Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Att kvala uppåt i handboll är som att gifta sig innan man friar

Av Redaktionen - 23 mars 2010 16:00

 
I går kväll fick damernas division 1 norra ett nytt utseende, inget konstigt med det egentligen.
 
Detta innebar att Stockholm fick ett nytt elitserielag i handboll, förövrigt något som Stockholms handbollsförbund inte ens har kommenterat på sin hemsida. Skamligt tamejfan snudd på brottsligt.
Grattis Tyresö HF från Stockholmshandbollen.
 
Kungälv från division 1 södra, som var klara sedan tidigare skulle ju möta Örebro som kom 3:a i norra. Nu blev Örebro 2:a och Tumba 3:a. Detta innebär att Kungälv, som kanske hade bokat resa, analyserat Örebro, fick göra om och på nytt.
Nu bär det av till huvudstaden istället.
 
Evert Ekh
 
------------------------------------------------
------------------------------------------------
 
Hur skall man kunna scouta sina motståndare, beställa biljetter eller buss om lagen kan säga nej bara dagarna innan matchen skall spelas?
Senaste fallet är Nacka HK som tackade nej till elitserien.
Kvalspel för Tumba istället. Skoj för dem att de haft chans att förbereda sig inför det största ögonblicket i de tjejernas idrottskarriär.

Finns det några tidslinjer alls från förbundet här?

Borde man inte kunna prata om detta innan säsongen? Under säsongen?

Att 2-3 dagar innan få reda på att man plötsligt skall möta ett annat lag när det gäller kval upp till vår högsta serie känns inte helt seriöst!

Hade ishockeyn kunnat göra samma sak? Nej, vi i Almtuna tackar nej till kvalserien, nu får Rögle, Södertälje m.fl möta Malmö istället. Icke!

Vad gäller? Vilka regler finns nedskriva som vilka känner till dessa?
 
Bruce Banner, alias BB
 
 
       

















 
 
Ingen bild

Magnus R

23 mars 2010 16:50

Serien färdigspelades i lördags. Det kunde ha avgjorts på mållinjen och därmed så är det ingen större skillnad på att Nacka HK tackade nej nu. Enligt reglerna hade Nacka kunnat vänta till 15:e maj med att dra sig ur, då hade hela kvalet spelats färdigt med helt andra förutsättningar, Tumba hade då inte ens fått chansen!
Nacka har, senaste veckan, hållit övriga lag inblandade i eventuellt kvalspel uppdaterade om att beslut skulle fattas på styrelsemötet på måndagen.

 
Ingen bild

Magnus R

23 mars 2010 16:54

Reglerna kring detta finns för övrigt i Tävlingsbestämmelserna §2:3 samt i Tävlingshandbokens 3:e kapitel 12:e stycke.

 
Ingen bild

Anna

23 mars 2010 17:39

Är inte insatt, men vet att detta var uppe för diskussion runt januari tror jag. detta som sas var att om Nacka ville gå upp i elitserien var dom innan den 15 januari (eller 15 februari, minns inte) tvugna att bli en egen klubb och bryta sammarbetet med Skuru. Kan det varit så att Nacka valde att stanna kvar hos skuru och att berörda klubbar fått den kännedomen? och isåfall haft från den 15 jan/feb att förbereda sig? Annars är dte ju sjukt!

 
Ingen bild

Evert

23 mars 2010 17:40

nu var det ju så att detta inta handlade om vilket lag som fick kvala utan hur i helvete man kan starta en kvalserie så tätt inpå slutet när man vet hur förutsättningarna varit/inte varit.
Det är det som är problemet

 
Ingen bild

Magnus R

23 mars 2010 18:41

Självklart är det ett problem att det är så få dagar mellan det att serien färdigspelas och kvalet börjar. Men det är en fråga för Svenskan och deras terminsplanering och har egentligen inget att göra med om Nacka tackar nej till elitserien eller inte. Parallellen till hockeyn som BB gör är alltså mindre relevant och leder in på stickspåret.

 
Ingen bild

SockerConny

23 mars 2010 19:08

Förbundet har ju tagit beslut att "B lagen" från Elitserielagen ska spela i div 1 lika som herrarna.

Att sen som Skuru fabricerar extralag lite hur som helst ( Nacka HK )som ju är just Skurus "b - lag".

I början av serien fick lag möta rehabtränande elitspelare från Skuru men i slutet så hade Nacka HK i stort sett sämre spelare i sin tjänst. Hur rättvist är det ?

Detta innebar att det var lättare för lag som mötte Nacka efter 15 feb att kvalificera sig för allsvenskan.

I södra serien så följde Säfvehof och Skövde förbundets regler och försökte inte manipulera in sitt b lag till Allsvenskan.

Sen så kan man ju undra vem som vill tillbringa sitt nästa handbollsår i allsvenskan om man strävar att få spela elitseriehandboll

/SC

 
Ingen bild

Magnus R

23 mars 2010 20:51

Läs på lite Conny!
Börja med att titta på laguppställningarna i samtliga 22 matchprotokoll. Du kommer att finna att Nacka HK är i stort sett samtliga matcher är i stort sett identiskt med det juniorlag som vann JSM för Skuru.
Sen kan du titta på dom resultaten i dom sista fem omgångarna och se att Nacka förlorade två, en mot Örebro som är ett topplag i D1N och som Nacka förlorade båda matcherna mot, den andra mot Irsta som missade allsvenskan, man kan inte vara på topp jämnt...
Slutligen kan du titta på södra serien igen och konstatera att Lugi gjort exakt samma sak som Skuru, nämligen sagt upp avtalet med H65 för att dom ska få möjlighet att spela i allsvenskan.
Sävehofs och Skövdes B-lag kvalificerade sig inte för allsvenskan så där var det inte aktuellt att säga upp avtal. För du vill väl inte påstå att S-hof och Somby la sig dom sista omgångarna för att inte behöva tacka nej till allsvenskan...? DET vore ju verkligen att "manipulera"!

 
Ingen bild

OB1

24 mars 2010 16:46

Tänk om SHF gjorde som alla andra idrottsförbund och tog beslut som inte påverkar förutsättningarna för innevarande säsong. Då hade alla dessa problem kring samarbetsavtal, uppflyttning, kval mm aldrig uppkommit och förutsättningarna varit klara som glas. Makthavarna verkar ha så lite att göra på dagarna att de måste skapa problem att ”lösa”. Tänk om man i stället la tiden och energin på att utveckla och marknadsföra vår fina sport!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards