Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 8 augusti 2010 21:08

Gummersbach har tydligen inte betalat Guif en spänn för Lucau, Bodö har enligt uppgift inte pröjsat Tumba eller Lugi en spänn för Jildenbäck. Detta är en skam! Låta klubbar i länder som faller under det internationella överenskomna ersättningsnivåerna, bara skita i att betala. När man läser att Gummersbach hyrt ut Lucau och ändå inte gjort rätt för sig så måste väl Svenska HF träda in och se till att spelarna det gäller inte får spela eller att de smitande klubbarna får domstolskallelse.


Vad tycker ni?

ANNONS
Av Redaktionen - 4 augusti 2010 13:36

Det är en gåta att inte ens en liten, liten spaltmillimeter har skrivits i sommar, den sommaren som Sverige har haft fyra landslag i EM och VM i slutspel. Från Korea till Dominikanska Rebubliken för tjejerna till Bratislava och Montenegro för grabbarna. Trots detta har uppmärksamheten har stannat hos handboll.info. Där läser bara handbollsfantaster.

Sportnytt gör ett reportage om "basketidolen" Jerbeko som ska se till att Sverige tar sig till ett mästerskap i Basket 2015. Tidningarna är fulla med fotboll och uppladdning av Ishockey i klassiska "vi tar tempen på ditt lag". Alla andra sporter är "döda". När sen text-TV väljer att berätta om en medelmåtta i NHL som i direktsändning sagt att han hatar Ovetjkin, ja då visar det sig att frispråkighet återigen är bevisat att vara medialt smörjmedel.


Fråga: Varför får inte våra U mästerskap någon på kroken, vad gör vi för fel?

Svar: Taktiskt PR och pressbearbetning


---

Hammarby är i idre och Dif har klart med tränarduo. Det är stora grejor på gång i Stockholm.

---ANNONS
Av Redaktionen - 3 augusti 2010 10:28

Okey, det är sommmar. Okey, det är ingen match som gäller något. Hävdar annorlunda! Sverige har legat på ett grisläger i Sverige och sprungit ännu jävligare grisbackar i backbyn Larvik. Tre pass om dagen tills varenda tjej bad om nåd, dock alltid med ett smil i mungipan. Per och Magnus har bestämt inriktning. Det ska vara ett vältränat, glädjefyllt och självförtroendet som lyser igenom när EM startar, börjar och slutar i december månad.


26-23 i en match där Sverige för första gången på mycket länge inte fick de berömda 10 minuters perioderna. Det blev en kortis på några minuter där sidledsspelet och ineffektiviteten tog överhanden. Rättades till snabbt och sen var det faktiskt Sverige som hade taktpinnen.


9 metersspelet måste fungera för att Sverige ska ha någon chans på topp placeringar. Får de igång fyra som fungerar och lyckas titta framåt och våga, ja då finns det gott hopp. Försvarsspelet känns inte oroligt, det känns bra, lugnt och harmoniskt.


Återstår nu för supportrarna att börja fundera på hur man väljer att ta sig till Larvik. Vi tycker bussbolag ska se till att "hyras" in och att de svindyra hotellrummen i Larvik blir billigare logivarianter i närliggande städer.


Höjer sig över mängden - Fröken Torsten

Fotograf: Annika Wiel Fredén

Av Redaktionen - 30 juli 2010 23:27

I och med att Team Sportia tackat för sig bestämde sig Sportex för att erövra handbollscupen i Stockholm. Om man frågar ägaren till Sportex, 6:e AP fonden om vilken avkastning de räknar med i ett samarbete med Stockholms HF så vill vi höra det. Sportex kan alltså stoltsera med att ha en otroligt stark ägare så vi hoppas att miljonerna regnar ner i Stockholmhandbollens tomma fickor...


Sen kan man som handbollsälskare inte låta bli att tycka till om Sportex lilla devis, "Sportex, störst på Cykel"Av Redaktionen - 30 juli 2010 21:15

U20 Herr ligger risigt till. Eller U20 och U20? Folket.se kallar ju detta landslag för Zackes landslag. Det låter stort det.

Snacka om hybris i E-tuna, fast är man stjärna ska det höras!

Det verkar i alla fall gå lite åt skogen då man i nästa match bör vinna för att få kriga om medaljer. Kroatien står på tur och det blir svettigt som fan för Zacke om han ska spela själv.

---

U20 damerna i Korea tog(!) 8:e platsen. Det är inte godkänt. Det är underkänt, en 6:e plats hade varit godkänt. Ett resultat som faktiskt inte pekar åt rätt håll även om a landslaget missade huvudrundan i sitt VM. Man kan inte snacka om att marginalerna är på fel sida i handboll. Det handlar om marginaler jämt. Dessutom spelar man inte 60 minuter utan att ha en enda utvisning tjejer! Tyskland hade tre!

Kul dock att Stockholmstjejerna dominerade målskyttet. Fem Skurutjejer får nu se till att vila några dagar. Sen är det Wirdfors ord som gäller och där är försvarsspelet förbannat viktigt!

---

U18 damerna och herrarna ska nu igång. Låt oss få uppleva lite medaljchanser nu för helskotta. Klingvall, visa att du vågar spela med det bästa materialet. Detsamma för Camilla på U18 Dam. Låt de bästa gå hårt nu. Inget socialt, den som funkar spelar! Thats it!

---

En massa träningsmatcher i elitserien och mot Tyska skitlag som Flensburg :-) är totalt ointressanta så här dags tänker vi inte skriva om alls. Bara det att Wasaiterna spelar mot Flensburg för 140 kr/besökaren mitt i sommaren. Först till kvarn! Fast det kanske det är värt om Pappa Carlén går dit pengarna växer och tar över Hamburg. Då måste Oskar hänga på enligt Heh.

---

Damer A finns i Norska Larvik och tränar och  spelar officiellt mot Norge i EM arenan på Lördag. Ni som har semester, ta bilen dit och kika lite. Inte för mycket begärt, speciellt som Janne Wigren är där!

---

Rimbo tog dubbeln i Åhus. Varför ska de bygga ny hall när det finns stränder i Rimbo? Kul att Rimbo snurrar upp Bajen i finalen.

---

Evert Ekh

- on tour


Av Redaktionen - 11 juli 2010 08:39

Grupp A Spelplatser Kristianstad/Lund: Spanien, Frankrike, Tyskland, Tunisien, Egypten och Bahrein.


Grupp B Spelplatser Linköping/Norrköping: Norge, Island, Österrike, Ungern, Brasilien och Japan.

-------

Grupp C (spelplatser Malmö/Lund): Danmark, Kroatien, Serbien, Rumänien, Algeriet och Australien.


Grupp D (spelplats Göteborg): Sverige, Polen, Sydkorea, Slovakien, Argentina och Chile.


Sverige har alla chanser att gå vidare med full pott, dvs 4 pinnar från första gruppspelet. Gör man det så väntar förmodligen Danmark, Kroatien och Serbien. Det är inget vidare för Sverige, då vi alltid har svårt mot Balkanlagen. De har för mycket skytte och är för storväxta bakåt.

Kan vi ta två poäng mot Kroatien eller Serbien så har vi dock stora möjligheter att nå semifinal.

Av Redaktionen - 9 juli 2010 10:16

Mats Olsson skrev en krönika där denna text fanns. Vi tycker att den är så bra så vi frågar oss, vad hände med frälste Mats Olsson på Expressen? Fick han utskällning av Lagrell och VIP biljetterna till VM kvalmatcherna mot Moldavien indragna?

Varför skriver inte Mats Olsson om handboll längre?

Dog han när framgångarna dog? Att vända kappan efter vinden är sportjournalisternas stora egenskap. Man tar det som är i ropet, förutom fotbollen då - där kan resultaten kvitta för Sverige, numera ett U land på fotbollskartan.


Artikeln är skriven under Sidney OS och vi ställer oss frågan, skriver du med samma inlevelse under kommande VM om det går bra för Sverige?

Då är du en kappvändare Mats, för det du beskrev för 10 år sedan gäller än idag och det är storheten i handbollen. Fri från filmningar och illaluktande domartabbar. Dessutom utan en jävla massa förståsigpåare utan erfarenhet. Tur som fan för Expressen att ni har Josefsson, även om hon får slå sig in i det fotbollsgubbvälde som råder inom sportjournalistiken.


En sak är säker. Du hade rätt då så visa att du fattat vad kamp och ärlighet betyder i utförandet av en idrott.


  Av Redaktionen - 9 juli 2010 09:38

Idag lottas VM, ikväll börjar   snacket om VM. Ikväll startar VM upphåsningen, välj själv. Det är nu alla spekulationer ska löpa fram till första matchstart. Ska Sverige bete sig som andra länder gör när gäller spelorter. Så långa avstånd som möjligt, om det nu är möjligt i lilla Sverige. Inga gruppspelsmatcher kommer att spelas längre bort från Malmö än 30 mil. Så den taktiken lär inte fungera. Det hade varit kul om VM hade spelats i fler regioner i Sverige, dels för att kunna "vara en jävel" och dels för att sprida handbollen i landet. Tänk om Kroatien hade spelat i Boden? Eller om Frankrike hade fått sin grupp i Karlstad? Eller om Norge hade fått spela i Stockholm.

 

 

 

Se på nedan seedningsgrupper.

Grupp 6 lottas först in i 4 grupper, sedan 5, 4, 3, 1, sen är det Sveriges tur att som arrangör faktiskt som ända nation få välja vilken grupp man vill spela i.

Grupp 1: Frankrike, Kroatien, Island, Polen.

Grupp 2: Danmark, Spanien, Sverige, Norge.

Grupp 3: Serbien, Österrike, Tyskland, Sydkorea.

Grupp 4: Ungern, Tunisien, Rumänien, Slovakien.

Grupp 5: Egypten, Argentina, Algeriet, Brasilien.

Grupp 6: Chile, Bahrein, Japan, Australien.


Drömmen om VM semifinal -

Sverige vill hamna på en halva där man har chans att nå semifinal, det innebär att man inte vill hamna på samma halva som både Frankrike och Kroatien. Det vore förödande.Drömmen vore om Sverige fick en första grupp med Chile, Argentina, Tunisien, Österrike, Island. Den gruppen tar vi med oss minst 2 poäng ifrån, kanske 4. Denna grupp ska slås ihop med en drömgrupp; Bahrein, Egypten, Ungern, Sydkorea, Polen och Norge.

Där Polen tar med sig 4p Norge 2 och Sydkorea 0p


Detta innebär att Sverige ska möte Polen, Norge och Sydkorea och enligt känslan så kan det bli sex poäng och därmed gruppseger på totalt 8 poäng. En semifinalplats är säkrad. Mer än så går inte att begära.

----

Det innbär att Spanien, Kroatien, Frankrike, Tyskland, Danmark gör upp om två semifinalplatser. När Sverige når semifinal på hemmaplan så lyfts vi fram mot en final. Där skulle Danmark vänta om man fick välja.

Folkfest? VM i fotboll kommer att vara skrattretande och tyvärr så finns det ingen arena som skulle ta det antal åskådare som skulle vilja se matchen. Det hade behövts en arena på 40 000 åskådare. Kan Percy bygga en sådan på 2 dagar? Vem vet?

----

Mardrömmen om VM fiasko


Sverige väljer att hamna i en grupp med Japan, Egypten, Rumänien, Serbien och Polen. Man lyckas komma 3:a med 0-1 poäng.

Man slås ihop med lag 1-3 på samma halva som är Frankrike, Spanien och Tyskland där Frankrike gick in med 4 poäng och Spanien 2 poäng.

Då krävs det ett mirakel för att nå semifinal - och ett sådant mirakel har en Svensk svårt att tro ska inträffa.

Ekh
Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se