Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Dagens sanning om ungdomshandbollen i Stockholm

Av Redaktionen - 17 mars 2010 22:15

För nästan exakt ett år sedan förklarade Stockholms Handbollsförbund att ungdomslagen i Stockholm minskat med 32 procent de senaste fem åren. Från att ha haft 769 lag i seriespel hade man helt plötsligt en ödslig siffra på 525 anmälda lag i seriespel.

Ingen slutas förvånas över en siffra på en minskning med hela 32 procent.

 

Tittar man närmare på statistiken ser man att Farsta tappat hela 75% under de senaste fem åren. Det vill med andra ord säga att ett lag som BK Söder som under början av 2000-talet dominerat Stockholmshandbollen idag är helt borta. (Nästintill iaf).


Ovanstående kommer från handbollsfans.se


Man frågar sig några saker.


1. Vad gör förbundet åt detta. Vilken handlingsplan finns. Presentera denna på nästa årsmöte tack!


2. Farsta handbollsgymnasium kanske skulle lägga ner då det regionala upptagningsområdets känns bortblåst. Varför ska unga studenter pendla till Farsta för att träna handboll när området är stendött? Ungefär som att ha en ishockeyutbildning i Rimbo.


3. Vem är ungdomsansvarig/rekryteringsansvarig på Stockholms HF?



MA

 
 
Ingen bild

Brejding

18 mars 2010 07:39

Inte så konstigt att handbollen tappat med dryga 30 procent!!!

Är tämligen säker på att tillgången på bra hallar och halltider minskat i sakta mak och samma takt. Bygg fler och bättre hallar. Titta på en klubb som Bolton som har haft en tillhörighet i form av Åsöhallen och senare med Sprallenhallen och mer eller mindre har haft ensamrätt på den. Det skulle kunna finnas 10 sådana klubbar till utan problem om det bara fanns halltider. Hade det funnits en hall till i Farsta hade BK Söder funnits kvar idag.

 
Ingen bild

Konstapeln

18 mars 2010 09:02

Angående Farsta så förhåller det sig att man INTE har halltider för att utveckla den tidsmässigt krävande inlevelsefulla handbollen dels för lte hall med tanke på befolkningen 70.000 samt upptagsområdet 400.000 till detta har man två nedslitna hallar Farsta & Gubbis som inte är fullskalig.
Sköndalshallen jovisst men den utnyttjas av damhandboll tror t.o.m att den byggdes för damer samt förser hela Skarpnäck stadsdel ā 40.000 inv. + samt Sköndal m. knappt 4000 inv. mestadels pensionärer & sjuka och är helt tokbokad dygnet runt !

Farsta har egentligen bara en Fullskalig 20x40 hall med 150 ståflatser (FH) som dessutom är Gymnasiets idrottshall. på helabefolkningen lilla Katrineholm med 10% av farstas befolkning har 7 st.

I Farstahallen huserar "popsporten" Innebandy en sport som inte kräver närmare inlevelse bara att hoppa in och veva runt lite irrationellt med klubbskaftet går in, går inte ?!.. Dessutom har korgbollen trängt sig in I hallen inte för att särskillt många i Farsta spelar sporten nått lokalt flicklag frå Etiopien finns , Det är Basket profilen i Krökarängens Grundskola tillika Poliasen tränare boendes i Farsta på Värmlandsvägen ett stenkast från hallen satsat på att få nära till hallen och trängt sig In. Han har dessvärre lirat i NBA så alla vill träna för honnom så han drar folk som reser dit långväga ifrån oftas hela vägen från norrort.

Personligen anser jag inte att Korgbollen har i Farstahallen att göra alls då majoriteten av spelarna som tränar är mantalskrivna på annnan ort än Farsta många inte ens i Stockholms Stad , Dessutom kräver sporten som sådan inte en stor HALL då måtten är 26x16 M eller nått sånt och kan rymmas i de flesta mindre skolgymnastik salar där man tidigare hållt till. Bla VÄSTBODASKOLAN numera rivna hall utan ersättning !

Jag vet emellertid att i detta enskillda fall har Polisen Korgboll lobbat politiskt för att få till gång till Stora Farstahallen bl.a trodde man att man skulle kunna ta över Caffeterian ( kassabomb) om man var fler dessutom angav man diskriminerings skäl för att få tillgång till hallen.

Farstaungarna själva är Stockholms mest innaktiva ungdommar enl. stadsdelens statistik och sysslar med annat bl.a toppar man statistiken på småbus hos den riktiga Polisen. ( dock inte Polisen Basket) Bl.a var här 750 st. anmälda våldsbrott av olika valör förra säsongen.

Slutligen:
BK Söder tja dom hade 32 lag i seriespel 2006 för att idag ha typ 5 damlag. Men snart blir det andra bullar då skall inte bara Farstahallen stängas för renovering 1 år samt att FUTSZBALLEN skall in Då kommer t.o.m korgbollen åka ut bara i Farsta sägs 4 nya Futzball klubbar vara planerade då behöver man inte ens köpaen plast klubba för att lira samt att det går bra med lofers på fötterna.



 
Ingen bild

TexMex

18 mars 2010 11:17

Farsta t.ex har byggt ca 3000 nya lägenheter = man har rivit 1 gymnastik sal & skrotat ll idrotts splan på deras bekostnad. Man har byggt massa parkeringsplatser utmed Farsta IP som ingen använder.

 
Ingen bild

>>>>

18 mars 2010 12:16

Det är 3000 nybyggda mer kommer inv.antalet har ökat med 6-9000 personer men, ingen ny hall byggs. Här skulle en multiarena med 2500-4000 tusen platser göra susen på kanske Gubbängsfältet !

 
Ingen bild

ex Farstabo

8 april 2010 11:06

Med den Styrelsen BK Söder hade för ett par år sedan så behövs inga andra "fiender", det räckte gott med Föreningens egna för att få halva verksamheten att försvinna -sen tog de med sig "resten" (läs sina egna barn) till annan förening där de hyllas som skapare av nya värden.

Hurra- vi lyckades rasera hela BK Söders ungdomsverksamhet på mindre än tre år...

Ryktet säger att de dessutom kuppade sig in på ett årsmöte och på de åren fullständigt tömde klubben på resurser...

Så innan vi skyller på förbund eller andra idrotter - kratta den egna gången, med sådana personer i styrelserna i våra föreningar så har vi snart inga föreningar kvar alls...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards