Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 16 oktober 2010 09:22

Nu har Hammarby chansen att rycka från Lindesberg i botten. Match på måndag mot ett nyvunnet och självupptaget HK Malmö borde kunna ge Stockholms viktigaste elitserielag, två poäng. Då är man fyra före Lindesberg och det kan räcka långt i jakten på nytt kontrakt.

--

Allsvenskt toppmöte nere hos Wallander. Tumba mot Ystad, Ystad mot Tumba. Två lag som kommer ligga i topp hela säsongen. Denna första match lagen emellan vinner IFK Ystad. Det har vi sagt tidigare. Har vi fel innebär det att Tumba då anses hålla för favoritskapet om uppflyttning.

--

Karlsson skadad? Få se nu.....försvarsspelare, var hittar vi en sådan någonstans? Kolla Barcelona, det lär finnas en Svensk viking där.

--

HEH Saxat:

Matchanalyser kollas
(2010-10-15)
Matchanalyserna från torsdagens båda matcher (YIF-Alingsås och Drott-Guif) dröjer då de av olika skäl måste kollas mot video.

--

Vad är det som har gått galet?

--


ANNONS
Av Redaktionen - 15 oktober 2010 12:23

Han bara är där. Stor och tvåvägsspelande med en stor förmåga att fånga boll och en bra avslutsstatistik. Dessutom 197 cm i strumplästen. Har gjort två riktigt bra matcher i CL. Varför är inte Barud någon som får chansen på riktigt? Någon som kan svara på varför Andreas Nilsson går före? Vi vill veta. Barud kommer garanterat bli proffsaktuell nästa säsong. Fritzon i all ära, hans litenhet gillas tydligen inte och alla försök att få honom in i landslaget verkar omöjliga.

--

Dagens citat kommer från Ystad Lindgrens blogg där han avslutar med den fantastiskta meningen "Kolla in Håkan Hellströms nya skiva förresten, släpptes i går. Det ska jag göra nu".

Avd: Man tittar inte på musik, man lyssnar på den, eller?


Ni som vill titta på den! Se vilken rytm i bilddjupet!

--

Karabatic borta. Vi tog notis om detta men det är så här att han inte kommer att missa VM. Det får göra hur ont som helst, vara hur många BB vistelser för Blanka som helst. Ingenting stoppar honom från VM.

Handbollsspelare viker inte ned sig, i alla fall inte de Franska.

--

Till sist. 6.30 in i detta klipp smäller det! Vi ser fram mot VM på hemmaplan. Med livet som insats! bildkvaliten är dock bättre än själva spelet. Kommentatorn är Arabiska motsvarigheten till Roger Blomquist!

ANNONS
Av Redaktionen - 15 oktober 2010 11:50

Läs det senaste och hetaste handbollsskvallret, få de senaste handbollsnyheterna från de stora dags- och kvällstidningarna direkt i din iPhone! hFeed är skapad för att på ett snyggt och enkelt sätt samla och visa vad som skrivs på webben när det gäller handboll i Sverige - och i resten av världen. Allt från privata bloggar till matchrapporter från Eurosport eller Aftonbladet.


Handbollens första App direkt i mobilen. Det ni! Tryck på mobilen!


  


Av Redaktionen - 15 oktober 2010 08:40

Om man ska hårddra det så har nu Alingsås kommit ur träsket. Ystad kändes starka men tydligen så är årets elitserie ett jävla getingbo. Torsk hemma för Pelle Käll är ingen höjdare. Det är då kritikerna vandrar hem i dödstystnad, fullständigt irriterade och med knutna nävar i byxfickorna.

Stocken maler på med sin stil och säga vad man vill, han vågar sticka ut hakan och vara kaxig. Lyckligtvis kom resultatet och nu blir AHK livsfarliga. Var så säkra. Glöden vinner handbollsmatcher.

--

Serien haltar och kommer halta i antalet spelade matcher en bra stund, men analyserar man tabellen så är det så att 12 lag gör upp om 8 slutspelsplatser. Inget snack. Det är så jämnt. Att Sävehof vinner serien ger hos Ekh 1,001 i odds och att Lif eller Hammarby får kriga om nedflyttningen ger 1,02 i odds. I övrigt är det sjukt jämnt. Alla kan slå alla. Guif förlorar inte mer än två matcher hemma och Kristianstad vinner minst två matcher till borta.

--

H43 får nu se upp. Torsk i derbyt mot Lugi kan snabbt bidra till att placeringen i tabellen dalar. Lugi, Alingsås och Sävehof i följd. Ett prov på Lundalagets möjligheter är att vänta.

--

Hammarby borta mot Aranäs ikväll. Med tanke på att Aranäs har ett bra försvar och Hammarby har svårt i anfallet så lär det inte bli någon match med basketsiffror. Fredagsmatch borta i Kungsbacka för unga Hammarby bör inte kunna rendera i två pinnar. Aranäs är fyra om man vinner.

--

Allsvenskan ser intressant ut. Här kommer facit från helgen.

Rimbo vinner över Kärra med 5

Stavsten slår Önnered med 2

IFK Ystad vinner med 6 över Tumba

Kropps kryssar mot Hallby

Djurgården tar sin första seger mot O/V

Alstermo överraskar Hästö och vinner med 1

--

Sonny Östermark är tillbaka som bloggare

--

Antalet bloggare inom ämnet handboll slår snart alla rekord. En efter en anser man att just bloggen blir viktigare för en sport som alla andra avlönade journalister skiter i. Bra jobbat.

--

Silwing Troja är årets överraskning i division 1 Norra. Man leder serien och är på väg att ställa till det för varenda topplag som inte har råd att förlora. Bra jobbat av Bill och Bull, alltså Marcus Berg och Daniel Gustavsson, två spelare som äter, skiter, och sover tillsammans.

--

Kristianstads Arena utsåld. Fattas nu bara att man förlorar matchen.

Petersson har bara ett par-tre matcher kvar sen får de orangefärgade leka själva. Blir intressant att se om Petersson effekten blir Petersson defekten.

--

Kärra HF Dam tar inte sin första seger ikväll. IVH Västerås vinner klart.

--

Sävehof gör en bra match mot Hamburg som dock verkar lite halvloja. Johan Jacobsson verkade dock inte få spela andra halvlek, lite synd, han var den enda som Hamburg var rädd för.

Men, ,iIngen skam och stundtals bra spel. Frågan vi ställer oss är om Berggren har nerverna utanpå kroppen? Han lyckas inte med något alls och verkar mer statist än spelare. Dessutom går det långsammare än på länge för krigarpojken från Eskilstuna. Gör det inte så jävla svårt och snyggt Emil. Tänk inte på hur du ser ut i TV. In med bolljäveln i mål. Ingen annat. Sen kan du inte gnälla på 2 minuter när du hänger i tröjan bakifrån. Det är utvisning. Alltid. Forsberg! Klart bäst.

--

Sen kan man undra varför ovanstående CL match inte ännu fått en spaltmikrometer i tidningarna.

--

Sandblom och Jansson lär inte ha råd med dyra julklappar i år.

--

Redbergslid ska nu se till att sno varenda irriterad Frölundait till handbollen. Dyra och äckligt dåliga hockeyspelare som inte levererar kan inte vara intressantare än unga hungriga handbollspelare i Lisebergshallen.

--

Annars?

Av Redaktionen - 14 oktober 2010 09:13

Ekh får ofta kritik när vi kritiserar tryckt media för dess usla bevakning av andra idrotter. När aftonbladets ballaste reportrar tycker

fyra dagar före förnedringen i Holland lyckades aftonbladet fylla hela 48 sidor om matchen. Det är starkt jobbat. Ibland så blev det en helsida om en enda kommentar. Hur analyserar man en fotbollskommentar på en helsida? Jo man överdriver om allt.  

-

Aftonbladet kan mobilisera hela sportbladet för att skriva om ett landslag som kaxat upp sig i ordväxlingar mot VM silvermedaljören. Det är ballt gjort. Vad hände med uppföljningen. Vem har anlyserat allt skitsnack som "storhetsvansinnesjournalisterna" gav jantesvenskarna?

Känner aftonbladet att man har en objektiv syn på idrotten i Sverige? Svara på den ni? Det är tämligen löjligt. Det sjuka är att Ishockeyn lyckades få ett mittuppslag(2 sidor) med vilken musik som spelades av Dj:n under matchen. Det är stort. Jäkligt stort. Sävehof fick en spaltmillimeter i sin CL match mot Slovakerna. Och det i en gastkramande mycket händelsrik och skrivkrampsmöjlig match.

-

Ikväll så ska Sävehof möta något Tyskt dussinlag, Hamburg. Det blir en lätt match. Stenbäcken sa tydligen att "vi ska vinna, allt annat är inte okey. Vi vet deras svagheter och de är inte bra på något"

- Visst vore det föremål för i alla fall 3 spaltmillimeter hos AB?

--

Heid överraskar i elitserien. Försvaret är viktigt.

--

Säger vi och ser att Skuru tog en poäng mot Lugi för att man spelade bra försvar.

--

Det gjorde inte Spårvägen som nu har kommit ner på jorden efter 14 bollar i rumpan hemma mot giganten. Ingen har någon chans mot Sävehof i år. Varför? De har minst tekniska fel och spelar alltid ett bra försvar.

--

Stockenberg får börja leverera lite idiotiska kommentarer i större utsträckning så det händer något. Det är tyst. Överallt.

--

Flensburg! Vem tror att de ska vinna mot Kiel? Oavsett försprång i halvlek eller i målvaktsräddningar så äter Jicha & Co Flensost till frukost och det ger en kraftig irritation över att förlora.

--

Det känns som det var år sedan Hammarby spelade. Det är 10 dagar sedan. Varför spelar inte Hammarby? Har Staffan sett till att dra ut på skiten så att Albin ska vara med i flera matcher. Smart i sådana fall.

--

Guif förlorar ikväll, eller så vinner Drott. Fattar ni?

--

YIF blir starkare ju längre serien går och Alingsås kammar så mycket noll ikväll att man får en Stockenkommentar att njuta över

--

 

Ekh


Av Redaktionen - 12 oktober 2010 03:54

Ekh redaktionen har varit på kick off och haft internet nedstoppat under helgen. Därför blir det som det blir. Dåligt av oss. Här kommer iaktagelser och annat skit.

--

Sivertsson får allt svårare att överraska i år också. Med samma uppställning som förra året höll på att vinna SM guld har laget nu en uppförsbacke som heter duga. Morgondagens träning bör nog ägnas åt att prata. Man förlorar inte med 17 mål, om än på borta plan, mot HK Malmö. Man gör inte det om man vill kalla sig topplag. Det är något som inte stämmer. Frågan är vad det är. Det vet bara killarna själva.

Man kan också undra vad de 33 minuterna som "Pjoppen" hade med killarna i omklädningsrummet efter Aranästorsken innehöll. Vi tror det var något i stilen med "tänk 0-0 grabbar". 907 personer mot Drott är ett nederlag för HKM som stad. Bedrövligt.

---

Att Sävehof vann sin CL match ser vi som en självklarhet. De ska vinna hemma, annars gör man bort Sverige i CL sammanhang. Det finns alltid ett lag som är sämre i en fyralagsgrupp i runda ett. Så har det alltid varit. Slovakerna är förvissor stora men de är ruggigt dåliga handbollsspelare med tekniken fastsatt under skorna. Att Sävehof gjorde match av detta berodde nog på att de började tro på seger för tidigt och då går det troll i allt vad satsningar och avslut heter. Tur att Apelgren har tillkommit och att det inte ska hänga på någon annan att avgöra.

Stenbäckens kommentar om att "hade du missat hade jag spöat upp dig" är intressant. Micke vågade och vann. Vem mer kan säga att man gjort det i en CL match hos Sävehof?

--

Lugi vann utan att spela ett enda bra anfall.

--

YIF gjorde processen kort med Kristianstad som tydligen lagt upp allt sitt spel på att Johan Petersson ska vara med. Utan Johan, ingen seger.

--

Lindesberg och Hammarby. Där har ni de två lagen som kommer att göra upp om att falla ur.

--

Niklas Forsmo gjorde aldrig 14 mål i Lugi. Skövde kan överraska i år om han fortsätter leverera.

--

Djurgården sist i Allsvenskan? En vändning i nästa match annars kommer man bli föremål för stockholmsklagomålen. Det är jobbigt.

--

Jim Gottfridsson, 15 mål. Jaja, klassen på Allsvenskan är sådär och framför allt så undrar man hur Viktor Skillhammar lyckades göra 11 för Hallby. Då måste han ha skjutit 22. Det är inte okey.

--

Damer, damer, damer. Visst är det härligt. Tyvärr så är Viborg just damer. Sävehof e tjejer. Avståndet till Viborg är helvetiskt stort även om vi tycker att det ibland ser bra ut så är det spel mot ett mål. Fruktansvärt bra att Grubbström gör en bra match. Vi behöver två bra målvakter i EM och Madelene är en av dem.

--

Skuru höll på att göra det igen. Förlora. Wirdfors måste nu klia sina gråa ordenligt. Det är inte okey att ligga under med 12-5 mot ett bottenlag om man vill vinna SM Guld.

--

Truppen till EM kvalet, just det ja. Vilka var det Sverige mötte? Montenegro och.....Israel. Här kan vi ställa upp med ett nytt landslag(matchen mot Israel i alla fall) och vinna stort. Låt nu Lönn, Nilsson och övriga "skrällar" få spela denna match. Fega inte nu. Dock finns en synpunkt på att Lennartsson är tillbaka. OS 2012 finns han inte med och då ska han inte med nu heller. Epoken är över, det finns andra alternativ bakom givne ettan Ekhberg:-)

--

Sportbladet har under de fyra senaste dagarna innehållit 29 sidor om Sveriges match mot Holland i fotboll. Det ni. Det är journalistiskt onaniobjekt nummer ett. Alla som jobbar på en sportredaktion ska analysera varenda mening och varenda skruvdobb. Patetiskt värre. CL matcherna för Sävehof ryms inte, speciellt när Hockeyn har 29 sidor de med. Skärpning nu. Mittuppslaget i Sportbladet i Torsdags handlade om vilka musiklåtar elitserielagen hade till olika händelser. Vad är detta?

Flinck får se till att bli lite grisigare helt enkelt.

--

Malin Jonsson på Expressen börjar bli förbannat bra. Klart hot mot Flinck

--

red

Av Redaktionen - 7 oktober 2010 11:32

Ideligen skickas vi genom länkar från såväl Heh och Sdh och förbundet till aftonbladet.se eller annan media. På dessa medier radar spelföretagen upp sig likt skolpojkar för att sno spelkunder av handbollens huvudsponsor, Svenska spel.

--

Johan Flincks blogg är rustad med denna banner, vilket alltså Heh i detta fall medverkar till att marknadsföra. Dagligen. Vad säger Svenska Spel om detta tilltag?

 

--

"Nånstans finns det inga hemligheter i handboll."  Zanottis kommentar om filmningen från TV4 i omklädningsrummet. Han har ju så rätt! Eftersom tittarna inte kan kommunicera med tränarna i andra laget om vad som sägs så kör på som vanligt. Eller kan meningar som "lugnare i anfallen", "upp och möt dem", "lite jävla fokus i avsluten", "gå upp och punkta om vi är en man mer", skada? Var inte så jävla fisiga, då blir spelet fisigt. Precis som det har varit fram till pungslaget.


Dock borde inte en kvinnlig vrålsminkad rinkråtta vara den som försöker få spänningen att stiga. Låt materialaren hålla i kameran och låt killarna skrika ut sin vrede rätt in i vardagsrummet. Mer spontant skit alltså! Och bara om de själva vill.

--

Att "hora" sig för TV är inte att låta dem välja bland allt mellan himmel och jord som blir "bra" TV. Men det är klart. Makten sitter ju hos Pekkari och grabbarna på TV4. Handbollen vill vara till lags i allt. Då är det lätt att lova att allt är okey. Livegna? Jo, ibland så.

--

Återigen, Flinck trampar på Heh:s objektivitetskontroll i referaten från Eskilstuna.

"Robin får dock, som alltid, dåligt betalt för sina snabba stegisättningar. Hur storvuxne Andreas Nilsson klarar sig utan någon utvisning är alldeles åt h-e. Det handlar ideligen om knätacklingar och klängande bakifrån när han inte hinner med"

Avd. Heh har citerat bort andra mindre beklämmande referat genom åren. Låt blodet rinna och börja inte nu cencurera det som faktiskt kan skapa lite gläjde och jävlar anamma i jantereferatens Sverige.

--

19% och inte 48% blev svaret från Flinck

--

Sen Janimaas mönstring är väl inte konstig? Balterna har väl inte lagt ner sin försvarsmur?

--

Kent Harrys flirt med förbundet "gärna ett landslag" kan väl rendera i att han ser till att bli U21 landslagets huvudtränare i stället för "pjoppen".

Du har deg så det räcker från Tyskland K-H!

--

Får inte Kim A någon spelträning innan VM så ska han inte spela VM. Då är det bättre att låta Kristian Svensson få chansen bakom 1:an Carlén

--

Wetzlar tog sin första poäng i går i en match där man förundras över storleken på spelarna. Lemgo hade problem med den fete greken som i sin tur hade problem med fotarbetet. Hårdhet i ett nötskal där publiken stöttar sitt lag. Sen verkar Perlskog sova vid Bundesligamatcherna då han anser att han inte kan några namn alls. Annars kan han två.

--

Lindesbergs kommun håller andan! Faller Lif ur kommer de aldrig tillbaka och då får man nog finna sig i att köra skogsmulle i lokalerna och med gårdagens bäste Lif spelare, Erik Axelsson som skräpfarbror.

Dessutom kommer kvällspassen på Polisstationen bli fulltaliga.

--

David Öbrink är tydligen skadad igen. Bodö spelar ju på Grönland och det är skönare att rulla hatt. Taskigt dock med ledbandet David. Ersätts enklast med fisktarm.

--

Petersson sköter Handbolls VM i Jönköping, Handbollsmagasinet och är landets bästa H6. Varför ställer han inte upp i VM?

--

Vilket drag det var på presskonferensen egentligen!

--

Kristianstads nya arena ersätter den gamla från 1964. Vad säger det?

Stockholm för i hela h-e vakna. Eriksdalshallen är byggd innan första världskriget. Byt ut, byt bort eller byts bort. Ni har 4 år till på er. Det kan vi lova!

--

Sammansatt av red. Ekh

Av Redaktionen - 7 oktober 2010 08:43

Det är intressant. För ett år sedan undvek såväl Heh som Sdh att länka mot bloggarna. Idag raljerar de stolt över att "handbollsbloggarna växer".

Var det så att Ines Usmans groda om att internet var en fluga hade förpassats till elitorganens kanslier? Utveckling av sociala medier hade påbörjats och handbollen hade inte hängt med. Se nu vad som händer? Det debatteras mer i alla hörn. Det är inte längre fult att blogga. Det är lika mycket journalistiskt ordbajseri som såväl Expressen, Aftonbladet, Kuriren och Sydsvenskan skriver. De fyra medierna är, förutom alla danska och norska nätupplagor, de som syns under handboll i media. Bloggarna ser till att det fylls ut i kolumnerna. Bra!

Dessutom är Axnér överlägsen alla andra. Så är det bara. Kul är att Expressens Jonsson och Josefsson börjar hitta rätt.

--

Nestor Flinck fick skit för att "lyfta" Sävehof i debatten angående Lasse B:s slag mot Johan J:s juveler. Det gick hett till i kommentarerna på bloggen. Frågan är bara om man någonsin i detta avlånga janteland kan säga något som upplevs som Sävehoffördel? Varenda gång blir det hat. Men lägg ner skiten i alla fall. Väx upp och hantera detta som de tuffa karlar ni är på planen. Fridén ska ha rött kort. Varför? Jo det var inte hans pung!

--

Malmö har problem. "Pjoppen har problem". Malmö

--

Omayer skiter i Pallicka. Därför är han världens bäste målvakt.

--

RIK tar sig till slutspel, det gör inte Lindesberg

--

Hade man velat jämna ut skillnaderna mellan Sävehof och övriga lag i elitserien hade man kunnat säga "dela om". Inte ens Södermanland har en chans på guldet. Trots Kuriren och Folkets önskan om att fylla en tidning med bara handboll.

--

Ett nytt sätt att få folk att titta på handboll har införts av TV väst.


Vi på TV VÄST gör nu en satsning på Damhandboll i VÄST och vi har redan hunnit spela in två matcher. Nu vill vi givetvis att så många som möjligt ser på inslagen.

Här är inslaget från matchen Kroppskultur - Sävehof: http://tvväst.se/kroppskultur-savehof/

Här är inslaget från Kroppskultur - Heid: http://tvväst.se/kropps-heid-22-22/


/ Stefan Spikh
Producent, TV VÄST
0739-811250
www.tvväst.se

--

Ekh

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se