Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2010

Brevet som höll på att kremeras

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one


Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i vår vardag. Men det har varit konstruktiv skit. Det har inte skadat. Att Ekh skulle fortsätta leverera uppslag som av vissa inte kan uppfattas pga av kroppsliga åkommor är helt enkelt befängt att tro. Ibland går hissen inte ända upp till alla indianer som inte satt i kanoten när chipspåsen var halvfull. Alla besticken fanns inte i lådan eller....ja ni fattar.


Missionen och visionen har varit att sticka ut hakan och arbeta för en kraftig facelift i botxstil. En idrott som tål kritik för att möjliggöra förbättringar i den alltmer kapitalistiska idrottsvärld vi lever i.
I går var det en stackars amerikansk basketsate som fick gå ner 200 millar i lön för att kunna spela i Miami Heat. Stackarn fick nu bara 100 millar på ett år. Hur ska han klara sig nu? Den dagen vill dock ingen handbollsspelare uppleva. Vi vet att den inte är möjlig och dessutom är vi är för väluppfostrade. Vi är hårda och tåliga på plan! Utanför plan vågar vi knappt svara på raka frågor eller säga ett enda elakt ord om någon annan. Tyst! någon kan höra sanningen de redan visste. Där är vi inte bättre än volleybollen och där har det gått riktigt bra sedan mitten på 90 talet. 


Nu har handbollen tagit sig ur stupstockens trubbiga och hårt sittandes grepp men är likväl nere i brygga. En riktigt jobbig kroppslig brygga med båda händerna fastlåsta bakom ryggen -  med tonvis av gammalt skrotupplag sittandes på bröstet.  


Fler förstår att det måste hända något för att komma ur också detta. Är det ett hopplöst läge?

Om något år är det bara är löst med en massa miljoner från VM som pumpas in hos förbundet. Mums! Ska vi köpa över spelare så att vi får Svenska landslagsspelare gratis eller ska vi satsa på en större och tydligare och hårt arbetandes organisation? Vi vet svaret.

Problemet är just bara att det skrivs fina konsultbilder i hur vi ska göra det, precis som Mckinseys. De kostar 1500 kr/timmen. När vi sedan ha någon som genomför något på riktigt så kostar det ”plenty” med stålar. Ingen normal vill ta taktpinnen med orosmolnet och bortförklaringen ”tänk om det inte går bra” eller "tänker inte ta det skituppdraget med en praktiklön". Låt nån annan göra jobbet! Jag kollar bara på bra handboll. Synd för dig pucko! Den blir inte bättre om du sitter på arselet och jamar. Ryt för helvete, om än med lite stålar.

 
Alla ni som satte Jantebullen i finstrupen när Evert Ekh gick till angrepp! Tänk framåt! Tänk vad som hänt på blott 7 månader.
HEH och Herr Arne länkade aldrig till bloggar, nu är det mer vanligt än ovanligt att de bästa och mest läsvärda inslagen i debatten kommer från bloggar. Helt plötsligt så ser man att en härligt spjuver som Sonny får en länk. Då har någon fattat något. Nöjd! Mediaflorat handlar allt som oftast dock fortfarande till största del om Dansk, Norsk och Eskilstunahandboll i de gamla medierna. Jurassic Park. I alla fall de Norska och Danska skitartiklarna!

Vårt Svenska förbund hade tidigare ingen tanke på Facebook, nu har de startat och verkligen börjat fungera riktigt bra som kommunikationsplattform. Det börjar ge frukt. Webb TV är igång igen, nu med PPV variant och huvudsponsor. Kanon. Nåt vi missat? Mycket!


Den massiva och starkt befogade kritiken vi riktat mot Stockholms handbollsförbund och dess anonyma har gett resultat. Ordförande Berglund bloggar idag själv(tempot kan dock ifrågasättas) och är kritisk både mot sig själv och andra. Det är sunt och det gör skillnad. Kritik är något positiv oavsett innehållet. Mottagaren får dock inte vara en slagskämpe eller färgblind. Ibland eggar dessutom en kritisk röst upp mänskliga föremå och helt plötsligt lever något som tidigare varit dött. Det är bra. Sen är vissa av dessa saker på en nivå anpassad för lekskolan. Precis som denna handbollssketch.


En förändring kräver dock en stark handling i ”finrummen” och det oavsett var dessa finrum finns någonstans. De flesta styrelserum andas precis med näsan ovanför vattenytan i att orka med sitt styrelsearbete. Dess beslut ska genomdrivas av ideella människor. Däri ligger svårigheten. Så länge man inte betalar någon för något så kan man inte förvänta sig 100 % engagemang.


Det finns många eldsjälar i varje förening. De som vill göra något utan att faktiskt kunna göra något och detta för att tiden inte räcker till. Handbollen om någon idrott måste sluta vara så jävla ideell.
Där klämmer den trasiga handbollsskon värst. Tro på det eller ej men med en ekonomisk bred satsning på varje organisation får vi se och vara med om en utveckling i rätt riktning. Lägg inte den där 250 tusen på en spelare, oavsett vem det handlar om.  Städa ur byrålådorna med gammalt skit och låt börja om från början.

Evert Ekh återuppstår med all säkerhet från det döda och då helt enligt någon profetia som hävdar att det ska ske senast 59 dagar efter döden och då i en ny skepnad.

--


På återseendet i helvetet, i alla fall ni som vågar stå upp för att vi inte kommer någon vart genom att vända oss åt samma håll som alla andra.


Eder Ekh

 
ANNONS
 
Ingen bild

Volvoägarn

25 oktober 2010 15:29

tur att det hittades och inte kastades!

 
Ingen bild

EbOla

25 oktober 2010 16:16

Hörde att en nygamal klubb kommer att återuppstå dock inte från de döda men,väl som föryngrat elexcir,vad det nu kan vara ?!

 
Ingen bild

Normalbegåvad enl mamma

25 oktober 2010 20:10

Jag fattar inte mycket av det ovan skrivna alls...

Varför stänger ni bloggen?

På vilket sätt har stockholms handbollsflörbund förändrats bara för att de har startat en blogg oxå?

Vem minns den här bloggen om ett år och alla de resulat som den sägs ha haft?

 
Ingen bild

Till :Mamma

26 oktober 2010 08:02

Inte förvånande,lika fantasifull en säck potatis :)

 
Ingen bild

Cato

26 oktober 2010 09:31

Fattar inte heller mycket av ovanstående, ett ordflöde bara? Eken började bra men har sista tiden bara vart ointressant, saknar den inte.

 
Ingen bild

Alcro

26 oktober 2010 09:52

Släck ner ! Mkt ord o ingen verkstad alls

 
Ingen bild

tILL MAMMA & CATO

26 oktober 2010 11:43

Återkommer om 56 dgr :)

 
Ingen bild

ZEUS

26 oktober 2010 11:46

Gissar att Stockholms ungdomshandboll går en ljus vår tillmötes,till Jul kommer klapparna :)

 
Skånehandbollen

Skånehandbollen

26 oktober 2010 12:54

Sov gott Evert! ;)

http://skanehandbollen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Dryg Skåning Ovan Skrev;

26 oktober 2010 13:19

"Av skanehandbollen - Tisdag 26 okt 12:35
Evert Ekh lägger ner bloggandet, tills vidare iallafall, han orkar inte mer.

Tråkigt såklart, men väntat. Bloggandet har blivit mindre, det stora tänket försvann, orken tröt.


Jag bryr mig inte så mycket egentligen, på slutet var det mest upprepande av tidigare inlägg om medias ickerapportering av handbollen, inget nytt.

Det klarar jag mig utan...Evert Ekh är synonym med Stockholmshandbollen, det går bra ett tag, sen dör den ut...För mig är det mest tråkigt att inte ha någon dryg stockholmare att ge pikar och hetsa lite med, med glimten i ögat.


Men men, respekt till Evert trots allt, han skapade i början en debatt, och låg till stor del bakom att jag började skriva här.


Idag finns det många handbollsbloggar, Evert lär bloggvärlden överleva utan!


Sov gott Evert!

// Skånehandbollen"

 
Ingen bild

Stigh J.

27 oktober 2010 23:41

Såg att Höken nu dök upp på AOH siten.... Inget bra som vanligt, när han ska belysa elitserien.

 
Ingen bild

Ultras

29 oktober 2010 19:47

Denna sida stängs på grund av påtryckningar från klubbar som inte gillar vad som skrivs om dom. Ni som har denna sida stå i mot. Ni gör ett bra jobb. Ta inte skit från någon. Tycker det är bra att det får skrivas om allt. Det behöver Stockholmshandbollen för att ta nästa steg...

 
Ingen bild

Skånska Lasse

29 oktober 2010 20:12

Djurgården & Brajen två klubbar som förstört mer än de tillfört men, snart blir det derby om DIF klarar kontraktet villsäga om man nu inte vill åka norrut.. :)

 
Linusfloyd

Linusfloyd

29 oktober 2010 21:09

Skåningar även kallade Nordtyskar av mig tar alldeles för mycket plats i handbollssverige. Dom är bra på handboll men det är vi huvudstaden också och därför behövs sidor som denna.

Vi måste stå upp här i Stockholm och trycka undan Nordtyskarna in i Danmark.

http://linusfloyd.blogg.se

 
Ingen bild

Supercoachen - Guifsupporter

29 oktober 2010 23:01

Re:Linusfloyd, det är ju bara att konstatera att sydSverige är duktiga på handboll, tyvärr?!! varför finns det inte duktiga lag norröver? Tycker ju att i norra Sverige med kyla och mörker borde ju alla som inte vill åka skidor tycka att det borde vara fantastiskt att få träna och spela handboll-Inomhus! Stora starka norrlänningar borde ju kunna smälla på,,, på handbollsplanen. Kanske Handbollskaravanen(http://handbollskaravanen.se/) borde åka på långresa runt Sveriges norra delar!!!

 
Ingen bild

Supercoachen - Guifsupporter

29 oktober 2010 23:03

Evert Ekh, lägg inte ned, har orken tagit slut? Ta en kort Time Out, gå lite på sparlåga, men finns kvar...

 
Linusfloyd

Linusfloyd

29 oktober 2010 23:07

Det har du rätt i Supercoachen. Ett stort problem är att Sverige inte mår så bra för tillfället och har blivit ganska slappt och många lata. Då kommer en sådan tveksam idrott som innebandyn fram som bara är ett bevis på att vi inte mår bättre i Sverige och särskilt i Stockholm för tillfället. Vuxna människor som sitter på knäna i målet, det är bevis nog tyvärr.

Skåne är bra på handboll men dom ska inte få tag sig för mycket ton.

En annan sak, har du fått din tröja? Jag har inte fått min, det var ju bara ett halvår sedan...

http://linusfloyd.blogg.se

 
Ingen bild

Supercoachen - Guifsupporter

30 oktober 2010 00:26

RE:linusfloyd- Vuxna människor som sitter på knäna i målet,,, du är för kul :D. Men trots att jag varit ungdomsledare i handboll tills några år sedan( 7 år gav jag ungdomshandbollen...) så tycker jag faktiskt att innebandy är en kul sport, att spela!!! Att se på är ju ganska tråkigt.
Neeej jag har inte fått någon tröja men det kan jag förlåta evert ekh bara de håller kvar bloggen om än på sparlåga!

 
Ingen bild

Bengt Halling

30 oktober 2010 11:36

Det som är bra med innebandy är att alla som inte lyckats i varesig handboll elle fotboll kan få vara med här bara att hoppa in utan ngr direkta förkunskaper bara kuta runt o vispa till med klubban mot bollen. Futzzballen kommer däremot att bli ett mega hot mot innebandyn inte handbollen då skillnaden där också är lika stor!
Handbollen däremot kommer att bli en sport lika stort som boule pga av träningsmöjligheterna och det faktum att den dör ut vid junioråldern då klubbarna kräver att de mest utvecklade spelar endast i herrlagen , det borde vara förbud på att 17-18 åringar kan välja bort spel i sin egen klass för herrlags spel.

Klubbar som tar väck (död) Juniorspelare 16-18 år från Juniorlagen utan skäl borde bestraffas hårt på så sätt kanske man t.o.m kan tvingas till att ha 2 juniorlag och därmed bredden ökas.

Annars självdör sporten och seniorlagen får minimal tillströmning eller blir s.k "ring så spelar vi gäng " !

Visst kan man få spela seniorhandboll men, det skall inte gå före innan man vuxit ur Juniortröjan + 18 år alltså !

 
Ingen bild

Olle

30 oktober 2010 18:28

Är seniorlagen så dåliga att man måste ha 18 åringar i ordinarie uppställning så behöver man nog träna lite !

 
Ingen bild

Kristianstad

31 oktober 2010 17:15

För helvete,, hela Kristianstad saknar er !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Av Redaktionen - 19 oktober 2010 12:57

Johan Flinck låter uppriktigt irriterad över att Staffan inte svarade i telefon efter matchen. Det var tydligen lättare att få tag på Zlatan än på Staffan. Vad tycker ni om att Johan inte får tag på Staffan för en kommentar? Berätta gärna för ...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se