Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 5 oktober 2010 16:25

Påståender betyder att Skånes brandförsvar tar till stora yxan för att banka skiten ur Ekh,s filosofiska tanke. Eslöv reser alltid till sina matcher i årets elitserie. Till denna match ska man till Partille och möta sina överkvinnor. Sävehof kommer inte förlora hemma om man får igång sitt försvarsspel lika snabbt som Eslöv får igång sitt. Blir det lika bakåt så vinner Sävehof för att 1) bättre målvakt 2) bättre anfall 3) bättre kontringar. Enkelt.

---

Bliznac är inte omtyckt verkar översättningen av överskattad blivit. Vi undrar om det är 48% av spelarna i lagen som inte har svarat alls på enkäten, eller om det är just i denna fråga man inte vill skriva något. Med det sistnämnda som sanning är det precis som toffligt som det kan bli. Inga rubriker, inga utstuckna hakor, inga sensationer. Alla trodde Berggren eller Zacke. Varför? Berggren avgjorde SM finalen och Zacke är 20 år gammal och på väg upp i sin karriär. Varför skulle de få topprösterna i en sådan kategori. Att Tholin och Berggren hamnar högt beror på att de sticker ut och irriterar en massa motspelare.

---

Mest överskattad i elitserien? hmmmm få se nu, vad sägs om att lägga en röst på Zoran Roganovic? Bara därför att skytteligevinnare alltid är överskattade, eller vad? Att bli överskattad i årets elitserie är dessutom jäkligt svårt när det inte skrivs eller snackas om den alls. Gör en TV intervju killar och stå där och kasta ur er Hockeyfloskler som, "han är så jävla överskattad. Han kan ju inte träffa mål", eller nåt i den stilen.

---


ANNONS
Av Redaktionen - 5 oktober 2010 13:51

Tyskland, Spanien, Frankrike, Serbien, Slovenien, Ryssland, Danmark, Norge, Schweiz, mfl mfl mfl.

Hur står sig Svenska elitserielag mot dessa? Kan man jämföra? Ska man jämföra? Villjämföra?

Vi lämnar öppet för debatt och öppnar upp för vad som krävs för att Sverige inte ska halka efter mer. Pengar får man inte lämna som förslag, såtillvida man också har en lösning på hur Svensk handboll ska få fetare plånböcker.

Den klubb som omsätter mest är Kiel, 100 mljoner kronor, i Sverige är det Sävehof, utan att ha några siffror. Hur krymper vi avståndet som för varje år som går tycks blir större och större? Kan alla slåss om att vinna ligan? Är det så i Tyskland? Behövs en Nordisk Liga?

--

Snacka!

ANNONS
Av Redaktionen - 4 oktober 2010 08:35

Alingsås och Hammarby gillar inte varandra. Det är solklart.

Nu kommer Alingsås på besök med spjuvern Stockenberg på bänken tillsammans med "kuku" Wedberg. Ett nytt Alingsås som enligt sig själva hade framfall mot Sävehof i sin senaste match. De är alltså på gång.

--

Hammarby är redo för att kunna stå upp. Pilfalk ger lite tyngd och de yngre spelarna börjar tappa respekten för sina betydligt äldre motståndare. Alingsås är sämre borta än Kristianstad och det blir avgörande ikväll. Hammarby vinner med 2 mål. Bara därför att.

--

Detta möte är alltså ett krig i de lägre läget i tabellen. Flinck raljerar över att Heh använt införsäljningsdevisen "tungviktsmötet" om denna match. Ekh håller med, lätt bantamvikt är mer rätt just nu.

--

Helgens höjdare: Kiel-Barcelona 28-28. Det är handboll!

Av Redaktionen - 3 oktober 2010 09:50

När man hör Chris Härenstam konstatera att Karabatic gör en stegisättning i "världsklass" undrar man om han missat något. Montpellier går för fullt hela matchen och demoliserar Sävehof fullständigt. Trots detta känns Sävehof lite mer internationellt ut än Alingsås gjorde förra året. Och det är klart. När Apelgren och Stenbäcken inte gör några bra insatser och när lagets pannband missar allt som går att missa så blir det jäkligt enkelt att vara försvarare och målvakt i Montpellier. Dessutom! Montpellier blir att räkna med, kanske ända fram till en semifinal. Mycket möjligt med tanke på att de är ruggigt svåra på hemmaplan. Deppa inte SIK!

--

H43 överraskar alla. Intressant med en sådan bra start för båda Lundalagen. Nu kanske publiken kommer också. Vi ser fram mot två heta derbyn för att betala en del av underskottet i arenabygget.

--

Skuru är årets miss! 1 poäng på 3 matcher. Är tjejerna intresserade av att spela bakåt. Man har släppt in 29+30+36 mål. Det vinner man inga matcher på. Garanterat.

--

Guif tar Lif hemma, eller borta. Vilket som. Guifs supportrar ställer alltid upp.

--


Av Redaktionen - 2 oktober 2010 12:09

Att Kristianstad inte rådde på Lugi när Lugi har attityd blev till sist en självklarhet när slutsignalen ljöd i färs och frosta. Och äntligen en match med över 1500 på läktaren. Fler fredagsmatcher tack! Ekh redaktionen missade i segraren men låg hyggligt rätt i antal gjorda mål.

--

Rimbo mot Djurgården i Allvenskan blev rafflande. Mål i sista tiondelen från 12 meter gjorde att Rimbo tog sin andra poäng för säsongen, Djurgården tog också sin första, dock med otäck förbannelse. De hade matchen men sumpade den. Rimbo ger aldrig upp!

--

Dagens matcher blir intressanta. Publikmässigt lär Eskilstuna nå högt då Lif kommer på besök. Guif kommer att vinna.

H43 tar emot Skövde som har startat bra. H43 får det svårt men bör kunna klara av oavgjort. Det blir vårt tips i alla fall. Ett kryss.

--

Elitserien damer handlar idag om;


Skuru-IVH

Kroppskultur-Heid

Skövde-Sävehof


Två bortasegrar och en hemmaseger bör vara ett faktum - dock med reservation för Skuru hemma som har lite press på sig efter missen mot Spårvägen. Sävehof vinner över Skövde med 5 och Heid vinner med 2 borta mot Kroppskultur säger Saida.

--

Vad mer? Jo visst, 20:30 ikväll får Sävehof en omgång som heter duga mot Karabatic och grabbarna i Montpellier. Kan det sluta på annat sätt?

Tar Sävehof en poäng där nere är det bragd, eller kanske mer än så, det är nobelpris i sport.

--

Dansk doping i handboll gäller nu. Ny klubb i dubbelkonkurs. Är detta en fördel för Sverige som trots allt har lite vett kvar i styrelserummen?

Jo visst. Det är nu vi ska se till att få in ekonomi i Svenska elitserierna så att de BRA spelarna kan välja bron över sundet, och därifrån vidare med tåg, bil eller flyg till landets elitklubbar. Danmark sjunker snabbare, bara det att Kolding backar 12 miljoner förra året gör det farligt att bli "proffs". Den svenska billiga modellen kan vara ett bra svar till spelarna. Man vet vad man har! Även om det är kattskit på pappret sitter i de allra flesta fall pengarna på kontot. Det är bättre en ett papper där en fet siffra är viktigare än något annat. Jävla danskar!

--

Av Redaktionen - 1 oktober 2010 17:07

Elitserien. Lugi mot Kristianstad. Härlig match och kan nu den storbjudna publiken i Lund se till att ta sig 500 meter för ett hett derby denna fredagkväll så vore det trevligt. Kristianstadsborna lär i alla fall påbörjat sin resa mot Lund. En inte allt för lång resa på ungefär 8 mil enkel körning bör i alla fall kunna innebära över 1000 personer ikväll.


Matchen kommer att bli grinig, vi känner det på oss. På ena sidan står ett lag med två raka segrar varav den senaste säkert gav Zanotti och Axnér ståfräs. På den andra sidan står Kenneth Andersson som vädrar morgonluft då IFK fått en smakstart som aldrig förr.


Vad avgör? Ja är man så fräck att säga rutin så borde den lille flintisen på högerkanten i Kristianstad betyda lite grand om det blir jämt i slutet. Då brukar han ha nerverna under kontroll. Ingen annan är i närheten av att vara 37 år och ha 288 landskamper.


Men dock är Lugi favoriter ikväll hos oddssättarna men Ekh väljer att tro på Kristianstad. Seger för VM staden med 2 mål och med Johan Petersson som bästa målskytt. 24-26 blir det.


Följ matchen för ynka 30 spänn!


--

6 mil är det för Djurgården att ta sig till Rimbo. Rimbo som leder Stockholmsligan i Allsvenskan med en poäng. Djurgården som måste vinna nu för att de inte ska halka efter. Tillbaka är nu också Timmy Sundin och är han på humör så blir det kul för Djurgården. Är han inte på humör eller har ont kommer Rimbo att kriga sig medvetslösa mot ett Djurgården som måste lita på att de orkar mer än Rimbo.


Svårtippat men en målrik match utan försvarsspel och med hjärtat på rätt ställe så blir Rimbo kvällens segrare. Siffrorna 33-31 eller nåt i den stilen. Men det kan gå hur som helst när det gäller Rimbo, det kan lika gärna bli seger med 9 för Djurgården. Apropå grinigt? Här kommer det att bli minst ett rött kort.

--


Av Redaktionen - 1 oktober 2010 15:09

De första 27 matcherna förra säsongen sågs av 33988 personer att jämföra med årets dryga 40 000. Skillnaden är att slaget om Malmö förra året hamnade längre in i serien.

---

Förra årets premiäromgång sågs av 10390 personer, alltså 30,5% av publiken i de 27 första matcherna.

--

Slaget om Malmö var väl förra året över 8000 personer om vi inte missminner oss. Hade slaget om Malmö varit bland de första 27 matcherna denna säsong hade antalet publik på matcherna med samma räknesätt som iår, varit + ca 14 000 åskådare. Alltså drygt 48 000 totalt. Det är en minskning med förra året om man räknar äpplen och äpplen. Tappet kommer att visa sig när förra årets Slaget om Malmö med sina då 16 000 åskådare på 2 matcher visar sig. Eller?

---

1) det är rätt att fler sett de 27 första matcherna

2) det är fel att säga att det är en publikökning(även om vi vill att det ska se bra ut när de andra idrotterna också tappar).

3) Lägsta nivån på besökare är lägre. 10 av 27 matcher hade förra året under 1000 personer. Detta är är det 12 av 27.


Vem säger emot?

Av Redaktionen - 1 oktober 2010 13:38

Efter en genomång av landets elitlag och dess hemsidor(marknadsplatser för att presentera handbollen) så vinner Sävehof med hästlängder. Där finns allt. En liten förundran kring varför Heh.nu inte har med Sävehofs TV i sin marknadsföring av Championsleague spelande elitserielag.

Sådant är det som behövs på bredare basis.

--

Kom med er egen ranking om hemsidorna för elitlagen, tack!

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se