Evert Ekh

Senaste inläggen

Av Redaktionen - 3 september 2010 15:53

Hammarby Fotboll var två veckor från konkurs sägs det när före detta Hammarby handbolls styrelsemedlem, Per Apelgren, valde att stödja en försäljning av Hallenius för att rädda klubben. För detta ska han ut. Hammarby fotboll har mängder av tveksamma affärer bakom sig och Lasse "tredjekeeper" Eriksson värvade målvakter på löpande bana innan Apelgren kom in. Då fick Eriksson gå. Han var målvakt och ingen affärsman. Det finns för många sådana i idrottsstyrelserna i allmänhet, och i Hammarby fotboll, i synnerhet.


Per visar i detta fall gott omdöme till skillnad från övriga snedsparkare i fotbollsstyrelsen. De som inte förstått att först inkomster och sedan utgifter inte bör vara först utgifter och sedan inkomster. Ordningsföljden har betydelse för en marknadsekonom.


Per att bör lämna fotbollen, den är i mer kris i Sverige än vad handbollen är. Så ta dig tillbaka till handbollen i Stockholm(skit att att Micke lirar i Pattttiiile). Ta på allvar i tu med de luftpengar som fortfarande inte är större än tre öl på Gröne Jägarn, i alla fall i jämnförelse med fotbollens nästan hundra tusen drinkar på Grand Hotels veranda.


Usch! Ekh pratar fotboll, gud förbjude. Vad händer? Jaja, vi talade i alla fall om att IFK Trelleborg hade behövt minst en halv Apelgren för att inte, som det verkligen ser ut nu, behöva lämna handbollsallsvenskan.

--

Annars så känns det stendött att prata Elitserien i handboll, Heh sover, förhoppningsvis fram till Onsdag då det är möte med, ta ta,,,,,pressen, nere i Götet. DÅ kanske vi får någon sida en dag. Hockeyn äter upp seriestarten i medierna så varför inte köra igång i augusti i stället. Först är alltid bäst. I morgon lördag borde varit en perfekt dag att starta serien på. Inte ett skit händer och handbollen kunde få lite sköna TV tittare att lockas ut till hallarna, förlåt, arenorna.

--

Stockholm går på i ullstrumporna i valupptakten, politiker ska hyvlas av på alla möjliga och omöjliga sätt. De förstår inte att det inte finns hallar så att det räcker för antalet utövande barn och ungdomar. Det går inte ens att få en gympasal med trampat jordgolv. Vem är det som är blind? Sten Nordin eller Carin Jämtin? Flirta med handbollen, innebandyn och basketen i Stockholm och lova lika mycket som ni lovar pensionärerna och alla andra! Den som gör det får i alla fall en helvetes massa idrottsklubbar x antal medlemmar på sin sida.

--

Okey, Gundekritiken var kanske lite löjlig, det påpekade ni för oss. Vi tar det, men vi skiter fortfarande i Gunde. 70% ville lägga ner Fångarna på fortet så Gunde har nog snart Bingolotto igen, varför inte Gunde G i TV7(kanalen finns inte längre).

--

Handbollsmagasinets nya site är ute på handbollsmagasinet.se och där kan man faktiskt skratta lite åt Petterssons anekdoter från storhetstiden. Känns fräscht. Någon som fått den i brevlådan?

--

På Lördag nästa vecka(11:e) spelar "di gamle" i Nyköping. Arrangören måste har gjort något fel! De berättar inte att det blir handbollsfest och Webb TV sändning från matchen mot Nyköping.

--

Sävehof ser ÄCKLIGT starka ut på herrsidan och på damsidan så spelas det CL kval och stora starka IK Sävehof har inte Webb sändning. Får de inte eller vill de inte. Hur ska vi kunna likna oss vid andra när vi gömmer ett CL kval(om än att motståndet inte heter Viborg eller Larvik).

--

HEH har konferens i helgen. Intressant läsning på måndag. Mycket har hänt och elitintresserade är intresserade av intressanta saker. Om man säger.

--

Skvaller 1) Leif Wirdfors "Vi kommer inte förlora en match i år, eller så förlorar vi alla"

Skvaller 2) H43, Hammarby, Lindesberg gör upp om sista platsen i elitserien. Hammarby grejar nytt kontrakt.

Skvaller 3) Zanotti och Axnér funkar tillsammans och har blivit överkörda av domarnas nya direktiv. Inlevelse kan alltså straffas med böter på två minuter.

Skvaller 4) VM närmar sig. VM närmar sig. VM närmar sig. Gentzel inne i värmen och kommer bidra till framgången på marknadssidan. Bra val.

Skvaller 5) In med Wikegård i Svensk elithandboll. Låt han köra samma race som med hockeyn så är det någon som tittar till oss

Skvaller 6) Nisse Hult, härlig lirare

Skvaller 7) Hammarby handboll får ordning på finanserna, RIK får det inte sägs det från Lisebergsscenen. Det stämmer säkert inte. RIK grejar sig alltid.

Skvaller 8) Minska antalet lag i elitserien damer till 10, Allsvenskan till 12. Snälla. Kvaliten håller för 10x3 möten. Riktigt bra. Allsvenskan är ojämn och flickhandbollen får inte bli upphåsad till förbundsnivå.ANNONS
Av Redaktionen - 2 september 2010 15:11

  


När Trelleborgs ordförande Patric Sandblom säger som han gör så måste väl SHF:s tävlingskommittée visa lite action.

Allsvenskan startar om tre veckor och vare sig spelare eller kommun vill ställa upp. Enligt mail till Ekh så kommer det flera mail från spelare som givit upp. De vill bort från IFK, en spelare säger "det här är som Kalle Anka, en massa snack och inget är sant, ingen vill spela här".  

Så SHF! Kräv en snabb handlingsplan och ett defitivt svar inom max 1 vecka. Lägg om serien till en serie om 13 lag omgående efter det svaret. Det kanske finns några som bokat resa till Trelleborg - för IFK Trelleborg lär inte ha bokat något, de har ju inga pengar till att erbjuda hall till sina motståndare. Synd att lag som faktiskt har material för Allsvensk handboll inte fick chansen utan den istället gick till en klubb i trasor. Agera tuffare även mot Allsvenska klubbarna redan innan säsongen. Det kan inte vara så att det snart är mer vanligt än ovanligt att Svenska klubbar finns hos kronkalle. Eller?


Dessutom har klubben kvar bilder från Maximillian Jonssons tid, det var i alla fall minst två klubbar sedan han spelade där. Senaste nyheten var 2009-10-26 så att det inte skett något i Trelleborg sedan dess på sponsorsidan är vi i alla fall på det klara med.

Skulderna hos kronofogden då? Jodå, de fanns där, 489 000 kronor i skatter och avgifter. Nu måste nog herr Åberg skjuta till lite annars blir Stavsten utan sin antagonist och det är inte bra alls.
ANNONS
Av Redaktionen - 2 september 2010 14:18

Ibland kan man undra hur Gunde kunde bli programledare. Han som inte ens fick torka snoret ur näsan för mamma sin när han tävlade. Okey, visst fan vann han medaljer. Men vad är fångarna på fortet mot ett seriöst mästerskap i vilken stor idrott som helst. Gunde! Släpp taget och inse att om TV4 ska göra underhållning så kan de inte kräva av deltagarna att sitta på hotellrummet och lyssna på Mozart. De slogs väl inte? De betedde sig väl inte? Nej, det gjorde ett fel, de vann.

Ett tecken på att de som vanligt, är bäst när det gäller. Dessutom Gunde, din fru satt väl förhoppningsvis inte på sitt hotellrum och tjurade under inspelningarna med ett glas mellanmjölk i handen och tittade på dig.


Gillar Wislanders kommentar om ölen och tillägger att vi lagomsvenskar är så förbannat strikta att även ett underhållningsprogram ska vara nyktert mellan inspelningarna. Heja Tyskland! Ni har ju lyckats med alla idrott rent publikmässigt av flera orsaker än folkmängden.Red.
Av Redaktionen - 2 september 2010 11:13

För att göra det enklare så går vi igenom domar kommitténs arbete och de riktlinjer som gäller med start nu. Ibland kan man undra, i andra fall skratta åt förändringarna. Vi betygsätter enligt 1-5 modellen. Vad tycker ni?

" Linjespelare: Linjespelet ska övervakas bättre och spelarna måste vara tekniskt bättre vid sina spärrar. Det är oacceptabelt att man använder armar eller ben vid spärrar. Det är inte heller tillåtet att spärra med ”höga armbågar” eller att stå med armbågarna utåt från kroppen. Kroppen får inte ”göras större” med armar och ben, det är inte heller tillåtet att knuffa bort sin motståndare. I princip kan man bara använda kroppens bredd (skuldrorna) i en spärr. En spärr ska vara ett passivt agerande och då krävs en bättre timing för att den ska vara regelrätt utförd"
Ekhs kommentar: Jojo, vi går inte direkt mot internationell tuffhet som linjespelare och varför har denna regel kommit till? Förstår om det hade varit ett stort problem för domarna men nu känns det som att spelet kommer att bli avblåst så där jobbigt godtyckligt. Betyg  svag 1:a, alltså kraftigt underkänd.
---

Straffkast "Det har varit en ”inflation i straffkast” och det med bakgrund att försvarsspelaren står i målgården.Nu ska det dömas straffkast om försvarsspelaren avsiktligt tar ett tydligt steg in i målgården och med detta uppnår en fördel gentemot anfallsspelaren. Att upprepat använda av målgården i försvarsarbetet ska, likt tidigare, bedömas som osportsligt uppträdande. Det ska inte dömas straffkast om anfallsspelaren förblir under full boll- och kroppskontroll, detta oavsett om ”tacklingen” är mot reglerna. Det ska inte heller dömas straffkast om anfallsspelaren väljer att ”gå på avslut” efter tacklingen. Domarna ska nu göra en värdering på hur regelbrottet påverkat anfallsspelarens möjlighet till avslut. Straffkast ska utdömas när en regelförseelse tar bort en klar målchans och detta oavsett var på planen förseelsen äger rum. Detta gäller exempelvis när målvakten lämnar målet eller när en spelare precis ska ta bollen då förseelsen inträffar. En kollision mellan en kontrande anfallsspelare och en målvakt ska alltid resultera i straffkast om det uppstår kollision som hindrar bollmottagandet och eventuellt avslut"  

Ekhs kommentar: Så här har domarna jobbat med undantag för målaktens agerande. Känns också som ett onödigt attribut att minska straffkasten bara därför att men ska ska göra det. Ändå ett steg mot mindre avblåsningar och snack om att det MÅSTE vara straff. Betyg 3
---

”Liten tuva kan stjälpa stora lass”:

 "Reglerna gällande bestraffningar har förändrats och har nu en progressiv uppbyggnad inom området ”fel och osportsligt”. Det ska vara hårdare bestraffning på försök till farligt spel och mot varje handling som är riktad mot motspelarens kropp (och inte boll). I värderingen ska nu domarna värdera hur farlig tacklingen kunnat bli och inte bara intensiteten i själva handlingen. Varje aktion mot spelare i luften eller mot spelare i hög fart som resulterar i att motspelaren mister kroppskontrollen ska resultera i diskvalifikation"
Ekhs kommentar: Återigen, domarna ska värdera något som kanske kunnat bli farligt om det hände. Det gör att de kan dra upp ett rött innan det farliga blivit farligt. Hur rimmar det? Känns helt onödig. Betyg 1
---

Spontant eller osportsligt ”Det ska vara mindre acceptabelt med protester mot domslut. Varje högljudd och provocerande protest ska resultera i en direkt utvisning. Detta oavsett om spelaren tidigare är varnad eller inte. En ”normal” spontan reaktion ska givetvis accepteras även i fortsättningen”
Ekhs kommentar: Staffan Olsson, vi säger bara Staffan Olsson. Vi kan lika gärna säga Johan Zanotti, Emil Berggren. Vad händer om Rustan kommer tillbaka? Hur många utvisningar kommer de att åka på? En spontan reaktion? En spontan reaktion är en spontan reaktion och kan lika gärna vara att man protesterar spontant. Vilken fullkomligt löjlig regel att förtydliga. Spelare som visar känslor skapar intresse. Betyg: Ett kryss

---

Passivt spel "Det passiva spelet skapar fortfarande frustration bland spelare och ledare. Detta beror nästan alltid på skillnaden hur domarparen värderar det passiva spelet, läget för ”förvarningstecknet” och eventuell avblåsning för passivt spel. Regelboken innehåller nu klara exempel på hur och när domarna ska bedöma det som passivt spel eller fördröjning av tiden. Domarna ska göra en värdering av vem som tjänar på att tiden går och därifrån värdera om laget medvetet fördröjer ett aktivt agerande. Det ska också snabbare bedömas som passivt spel om det försvarande laget, på ett regelrätt sätt, hindrar anfallande lag att komma till avslut. Upprepade förseelser av försvarande lag ska inte resultera i att förvarningstecken visas"  

Ekhs kommentar: Jaha, hmmm, snart kan man inte passa tre passar utan att domarna tycker att det går för långsamt. Leder man med en boll så blir man garanterat varnad med "armen" av nitiska domare. Regelboken! Gå igenom den innan seriestart. Gäller alla, inklusive publiken!
---

Det osynliga problemet "Det är också bestämt i den nya regelboken att officiella ledare på bänken inte får ha samma tröjfärg som motståndarlagets utespelare. Detta för att undvika eventuella missförstånd vid passningar i exempelvis en snabb uppbyggnadsfas".

Ekh: När fick Henrik Schneider en passning i ett uppspel? Löjligt.

Coachzonerna, bedöm själva

  

    

 Till sist så säger SHF:  

"Det är viktigt att alla aktörer bär samma ansvar för att behålla rent spel och sportslighet inom handbollen. Det ligger ju i allas intresse att vi får en positiv utveckling av handbollen. Detta viktiga arbete klarar ingen ensam, därför är det en klar uppmaning till alla spelare, tränare, ledare, domare och funktionärer att vi arbetar tillsamman mot ett gemensamt mål"  

Ekh föreslår att elitdomarna och elitseriens klubbar ser till att träffas innan säsongen, gäller samtliga domarpar ! Varför? Jo, när man lär känna varandra på ett positivt sätt så blir tålamodet för den andre bättre. Vi är för en bra relation men den kan inte vara påklistrad. Den måste vara genuin.
Alla är vi människor. Eller?

Av Redaktionen - 1 september 2010 19:17

"Bloggen Evert Ekh startade i ursinnigt tempo och slog mot allt och alla, en del mindre bra, men man hade åsikter. Nu verkar man ha svårare att hitta ämnen för att hålla tempot uppe" , orden kommer från Stockholms nya ordförande, Herr Berglund. Friskt uttal av förbundets nya röst. Sådant har man inte kunnat säga tidigare, varför? Jo för det varit så dött att Hellas bortgågna storspelare under den svartvita eran, tillka guldmakare för Stockholm, vänt sig i gravarna av rädsla för vad som kan hända Stockholmshandbollen om inget hörs.


Tacksamt av Berglund att fläska på Ekh, som just nu letar stoff att skriva om. Fabulera kan alla göra, Ekh har gjort det men just nu, lagom till en vecka före "the great presskonferens" by Heh, känns det fanimej stendött.


120 inlägg på en skitblogg som Ekh talar för sig självt, intresset för handbollen finns. Nu är det bara att hantera det vettigt för regionen. Vi får hoppas att Evert Berglund fortsätter skriva i sitt tempo. Det behövs, om än kanske någon fler gång en nu. Tre inlägg på två månader.


Stockholm Elithandboll hörs i bakgrunden, det smids planer för regionen med nio "elitklubbar" tillsammans i någon form av bolag. Höken driver på och ska på allvar lyfta skutan. Synts ute bland alla klubbarna en hel del, bara en sådan sak. Det ger hopp.


När det är dags kommer Ekh tempohöja, visst, men alla är just nu lite sega och väntar på att sätta fingrarna på tangentbordets bacillfyllda yttre. Hela Sveriges handbollsälskare längtar tills det går igång, elitserien herrar, damer, EM damer i grannskapen Norge och Danmark. Sen då? VM i januari, det som avgör Sveriges närmaste framtid. Plump och det går åt skogen, normalläge och vi är med, toppläge och allt börjar likna någonting.


För övrigt (1)syntes Staffan Olsson i Time Out. Kul, synd bara att han fick vara med i samma program som Henrik Rydström; fotbollstönt från Kalmar. Vilken jävla streber, fast det är ju så fotbollen känns.


För övrigt (2) så spelar det gamla landslaget i Nyköping den 11 september. Webb TV ska sända. Kul initiativ, riktigt bra av arrangören Johan Pettersson. Webb TV ja, hur ser det ut? Är det varje match som ska sändas eller efter en budget. Vad gäller?


För övrigt (3) så borde det partiblock som vill vinna valet lova inomhushallar till alla! Det ger garanterad majoritet. Varför pratar de inte om någon där de flesta finns med, idrotten? Tänk på målgrupperna! Får se om någon kan förmedla detta förslag till Stadshuset, för det är väl där segrarna i Stockholmsvalet finns nu. Svårt att se annat!
Red


Av Redaktionen - 31 augusti 2010 09:36

Det största vi har i damhandbollen nationellt sett är IK Sävehof. På fredag ska de ta ett stort steg mot Europa cup spel. Schweiziska LK Zug kommer på besök och kl 19:30 börjar matchen.


    

Toveby och Gulldén, nygammalt radarpar


Sävehof, med en hemvändande Toveby, som numera dagligen får träffa mr Fritzon, en mer alert Gulldén, dessutom landslagstvåan Helleberg och den alltmer växande Grubbström i målet. Vad kan de uträtta i CL? Jo en hel del tror vi. Laget är stabilt, fungerar ihop och kan skrälla mot många lag så vi tycker verkligen att om man har mindre än 3 timmar till Göteborg så ska man åka dit, käka en liten bit mat och sen dra ner till hallen.


Det är just sådana här matcher som är viktiga för SVENSK handboll så sluta var så förbannat patriotiska i alla delar av landet.

 
IK Sävehof vs LK Zug Handball
 
 
Partillebohallen (CL-kval)
fredag, 3 september , 2010
kl. 19.30
 
Av Redaktionen - 30 augusti 2010 11:11

De kommentarer som Nils Hult kastat stämmer förvisso. Sen kan man ju helt enkelt bara säga att Ekh bidrar mer än de flesta till utvecklingen.

Ibland finns det helt enkelt inte mycket att skriva om. Vi kan inte fokusera på Stockholms handbollen det kommer Stockholmsekhen att göra från seriestart men på ett litet nytt sätt. Stockholm i alla ära men Ekh ska fokusera mer på helheten. Inte BK Söder 91 or!

--

I övrigt kan man på nationell nivå säga att Svenska Handbollsförbundet växer sig ekonomiskt starkare. Nya sponsorer presenteras och det känns som vi är på väg någonstans. Mot att på allvar kunna konkurrera med idrotter som liggboll(fotboll) och käppboll(innebandy).


Vad gäller Ishockeyn så har den allt som Handbollen har, den är tuff, det är riktigt häftigt. Men! De har fortfarande skydd men vågar framför kamerorna skrika att de är förbannade. Det gör inte hårda handbollsspelare, de lägger band på sig själva och får därför den mediatid de förtjänar. Ut med språket och ut och gnugga spärrar som Wikegård hade sagt.

--

Försäsongen för elitserielagen ser intressant ut.

Sävehof kommer att ro hem hela skiten, det för Ystads IF och Drott. Vi fick lite information om att nygamle Diego Perez Marne var otränad - nu är han gipsad och missar seriepremiären. Det är gott för Legolas det, alltså Gunnar Steinn, mannen som gör att Drott även i år spelar SM final.

--

Guif säger att de ska fixa SM guld till Eskilstuna. Det känns sådär va? Inte för att de de är utan chans till hög placering men det blir nog inget SM guld, det satsar vi på. En bra målvakt räcker inte. Dessutom har Guif kört rävspel och börjat värva kontrakterade spelare och på ett märkligt sätt, ena stunden ovetandes om vad den ena gör, andra gången oventandes om allt.

--

Micke Johansson från Bodö till Lif. Har Lugi och Tumba fått sina pengar? Skam för Svenska Handbollsförbundet som inte ser till att Norska HF sätter press på fiskerifabriken i norr. Handbollen blir inte bättre för att förbunden skiter i vad som är regelverk, precis som elitlicensen

--

Hammarby får det svårt. Pilfalk skadad, Tingsvall skadad. Tur att Bajen e Bajen och reser sig på 9,5. De ska vara kvar. Det har Stockholm bestämt.

--

Aranäs! Jo vi tackar. Där kommer inte Allsvenskan att få tillbaka ett nyuppflyttat lag. Tipset på nedflyttning? Lindesberg eller H43.

--

Tipset på att flyttas upp(å nej inte igen) går till IFK Tumba. Laget som fortfarande har en kommun som sover sig igenom 3,5 år för att sedan i valtider fjäska så det står härliga till. Den utbyggnad som tydligen sker av hallen i Tumba räcker inte. Ändå kastar man pärlor åt svinen. Tips till SHF och HEH! Åk dit och döm ut! Marginell skillnad på volym och faciliteter.

--

Division 1 Norra blir årets bästa serie. Skånela, IVH, Irsta, Nyköping och Eskil kommer att göra upp om en plats. Tipset? Skånela på det berömda före Boquist.

--

Damernas Allsvenska blir årets floppserie. Kvaliten är usel och det blir inte många sevärda matcher. Kapa bort två lag från Elitserien damer och ha endast 10 lag i Allsvenskan. Spela tre omgångar med högre kvalitet. Rena flickhandbollen kommer att visas upp.

--


Nog?


Ekh


Av Redaktionen - 24 augusti 2010 16:10

Alla kommentarer om att Ekh viker ner sig ser vi som tändvätska så vi får hitta på något bra att skriva om. Få se nu....vi kan väl börja med konstateringen att årets elitserie kommer att bli tuff för några lag. Ska man se till truppernas storlek så ligger tyvärr Hammarby och Lindesberg pyrt till. Hammarby ska och måste greja nytt kontrakt - det är inte bara viktigt för regionen, det är viktigt för Sverige att Stockholm har elitserielag i alla idrotter. Vem säger emot?

---

Vad gäller temparaturen hittills så är det mest ordbajseri, precis som flatheten kring HeH.s upptaktsmöte. Det är ingen tränare som sticker ut, man är sådär lagom Svensk. I år lär det inte bli så, Axnér och Zanotti kommer inte stå med mössan i hand. Det ska vädras vad de tror, så kommer det att vara hela säsongen. Publikfrieriet gör att Lugi ökar sin publikintäkt i år och H43 får på köpet råd att dega "Rogge"

---

Till Elitserien går i år Tumba - tyvärr för alla arenaälskare, det blir en ny vända med Botkyrkas kommunalpampar som trots att JoJo karusellen pågått sedan 1998 inte fått tillräckligt med underlag för att bygga en hall som laget och kommunens invånare slipper skämmas för.

---¨

Eskil, Skånela och IVH gör upp om seriesegern i Div 1 Norra.

De lag som kvalar får playoffmatcher. Norr äger söder i år. Tveklöst

...

Alcro Beckers blir huvudsponsor för denna blog, innehållandes taskigt blandad färg med lösningsmedel. Precis så gott!


Red


Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Följ bloggen

Följ Evert Ekh med Blogkeen
Följ Evert Ekh med Bloglovin'

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se