Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 5 april 2010

Kvalspel - inte en skräll

Av Redaktionen - 5 april 2010 19:53

Match 1:3

 

Kval till divsion 1

AIK-Lidingö SK 29-28, efter förlängning

Ricoh-Tyresö IF 34-29


Toppen av division 2 är bättre än botten division 1. Svar ja!

Här blir det två raka för Ricoh medans Lidingö vinner match 2 mot AIK.

Spännande värre.


---------------------------------------------------


Kval till Allsvenskan

Irsta-IFK Trelleborg 26-34
Rimbo-Eskil 29-38


Noterbart är att Rimbo och Irsta är utslagna. Tyvärr så har de inte en chans att vända detta. De vinner inte två raka på bortaplan.

Nu ser vi vilken skillnad det på serien ovanför. För Irstas del så drog man nitlotten och måste till Skåne två gånger om man vinner en match. Kostar pengar det för en fattig division ett klubb.



------------------------------------------

Kval till Elitserien

 

Önnered-H43 30-31
IFK Tumba-Hästö 36-32
IFK Kristianstad-LIF Lindesberg 26-34


Önnered ledde med 1 mål när det var två minuter kvar. H43 har mycket tur som får med sig två mål här. De kommer få det svårt i alla sina matcher då de har svårt att springa från något lag.

Skåne mot Lindesberg, enkel match för Lif vilket ställer till det för IFK.

Man har förlorat en hemmamatch och nu är det tre lag på fyra poäng och skåningarna är katastrofalt mycket sämre på bortaplan. Nästa match är nyckelmatch för just IFK.

Tumba hemma mot Hästö, en rapport därifrån säger slött spel och en dag på jobbet mentalitet hos framförallt Tumba. Man gjorde vad som krävdes och tog två viktiga poäng. De är med i kampen om 3:e platsen och blir förmodligen det Stockholmslag som finns kvar när nu Hammarbys vara eller inte vara avgörs under morgondagen.



 
 
Ingen bild

??

5 april 2010 20:20

Vad menar ni med

"Hammarbys vara eller inte vara avgörs under morgondagen."

???


 
Ingen bild

Farmor Anka

5 april 2010 20:25

Att Tumba kommer fortsätta kvalspela medan Bajen kan åka ur slutspelet i morgon, antar jag!

 
Ingen bild

Hoffa

5 april 2010 20:40

Tycker det är duktigt dåligt med uppdateringar på inblandade lags hemsidor! Skärpning!

 
Ingen bild

RIMBOS BÄSTA FAN

5 april 2010 20:50

RIMBO KOMMER ATT KROSSA ESKIL BORTA :)

 
Ingen bild

Bobb

5 april 2010 23:35

"Man har förlorat en hemmamatch och nu är det tre lag på fyra poäng och skåningarna är katastrofalt mycket sämre på bortaplan."

Hmm, IFK slog Önnered borta med 10 mål för bara några dagar sedan. Om det är "katastrofalt" har man höga krav.

 
Ingen bild

Bobb

5 april 2010 23:41

Svårt att förstå logiken. Om H43 får "svårt i alla sina matcher" och Kristianstad, som just förlorade med 8 bollar hemma, är "katastrofalt mycket sämre på bortaplan" - vilka tre lag ska då gå till elitserien? Lindesberg, Tumba (som fick storstryk mot Kristianstad) och Hästö (som har 0 poäng)? Eller ska Önnered (också med 0 poäng) ta den tredje platsen?

 
Ingen bild

Gäst

6 april 2010 12:30

Lidingös hemsida är alltid uppdaterad med senaste nytt. En timme efter matchen mot AIK fanns det info om den på hemsidan. (Skribenten behöver ju ta sig från Solna till Lidingö och det tar ju ett tag.) Men jag håller med Hoffa, de flesta lag har väldigt dåliga hemsidor. Skärpning!

 
Ingen bild

Lidingöfan

7 april 2010 00:07

Varför förlorade Lidingö? Jo för att tränarens son spelade hela matchen... Är det ett pojklag eller?

 
Ingen bild

Kommenteraren

7 april 2010 11:28

re: RIMBOS BÄSTA FAN

Vi får hoppas det så det blir tre matcher, det är något att se fram emot. I och för sej är det trist att det är just Rimbo och Eskil som gör upp om en plats - båda lagen borde få spela i allsvenskan!

När man tittar på serietabellen för årets allsvenska ser man att Eskil inte kan sägas vara avhängt på något sätt till skillnad från de båda lagen som åker ur. Det är sju lag - halva allsvenskan - som är samlade inom fem poäng, fyra inom en poäng till och med. Det är ren hasard vilka av dessa sju som får spela kval, men de är uppenbart jämnstarka, inget av de här lagen är uppenbart förtjänt av att åka ur och då är det trist att behöva spela kval. För kvallagen nerifrån blir det en mycket svårare uppgift att avancera när det ser ut så här och det var väl inte riktigt meningen. Det handlar om att steget uppåt inte får vara för stort och att bra lag i allsvenskan inte ska behöva kvalspela. Toppen är helt enkelt för hög och för smal för den bredd vi har i handbollen av duktiga spelare, man får en bredare sektor för spelarna närmast under eliten om man t ex delar allsvenskan på två serier, norr och söder med 8-10 lag vardera, och klubbarna skulle tjäna på det genom att de längsta resorna faller bort samtidigt som elitserien får en bredare bas att stå på. Det är en utveckligsmöjlighet för svensk handboll och en breddad bas förbättrar landslagets möjligheter att klara generationsväxlingarna genom att fler duktiga spelare släpps fram högre upp och får göra sig synliga på hög nivå!

Ett stimulansinstrument för handbollen - att det ska bli lättare att komma upp sej och platta ut seriesystemet lite med bibehållande av toppen - det är uppenbart för smalt för den nuvarande bredden som är på gång och varför strypa möjligheterna för spelarna?.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards