Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Gästkrönikör Larson om Skurus kräftgång.

Av Redaktionen - 23 mars 2010 11:45

Det ställdes en fråga här för några dagar sedan. Vad är det för fel på Skuru? Egentligen vet jag inte om det var en fråga som ville ha ett svar, men jag kan inte låta bli att ge mitt svar.

Under nära tio års tid bevakade jag som lokalreporter idrotten i fyra kommuner. Huddinge, Botkyrka, Nacka och Södertälje. Jag fick se elitidrott och breddsport. I bollsporter och individuella idrotter. Jag fick se lag ta SM-guld och klubbar upphöra.


Jag fick se vilja, ångest, förtvivlan och satsning. Och så fick jag se Skuru.


Visst blev det ett par SM.guld genom åren, men hela tiden kändes att något var konstigt i föreningen. I alla fall om man tittar på seniorhandbollen. Det fanns ingen plan. Ingen kreativitet. Ingen framåtanda.


Skuru liksom bara fanns.


Nu ska det sägas att jag är full av respekt, och kanske även beundran, för hur Skuru sköter ungdomssidan. Många är de barn i Nacka som fått både uppfostran och en kurs i vett och etikett i Bollhallen. Men nu pratar vi elithandboll. Och viljan att bli en maktfaktor i svensk damhandboll.


Skuru ville aldrig det. Skuru är klubben som tycker det är okej att få vara med. En kvartsfinal är väl skoj. En semifinal kul. En final toppen och ett guld roligt. Men man är och var aldrig beredd att bli en toppklubb.


I Skuru får man A-lagstjejerna att tycka att det roligaste som finns är att spöa P17-laget på träning.


Problemet kan vara att klubben är för stor.


Min enkla åsikt är att Skuru för länge sen skulle ha nöjt sig med att vara en rackarns stor ungdomsklubb. Men något hände som fick föreningen att få för sig att man också skulle ha ett bra A-lag på damsidan.


Tyvärr har man varken styrelse eller ledare för att driva ett modernt A-lag.


Det var ett helvete att som journalist försöka jobba med Skuru. Elitkommittén förstod aldrig att det var viktigt att synas i media, och då snackar vi en liten lokaltidning. Istället lekte man svenska fotbollslandslaget eller liknande.


Försökte man diskutera eventuella övergångar eller satsningar på Europacupen var det alltid locket på.


Tipsen kom från spelare och folk med koll på handboll, men när det skulle kollas med Skuru var det tvärtyst.


Spelarna har varit vettiga och några av dem riktigt mediala. Men ledningen svår att ha att göra med.


Det avspeglade sig också på arrangemangen. Det räcker inte att ha en eldsjäl som spelar tamburin på läktaren när man har en arena som bjuder på spruckna plaststolar som är omöjliga att ta sig in till. Man kan inte ha en speaker som hejar lika mycket på bortalaget. Det går inte att ställa i ordning en pressläktare där hälften av Skurus styrelse sen sitter. Man måste helt enkelt ha mer ordning.


Skuru har genom åren på toppnivå saknat en stark ledare. Man eller kvinna. En person som velat se sin egen dröm förverkligad i en grön tröja. Har man inte det kommer man alltid vara det där laget som kommer med till slutspel, men som där nöjer sig med att komma fram.


Ska Skuru fortsätta satsa i elitserien vill jag se laget göra om helt och hållet. Jag vill se ett lag som är:


Nackas bästa lag. Klubben man ska gå och titta på om man vill se elitidrott.
Laget att gå till om man vill spela elithandboll i Stockholm
Isolerat från övriga föreningen, kanske under namnet Nacka HK


Jag vill se idrottsintresserat folk på läktaren, och inte 250 personer som kommer dit för att deras egna ungar lirar handboll och de måste hjälpa till med att sälja korv och lotter. Handbollen i Nacka ska vara ett evenemang. Herregud, det finns ju ingen konkurrens öster om Slussen förutom ett mediokert gäng i bandy långt ute i Gustavsberg. Skuru har världens chans.


Nej, gå ut och sälj föreningen nu. Skaffa en tränare som folk känner till. Rusta upp läktaren, välj en utåtriktad styrelse och plocka hem några Stockholmstjejer.

Svårare är det inte.

/Patrik Larson

 
 
Ingen bild

3:16

23 mars 2010 12:01

Ett känsligt ämne?
Har hört det förr, att man är nöjda och inte vet riktigt hur det skall se ut för att komma hela vägen?

 
Ingen bild

Mats

23 mars 2010 12:16

huvudet på spiken Patrik.

 
Ingen bild

OB1

23 mars 2010 13:47

Detta hade varit en perfekt beskrivning av Skuru för tre år sedan. Sedan dess har man dock tagit väldigt många steg i rätt riktning på alla plan. Mycket måste såklart fortfarande förbättras men det finns idag en helt annan medvetenhet och ett större driv i ledningen.

 
Ingen bild

ZEUS

23 mars 2010 15:46

Stackars pojkar i Skuru HJ få spö/förödmjukas av sina tjejer som fått allt i den klubben , Nu vet jag emellertid att en Ny klubb öster om slussen snart gör Entrè på banan och då kan en viss ljusning ses för de pojkar som fortfarande har lite självaktning kvar en ljusnande framtid är Er !

 
Ingen bild

Tuntankarn

23 mars 2010 20:05

Kanske lite kul för tjejer att gå före i kön och få allt, ZEUS! Det hör inte till vanligheterna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards