Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

Hur bra är elitserien?

Av Redaktionen - 5 oktober 2010 13:51

Tyskland, Spanien, Frankrike, Serbien, Slovenien, Ryssland, Danmark, Norge, Schweiz, mfl mfl mfl.

Hur står sig Svenska elitserielag mot dessa? Kan man jämföra? Ska man jämföra? Villjämföra?

Vi lämnar öppet för debatt och öppnar upp för vad som krävs för att Sverige inte ska halka efter mer. Pengar får man inte lämna som förslag, såtillvida man också har en lösning på hur Svensk handboll ska få fetare plånböcker.

Den klubb som omsätter mest är Kiel, 100 mljoner kronor, i Sverige är det Sävehof, utan att ha några siffror. Hur krymper vi avståndet som för varje år som går tycks blir större och större? Kan alla slåss om att vinna ligan? Är det så i Tyskland? Behövs en Nordisk Liga?

--

Snacka!

 
ANNONS
 
Ingen bild

OJ

5 oktober 2010 14:34

IK Sävehof
Sävehof omsätter 6,95 miljoner kronor 2009-10, enl Sponsorworld. 

 
Ingen bild

Blå

5 oktober 2010 15:32

Alingsås omsätter 10, så IKS måste omsätta mycket mer. Såvida inte hela Partille Cup ligger i eget bolag. Å andra sidan har det ju i många år florerat rykten om att alla pengar från Partille Cup inte "visas upp".

 
Ingen bild

Kassörn

5 oktober 2010 16:18

Sävehof omsätter ca 40 mkr.
Varav Partille Cup är dryga hälften av omsättningen. Rykten finns det alltid men sanningen är dock att alla pengar redovisas vilket senaste skatterevisionen påvisar att det är väldig ordning på räkenskaperna.

 
Ingen bild

Blå

5 oktober 2010 16:20

Ja, 40 millar låter vettigare med tanke på Partille Cup.

 
Ingen bild

JJCool

5 oktober 2010 16:50

Jag tycker ändå att det går åt rätt håll med alla tv sändningar och kommande VM på hemmaplan. Det som behövs är lite framgångar för svenska landslagen och att klubbarna kan förvalta de ungdomar som förhoppningsvis söker sig till sporthallarna efter en medalj.
Sedan är det ganska "svårt" att titta på handboll så där gör Claes och de andra kommentatorerna ett viktigt jobb i undervisning av finesser och sånt. De flesta som tittar på handboll sitter ju och kollar på bollen...

Allt handlar ju tyvärr om pengar. Se bara på hockeyn där klubblag från Norge inte har en chans mot t.e.x LHC som kan köpa in spelare. Med ökande popularitet kommer kosingen. AOH och everehk är, än så länge, ett forum för redan bitna. Som jag ser det hänger väldigt mycket på landslagens framgångar. Det ger ökad tv-tid och det i sin tur ger ökat intresse.
Så:
1. Ökade resurser till landslagen (dam och herr)
2. Få proffsen att ställa upp när det vankas landslagsspel.

Framgång föder framgång.

 
Ingen bild

fp

5 oktober 2010 20:02

En nordisk liga är en vacker dröm. Men är de danska lagen intresserade? (och är de svenska intresserade?)

Om inte en riktig liga går att få till stånd, så kanske man ändå kunde börja med en Nordisk cup el dyl. Förutsätter förmodligen att man minskar antalet elitseriematcher och/eller skapar en längre säsong.
Kanske skulle man rentav - hemska tanke - fundera på att minska antalet lag i högsta serien, på både herr- och damsidan?

Det är lätt att tycka att Sävehof, liksom Alingsås och andra tidigare, skämmer ut Sverige i Europa. Men det är också lätt att inse att de bästa svenska lagen behöver få spela på en högre nivå och få mer kontinuerliga utmaningar för att bli bättre.

Att vissa lag t.o.m tvingas prioritera bort europaspelet helt, för att andra hellre vill ha fler lokalderbyn är mycket olyckligt för utvecklingen.
Sedan kan kan man tala hur länge som helst om att elitserien är mer spännande än någonsin. Bättre blir den inte på det här sättet.
Och en mindre bra elitserie ger också i förlängningen ett mindre bra landslag.

Det positiva nu är naturligtvis att mediabevakning och andra yttre förutsättningar ändå är någorlunda på plats.
Men det skulle behövas någon riktig framgång i något större sammanhang också.

 
Ingen bild

PREDATOR

6 oktober 2010 10:23

I Framtiden bör alla svenska handbollsklubbar söka sig till ett rent företags ägande även om
man samarbetar med nån förening men , Ej nödvändigt en s.k betal liga a la högsta basket serien där lag som SAAB (gamal legend) kan spela för att ta ett exempel ur historien en modernare vvariant är RICHO HK som borde kunna ta kronan av ett östermalmsgäng i skarpt läge om så bildades, Klubbar som Sävehof verkar ju ha stålar ändå eller om dom kan lura kineserna i t.ex Volvo SHK att satsa på dem om nu inte RIK hinner före Volvo RIK ?!

En elitliga där företag står för fiolerna och inte föreningslivet i en betal liga , föreningarna kan hålla till i Allsvenskan eller lägre mer locala serier som inte kostar på så mycket.


Den som lever får se heja: "VIKING HELLAS" :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se