Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 13 september 2010 09:02

Ikväll startar elitserien. Drott möter Aranäs och med hcp på Svenska spel så får man 2,13 ggr pengarna om Aranäs får 6-0. En solklar investering på 150 kronor. Drott kommer att vinna.

Matchen sänds på Handbollskanalen Live - det ska bli intressant för Ekh, vi föreslog PPV för matcherna, vi fick det. Hur många köper premiärmatchen för 30 kronor? Vi gissar på minst 400 st.  

Spännande värre. Bra av Svenska Spel att gå in i detta projekt.


---

Svenska spel måste sen ge de som vill spela på damhandboll chansen, det finns ingen möjlighet till Långenspel på kvällens dam matcher H43-Lugi och Eslöv-Skuru. Dessa två matcher spelas efter varandra i Färs och Frosta, Eslöv gör entré, Johanna Wiberg och Petra Skogsberg likaså. Eslöv-Skuru startar 20:30. Vilken härlig tid en måndag.

Skuru ger 3 ggr pengarna, H43 ger 11 ggr på Nordic Bet. En seger för Lugi ger inte ens kaffepengar medans Eslövseger ger några fjunören.

---

Larholm langar in 8 kassar i premiären. Han blir ruggigt viktigt i VM. Håll dig skadefri Jonas!

---


---ANNONS
Av Redaktionen - 11 september 2010 15:30

Oj, var det en skräll att Pettersson skulle lira lite år också? Nej! Han är fortfarande tillräckligt bra för elitserien och IFK Kristianstad har stålarna för att låna honom 4-6 veckor. Förvånad skulle vi bli om han slutar med det. Alltså vi chansar på en hel säsong för Johan - om han har tid med alla sina projekt i handbollssverige.

--

H43, där har vi med största sannolikhet årets första försäsongsmagplask.

Mäktade med 16 mål mot Stavsten. Ajajaj, nu blir det att gå in i elitserien med jobbigare förutsättningar. Inte för att förringa Stavstens insats men H43 får i och med detta resultat i 12:e timmen finna sig i att i ekhtipset hamna på 14:e plats.

--

Herrarnas elitserietabell


1. Sävehof

2. Drott

3. Ystads IF

4. Alingsås

5. IFK Skövde

6. Guif

7. Lugi

8. HK Malmö

---

9. Redbergslid

10. Kristianstad

---

11. HK Aranäs

12. Hammarby

13. Lindesberg

---

14. H43ANNONS
Av Redaktionen - 10 september 2010 14:33

"Vi ligger så förbannat mycket efter i Sverige"

Rubriken kommer från en av de allra mest meriterade inom Svensk handboll. Bekymmer? För lite jävlar anamma och vilja att bli bäst hos de talangfulla spelarna. Storstadsfenomenet är också en betydande orsak för att inte säga väldigt betydande. Mer om det i slutet.


Sverige var världsledande, man började att träna mycket mer fysik än andra och det gav resultat. Sverige var världsledande när man började spela kombinationshandboll. Vad hände sen? Vad händer nu? När agerar vi utifrån konkurrenssituationen med andra länder? Vi vill att ligan i Sverige ska vara en av toppligorna i Europa. Pengarna är inga problem när man få ett världslag för halva Zlatans årslön. Med rätt folk.


Antalet Svenska professionella tränare är snart fler än antalet spelare. Varför? Klart som fan pengar är med i bilden på något sätt, men även tålamodet och den yttersta viljan hos de unga spelarna de företräder. De som blir sura för att de inte får spela i A laget som 18 åring när de

"ju tränar med truppen". Till råga på så blandar sig föräldrar in i debatten och curlar fram ett missnöje. Vips, så är det slut. Spelaren i fråga kommer aldrig förstå vad som krävs när lilla pappa Puh springer och viftar med allt från kalsonger till målade sommarstugor. Vi stockholmare kan ju nöja oss med att räkna hur många "talanger" vi tappat till övriga landet alltså, hur många från 08 spelar i elitserien. Det blir en förvånansvärd snabb läsning. De går att räkna på en hand.


Att som handbollstränare då onanera till att sitt lags coopertestnivå är bäst i stan och hävda att den ska ligga som grund för att mina spelare ska vara med i stadslaget, ja det är patetiskt. Motivatorn då? Grabbarna och tjejerna förstår inte varför de är där. Vet ni det?

Fys javisst, lika självklart som att Dr Hassan inte kan utveckla världshandbolllen med nytt tänk.


Vi måste förändra vårt sätt att se till den fysiska utvecklingen smartare, tidigare och med en annan målbild. Spelarnas egna vilja att göra rätt saker, vid rätt tid och i rätt mängd. I löpspåret vinner vi inga internationella kamper i framtiden. Var så säkra. Vad händer om man säger det till ett lag? "Vad ska vi göra då?", blir deras motfråga.


Hur ser planen ut för att trycka ner förståelsen för VAD som krävs för att bli världsartist inom handbollen? Vem ska trycka ner den till klubbarna och är klubbarna överhuvudtaget mottagliga för standardinbjudningar från förbunden? Hur ska utvecklingen se ut? Egna initiativ från klubbarna är nödvändiga. Vi vet inte, men vi tror på närheten, hemmaplanen, kunskapen och kompetensen att lära ut.

Problemet är att föreningsinvesteringen är tung för de flesta, de som har nog svårt att att hålla näsan över vattenytan för att kunna åka buss till bortamatcherna. Ni ska veta att utbildning oftast inte ens hamnar i budgeten. De som kallar sig elitklubbar ska i alla fall kunna erbjuda lite av det som krävs för en karriär som handbollsspelare.  


Vi har just nu svårt att få fram några nya stjärnor i Sverige.

Ingen i årets elitserie kommer att vara intressant för Danmark eller Tyskland. Kanske på påläggskalv i några år och då genom något utbyte på klubb basis. Varför? Frågar du säger internationella klubbar "I Sverige finns inte mycket, det är tomt". Vad händer? Vem bär ansvaret? Har antalet aktiva minskat i den grad att urvalet urholkats. Det kanske inte bara är Stockholm som har problem med missväxt? Hur ser sanningen ut?

Skylla på media går ju inte heller. Resultaten räknas i idrott och när man gör 200 mål i elitserien kommer Dansken och äter upp dig, i och för sig nu med lite mindre färska wienerbröd pga av krisen.


Nyrekryteringen måste nog vara "ballare", de tänkbara tvåmetersmännen och de stenhårda tjejerna måste känna att handboll är deras sport, deras kall. Dessutom måste föräldrarna veta att det finns en idrott som bygger på rå ärlighet och är fri från individualistiska divor som fuskar.


Isabelle Gulldén åkte på eget initiativ till Kolding i somras. För att få känna på en av världens bästa fys. Vad hände? Vi tror att ni kommer att märka skillnaden i landslag och klubblag. Hennes inställning hette "jag vill bli bäst, jag är villig att göra vad som helst". Där har vi det. Hon fick kritik för sin sävlighet. Tjejen är 21 år och kommer enligt EKh att om 4-5 år vara en av världens mest efterfrågade mittnior i världen. Vi kommer knega för dig, Bollbella!


Åter tillbaka till Storstadsslynglarna. De som är enormt talangfulla i åldern 14-15. Lata, storbjudna och oförstående till vad som krävs.

Konkurrens med annat är stor, de orkar inte stå emot.

Fotboll med polarna i någon korpserie, en skitmatch i fotbollsallsvenskan för att man har årskort eller arbete på någon inneklubb på Stureplan.  

Allt där emellan inträffar, i vissa fall blir man förbannad när man sett att "här har vi en möjlig kandidat för världshandboll". Vem tar ansvar för att dessa blir kvar. INOM handbollen? Du?


Lättja är tyvärr en av de sju döds synderna. Just den egenskapen lider unga i storstäderna av, men det är klart; När lättjan finns även hos tränarna, klubbarna och förbundet, ja då kan man inte anklaga någon ung talang för att välja den lättaste vägen. Man eller mus?


Red hot C

Av Redaktionen - 8 september 2010 21:53

Svensk Elithandboll, arbetsnamnet för Heh och SDH gjorde sin bästa presskonferens i mannaminne. Damerna fick mycket, om än att det alltid går att göra mer. Herrarna fick mycket mer. VM fick en del, TV producenterna likaså. SVT slog TV4 på fingrarna med kommentaren "det har vi redan gjort i SVT", med syfte till mikrofoner på tränarna. Webb TV:s utfästelser är nu uppe i 50 direktsända matcher över säsongen, förbannat bra. Damernas hemvändare på plats gav många journalister anledning till artikelutgivning i morgondagens sportpress.

Flitigast? Han som i efternamnet redan bevisar sin förstaplats. Johan Flinck.

---

Sävehof vinner enligt alla tränare i Sverige, utom Guif Kristjan som tror stenhårt(nåja) på SM guld för Eskilstuna. Den enda som verkligen tog strid om seriesegern och favoritskapet Partille förskansade sig med, lite kul att Franzén också markerade revir. Favoritskapet tydligt.

---

Zanotti släppte fram Axnér och Axnér släppte fram attityden. Precis så som Lugi ska framstå på plan. Vinnarattityd. Förutom Zanottis färgkombination av ljust skägg och asiatisk hårfärg så matchade de varandra perfekt. När Pelle Käll kallade dem Bill och Bull med elake Måns på läktaren(Rustan) så skrattade faktiskt en del. Bra stämning även om det faktiskt i antal offrade timmar översteg fyra timmars presskonferens.

---

Guif tippade sig som vinnare, Sävehof och resten av Sverige också. Frågan är om Eskilstuna tagit sig vatten över huvudet?

---

Sista platserna togs av Lif och Tyresö efter tränartipsen.

---

Wirdförs skrev en hälsning till konferensen som framfördes av assisterande. Kritik från Vacchi

---


Ekh

Av Redaktionen - 7 september 2010 15:37

Jo ni läste rätt. Inte känns det som att handbollen snart drar igång?Bleka analyser och inte speciellt sköna bilder och reportage eller intervjuer med spelare i elitserielagen. Vill vi inte synas förrän avkast den 13:e? Vilka har lyckats bäst med att prata om årets elitserie, den som ska vara stekhet med tanke på några hemvändare och hemma VM.

---

Okey, det är pressträff i Göteborg på Onsdag, 5 dagar för seriepremiären och dit lär varenda journalist inte ta sig. Nu kommer de nog när lockbetet heter dam EM och herr VM. En pratstund med Herr Johanssons och Herr Olsson är intressant. Ska bli spännande att se vad Flinck kan få ur dem som väcker debatten till liv. De släta tränarna i elitserien kommer förmodligen att köra  "kalla kalles kommentarer". Men! Zanotti och Axnér gör skillnaden i år och kastar ur sig lite smuts, bara för att röra om i grytan.

--

Förväntningar)

Om inte Sävehof säger att de ska SM guld blir Ekh förbannad.

Pelle Käll säger att han har rätt förutsättningar denna gång

"Pjoppen" ska minst säga slutspel, inget snack

Herman ska säga "vi får det tufft att gå till slutspel"

Hammarby bör säga "går vi till slutspel ska vi få bragdmedalj"

Guif ska säga "SM Guld vill vi för det har vi sagt"

Drott ska säga "Vi är bättre än förra året"(då bör man vinna SM Guld)

Aranäs ska inte säga "vi är nykomlingar och är glada att vara med"

Alingsås ska inte säga "vi har en bra trupp"

Redbergslid ska säga "Vi har fått ordning på finanserna"

Kristianstad ska inte säga "vårt bortaspöke måste bort"(då blir det kvar)

Skövde ska bara säga "vi känner pressen från staden, det räcker"

H43 ska inte säga "det har sett bra ut på försäsongen"

Lugi ska skrika "Vi avgår om vi inte når slutspel"

--

Vi får hoppas på en sida i dagspressen på torsdag, desto mer på bloggarna runt om i landet. Det vet vi.

--

Sorry, glömde damernas elitserie. Sävehof ska vara favoriter och säga det. Alla andra utom Tyresö ska säga slutspel är vårt mål. Ungefär så jämnt kommer det att bli. Dock förvånas vi inte om Ola Månsson häver ur sig "SM final", eller om Lugiledningen säger "bättre än förra året".

Leif Wirdfors kommer att säga något smart, något i stil med att "det är ju första gången jag tränar tjejer så jag vet inte......"

Tyresö har inga försvarstal, inte ens innan säsongen, de ser tyvärr lite uddlösa ut. Kan Åke Samuelsson ändra på det? Tveksamt, men ändå bra för motståndarna att kunna spela med mindre meriterat manskap och på så sätt få en hyggligt jämn match mot årets Rimbo(nu var Ekh taskig men uppriktig)


Lycka till


Smekhen
Av Redaktionen - 6 september 2010 20:13

Citerat från Norra Skåne

"Från 900 kronor till 10 000 kronor. Så stor blir höjningen för IFK Kristianstads hyra vid elitseriematcher i nya arenan"


Ekh säger bara ! Fyn i helvete vad Stockholms Stad måste dra in kosing på Eriksdalshallen. Den byggdes som vi sagt 10293090 ggr, redan 1937 och kostar för Hammarby 20 000 kronor per match. Avskrivningarna är borta sedan länge och Stockholm Stad skor sig fett på hallhyrorna för de som vill spela i klassiskern.


I Kristianstad har man byggt en arena för 200 miljoner och höjer hyran från 900 kr/match till 10 000 kronor. Kanske något för andra att ta efter i kranskommunerna runt Stockholm. Ekh tror att de flesta skulle acceptera att få något vettigt att arrangera i.


--

Nästa citat kommer från någon utan alla chips i påsen. Det är klart, han råkade vara målvakt också. Taskigt om målvaktskåren. Trelleborgs inte allför högt rankade målvakt Giorgio Jancevski som angående sitt anbud från Lif Lindesberg i Elitserien vräker ur sig:

– Jag är intresserad, men jag måste först titta närmare på kontraktsförslaget tillsammans med min agent.

 

Har Giorgio samma agent nu som när han kom till Trelleborg så bör han vara försiktig eller så är han bara så pass smart att han skiter i vad som står i kontraktet när gäller pengar och satsar på sin karriär som målvakt i en klubb som har koll på läget i finanserna. Överbetalda spelare gör fattiga klubbar och agenterna bidrar inte ett skit till utvecklingen inom handbollen på nationell basis, i alla fall inte just nu. Agentens namn? Åke Unger. Åke, se till att vara smart nu! Ge killen det han förtjänar! En ny klubb och skit i dina stålar. Det finns inte så att det räcker. Eller jobbar du också gratis i skuggan av finanskrisen?

--

Måndag den 13 september
1900 HK Drott - HK Aranäs, Elitserien herrar

- www.livehandboll.se (Elitseriepremiär på webben)

Tisdag den 14 september

2010 TV4 Sport TSV Hannover-Burgdorf - HSV Hamburg, Bundeliga herrar(Handbollspremiär på TV)

--

Hur tuff är nya reklamfilmen för VM? Nytt grepp?


--


Av Redaktionen - 5 september 2010 19:34

Inkommet mail, Det är viktigt inför stundande elitseriestart. Hammarby är viktigt och det är åt helvete för tyst om handbollen nu när fotbollsklantarna är i ropet. Bajen fans? Ge ert stöd till handbollen nu!


Från psedonymen "Hasse F"


"Jag hade förväntat mig en match mellan två elitserielag. Vad dyker upp. Två lag som inte skulle ha en skugga av chans, och där ett faktiskt kändes som avslaget och redan förlorat. Guif kan, det vet jag, men att se mitt Hammarby komma till start med ett antal divison 1 spelare gör ont. Hur är det möjligt att dessa spelare som inte dominterade i division 1 nu ska göra Hammarby till ett slutspelslag. Det är inte möjligt. Laget har två eller tre elitseriespelare, resten är helt enkelt inte redo. Hur gärna jag än vill så kan jag inte förmå mig att känns någon tilltro efter dagens träningsmatch. Herregud. En linjespelare av klass i Pettersson och en som såg ut som jag vet inte vad. Någon Arvidsson från skåne. Sur mer ut som en div 3 spelare. Dolk och Nisse håller bra klass, men niometersuppställningen är inte ens Allsvensk. Jonathan Wedell var bäst, Elgan kan skjuta några skott, Byrén är div 1 spelare, Gunnar Pettersson som högernia är totalt ofarlig på denna nivå. Guig behövde inte ta i.

Robin i mål är bra, Åström, var han inte med i år?

Nej Hammarby, öppna upp och förklara varför det ser ut som det gör, någon måste ju berätta om varför det som är Stockholms på pappret bästa lag, egentligen är nummer 2 eller tre" - Hasse F


Ekh säger: Ta det lugnt. Hammarby har mycket att spela för laget som har inte något att förlora så ta dig Eriksdalshallen med 1000 andra(minst) och se till att de klarar sig kvar. Det handlar om att börja om. Det visar Hammarby att man vill. Ibland räcker det inte till. Vi får hoppas att Pilfalk och Tingsvall blir spelklara. Det betyder många poäng.Av Redaktionen - 5 september 2010 13:08

Det är dags att belysa bortaspelet. IFK Kristianstad förlorade bronsmatchen i SLA Open mot Önnered. Är det ett tecken på att man fortfarande inte kommer att gå till slutspel, alltså vi pratar om att vinna någon match på bortaplan. IFK Kristianstad behöver slippa kvalspel, de behövs i ett slutspel. Varför? Jo därför att de vinner hemma och förlorar borta mot vilket lag som helst. Bara en sådana sak kan göra det spännande. Ekh tror på bra placering i år, trots att di oragefärgade inte gillar tidigare påhopp. Dessutom så skulle byn leva upp ännu mer om IFK efter VM semifinalen fick kriga om slutspelsplats. Bävar för dem som kommer ner till söderns pärla för att ta hem två poäng - det går bara inte.


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se