Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Skuru IK ger svar på tal angående Larsons gästkrönika

Av Redaktionen - 23 mars 2010 20:45

Skuru IK:s Magnus Rådahl ger svar på tal genom att till oss maila följande kommentar.


  

Magnus Rådahl, Skuru IK

Elitansvarig

 

Nedanstående inlägg är i sin helhet inkommet till oss på redaktionen

 

Hej Patrik,


Jag vet tyvärr inte vem du är och jag har som verksam i Skuru under många år inte sett dig på våra läktare så du kan inte vara så frekvent besökare.

Mitt i har ju alltid kommit i bakvattnet bakom Nacka Värmdö Posten här ute öster om Slussen så det kanske inte är så konstigt.

Vad som är mer konstigt är att du uttalar dig om Skurus styrelse i allmänhet och Skurus elitkommitté i synnerhet.

Jag har, mig veterligen, aldrig pratat med dig och du har aldrig sökt upp mig för kommentarer under mina två år i styrelsen och elitkommittén, varav det senaste som ordförande och elitansvarig. Jag har däremot försökt nå Mitt i men inte lyckats få ut budskap om Skuru och Stockholmshandbollen. Partsinlagor och ointressanta för Mitt i kanske men stick i stäv mot vad du skriver.


När det gäller dina kommentarer om Skurus arrangemang tyder det på att du inte varit i Nacka Bollhall på flera år. Det är nämligen flera år sedan stolarna lagades och jag skulle vilja påstå att vi sedan två år tillbaka har ett av dom bästa arrangemangen i Stockholmsområdet med såväl ljud och bild med presentation av spelare sponsorer mm med videokanon på väggen. Några styrelseledamöter på ”pressläktaren” (det var snällt av dig att kalla det trånga utrymmet högst upp på läktaren för det Patrik) har du dock inte kunnat hitta på flera år. Förutom undertecknad då som sköter ljud och bild därifrån.


Du har givetvis rätt när det gäller publiktillströmning och hallens beskaffenhet i stort. Anläggningen är, precis som hos så många andra, kommunalägd och vi har inte kontroll över vår egen hall. Våra 252 sittplatser kan vi inte göra mycket åt men vårt publiksnitt på 323 är 75 personer mindre än hallen får ta och det borde vi kunna göra bättre. Det jobbar vi på även om det är hård konkurrens om den svårflörtade Nacka publiken.

Att jag själv vid ett ungdoms SM finalsteg jag var ansvarig för lyckades trycka in över tusen personer i den hallen resulterade tyvärr i att brandmyndigheterna kom och hade synpunkter på maximalt antal samtidiga besökare i hallen, det ligger oss numera i fatet.


Stockholms regionens dåliga hallar är ett öde som Skuru delar med alla andra föreningar och vi är heller inte ensamma om att banka på dörrarna hos dom lokala politikerna och skrika efter fler och bättre hallar. Att Eriksdalshallen är den enda hall i hela länet som TV godkänner som arena vid TV sändningar snedvrider konkurrensen om handbollsintresset ner mot Skåne och Göteborg där det finns gott om godkända hallar, blir fler TV sända matcher och därmed mer reklamintäkter. Pengarna hamnar i sydväst och Stockholm hamnar mer och mer efter.


När vi nu är inne på den frågan, alltså pengar, är det bara att fortsätta för nu närmar vi oss den springande punkten. Skuru IK bestämde sig för många år sedan att inte befatta sig med svarta pengar! Vi är absolut inte ensamma om att ha tagit ett sådant policy beslut men det kan omöjligen ha fattats av alla föreningar. Vi har i kontakter med såväl spelare som tränare insett att personerna ifråga inte kan tänka sig att sätta sin fot på en handbollsplan utan skattefri ersättning. Vi har då tvingats tacka nej för att ett kort tid senare se samma person/personer dyka upp i andra föreningar. Vi kan inte matcha det och kommer aldrig att ens försöka! Att ”plocka hem några Stockholmstjejer” låter ju fint men vilka finns? Dom som avslutat sin proffskarriär i utlandet och ska komma hem och börja arbeta med civila jobb? Etablerade spelare som spelar på andra orter med av klubbarna fixade lägenheter och jobb?


Allt kommer ner till ekonomi. Att driva ungdomsverksamhet är förhållandevis billigt och där gör vi det vi är bra på, vill jag nog ändå påstå, och det ger resultat i form av bland annat SM guld på ungdomssidan. Men det är ett gigantiskt steg mellan att vinna ett JSM guld och att vinna ett senior SM guld. Om någon tror något annat så har dom inte riktigt koll på läget. Lycklig är den förening som klarar av att driva ett elitserielag på bara egna (och billiga) produkter. Vill man finnas i elitserien behöver man förstärkning av talanger såväl som etablerade spelare från andra föreningar. Till det behövs pengar!


Här har Skuru helt klart misslyckats. Vi kunde inte på ett bra sätt slå mynt av dom tre SM guld vi tog i början av 2000 talet. Vi har inte lyckats attrahera sponsorer i den utsträckning vi borde och har dessutom under den senaste konjunkturnedgången tappat sponsorer. Ett öde vi delar med andra föreningar och andra idrotter men icke dess då mindre ett misslyckande och det är här vi har fokus och här vi jobbar hårdast. Självklart ligger fokus även på spelartrupp och tränare men utan en ekonomisk grund att stå på och den ekonomiska tröskel vi behöver komma över så kommer vi inte dit. Hellre missa några av dom bästa för att kunna hålla det vi lovat och åtagit oss gentemot medlemmar, spelare och ledare än att teckna guldkantade kontrakt med spelare och tränare som ”folk känner igen” som vi antingen inte kan hålla eller som hotar vår verksamhet i stort.


Du slår även huvudet på spiken när du är inne på att isolera damelitlaget, sådana tankar har funnits, speciellt nu när vårt B-lag av egen kraft spelat sig till en elitserieplats, vilken vi för övrigt avsagt oss till förmån för spel i nya damallsvenskan. Detta har dock inte fallit i god jord hos vår huvudstyrelse som i den flersektions förening vi är vårdar namnet Skuru över allt annat. Den frågan återstår fortfarande att diskutera och eventuellt paketera om i annan förpackning.


Så Patrik, din krönika i stort hade ett bäst före datum och det har sedan länge passerat.

Några få av dina punkter gäller fortfarande och man behöver inte vara speciellt insatt i vare sig handboll eller Skuru för att lista ut dom, ekonomi är A och O för att driva all verksamhet. Några punkter du tar upp är problem vi i Skuru delar med andra föreningar inte bara inom Stockholms handbollen. Men på det stora hela, kom in i matchen!


Med vänliga hälsningar


Magnus Rådahl




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards