Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 22 september 2010 20:07

Oräddheten i Hagman och Jenny Alm är positivt. Det negativa är att Sverige behöver en bra start i just sådana matcher som den ikväll. Annars blir det svårt.


Detta är dock långt från något att gräva ner sig för. Det man kan gräva ner sig för är att Norge under lång lång tid legat hästlängder före Sverige, har två förbundskaptener på heltid och ett annat drag. Varför? Jo för att Norska damlandslaget är en ikon och har en positiv mediabild för Norska folket. Det är bara att gräva fram ännu mer av den glöd och "nu jävlar" mentaliteten som vi vet finns.

---

En sak till! Handboll är hårt. Handbollstjejer är hårda men precis som alla landslag i landet behöver slipa till, attityden att våga misslyckas! Det ska Svenska landslaget bli först med att införa!


Red

ANNONS
Av Redaktionen - 22 september 2010 09:00

Säga vad man vill men det är bra mycket trevligare att arbeta sig fram till välfärd hos Nordic Bet. De har mycket handboll och de har odds som i alla fall betalar dig mer än mynt tillbaka.


Här är Ekhs tips inför veckoslutet


Kristianstad slår Drott bara därför att de kan det till 2,35

Aranäs ger Zanotti och Axnér ytterligare ett respass till 3,70

Ricoh spöar med lätthet upp Lif Blå borta till 1,70

Hallby tar segern borta mot O/V till fina 3,20

--

På denna trycker gruppen in 100 kronor.

.......och det blir att hämta ut 0 eller....4700 kronor...

Välj själv. På eller av, man eller mus, kvinna eller kassör?
ANNONS
Av Redaktionen - 21 september 2010 17:50

Vi visste det! Nu har ni som tänkt er skjuta Ekh fått en löpsedel som inte hör hemma i Svensk damhandboll. Den kommer nog aldrig att kunna användas igen. Här kommer Evert Ekhs analys av "olättjans tjejer" i det Svenska landslaget.


Ekh fick för några dagar sedan någon pajas på tråden för artikeln om "den enda vägen". Då handlade det om lättja. Olättja är alltså motsatsen. Och för er utan styrka i nunglasen så är lättja alltså lathet. En dödssynd. Olathet är inget ord men är motsatsen! Är vi överens? Skulle tro det va!


Det finns dom som tycker att man inte ska skriva om damhandboll. Flinck får alltid skit från några när han gör det som anstår en god journalist. Bevaka det som är bra. Damhandboll är bra. Den är mycket bra eller som man säger om man är på gott humör "helt jävla sjukt bra". Nu inte sagt att allt i matchen i eftermiddags. Rätt långt ifrån men det är det som det fantastiska.


Vilken tur att de två IP adresser(alltså en kraftigare minoritet än vad FI är i riksdagsvalet) redan är bortplockade.Deras intelligensnivå ryms inte på IQ skalan. Tror den börjar runt 80 och det är nu bevisat att 5,7% av landets befolkning nu finns under. SCB behöver inte analysera. Förlåt med ibland måste man dra paralleller.

--

Nu när ni ändå är här så kan man efter dagens landskamp konstatera att när ett Svenskt damlandslag slår Ryssland borde det bli TV inslag i sporten ikväll. Vi får väl se. Hade vi översatt framgången för fotboll, damer, hade det räckt med att de vunnit över Saint Kitt and Nevis med 1-0 för att få samma mediala utrymme. Dessutom med fyra analytiker och två rinkråttor på plats i Bromölla.(förlåt Bromölla). Nu har vi bara att vinna mark. Detta landslag är början på något vi tror kommer att rendera i något trevligt, något ädelt. Så är det.

--

Till att börja med, den ryske armechefen, Jevegnji Trefilov, tillför damhandbollen lika mycket för framtiden som SD. Alltså inte ett enda dugg. Problemet är bara att det är bra TV. Det är många som njuter av Östbjörnens makabra verbala påsättningar av ryska jättar(vi säger väl jättinnor om dem från och med nu va?).


Matchen då. Bakifrån låter lite väl trevligt? Kain gör en mycket bra match. Den nivån är alltså något vi behöver under EM. Så är det. Är det denna nivå kan Sverige gå mycket långt, vi tror hela vägen.


Framåt fick vi två riktiga genombrott i dag. "Hellan", "Walle" och Macho-Majsan. Fan vilken enorm inställning. Så skönt att se den totala avsaknad av rädsla. Det är som att bli kliad på ryggen av "in handballseason" naglar framför TV.n Det är nästan optimalt.


Linnea hade det tufft men det spelar ingen roll. Hon är så viktig att bara hennes blick kan få Trefilov att fundera på hur det skulle bli för honom om han mot alla förmodor i världen skulle få träna ett Svenskt landslag.


Bella kom inte riktigt till men nog märks det att det snabbare, helt klart. Helt klart. Sabbe, Jenny A och de båda fyrtornen Jojo och Therese är jävligt elaka bakåt. Ebbinge hade nog sagt att "Jenny Alm är tuff som en karl", vi säger bara att hon kan axla ansvar i landlaget, i alla fall bakåt. Framåt kommer det chanser. Det vet vi.


Högerkanten domineras i Sverige av Wiel Fredén. Man ser att Annika blir arg när hon gör fel. Normalröd efter frenetiskt kontrande, blir till grrrrrröd vid ett misstag. Det är att ta ansvar för sig själv det.

Två gånger under matchen undrar man nästan om hennes hjärnhalvor debatterar slutdebatt. "Missen" i försvaret när hon tjuvar 6 mot 5 fick ändå inte underkänt av Hellgren i rutan, Perlskog såg den nog inte alls. Han var ovanligt seg idag. Tur att Classe är mannen med munnen och hjärtat. Inte bara en gång, utan varje gång sedan Nielsen uppfann spelet i Danmark har Classe sett allt och lite till. Samma sak vid friläget då den ryska bussmekanikern åt upp henne för första gången. 

Arg, arg, arg, arg. Man springer fortare då. Det är liksom lite takt i ordrepetitionen. Lite "run forrest run". En sådan individuell inställning gillar alla och det är den som hela laget verkar smitta varandra med.

--

Alltså seger med 25-24 med mål i sista sekund. Det var fanimej rättvist. Det var det. Sverige var lugnare, Per-Magnus var lugnare, tjejerna var inte livrädda för att forlora. De vågade förlora och därför vann Sverige.

Avgörande läge för "Hellan" som under matchen visade prov på det mesta i avslutsteknik. Mål och genombrottet var ett faktum.

--

Den stora skillnaden för många idag var faktiskt explosiviteten och det Majsan gjorde i form av en stegisättning i hög fart var något vi för några år sedan inte var i närheten av. Fan vad härligt.

--

Saknade vi Johanna? Jovars, men det är ju jävla bra att truppen är så bred som den är. Den känns bred, de känns "vinnig", ett nytt ord. Sveriges damlandslag är ett "vinnigt" landslag från och med nu.

--

Kritik? Jovars! Vad i helskotta höll ni på med i första halvlek? Hade några av er glömt att det danska klistret inte längre är så bra som det varit. Vi säger väl så. För den här gången!

--

Nu är det Norge i morgon. Nu är det Mia Högdahls sura miner som gäller om Norskorna inte får revansch för förnedringen i somras. Det kan vara gott nog att få uppleva för tjejerna och på så sätt också göra de som redan bokat hemresa efter gruppspelet lite fattigare. Bara en sådan sak.


Med mindre risk för att det går åt helvete än riktigt bra, sitter man där med denna text i morgon kväll intakt. Torsk eller inte i morgon. Viljan och olättjan är på plats och där för att stanna, länge, länge.

Detta var en seger, viktigare än förra årets mot Ryssland. Det lät så på Trefilov i alla fall.

--

Kain och Abel i samma personAv Redaktionen - 21 september 2010 13:25

Då har Stockholm snackat nog. Nu gäller det att leverera. Klarar de av det bistra idrottklimatet eller ska det bli en fluga? Får se, men det känns som det finns en chans i alla fall. Bedöm själva
Av Redaktionen - 20 september 2010 23:30

Flygandes på internet! Verkar nyproducerat!


Av Redaktionen - 20 september 2010 22:51

Oavsett om alla tycker att Stockholm med sin storlek borde kunna etablera fler lag i elitserierna för herrar och damer, så är det saker som omöjliggör detta i dagsläget.

--

Sanningen är den att Stockholm saknar möjligheter för elitsatsningar för framtiden vad gäller handboll. Det är ingen lögn eller snedvridning för att man älskar handboll. Det är sanning. Tyvärr en bister sådan.

Underlaget i antalet spelare och ledare är tillräckligt stort för att fylla minst två bra lag, på herrsidan kanske tre. Det som saknas är en regional plattform för att särskilja de som har chansen att bedriva elitmässig verksamhet, såväl sportsligt och organisatoriskt, som publikmässigt och ekonomiskt. Dessa klyschor har hörts förr, men de tåls att sägas igen. Alla kan inte vara elit, eller rättare sagt, spela i elitserien. Det är en omöjlighet, när ska Stockholm inse det?

--

Vore det inte en stor idé att sluta stånga sig blodiga i den kortsiktiga ivern hos många klubbar att nå elitstatus på planen? Förstår man konsekvenserna av att ta klivet vidare och vad är syftet med att faktiskt försöka? Kan, utan att nämna några föreningsnamn, åta sig att visa upp en ekonomisk, sportslig och infrastrukturell satsning för att nå spel i Europa? Skulle inte tro det. Där är vi idag. Helt klart.

--

Enligt Ekh så pågår det en hatkärlek inom Stockholm som handlar om att man njuter av den andres nederlag lika mycket som man egentligen vill att regionen ska ha framgång. Det är dock ytterst få som förstår att kommunicera vikten av samarbete och långsiktig förståelse för handbollens (o)möjliga utveckling i regionen. Det som sker idag är samma saker som alltid har skett. Det går i vågor, det är en monoton EKG kurva som visar sig likt konjunktursvängningar. Men ingenting har egentligen hänt förutom att vissa har blivit vänner, andra fiender. Allt detta i sin iver att nå kortsiktig framgång för den tröjfärg man för tillfället leder i en styrelse eller från bänken.

--

Förutsättningarna för att, likt Kristianstad, Ystad, Halmstad, Eskilstuna, skapa ett brett intresse för handbollen blir blekare och blekare ju fler som tror sig klara av att "gå till elitserien". Så är det och kan någon bevisa motsatsen är vi idel öra.


Södermalm är en större småstad i invånarantal, men utbudet av möjligheter att förströ tiden med är säkerligen 10 ggr så stor som i några av de städer vi ovan nämner. Så är det. Idrotten i Stockholm konkurrerar inte bara med samtliga idrotter som finns i Sverige(den enda staden som har samtliga idrotter i landet), konkurrensen handlar också om tillgänglighet och nåbarhet. Att bo 1 mil utanför Stockholm innebär att den inbyggda "allt måste finnas nära" mentaliteten allt som oftast väger över när något ska göras utöver det vanliga, alltså i detta fall, gå på elithandboll.


Detta är i sig ett underbetyg åt handbollen vad gäller PR och Marknadsföring, men också åt Stockholmaren i sig. Måste allt finnas runt hörnet för att vi ska "bemöda" oss? Är det så?

Intresset av elitidrott är förvisso stort men ju yngre vi är ju mindre tid anser vi att den får ta av oss, i alla fall när det gäller att se idrott live.


Ett tecken på lättja är, för att exempelfiera något, när IFK Tumba senaste spelade i elitserien. Spelplats Botkyrka Hallen, inte mer än 6,3 km från Tumbas betongmonument idrottshuset. Ett avstånd som satte skräck i "fans" och klagomurar. Kritiken kom från alla håll, mest beroende av att stödet från en blek kommun under åren varit 0 vad gäller förståelse för att en vettig arena för landets 5:e största handbollsförening, borde ge Tumba som ort, något att sluta upp i.

Vem gjorde något? Vad gjorde de som vägrade åka, eller var det någon som verkligen struntade i det? Var det som den allmänna svenska kritiken, skrik högt sen gå och sova, lätt irriterad?

--

Så länge organisationerna i idrotten ser ut som de gör och man fäster allt vid ideellt arbete, så kommer det tyvärr inte att bli någon förändring. Att börja sin elitresa med att kasta pärlor för svin och sen hoppas på framgång är förlegat. Arbetet börjat i styrelserummet och i mobiliseringsfasen av klubbens vision. Den någon som tar taktpinnen och driver elitverksamhet utan att behöva plocka tårtsmulor ur kronkalles evigt törstandes käftar, den vinner.

--


Av Redaktionen - 18 september 2010 22:29

Inte en krona i statliga garantier för att satsa på ett Handbolls VM men när Lagrell vill ha EM så ska staten garantera 1,6 Miljarder. Vad tycker vi om det? Det gäller alltså att inte bli arg för att inte få något utan jobba ännu hårdare med det privata näringslivet med ansökningar om internationella mästerskap. Det krävs eldsjäl och kompetens i symbios, en stor skillnad mot fotbollen. Där krävs den gammal farbror som syns i media och roffar åt sig allt vad investeringar heter. Trots att hans landslag och ligor är skrattretande långt efter. Ibland inte ens på kartan!

---

Tänk om sponsorer förstod att för en 10 del av sina investeringar i Svensk fotboll skulle man ha stora chanser till såval VM Guld som CL matcher i slutspelsform. Det med en idrott som georgrafisk krossar hockeyn i europa och världen vad gäller antal länder inom de internationella förbundet. VM i handboll ses av 2 miljarder tittare "around the world". Ett hockey VM är bara tröttsamt för det är inte världsklass på vare sig evenemang eller själva spelet. Det är medelmåttigt.

---

Ni som gnäller på era klubbar. Om 50% av såg till att bidra med 1 sponsor var om 20 000 kronor så skulle ditt lag spela om bra titlar i Europa. Så många är ni som gnäller. För inte är det beloppet som är för högt, det är ni som är för oengagerade!

---

Kommentar!!!!

---


Pissed Ekh

Av Redaktionen - 18 september 2010 22:17

Kvällens resultat


Alingsås - Lindesberg 31-30 (15-15),

Starkt av Lif i Nolhaga trots förlust, AHK fortfarande inte någon toppkandidat för Ekh trots lång säsong.
Ystads IF - H43 24-29 (17-19)

YIF, Pelle Källs smekmånad är över. Förlåt H43 för nederlagstippning. Tack för att ni reser er.
Sävehof - Redbergslid 28-27 (17-13)
RIK bättre än de flesta tippat. Derby är derby.

Hammarby - Guif 21-27 (9-16)

Hammarby får det ruggigt svårt att göra över 25 mål i någon match.

Åström blir viktigast tillsammans med publiken.
Malmö - Lugi 35-25 (16-12)

Lugis kräftgång fortsätter. När kommer segern och attityden?

10 kassar i arselet är inte ok!


---

Varför har slaget i Malmö glömt att rapportera in referat till HEH? Bilder? Var det för nära inpå lördagsmiddagen för arrangören? Dåligt!

---

Guif imponerar inte alls. Långt från!

---

Bajens juniorlag ska inte vinna denna match utan de mot Lif och H43

---

974 i premiären för Stockholm som denna dag inte hade någon annan match. Fy ända in i helvete vad det behövs uppryckning!!!!!

---

Service är service, tjurighet är tjurighet!

---


Red.

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se