Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 4 april 2010

Ungern - Sverige 26-24 (16-10)

Av Redaktionen - 4 april 2010 13:18

   

Linnea Torstensson, återigen bäst i det Svenska laget.  


Kom in lite sent i första halvlek och kan inte bedöma de första tjugo.

16-10 i baken med 12 tekniska fel i första halvlek är långt från godkänt. De spelare som visar vilja är dock Linnea Torstensson och Anna Maria Johansson även om Anna Marias spel måste bli bredare. Vad handlar det om. Jo det är i matcher som betyder något som målvaktspelet inte kan vara obefintligt. Inga distansskott på kontot för Grubbström och Kain. Angelica Wallén visar också stor vilja.

-------------------------------------------------

16-10 blir 16-15, 5-0 på 9 min

Försvarsspelet helt annorlunda aggressivt och armarna på rätt skottarm. Det gör allt. Torstensson har på två matcher börjat visa mer än tidigare, hon växer ut till en världsspelare på riktigt. Sällan hon har gjort två matcher i rad av sådan hög klass.


Annika Wiel Freden bränner två raka men tar tredje och fjärde - visar eget självförtroende. Det hade inte Wikensten gjort. Stor skillnad. 

Dessutom så spelar vi ett bredare spel vilket gör att det blir svårare för Ungern i sin kamp mot Torstensson. Sverige visar bättre tryck i andra fasen och har inte många tekniska fel i andra halvlek. Det börjar se bra ut - bättre än på mycket mycket länge.


Bella och Flognman visar fint samarbete under perioder - Bella ska användas som passningsspelare vilket också hennes nya roll i landslaget nu börjar medföra.

Spelar dock för långsamt när Ungern spelar högre utgrupperat försvar.


Per Johansson förstör tyvärr matchen och får en tvåa när Sverige har fått 6-5.

Mycket illa av honom. Om det nu var snack, vi vet inte. Kan ha varit felaktigt byte i sådana fall så är det bara lite hans fel.

Och våra flata kommentatorer säger ingenting förutom att ”det är bra att spela 5-5”. Är det bättre än 6-5? Skärpning Classe, du kan inte var kompis med alla om du kritiskt ska kunna säga någonting. Han gjorde fel, det var inte bra - det räcker med det.


Varför får inte Wallén spela mer då hon är svårstoppad med sina snabba genombrott? Hon gör mycket mer för osäkerheten mot ett försvars som Ungerns än Gulldén gör. Mer spelare med snabba fötter ger mer utrymme. Enkel analys.


Matchavgörande situationer:

Per pratar ut sig när man hade 6-5, Det dåliga målvaktsspelet och den första halvlekens försvarsspel samt att Angelica Wallén inte får spela mer än hon gör.

På det hela taget en godkänd Svensk insats beroende av 2:a halvlekens spel.

En bra landskamp i en lagom stor och FULLSATT handbollshall i Ungern.


Målskyttar och annan statistik finns på damhandbol.nu och på www.handboll.info om några timmar, dagar eller veckor. Vem vet, Inga bilder från matchen ännu med håll till godo med en bild från förra matchen. Härlig fotograf http://www.viktorljungstrom.se/. Han ska vi hitta en samarbete med, undrar varför handbollsförbundet eller Heh inte knyter upp honom? Han visar härlig inställning till handbollen.



 
 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

4 april 2010 16:30

Kan ha varit Bagarn som snackade. Han klipptes in kort efter tvåan och såg lagom skamsen ut.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Evert Ekh

Evert Ekh

4 april 2010 16:50

Mycket möjligt. Då bör Per förklara för honom att det kostade en poäng anser vi.

http://evertekh.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Roffe

4 april 2010 18:54

Stämmer, Bagarn satt på huk med fingrarna i mun precis som Avbytarbänken säger. Finns mycket att kommentera: Förhoppningsvis har vi sett Jenny Alm för sista gången i landslaget och ingen kan väl säga att Sabbe Jacobsen gjorde nåt större intryck, långsam i försvaret och klumpig framåt. Angelica gjorde två mål och fick fram en straff på relativt lite speltid så där tycker jag valet är klart, Angelica istf Sabbe och Jenny.
Kain och Grubbström? Ytterligare två relativt svaga kort, fick Lisa K stanna i Sverige?
M m m m etc osv

 
Evert Ekh

Evert Ekh

4 april 2010 19:16

Sabina tycker jag vi inte ska ställa för högra krav på, inte heller Jenny Alm. De är tjejer som är ambitiösa och har en bra målbild med sin handboll. Lite hårt mot dem. De är nya i landslaget. Att Wallén inte får mer tid är vi också lite undrande till. Hon har en orädd och snabb spelstil som kan luckra upp. Målvakterna får klart underkänt idag och då går det inte att vinna mot Ungern. Tyvärr.

http://evertekh.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards