson Hellas vilken där var hans mentor så han har fått den bästa utbildningen av alla i sin ålder,Vi får se om det räcker hela vägen nu när andra trycker på men, mig veterligen är han en engagerad spelare som aldrig gör en dålig match eller tar nått för givet framförallt den i DIF som tar sin träning på alvar och därmed ett föredömme inte långt därefter finns en annan spelare från samma skola Markus Granberg V9 som varit skadedrabbad men med samma tåga i ådran som Morsten vilken spelare ett modernt linjespel där han oftast börjar centralt men faller ur mellan 2 & 1 - 2 & 3 innan försvaret ens vet ordet av.. på detta bygger man ivartfall i klubblaget inspelen mot honnom samt samarbetet, Tyvärr har inte resten av laget samma fokus på det "rävspel" för att alltid lyckas men taktiken är glasklas laget med bästa linjespelaren vinner !

 
Ingen bild

IMPAD ÄNDÅ

19 augusti 2010 08:41

Nu är det så att Morsten är rätt stor för sin ålder nätt och jämnt född 1993,så han har lite tid att stabilisera sig ännu i takt med att andra "biffar" till sig så kan det möjligen stangera lite.
Morsten har väl fått sin uppfostran som linjespelare framförallt i Skolan av försvarshjälten Danne Eriksson,Hellas vilken där var hans mentor så han har fått den bästa utbildningen av alla i sin ålder,Vi får se om det räcker hela vägen nu när andra trycker på men, mig veterligen är han en engagerad spelare som aldrig gör en dålig match eller tar nått för givet framförallt den i DIF som tar sin träning på allvar och därmed ett föredömme och inte långt därefter finns en annan spelare från samma skola Markus Granberg V9 som varit skadedrabbad men med samma tåga i ådran som Morsten.
Morsten vilken spelare ett modernt linjespel där han oftast börjar centralt men faller ur mellan 2 & 1 - 2 & 3 innan försvaret ens vet ordet av.. på detta bygger man ivartfall i klubblaget inspelen mot honnom samt samarbetet,tyvärr har inte resten av laget samma fokus på detta "rävspel" för att alltid lyckas men,Taktiken är glasklar laget med BÄSTA linjespelaren vinner !

 
Ingen bild

Impad

19 augusti 2010 08:44

Sorry Markus Granberg är från Tyresö och spelar på alla 9M pos.

 
Ingen bild

>>>>>

19 augusti 2010 08:48

Klingwall är väl lapp från Kiruna men, har haft sina framgångar i Götet, IQ Norrland gillar man ju som bekant inte 08.0r från "Fjollträsk" som man kallar det.

 
Ingen bild

Alcro

19 augusti 2010 12:49

>>>>>>>> Du verkar lite dåligt påläst. "sina framgångar i götet"....??? Grym som lirare Drott o Kropps. Tveksamma framgångar som tränare i Malmö, VF, Kropps. Sedan Norge som tränare. En jla bra föreläsare.

 
Ingen bild

Kolingen

19 augusti 2010 13:56

De flesta kidsen i laget är för gamla nästa år, så det går inte att bygga för framtiden. Kids är kids och gubbar är gubbar.
Dessutom verkar det inte vara bra att ha en god föreläsare som landslagscoach. Låt han (Norrländska) satsa på föreläsarkariären.
Lasse Jonason i Hammarby verkar vara ett bra namn för detta landslag, men han har väl inte tid. Men han är grym att lära ut taktik. Det verkar behövas i U18 för grabbar. Tjejerna har en bra lagledning som kommer att ta över A-landslaget inom kort. Då blir det framgångar där oxå.

 
Ingen bild

Till >>>Alcro

19 augusti 2010 14:11

Klingwall är född lapp att han sen spelat i Drott är en annan femma , Föreläsa kan min morsa också göra :) !

 
Ingen bild

Figo

19 augusti 2010 14:19

Nej,Lasse Jonasson är bara en annan "småpåve" som haft viss framgång i Hammarby men först sedan han fått in flertalet BK Söder spelarna och är nu ungdoms ansvarig i Hammarby nått som passar honnom. Mitt Tips för landslaget är f.d Lindeskolans tränare : Ilja Puljevic då skulle Ni få se på handboll !!

 
Ingen bild

Zomba

19 augusti 2010 14:31

Två stycken är ivartfall klara för Landslaget nästa säsong och det är:
M6 Morsten Dif p.g.a av nuvarande meriter och H9 Pontus Zetterman RIK ,M9 Henrik Olsson Tumba samt Konradsson Kärra 9M , sen kan ni ju fylla på resten nedan :)

 
Ingen bild

Kolingen

19 augusti 2010 14:33

Till Figo.
Lasse har väl en bra blick för spelet och spelarna eftersom han lät vissa Söderspelare komma in i Bajen (resten gick till Djurgården). Det kanske behövs en sån överblick även i U18?
Förresten, var är Ilja P nuförtiden? Den gamle Hammarbyaren Arenvang har ju tagit över.

 
Ingen bild

Tjockis

19 augusti 2010 14:40

Oliver Ischt en vänsterhänt allroundspelare som har fått en peek i Tumba, torde också vara given och även slå ut de flesta 93or på alla possitioner och därmed vara oumbärlig i dessa samanhang.

 
Ingen bild

Hoppla

19 augusti 2010 15:59

Kolingen, Zomba o Tjockis verkar tro att det fungerar som åldersindelningen i seriesystemet..;)
Ingen av spelarna dom är med i U18 blir för gamla för detta landslag..
Dom andra spelarna som nämns är jätteduktiga, men dom kommer att ha ett eget landslag 94-95.
Kanske är bättre att dom börjar där, annars blir nog inte Zanotti o Co så glada.. ;)

 
Ingen bild

Fido

19 augusti 2010 22:14

Dom menade nog ett mer succè slagkraftigt landslag 93/94 såsmåningom 94 årskullen är lång mkt vassare än 93/92.

 
Ingen bild

>>>>

19 augusti 2010 22:18

men, så blir det nog inte 93orna är en årskull som aldrig blir äldst i sin egen kull och blir så att säga satta på undantag kanske man kan säga.....

 
Ingen bild

Tjockis

20 augusti 2010 07:48

93orna blir alltså en åldersklass som aldrig kommer att märkas som juniorer först kanske som seniorer menar du.

 
Ingen bild

Gäst

20 augusti 2010 08:13

De som är födda ojämna årtal har en stor nackdel när det gäller U-landslagen. Då ska du vara enormt bra för att slå dig in bland de som är ett år äldre. Ganska orättvist men så är det....

 
Ingen bild

Don Sjuan

20 augusti 2010 10:34

Tror ni stockholmare ärligt talat att han inte tar med eller inte matchar en spelare bara för att han är från stockholm???

Nu kan vi snacka fjollträsk och IQ 08...hela sidan tappar lite av sin seriösitet och trovärdighet när ni är så förblindade av stockholmsmentaliteten "Vi är alltid bäst på allt så varför får inte vi vara med"

Klingvall är den tränaren/ledaren som skrivit och gjort allt material till tränarutbildningarna som SHF håller (TS1,2 3). Han har även gjort Boken/DVD "Individuell Anfall och försvarsteknik".

Klingvall var väl framgångsrik i Drott som både spelare och tränare? Han var väl även med i landslaget på den tiden.

Att ifrågasätta Klingvall som ledare/tränare ser jag bara som ett tecken på inkompetens.

Få har gjort så mycket för att utveckla och försöka driva svensk handboll framåt som han. Inte bara på planen utan på sidan av.

Kan det vara så att förbundet inte har gett dem tillräckligt med bra förutsättningar (Läger/matcher)? Kan det vara spelarna som underpresterar? Kanske är det Klingvall som coachat fel genom att göra det han tycker är bäst? oavsett så förtjänar karln mer än alla dessa påhopp.

 
Ingen bild

Linusfloyd

20 augusti 2010 11:17

Är det inte ett landslag varje år? Blir inte då dom som är födda ojämna år äldst varannat år? Tänker jag fel nu och om jag gör det så kan väl någon hjälpa mig att förstå, jag har precis gått upp så det är kanske därför jag är lite trög.

 
Ingen bild

Hoppla

20 augusti 2010 11:25

Don Sjuan! I LIKE !!! :D

 
Ingen bild

Don Åttan

20 augusti 2010 11:42

Linusfloyd: I teorin blir det ett landslag varje år, men eftersom mästerskapen bara spelas vartannat år så blir alla ojämna årgångar för gamla för att vara äldst under ett mästerskapsår.

 
Ingen bild

Linusfloyd

20 augusti 2010 14:10

Ja just det, det har du rätt i och tackar tackar för infon. Dom får lägga om mästerskapen så att 95orna blir äldst för den årskullen är riktigt bra tycker jag men så jobbar jag i den också, man blir lite blind kanske. Det finns ett flertal duktiga 94or i Sverige också som kan bli riktigt bra...

 
Ingen bild

Till Linusfloyd

20 augusti 2010 15:39

95 har väl inte så mycket att komma med?
Vilka bra spelare finns där?
Säker på att de flesta 94 är bättre än 95. I 94 har vi spelare som är tongivande i J-lag som håller Sverige eliten
(Konradsson, Kraft, Zetterman)
Sen finns det spelare som spelar i topp lag för äldre
(Halvarsson, Wilthorn, Ischt)
+ ett gäng bra spelare från Backa

 
Ingen bild

Linusfloyd

20 augusti 2010 17:47

Jag tycker att P95 har en större bredd men du har rätt att 94orna har mera så kallade stjärnor.
Jag tror att bredden kommer göra att konkurensen får fram mera 95or men tiden får visa hur det blir.
Klart är i alla fall att 94 & 95 är betydligt starkare än t.ex 92orna.

 
Ingen bild

Don Åttan

20 augusti 2010 23:07

Helt klart. 92-årgången är fasansfullt överskattad av bland annat Evert Ekh. 94 ser starkare ut än 93. 95 har jag ingen vidare koll på tyvärr och 96 vet jag är väldigt eftersatt i Stockholm. Finns väl bara ett lag att hänga i granen där...

 
Ingen bild

IFSG

23 augusti 2010 17:23

Det är många som tycker och har åsikter. Det ni inte tar upp är att svenska lag ligger långt efter när det gäller träningar och träningslandskamper. Det är inte så lätt att få ihop ett lag med bara ett fåtal träningar och matcher. Titta på övriga lag i europa så har de många fler landskamper och såklart ett mycket bättre samspel i lagen. Ta eran kritik till svenska handbollsförbundet istället så kanske de svenska landslagen får mer träningar och landskamper ihop. Det är en mer rättvis kritik än att ge sig på spelare och tränare.

 
Ingen bild

Tack IFSG

23 augusti 2010 22:15

Det var nog bland de klokaste orden som skrivits hittills på hela den här bloggen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards