Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 12 augusti 2010 13:46

Om man tror på skrock så. Norge blir slagna idag av U18 grabbarna som deppar som fan för det och Norge är i landssorg bara för att ha förlorat mot Sverige två av två denna sommar i officella landskamper, först damerna i Larvik, sen grabbarn idag, för att i morgon kryddas med det första VM guldet någonsin för ett damlandslag. Sjukt kul.


Vi är skrockfulla då en av matchdelagaterna i klillarna match heter Helga och en av Sveriges nyckelspelare heter Helge. Bara en sådan sak kan göra att Helga blundar för Helge om han går in 2 sekunder tidigare på en utvisning eller tjuvar på ett byte. Helga och Helge. Det avgör damernas VM final - om än ett förbannat långsökt långskott.


Go Sverige Go  ANNONS
Av Redaktionen - 12 augusti 2010 13:00

Vem hittar en handbollsspelare på denna lista?


Vilken Svensk handbollsspelare får först 10 000 som gillar den?


Ekh:s tips är Johanna Ahlm och Fredrik Petersen, vilken är din?


ANNONS
Av Redaktionen - 12 augusti 2010 03:25

VM Finalen är ett faktum !

  

Man blir rörd till tårar - för en VM medalj på damsidan har aldrig bärgats tidigare. Detta är så sjukt rätt för de Svenska handbollshemmen.

Nu åker U18 herrarna i morgon och får uppgiften att plocka nummer 2 av 4 möjliga denna sommar.


En galet glad överledare Robban Z:a och en trupp som lyser av självförtroende. Vad säger man när man vinner med 38-21(17-7) i en semifinal? Jo vi tackar !


Sveriges målskyttar:

Marie Wall (Kungälv) 7, Maria Adler (Lugi) 7, Lina Larsson (Örebro) 7, Linn Blohm (Sävehof) 3, Carin Strömberg (Skuru) 3, Linn Larsson (Örebro) 3, Vanessa Tellenmark (H 43/Lundagård) 2, Alexandra Domeij (Spårvägen) 2, Linn Hallberg (Önnered) 2, Clara Monti Danielsson (Lugi) 1, Maria Lindh (Önnered) 1.Av Redaktionen - 11 augusti 2010 20:47

Maktens tidning med handbollens vän nummer 1

Johan Flinck - handbollsvännerna fick i alla fall en jäkla bra artikel om vårt Svenska U18 landslag som spelar semifinal mot Holland i natt.


Ni som inte har läst AB idag. Gör det här! Ge Johan en klapp på axeln, det är han värd.


Johan Flinck¨

Klapp klapp klapp


Kaxiga Camillas landslag - ta nu medaljen, snälla!

------

En så uttalad guldmålsättning låter kaxigt?

– Kanske det. Men också realistiskt. Vi har besegrat alla de andra lagen utom Ryssland, som vi har en uddamålsförlust som bäst mot.

 


 Och såväl Ryssland som EM-mästarna från i fjol, Danmark, är redan utslagna.

– Och Holland har vi slagit de två gånger vi mött dem, senast för tre veckor sedan, säger Camilla Eriksson.

Av Redaktionen - 10 augusti 2010 14:31

Ämnet berörs just idag för att ytterligare en svensk idrottsman valt att inte vilja representera Sverige i hemma VM , det handlar om Ahlm, Marcus, han som har allt annat än landet Sverige i sin agenda.

Axnér skrev nyss på sin blogg precis det Ekh tidigare syftade till - landet Sverige och effekten av ett bra resultat i handbolls VM.


I ishockey åker divorna omkring i NHL med sina feta lönecheckar innanför tonvis med skydd, även om suspen knapp behövs, för stake när det gäller, det saknar de flesta - de skiter fullständigt i sitt land, skyller på att de är småskadade och försäkringspengar etc. Med deras löner ska det fan vara möjligt att kräva deltagande om man blir kallad.

Men tydligen är det viktigare att spela sina 90 grundspelsmatcher för att NHL ska kunna fortsätta pumpa in talanger från alla hörn och kanter.

När tar varenda Svenskt utlandsproffs i handboll det steget?


Vad händer med alla de Svenska landslagen i framtiden? Var finns äran att försvara sitt land. Roger Pontares "när vindarna viskar mitt namn" borde tvångsmatas via Iphone in i öronen på de slynglar som inte på riktigt förstår meningen "betala tillbaka".

Hur kan man som idrottsman inte känna sig intresserad av att bli idol för hundratusentals unga? Vi förstår inte, så "kom ge mig styrka, ge mig kraft att försvara vårt land"Vi säger det rakt ut, vi räds inte.

Ta bort varenda krona i ersättning för att spela i landslagen och börfäll de som verkligen inte är skadade eller har giltig frånvaro.


Förebilder som skiter i det finaste vi har torde helt enkelt få mer skit!

Låt landslagsspelarna få kämpa för sitt land och visa att de vill något - först då kan man tala om ersättning i form av prestationsbonus.


Vi kan ha förståelse för om det finns konflikter med landslagsledningen men i de allra flesta fall är det rent skitsnack.


Vad göra nu? Jo, Ahrenius är borta och inte aktuell. Mattias Gustavsson blir tysk och det kan göra gott inför VM. Sen då? Olof Ask? Grundsten? Fritzon? Nej, ingen är i närheten av Ahlms tvåvägskompetens.

Framåt så behövs ett vapen - frågan är vem som ska in i skiten och plocka och sätta bollarna från linjen. Vem vill du se?


Och du? Våra handbollslandslag kan väl heta något som faller gott på tungan som Tre Kronor eller Blågult. Förslag önskas!

Av Redaktionen - 10 augusti 2010 08:11

Ekh anser att Svensk handboll ska ta itu med de spelare som "vägrar" spela i Svenska landslaget. Det finaste vi har är landslagen och precis som stordivan Ibrahimovic(förvisso nu tillbaka) väljer vissa att prioritera lön före plikten för landet.

Nej Marcus Ahlm du sjunker i mångas ögon - du hade behövts för att Sverige ska få till ett bra resultat på hemmaplan och vandra mot ny framgångsrik framtid - är det inte det minsta viktigt?


Kom du på att ni ska ha barn i januari och varför har indikationerna varit att du ska vara med fram tills nu?


  

När du dessutom säger att "jag tror att jag gjort min sista landskamp" känns det bara som att Ola och Staffan ska säga "det avgör inte du längre, du är ute oavsett vad du vill i framtiden".


Helt rätt att Ola, skit nu i detta och försök hitta rätt med de spelare vi har. Till sist, välkommen hem från semestern Flinck!


Av Redaktionen - 9 augusti 2010 20:27

Jodå, det började sådär när U20 damerna missade medaljmatch i Sydkorea, en 8:e plats var en missberäkning.

U20 herrarna gjorde allt rätt utom mot Slovenien och hamnade 5:a, inte riktigt godkänt då laget tagit medalj två gånger tidigare. Återstår U18 landslagen där damerna har ett helvete med Spanien och just nu står inför förlängning 2x5 min efter 19-19 vid full tid.

12-22 så spelar U18 under Klingvalls ledning för medalj. Allt annat än minst en medalj på 4 försök får betraktas som underkänt, så det hoppas vi inte på.......Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se