Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 6 april 2010

Mitt i ingemansland - Stockholm

Av Redaktionen - 6 april 2010 09:31

Vad är det som egentligen är mest upprörande? Att det under gårdagen spelades Elitseriekval, kval till Allsvenskan och kval till Division 1 i Stockholmsregionen och ingen av de tidningar som finns är intresserade av vår idrott. Inte ens AIK:s framåtmarsch kan få någon sate att skriva om huvudstadens handboll.

På heh idag finns det en mängd länkuppslag, på AHO liksaså. Vihar följt dessa och kan konstatera att landsortspressen leder med ca 18 mil i textmassa för Stockholmstidningarna, DN, SVD och Metro är rent bedrövliga.


Under 80 - 90 talet fanns DN och Jonas Nystedt, han bevakade division 1 handbollen med helsidor, det var tider det. Inte undra på att det gått utför när det idag inte ens står en liten spalt om en elitseriematch för Hammarby.


Den som gör ett arbete för handbollen i såväl Sverige som stockholm är Flinck på aftonbladet som trots motstånd från övriga fotbolls- och hockeyskribenter med en dåres envishet försöker. Fan vad du betyder mycket för handbollen Johan, fortsätt, vi är på din sida, du gör det du kan.


Den s.k tidningen Mitt i är den mest kritiserade tidningarna vad gäller sportbevakning. Den är totalt fokuserad på att få in så mycket annat skit i form av annonser på hus och kattskit att den totalt glömt bort det journalistiska innehållet.

Dock kan de glimta till och göra något omklädningsrumsreportage med någon spelare - men det händer varannat halvår. Det är för långt mellan gångerna, speciellt som sportdelen är två sidor varav det finns tabeller på den ena. Är det inte sådant internet är till för, tabeller blir ju inaktuella dagen efter. 


Stockholm skulle behöva en tidning med daglig bevakning av lokal idrott som nådde ut dagen efter, vi slumrar till i huvudstaden när det inte "håsas" upp det minsta i vare sig tryckta eller nätbaserade kända medier.


Vad tycker ni? Titta på Heh och under fliken handboll i media. Samma sak under AOH. Existerar Stockholm? De skriver mer om division 3 lag i Bromölla än om elitkval i Botkyrka. Är det rätt? Ska det vara så? Trycker vi på ordentligt eller sitter vi på våra 08 rövar och konstaterar att, "jaja, vi är bäst i alla fall".


Ska vi behöva anlita E-Kuriren eller Folket i Eskilstuna för att det ska hända något? Varför inte. Vi kan ju fråga dem i alla fall. De är ju intresserade av att göra något för idrotten i 016 så varför inte ge dem chansen att köra i 08:a också.


Vårt förslag! Hitta en tidningsaktör som är intresserad av att starta en veckotidning med namnet "Stockholmsidrotten" som endast fokuserar på idrott med bra aktuella reportage och upphåsning av lokala och kända föreningsvarumärken. Gör det till en gratistidning med enkla distributionskanaler. Det är inte så förbannat dyrt och intresset är enormt varför en duktig säljare inte ska ha några problem att ta in tilltäckligt med annonsörer för att täcka kostnaderna.

.



 
 
Ingen bild

En intressent

6 april 2010 11:03

Det som mycket snart kommer bli mycket stort är nätbaserade tidningar. Varför inte ta tillfället i akt och starta en sådan? Veckobasis, pdf-format, reklam, gratis till alla föreningar, x månader gratis till alla som signar upp sig. 5-10 lågavlönade skribenter som brinner för idrotten. Det borde inte vara så svårt...

 
Ingen bild

Anders, Södermalm

6 april 2010 13:57

Visst försvar för MITT I är de i alla fall hade en helsida när Täby HBK vann div 2 överlägset och gick upp i div 1.

Jag har inte läst det i någon annan stockholmsblaska men några norrländska papper har uppmärksammat det. Det kanske beror på att Täby ligger i norra Storstockholm. Vad tror ni?

Viva Täby HBK

 
Ingen bild

Enköping

6 april 2010 15:31

Kolla in vad lokalsport.nu gjort för lokalidrotten i lilla uppländska landskapsändan Enköping-Håbo. Mer än så behövs ju inte, det är bara en fråga om att någon ska ta ett initiativ.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards