Evert Ekh

Alla inlägg under september 2010

Av Redaktionen - 2 september 2010 15:11

  


När Trelleborgs ordförande Patric Sandblom säger som han gör så måste väl SHF:s tävlingskommittée visa lite action.

Allsvenskan startar om tre veckor och vare sig spelare eller kommun vill ställa upp. Enligt mail till Ekh så kommer det flera mail från spelare som givit upp. De vill bort från IFK, en spelare säger "det här är som Kalle Anka, en massa snack och inget är sant, ingen vill spela här".  

Så SHF! Kräv en snabb handlingsplan och ett defitivt svar inom max 1 vecka. Lägg om serien till en serie om 13 lag omgående efter det svaret. Det kanske finns några som bokat resa till Trelleborg - för IFK Trelleborg lär inte ha bokat något, de har ju inga pengar till att erbjuda hall till sina motståndare. Synd att lag som faktiskt har material för Allsvensk handboll inte fick chansen utan den istället gick till en klubb i trasor. Agera tuffare även mot Allsvenska klubbarna redan innan säsongen. Det kan inte vara så att det snart är mer vanligt än ovanligt att Svenska klubbar finns hos kronkalle. Eller?


Dessutom har klubben kvar bilder från Maximillian Jonssons tid, det var i alla fall minst två klubbar sedan han spelade där. Senaste nyheten var 2009-10-26 så att det inte skett något i Trelleborg sedan dess på sponsorsidan är vi i alla fall på det klara med.

Skulderna hos kronofogden då? Jodå, de fanns där, 489 000 kronor i skatter och avgifter. Nu måste nog herr Åberg skjuta till lite annars blir Stavsten utan sin antagonist och det är inte bra alls.








Av Redaktionen - 2 september 2010 14:18

Ibland kan man undra hur Gunde kunde bli programledare. Han som inte ens fick torka snoret ur näsan för mamma sin när han tävlade. Okey, visst fan vann han medaljer. Men vad är fångarna på fortet mot ett seriöst mästerskap i vilken stor idrott som helst. Gunde! Släpp taget och inse att om TV4 ska göra underhållning så kan de inte kräva av deltagarna att sitta på hotellrummet och lyssna på Mozart. De slogs väl inte? De betedde sig väl inte? Nej, det gjorde ett fel, de vann.

Ett tecken på att de som vanligt, är bäst när det gäller. Dessutom Gunde, din fru satt väl förhoppningsvis inte på sitt hotellrum och tjurade under inspelningarna med ett glas mellanmjölk i handen och tittade på dig.


Gillar Wislanders kommentar om ölen och tillägger att vi lagomsvenskar är så förbannat strikta att även ett underhållningsprogram ska vara nyktert mellan inspelningarna. Heja Tyskland! Ni har ju lyckats med alla idrott rent publikmässigt av flera orsaker än folkmängden.



Red.




Av Redaktionen - 2 september 2010 11:13

För att göra det enklare så går vi igenom domar kommitténs arbete och de riktlinjer som gäller med start nu. Ibland kan man undra, i andra fall skratta åt förändringarna. Vi betygsätter enligt 1-5 modellen. Vad tycker ni?

" Linjespelare: Linjespelet ska övervakas bättre och spelarna måste vara tekniskt bättre vid sina spärrar. Det är oacceptabelt att man använder armar eller ben vid spärrar. Det är inte heller tillåtet att spärra med ”höga armbågar” eller att stå med armbågarna utåt från kroppen. Kroppen får inte ”göras större” med armar och ben, det är inte heller tillåtet att knuffa bort sin motståndare. I princip kan man bara använda kroppens bredd (skuldrorna) i en spärr. En spärr ska vara ett passivt agerande och då krävs en bättre timing för att den ska vara regelrätt utförd"
Ekhs kommentar: Jojo, vi går inte direkt mot internationell tuffhet som linjespelare och varför har denna regel kommit till? Förstår om det hade varit ett stort problem för domarna men nu känns det som att spelet kommer att bli avblåst så där jobbigt godtyckligt. Betyg  svag 1:a, alltså kraftigt underkänd.
---

Straffkast "Det har varit en ”inflation i straffkast” och det med bakgrund att försvarsspelaren står i målgården.Nu ska det dömas straffkast om försvarsspelaren avsiktligt tar ett tydligt steg in i målgården och med detta uppnår en fördel gentemot anfallsspelaren. Att upprepat använda av målgården i försvarsarbetet ska, likt tidigare, bedömas som osportsligt uppträdande. Det ska inte dömas straffkast om anfallsspelaren förblir under full boll- och kroppskontroll, detta oavsett om ”tacklingen” är mot reglerna. Det ska inte heller dömas straffkast om anfallsspelaren väljer att ”gå på avslut” efter tacklingen. Domarna ska nu göra en värdering på hur regelbrottet påverkat anfallsspelarens möjlighet till avslut. Straffkast ska utdömas när en regelförseelse tar bort en klar målchans och detta oavsett var på planen förseelsen äger rum. Detta gäller exempelvis när målvakten lämnar målet eller när en spelare precis ska ta bollen då förseelsen inträffar. En kollision mellan en kontrande anfallsspelare och en målvakt ska alltid resultera i straffkast om det uppstår kollision som hindrar bollmottagandet och eventuellt avslut"  

Ekhs kommentar: Så här har domarna jobbat med undantag för målaktens agerande. Känns också som ett onödigt attribut att minska straffkasten bara därför att men ska ska göra det. Ändå ett steg mot mindre avblåsningar och snack om att det MÅSTE vara straff. Betyg 3
---

”Liten tuva kan stjälpa stora lass”:

 "Reglerna gällande bestraffningar har förändrats och har nu en progressiv uppbyggnad inom området ”fel och osportsligt”. Det ska vara hårdare bestraffning på försök till farligt spel och mot varje handling som är riktad mot motspelarens kropp (och inte boll). I värderingen ska nu domarna värdera hur farlig tacklingen kunnat bli och inte bara intensiteten i själva handlingen. Varje aktion mot spelare i luften eller mot spelare i hög fart som resulterar i att motspelaren mister kroppskontrollen ska resultera i diskvalifikation"
Ekhs kommentar: Återigen, domarna ska värdera något som kanske kunnat bli farligt om det hände. Det gör att de kan dra upp ett rött innan det farliga blivit farligt. Hur rimmar det? Känns helt onödig. Betyg 1
---

Spontant eller osportsligt ”Det ska vara mindre acceptabelt med protester mot domslut. Varje högljudd och provocerande protest ska resultera i en direkt utvisning. Detta oavsett om spelaren tidigare är varnad eller inte. En ”normal” spontan reaktion ska givetvis accepteras även i fortsättningen”
Ekhs kommentar: Staffan Olsson, vi säger bara Staffan Olsson. Vi kan lika gärna säga Johan Zanotti, Emil Berggren. Vad händer om Rustan kommer tillbaka? Hur många utvisningar kommer de att åka på? En spontan reaktion? En spontan reaktion är en spontan reaktion och kan lika gärna vara att man protesterar spontant. Vilken fullkomligt löjlig regel att förtydliga. Spelare som visar känslor skapar intresse. Betyg: Ett kryss

---

Passivt spel "Det passiva spelet skapar fortfarande frustration bland spelare och ledare. Detta beror nästan alltid på skillnaden hur domarparen värderar det passiva spelet, läget för ”förvarningstecknet” och eventuell avblåsning för passivt spel. Regelboken innehåller nu klara exempel på hur och när domarna ska bedöma det som passivt spel eller fördröjning av tiden. Domarna ska göra en värdering av vem som tjänar på att tiden går och därifrån värdera om laget medvetet fördröjer ett aktivt agerande. Det ska också snabbare bedömas som passivt spel om det försvarande laget, på ett regelrätt sätt, hindrar anfallande lag att komma till avslut. Upprepade förseelser av försvarande lag ska inte resultera i att förvarningstecken visas"  

Ekhs kommentar: Jaha, hmmm, snart kan man inte passa tre passar utan att domarna tycker att det går för långsamt. Leder man med en boll så blir man garanterat varnad med "armen" av nitiska domare. Regelboken! Gå igenom den innan seriestart. Gäller alla, inklusive publiken!
---

Det osynliga problemet "Det är också bestämt i den nya regelboken att officiella ledare på bänken inte får ha samma tröjfärg som motståndarlagets utespelare. Detta för att undvika eventuella missförstånd vid passningar i exempelvis en snabb uppbyggnadsfas".

Ekh: När fick Henrik Schneider en passning i ett uppspel? Löjligt.

Coachzonerna, bedöm själva

  

    

 Till sist så säger SHF:  

"Det är viktigt att alla aktörer bär samma ansvar för att behålla rent spel och sportslighet inom handbollen. Det ligger ju i allas intresse att vi får en positiv utveckling av handbollen. Detta viktiga arbete klarar ingen ensam, därför är det en klar uppmaning till alla spelare, tränare, ledare, domare och funktionärer att vi arbetar tillsamman mot ett gemensamt mål"  

Ekh föreslår att elitdomarna och elitseriens klubbar ser till att träffas innan säsongen, gäller samtliga domarpar ! Varför? Jo, när man lär känna varandra på ett positivt sätt så blir tålamodet för den andre bättre. Vi är för en bra relation men den kan inte vara påklistrad. Den måste vara genuin.
Alla är vi människor. Eller?

Av Redaktionen - 1 september 2010 19:17

"Bloggen Evert Ekh startade i ursinnigt tempo och slog mot allt och alla, en del mindre bra, men man hade åsikter. Nu verkar man ha svårare att hitta ämnen för att hålla tempot uppe" , orden kommer från Stockholms nya ordförande, Herr Berglund. Friskt uttal av förbundets nya röst. Sådant har man inte kunnat säga tidigare, varför? Jo för det varit så dött att Hellas bortgågna storspelare under den svartvita eran, tillka guldmakare för Stockholm, vänt sig i gravarna av rädsla för vad som kan hända Stockholmshandbollen om inget hörs.


Tacksamt av Berglund att fläska på Ekh, som just nu letar stoff att skriva om. Fabulera kan alla göra, Ekh har gjort det men just nu, lagom till en vecka före "the great presskonferens" by Heh, känns det fanimej stendött.


120 inlägg på en skitblogg som Ekh talar för sig självt, intresset för handbollen finns. Nu är det bara att hantera det vettigt för regionen. Vi får hoppas att Evert Berglund fortsätter skriva i sitt tempo. Det behövs, om än kanske någon fler gång en nu. Tre inlägg på två månader.


Stockholm Elithandboll hörs i bakgrunden, det smids planer för regionen med nio "elitklubbar" tillsammans i någon form av bolag. Höken driver på och ska på allvar lyfta skutan. Synts ute bland alla klubbarna en hel del, bara en sådan sak. Det ger hopp.


När det är dags kommer Ekh tempohöja, visst, men alla är just nu lite sega och väntar på att sätta fingrarna på tangentbordets bacillfyllda yttre. Hela Sveriges handbollsälskare längtar tills det går igång, elitserien herrar, damer, EM damer i grannskapen Norge och Danmark. Sen då? VM i januari, det som avgör Sveriges närmaste framtid. Plump och det går åt skogen, normalläge och vi är med, toppläge och allt börjar likna någonting.


För övrigt (1)syntes Staffan Olsson i Time Out. Kul, synd bara att han fick vara med i samma program som Henrik Rydström; fotbollstönt från Kalmar. Vilken jävla streber, fast det är ju så fotbollen känns.


För övrigt (2) så spelar det gamla landslaget i Nyköping den 11 september. Webb TV ska sända. Kul initiativ, riktigt bra av arrangören Johan Pettersson. Webb TV ja, hur ser det ut? Är det varje match som ska sändas eller efter en budget. Vad gäller?


För övrigt (3) så borde det partiblock som vill vinna valet lova inomhushallar till alla! Det ger garanterad majoritet. Varför pratar de inte om någon där de flesta finns med, idrotten? Tänk på målgrupperna! Får se om någon kan förmedla detta förslag till Stadshuset, för det är väl där segrarna i Stockholmsvalet finns nu. Svårt att se annat!




Red


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skapa flashcards