Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 18 september 2010 12:46

Hammarby står inför sin svåraste säsong någonsin. Inte bara ekonomiskt, utan också sportslig. Tidigare har den sportsliga framgången skuggat den jobbiga situationen klubben befunnits sig i.

--

Om 4 timmar kan stämpeln fiasko tryckas dit av den trogna publiken och de kritiker som Hammarby alltid brottas med. Om 4 timmar kan Staffan och Mats unga och oerfarna lag ta två poäng av Guif och rädda säsongen.

Vad menar vi?


Jo en bra start är detta år nyckeln, inte till ett slutspel, utan till att hänga kvar. För det är det Hammarby ska göra i år. Till varje pris, där priset inte längre handlar om att köpa saker. Det handlar om att förvalta det man har och göra det på bästa sätt.

--

I eftermiddag får vi se ett desarmerat Hammarby med enorm avsaknad av Pilfalk och Tingsvall. De två spelarna är skillnaden. Trots att Pilfalk inte tränat sedan sista matchen i höst är hans rutin och styrka att stega förbi försvarare är till gagn för vilket elitserielag som helst.

TIngsvall är den enda i Hammarby som kan göra enkla mål och det är nog målskyttet som Hammarby behöver. Försvaret och kontringarna måste vara det Hammarby bygger på.

--

Åström och Robin i målet är ett bra målvaktspar, problemet är Åströms lite ointresse av serielunk. Den måste i år vara slutspelsklass för att man ska ta tillräckligt med poäng för att undvika direkt nedflyttning.

--

Den ekonomiska situationen för klubben är som för vissa andra elitseriekonkurrenter, tuff. Men Hammarby är ett storstadslag och ett varumärke. Detta varumärke kan i goda tider innebära Guld men just nu innebär det mer arbete att förklara vad Handbollen gör annorlunda mot fotbollen och bandyn och speedwayen och boule osv. Hammarby behövs i elitserien, det har vi sagt förr. Men inte på lånade pengar, utan på meriter att hantera sina sponsorer på ett värdigt sätt. Dessutom bättre arrangemang och tydligare affärsinriktat management.


Den sportsliga kompetensen finns i Staffan och Mats och den hänger nu ihop med klubbens möjligheter att investera i nya spelare.

--

Av hela edt hjärta som finns för handbollen i sverige så håller vi på Hammarby även om kritisk röst hörs här ibland.


Ekh

ANNONS
Av Redaktionen - 16 september 2010 10:57

”Jag var för långsam, det sved att känna"


Det citatet från Isabelle Gulldén, tillsammans med påståendet ”du måste träna mer, då kan du bli världens bästa” blev upprinnelsen till varför ”Bella” ifrågasatte om den träning hon lade ner var rätt. Hennes enorma vinnarinstinkt och ”jag ska bli bäst” mentalitet, gjorde att hon på egen hand drev på för att finna lösningen. Hon ringde upp världens snällaste kritiker, han som känner hela handbollsvärlden, Claes Hellgren. Hon bad om hjälp. Hon behövde hjälp. Det var nämligen Classes ovannämnda kommentar och ”Bellas” urvilja till att bli bäst som ledde fram till Koldings fysguru, José Luis Hernandez. I somras fick hon en aha upplevelse som hette duga, ”är det så här det ligger till”.


Nu handlade det om att förstå hur man blir bäst och på vilken nivå man då lägger upp sin fysiska träning. Bella är redan urstark och det blir inte bättre explosivitet av att trycka 200 kg i knäböj eller springa Cooperstest på 11,5 minut. Min förkärlek till att pumpa vikter fick sig ett slag på käften, jag vill bli explosivare, jag måste. Annars blir jag inte bäst.

- Internationellt är den stora skillnaden just denna, inte rå styrka, säger Bella. Fart och explosiva satsningar ser enkla ut för många världsspelare. De har ju tränat på det länge och ”Bella” tillägger man känner sig lite plufsig när man ser hur snabbt och kraftfullt vissa spelare kan agera internationellt.


Skillnaden på Bellas spel idag och för bara 3-4 månader sedan är stor. I matcherna mot Norge i somras visade hon att resan mot yppersta världselit påbörjats. Medspelarna i landslaget förvånades över att hon låg i topp i de explosiva träningsmomenten. Något hon inom sig kände sån förbannat härlig motivation i.


Tyvärr ses Bella av de allra flesta kritiker som erfaren handbollsspelare, visst hon har varit med, hon har sina SM guld och landskamper.

Det som på lång sikt inte är det viktiga om man vill bli bäst, det är bara ett delmoment. Hon är bara 21 och redan en respekterad spelare med en enorm potential i sitt handbollsspel. Hennes förmåga att agera fördelare grundar sig i stor bollkänsla och blick för spelet, det som gör att hon är passningssäker som få. Jag är helt övertygad om att Hellgren har rätt, Bella kan bli världens bästa mitt 9:a. I somras drog hon dit åtta mål mot Norge. Det var första gången det hände.


Höjer jag Isabelle Gulldén till skyarna? det kommer en del säkert att påtala. Gör gärna det. Det skiter jag fullt ut i.

Men för att redan nu stoppa karbonpappret i vrångstrupen på er, så säger jag att det handlar om er egen vilja för att lyckas, och den viljan är inte tillräckligt stor inom Svensk nationell handboll. Att Sverige som lagidrottsland behöver tuffa till sig är vida påtalat, idrotten måste tillåtas få sina individuellt gångbara stjärnor, sluta med lagomstämplar, våga sticka ut. Det finns inga genvägar.


Marknadsföringen och utseendet på handbollen är några av de saker det snabbt går att förändra. Med små insatser av kompetens eller kunskap och ett annat samarbete mellan förbund, elitorganisationer, klubbar och kompetens. Men utan spelarnas egna vilja så får vi inga internationella framgångar. Det tror jag i alla fall.


När det kommer till individuell träning i en lagidrott och att våga lyckas, eller sticka ut, kan man konstatera att generationerna underifrån har fokuserat för mycket på laget i sig. Fokuset på kort sikt i unga åldrar är att vinna SM, Potatiscupen eller Blåbärsträffen. Som junior är ett A lagskontrakt viktigare än bra egen träning. ”Vinner vi SM är vi bra tränade”, det räcker inte längre som bevis för att du som spelare är villig att göra något själv. Hur påverkar du din egen utveckling? Du säger ju att du vill kunna skjuta ännu hårdare, stega ännu bredare eller bygga perfekt fart i uppspelsfasen. Din största kritiker ska vara du själv för den kan du alltid hantera. Den är det ingen som kan kritisera.


Jag söker en mer individualistisk ådra i sitt sätt att utöva sin lagidrott. För att lyckas nå världseliten går det inte bara att kollektivt gå ner och köra. Att följa det man ska - för att tränarens spelprogram säger si eller så. Det är inte tillräckligt. Man kan tycka och tro vad man vill om lagidrottens framgångsfaktorer, är det social välfärd inom laget som betyder segrar eller är det individens egen vilja att lyckas?

Nu säger jag inte att laget är oviktigt, långt ifrån. Men i vissa lägen är det faktiskt oviktigt. Dessutom bör man kunna vara individualistisk och samtidigt gå ihop med sina medspelare eller tränare. Fungerar inte det så får man byta klubb eller ändra på sig socialt.

En tränare eller medspelare som inte klarar av att hantera egoistiskt tänkande har jag svårt för.

I Sverige kallar vi ofta individualister och egoister för divor. Varför? Jante eller bara för att ingen vågar sticka ut. Någon kan ju tycka illa om mig och det har Svenskar en förkärlek att bevisa, gång på gång.


Staffan Olsson sa i en intervju att ”ibland tror unga spelare att det ska regna kunskaper och färdigheter i knät på dem, att jag har alla verktyg för att göra dem bra” medans en av träningspionjärerna inom Svensk Handboll, Björn Jilsén, kommenterade bristen på egen träning och vilja som en av anledningarna till att Sverige tappat internationellt.


Vill du veta vad Bella fokuserat på under sommaren? Fråga henne.


EkhANNONS
Av Redaktionen - 15 september 2010 20:41

Precis som det ska vara i de första omgångarna är det svårtippat. RIK leker hem segern mot ett Alingsås som förmodligen redan på vägen hem till potatislandet börjat fundera på, är vi bra? Truppen ser enligt Ekh inte semifinalmässig ut, inga nyförvärv att tala om. Alltså är RIK:s seger inte en sensation. Den är väntad. Lika väntad som att Sävehof utmanövrerade Guif i Eskilstuna på ett överlägset sätt.

Ska Guif ta SM Guld kan man inte redan nu hamna i psykiskt underläge mot sina egentänkta antagonister.


Lif Lindesberg visar moral och kämpar upp sig och tar en poäng, den första i nya arenan. Kvittering av Skövde med 10 sekunder kvar.


Höll på att glömma våra älskade metropolmotsvarigheter i Kristianstad. Ekh trodde torsk, Kristianstad klarade av att segra hemma i den nya arenan. Bra gjort men vad är det för fel på Petersson? Han är inte mänsklig och såg till att göra skäl för den förhoppningsvis skyhöga ersättning han uppbär. Frågan är om Kristianstad vill låta honom gå - och med tanke på att han är världens snällaste tvivlar vi på att kan säga nej!

--

---

Damerna blev enklare att sätta på Nordic Bet. Svårast hade Spårvägen mot ett IVH som man inte kan räkna bort. Lättast får man väl ironiskt nog säga att Heid hade. 22-7 i halvlek är inte en bra elitseriematch. Tyresö får bragdguldet om man tar en poäng. Så är det.

---

I övrigt så är Sävehof och Skövde i fin form efter storsegrar, förvisso mot lite enklare motstånd i form av Kroppskultur och Kärra.

Nu har alla 12 lagen gjort entré och det blir en kamp mellan 11 lag att nå slutspel, där fem av dem redan på förhand känns hur klara som helst. Sävehof, Lugi, Eslöv och Skuru och Skövde. Visar Heid styrka även i nästa match(denna kan inte räknas) så är de 6:a. Resten är knallhårt men förmodligen Kropps och Spårvägen.

---

Dagens uttalande måste ändå tillägnas Fredrik Simonsson i Alingsås som ser tre av sina spelare i VM i januari. Bliznac, Enström och Charlie Sjöstrand. Vad tänkte han med där? Dessutom tippade han seger med fyra mål. Det blev torsk med 12, sorry Fredrik, inte en siffra rätt. Oj, förlåt, han sade också att Nolhagahallen är den bästa handbollsarenan i landet. Nu får det väl räcka med freudianska felsägningar, eller?

---

Fortfarade ingenting!

---

Av Redaktionen - 15 september 2010 13:04

..om än att Lugis damer sånär nådde SM final förra året och Lugis herrar gick kräftgång men att Lugis derby mot H43 lockade fler åskådare än Lugi-Ystad gjorde är mycket intressant. Är vi på väg mot ett nytt Norge/Danmark fenomen? Vem vet, men intressant är det

Pelle Käll vann mot "Piff och Puff och elake Måns", bara en sådan sak gör att han kan njuta av tillvaron i Wallander City längre.

--

Att Mikael Apelgren i ekuriren.se motiverar att det inte var någon slump att han hamnade i Sävehof då flickvännen bodde där och det var ohållbart med distansförhållandet, är lite väl enkelt. Hade underbart smarta och framgångsrika Therese inte hetat Albrechtsson i efternamn och pappa varit den starkaste lysande klubbdirektören i Sverige, så hade det lika gärna kunnat bli allt från Ystad till Guif. Klart att Abbe hade ett litet finger med i spelet. Fel? Inte alls. Sävehof har gjort den smartaste värvningen i år.

--

Guif mot Sävehof kommer innehålla det traditionella, snacket, hatet mellan Berggren och Jansson och några uppblåsbara Zackemorsor i minnet. Ett tamt Guif som saknar kraften framåt, och när Åkerman är på planen går det för långsamt. Han är inte riktigt, eller rättare sagt, inte alls mogen för att klara av att axla Pava. Zacke på H9 i rätt många fall och allt för hård matchning av Robin och Haukur gör ikväll och framåt att Guif:s SM guldsmål känns väldigt påtvingat av handbollens mest partiska stad, Eskilstuna. Tipset. Sävehof vinner men vi hoppas likväl att vi har fel och att Guif får den start de behöver för just SM guldsvisionen.

--

Malmö slår Kristianstad i kväll

--

Lördag 18/9, Hammarby och Stockholm upp till bevis. Stockholm bör tänka "viktigare än att SJ måste börja få ordning på X2000 tågen"

Se nu till att sluta gnälla på varandra i huvudstaden, lätta på det välfyllda lädret i entrékassan, skit i att köpa svindyrt och servicemässigt illasmakande kaffe i Eriksdalshallens skitcafé! Ta med bandyportföljen och skrik ut din lust.Tro inte att någon annan ska ta taktpinnen åt er. Gör det själva - gör det för dig själv och ditt intresse.

-- 


Av Redaktionen - 14 september 2010 10:23

Administrativt ansvarig till Svensk Elithandboll

Academic Search International AB Stockholm

Publicerad: 2010-09-10, Annons-ID: 1756260

Stockholm  (Kommuninformation), 1 plats
Sista ansökningsdag: 2010-09-30

Svensk Elithandboll, SEH, är ett bolag som ska fungera som den sammanhållande länken mellan HerrElit Handboll, HEH och Svensk Damelit Handboll, SDH, och bland annat arrangera SM finalerna och andra gemensamma intressen. Redan idag finns det samarbetsprojekt mellan HEH och SDH men nu vill man stärka upp detta genom ett gemensamt bolag. Kansliet kommer att vara den samlade centrala funktionen i detta och säkerställa att det gemensamma arbetet fungerar så bra som möjligt. Läs mer om de nuvarande föreningarna på www.heh.nu och www.damhandboll.nu.

SVENSK ELITHANDBOLL SÖKER ADMINISTRATIVT ANSVARIG

Kansliet kommer att vara den samlade centrala funktionen i SEH och den som innehar kanslitjänsten ska kunna företräda och representera SEH i alla dess kontakter. Kanslitjänsten styrs i första hand av styrelsen och ska utföra de uppgifter styrelsen ålägger kansliet.

ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVARSOMRÅDEN
I denna roll får du ett arbete som är mycket varierande med många stimulerande kontakter både inom och utanför bolaget bl a med Svenska Handbollsförbundet, de olika föreningarna, sponsorer och press. De huvudsakliga arbetsuppgifter som idag innefattas i denna roll är följande;
* HEH.nu: Ansvara för hemsidans innehåll och support on line.

* Press: Ansvara för den årliga presskonferensen inför seriestarten, ha kontakter med pressen samt skriva pressreleaser.

* Sponsring: Vara behjälplig vid försäljning av sponsorupplägg samt vårda avtal mellan klubbar och HEH/SDH.

* SM-finalen: Delta i projekt kring SM-finalen.

* WEBB-TV: Administrera avtalet med webb-tv gällande de matcher som sänds via webb och inte via TV.

* TV-golv: Ansvara för golvens logistik i samband med att lägger golv (ägda av bolaget) inför varje TV-sänd match och logistiken kring hur dessa ska flyttas mellan hallar.

* Adminstration: Ansvara för att sköta det dagliga administrativa arbetet på kansliet.

* Ekonomi: Delta i budgetprocess och bokslutsprocess. Tillsammans med ekonomiansvarig sköta in och utbetalningar. Lämna uppgifter till skatteverk och andra myndigheter.

LÄMPLIG BAKGRUND OCH EGENSKAPER
För att trivas och lyckas i denna roll tror vi att du har en ekonomisk utbildning och några års erfarenhet av administrativt arbete inom ekonomi-, marknad- och kommunikation. Du har troligen erfarenhet från ett mindre bolag där du har utfört liknande arbetsuppgifter självständigt och där du är van att ?hugga? tag där det behövs samt driva egna projekt. Som person är det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har många olika kontakter, att du är ansvarstagande och flexibel. Har du ett brinnande intresse för idrott är det ett plus.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i en storstadsregion. (För rätt person finns möjlighet till annan placering också.)

SÅ HÄR SÖKER DU TJÄNSTEN
Svensk Elithandboll samarbetar med Academic Search International i denna rekrytering. Har du några frågor kring processen, kontakta gärna Karin Österdahl, 08-555-15 718. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar personligt brev och CV, vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt dock senast den 30 september. Du ansöker genom följande länk: http://www.academicsearch.se/internet/apforms.nsf/Application?openform&taskid=ASID895GKZ&advertid=ASID895GMJ
 

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare

Heltid


Lön

Fast lön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2010-09-30

Vi tar inte emot ansökan via e-post.


Kontaktpersoner

Karin Österdahl, Rekryteringskonsult, 08-555 15 718 (Telefon)

Av Redaktionen - 13 september 2010 21:53

H43 Lundagård mäktade inte med att vara nära Lugi i premiärmatchen. Torsk med stora siffror i en hygglig publikmatch.

Matchen efteråt tog Eslov emot Skuru som ju på presskonferensen uttalade att man inte skulle förlora någon match.

Efter att Eslöv ryckte till 19-15 i halvtid sade det raskt pang, pang och 23-18 var ett faktum. Skuru har svårt att hämta upp målen och skulle tidigare års problem nu visa sig redan i första matchen?

Nej, Wirdfors ville annat. Plötsligt så tog man kommandot efter ett lyckat försvarsspel och målvaktsbyte till Lollo Eriksson.


Man gick upp till 25-25 innan Eslöv gick i ledningen igen. Sen var det Skurus vilja som såg till att man gick upp till 29-27 och två minuter kvar.

Där tar det stopp - orutinen lyser igenom och man kastar bort för många bollar och tillåter Anna Olsson att 35 sekunder från slutet kvittera, 29-29.


Så här jämn ska varje match vara i dameliten. Då finns det ingen idrott som slår handboll. Inte en chans.


Matchens lirare i Skuru, Emelie Westberg, 7 mål.

  

Emelie Westberg

--

Någon som hört något från Skåne och Trelleborg?

Av Redaktionen - 13 september 2010 20:54

Aranäs! De faller inte ur i år. De kan ta sig till slutspel om det vill sig väl. Okey, en match. Men de har vinnarskallarna i sitt lag. Ungesson visar att han faktiskt kan, Borgstedt är totalt orädd och Atterhäll behöver ingen närmare presentation. Drott spelar samma handboll som förra året och det går att läsa sönder Halmstads stoltheter. Perez Marne är välkommen tillbaka för det här var inte Drotts match. Grattis Aranäs, väl värda segern.Av Redaktionen - 13 september 2010 15:38

Idag har det kommit flera saker som pekar på att det avgörs ikväll. Ett dussin spelare har sagt att de inte har någon anledning att stanna på skutan som är halv under ytan. Daniel Bygdemark är klar för Runar i Norge, Flamur Gebreshi ska till Kroppskultur, Sebastian Carlsson till Lindesberg, etc etc.

Billigare och bättre om ett lag som ändå hade fallit ur och varit chanslösa är borta. Synd om sådana lag som Eskil.


Bye bye Trelleborg!

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se