Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 8 april 2010

Semifinalspelet damer 2010 - Del 1, Skövde-Eslöv

Av Redaktionen - 8 april 2010 13:00

På lördag inleds semifinalspelet för damer i årets elitserieslutspel. Serievinnarna Skövde valde att ta sig an seriefemman Team Eslöv medans serietvåan Sävehof ställs mot serietrean Lugi. I och med att alla lagen avancerade till semifinal genom tre raka vinster i kvartsfinalserierna har de nu haft hela tre veckor till sitt förfogande för att förebereda sig. Detta borde innebära väl pålästa spelare och ett taktiskt rävspel. Det kan inte bli några överraskningar med andra ord.

Om inte tre veckor är nog för att analysera spel så vet jag inte vad.

Idag publicerar vi analysen för Skövde - Team Eslov och i morgon Sävehof - Lugi.


Skövde HF Lördag 10 april på SVT1 klockan 16:00Team Eslövs IK


Skövde har vunnit i princip allt denna säsong och man vann båda matcherna i serien mot Team Eslöv. Den första med åtta, den andra med nio mål. Om Skövde inte tar sig vidare till final i år är det en rejäl skräll, händer det så är det en rejäl skräll.


Skövde har bra spelare på alla positioner men har såklart sin fixstjärna i Angelica Wallén. Ni vet, Wallén som fick speltid, om än för lite, med landslaget i söndags mot Ungern. Det stärker henne rejält då hon gjorde det mycket bra.

Skövde har även elitseriens näst bästa målvakt, statistiskt sett, i Lisa Karlsson.

Hennes förmåga att stänga igen totalt under korta perioder i varje match ger Skövde ett målförsprång som inget lag förutom Lugi mäktat med att övervinna denna säsong.


Team Eslöv har även de ett bra lag men det krävs inte ett geni för att se vem som stjärnan i laget. Anna Olsson ÄR Team Eslöv. Lagets spel är uppbyggt kring att sätta Olsson i skott/genombrottsläge och hon tar alla lägen som ges. Med sina 101 spelmål i grundserien ligger hon 60 mål före Hanna Jeppsson som är näst bakomliggande 9m-spelare i Eslöv i skytteligan. Det är Olsson och 6m-spelarna som producerar.


Troligt är att Wallén och Olsson kommer att tas hårt i matcherna och antagligen punktas i perioder. Avgörande blir då truppernas bredd och där vinner Skövde överlägset på 9m. Erica Widell, Linda Cadario och Karin Nydén är spelare med mycket högre kapacitet än Hanna Jeppsson, Lina Möller, Lina Olsson och Johanna Blom. Lagens material på 6m är relativt lika. Om Eslöv ska spela jämt med Skövde måste mittförsvaret se bättre ut än det gjorde mot Skuru i kvartsfinalerna där det i perioder var väldigt förvirrat, något Skuru dock inte utnyttjade.


Effektiviteten i avsluten måste även bli högre än de 42 % de mäktade med i kvartsfinalerna, nu ställs de även mot en bättre målvakt.

Vad som talar för Eslöv är att de är ett äkta slutspelslag. Förra året bjöd de upp till kamp ordentligt i tre matcher mot svenska mästarinnorna IK Sävehof. Det är även ett rent helvete att som bortalag spela i Norrevångshallen med elitseriens mest fanatiska hemmapublik.Detta till trots tror jag Skövde, med den erfarne Frisk på bänken, kommer att klara detta i tre raka matcher.


Eder handbollskvinna i tjänst


Salander

 
 
Ingen bild

En 08:a

8 april 2010 13:24

Gött med ett inlägg från damsidan. Fortsätt så Salander

 
Ingen bild

Tuntankarn

8 april 2010 21:18

Gott, Salander! Du verkar ha bra koll, fortsätt bevaka damerna, det behövs, det är så få som bryr sej hur det går utom några få...

 
Ingen bild

Lasse

9 april 2010 19:00

Roligt att du skriver om damhandboll. Men jag undrar om du har sett lagen spela? Det låter nämligen inte så med tanke på din text.

 
Ingen bild

Salander

9 april 2010 19:32

Tack folket, jag ska se till att trycka in så mycket damhandboll som möjligt.
Lasse, tro mig, jag vet vad jag pratar om. Jag kan lova dig att jag vet mer om dessa lag än du. Inte för att underminera din kunskap eller så, men jag är ganska säker på min sak. Vill du hävda något annat kan du väl precisera vad i texten du inte håller med om? En diskussion om lagen tar jag mer än gärna.

 
Ingen bild

Lasse

9 april 2010 19:47

Hej!
Du påstår en massa saker och därför undrar jag fortfarande, har du sett lagen spela den här säsongen?

 
Ingen bild

Salander

9 april 2010 19:58

Trodde jag var tydlig, JA jag har sett lagen spela denna säsong. Flera gånger har jag sett lagen spela denna säsong, såväl under serien och i slutspelet. Fler frågor?
Skulle fortfarande vilja höra kommentarer om lagen från någon!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards