Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Handbollskanalens räknemiss...

Av Redaktionen - 17 mars 2010 15:15

  


Till att börja med fanns det TV kanaler som var beredda att köpa, dvs betala för att få sända Svensk Elithandboll. Var tog de vägen? Eller betalar SVT och TV4 något till den svenska handbollen för detta? Har ingen aning men lite information skulle vi allt vara intresserade av att få tillgång till.....


Till frågeställningen:

Tänk er att varje webbsändning hade 10 000 tittare i snitt? Det var väl inte så mycket fel i den siffran. 10 000 tittare på varje Webbmatch. Det är ett bra underlag.

Tänk om man enkelt hade fått abonnera på matcherna och betalat 7,50 per match....vad blir det? 75000 kronor. Det täcker väl kostnaderna? Återigen, ingen kompetens bakom bolaget som bildades utan bara en lite mediakåta föredettingar som trodde att de kunde media. Vi säger inte att vi kan, men vi kan i alla fall komma närmare en liten intäkt än vad Webb TV i Sverige AB gjorde. Har vi fel?


Tog man dessutom och bestämde att man skulle sända över hela landet och 26 matcher(det är vad grundserien är i antalet omgångar) och sålt 10 000 abonnemang, eller förresten, vi krymper med 50% då det inte är gratis för det fattiga handbollsfolket, då har vi 5000 betalande kunder som alla kunde betala 200 kronor för ett helt år. Vad blir det? 1000 000 kronor. Lägg till slutspelet där man kanske skulle ha valt 2 matcher vid varje tillfälle....om nu bolaget hade utrustning för

detta.


Lägg till att du också som ägare till bolaget arbetade med klubbarna och la ut "Handbollskanalen Tv-rutan" på varje klubbs hemsida...Tror att antalet tittare hade minskat eller ökat?


Vår fråga till de som kan media är, hur svårt är det att göra en betalning och få en kod som gäller för just den matchen?





 
 
om inte om fanns

om inte om fanns

17 mars 2010 15:26

Det bolag och den person som hade lyckats och som förhoppningsvis får förfrågan borde Heh kontakta anser vi. Robban Z, en äkta handbollsvän med tillräckligt stort nätverk och kunskap för att få det hela att gå ihop....

http://www.webbsport.se

 
Ingen bild

Varför inte

17 mars 2010 15:34

Det borde vara intressant...släng de andra i soptunnan. Inte ens en halv säsong mäktade de med....

 
Ingen bild

Underbar

17 mars 2010 15:38

Underbar läsning att du tar upp allt detta faktiskt.. =)

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

17 mars 2010 16:07

Nu måste faktiskt Avbytarbänken reagera lite. Det tekniska kunnandet inom Webb TV Live är stor. Samma folk jobbar kontinuerligt för SVT och TV 4.

Försäljningen verkar det dock varit värre med.

Om företaget ansett att det fanns grund för PPV så hade dem säkert infört det. Innebandysändningarna (liveinnebandy.se) har kört PPV.

Ert räkneexempel är riktigt. Men så många skulle köpa matcherna är fullständigt galet. Den som nämner Robban Z i sammanhanget är inte riktigt klok. Webbsports sändningar gick inte ens att se ordentligt.

Glöm inte heller att denna första säsong är en prövosäsong, där klubbarna inte tagit några risker. All ekonomisk risk har tagits av Live Webb TV. Nästa säsong blir det förhoppningsvis mer pengar och fler sändningar.

Ovanstående kan läsas i dagens Alingsås Tidning. Tyvärr ligger inte artikeln på webben, men Avbytarbänken kommer publicera den i bloggen.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Evert Ekh

17 mars 2010 16:23

Utan risk? Risken för att det inte skulle fungera rent ekonomiskt var väl en risk det med? Vad gäller tekniken så handlar det väl om i vilka arenor man har tillräckligt med bredband eller? Dessutom om man kammade noll från marknadssidan bör man väl ha testat PPV modellen så man fick in några kronor....Har man ens försökt samarbeta med klubbarna kring marknadsföringen? Tycker inte det faktiskt...Försvarar Avbyarbänken att det har gått dåligt eller rent av jättedåligt? Mer pengar från vem? Projektet har strandat en gång och det brukar vara illavarslande nog. Klubbarna har inga pengar att skänka!

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

17 mars 2010 16:37

Läs i bloggen så får du vissa svar.

Liten reflektion. Vad tror du att en sändning kostar med kommentatorer och allt? Räkneexemplet med en milljon i intäkt måste ställas mot något för att få substans. Glöm inte kostnad för teknik, transport mm.

Nej, Avbytarbänken försvarar inte den dåliga försäljningen. Klubbarna kunde dock gjort mer för att få igång satsningen, såsom logga på hemsidor, men där är det troligen HEH som gjort för lite.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

17 mars 2010 16:40

Tillägg. Ja, PPV borde testats. Varför inte i slutspelet?

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards