Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 9 april 2010

En uppmaning från en av våra läsare via mail

Av Redaktionen - 9 april 2010 22:44

Hej! Tack för snabbt svar:) Min fråga kvarstår dock. Har väntat på att HEH skulle ändra matchdatum på  Sävehovs-Ystadsmatchen. Men nehe....
Eftersom Hammarbymatchen inte har nån betydelse så kan väl den spelas på måndag. Enligt mig så är detta en inkompetensfråga av rang!!!!! Det måste väl ändå bli en grej av detta! Vilka andra idrotter har olika datum på sista match? Upprörd? javisst! det är en skandal!!
Snälla Evert ta upp detta igen!!/ Madde
------------------------------------
Ja du Madde!
Hur ställer vi oss till detta? Som anonyma har vi fått "sparken" från HEH:s länkkartotek - en policy de har beslutat om genom några telefonsamtal.
Vi har väl drivit lite för personliga påhopp tydligen. Idag lovade vi HEH:s Arne Johansson och Stefan Garpås att inte göra personangrepp.
Vi bad om att få länka våra inlägg och ska stå vid vårt ord, men, återigen som Tony Irving skulle säga, vi måste få uttrycka oss i sakfrågan. Och det tänker vi göra.
Det är alltså helt befängt, en helt unik sak för elitidrott att detta sker. ett avgörande i hur placeringen blir i respektive grupp styrs enligt uppgift av hur TV kan och vill sända matcherna. Också detta är befängt då TV rättigheterna inte direkt ger klubbarna några som helst intäkter att tala om.
Det är dock faktiskt som så att det i gruppen med Sävehof och Ystad faktiskt får betecknas som avgjord då Sävehof ska förlora med 9 mål för att tappa förstaplatsen. Detta gör att Guif och Drott, som egentligen inte vill möta Sävehof, vill förlora. De kan heller inte kontrollera resultatet under matchen utan måste faktiskt chansa och gå för fullt eftersom Sävehof då kan välja att matcha ett lite sämre lag genom att vila spelare tills semifinalserien då man vet vilka man får möta om man vinner respektive förlorar.
Det ingen har pratat om är att Drott faktiskt måste vinna över Skövde för att säkra en semifinalplats. De kommer att göra det då de inte kan spela på säkerhet och ändå gå vidare. En förlust kan göra att AHK genom seger mot Guif tar 2:a platsen. Detta gör att Guif faktiskt måste se till att vinna för att slippa möta Sävehof i en semifinalserie med tre bortamatcher. De vill garanterat ha Ystad som motståndare.
Vårt tips är att Guif förlorar mot Alingsås och Drott vinner mot Skövde och att Sävehof dessutom, inte förmår sig att förlora med mer än 9 mål, eftersom de inte vill möta Drott i semifinal.
Detta gör att Sävehof får möta Guif och Drott får Ystad, enligt oss, en helt fel lottning för samtliga lag, med tanke på statistiken.
Vilka spelar final? För att vara dramatisk så säger vi Drott - Ystad och detta med anledning av att ingenting har fungerat bra under denn säsong i vare sig planering, mediabevakning eller publiktillströmning. Detta den sista slutspelssäsongen innan VM i Sverige 2011. Det är lite oroande att vi inte lyckats tydliggöra visionen som VM skall bära med sig.  
Shut off - temporary

 
 
Ingen bild

Hugo Bardun

9 april 2010 23:47

Det är såklart olyckligt att man splittar sista omgången på två dagar.

Men som läget är just nu gör det ju ingenting.

Både Drott och Alingsås är tvingade att vinna, ja Drott klarar sig ju i och för sig på kryss.

Drott kanske därför vinner gruppen. Drott-Skövde 29-26 och Alingsås-Guif 32-27 är väl rimliga siffror.

Då vinner Drott alltså den ena gruppen och Sävehof den andra.

 
Ingen bild

Texas Nolhaga 120

10 april 2010 00:16

Bra analys Hugo...
Tänk om kanske Drott torskar med 26-29...
Inte speciellt troligt men...

 
Ingen bild

Kvalserien?

10 april 2010 07:53

Har även funderat på spelschemat för kvalserien. Titta på hockeyn. Där möts elitserielagen första och sista omgången för att man hoppas att matcherna sista omgågnen skall ha någon mening. I handbollen gör vi tvärtom. varför?

 
Ingen bild

>> kVALSERIEN

10 april 2010 08:41

Hur menar du nut? Tvärtom? Det är väl tre elitserilag så ett av dem kan ju inte spela mot två av dem samtidigt så det kvittar - det går inte att göra som du säger, efterapa hockeyn.

 
Avbytarbänken

Avbytarbänken

10 april 2010 10:27

Länk på HEH... Spelar det längre någon roll. De är rädda helt enkelt.

Intressant att kappvändaren Garpås är rädd att bli utsatt som person, med tanke på att han själv inte har några problem att kasta skit och sprida lögner om andra klubbar och personer.

http://www.avbytarbanken.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jensen

10 april 2010 18:17

Apropå TV-sändning.
Satt nyss och tittade på Skövde-Eslöv på TV1 när man bryter sändning i den spännande förlängningen för att visa reklam för kommande program samt att sända Helgmålsringning...... !
Vi tittare blev hänvisade till SVT Play.

Suck. Snacka om att ha hål i huvudet.

 
Ingen bild

Magnus

11 april 2010 00:33

Vad snackar Hugo om? Problemet uppstår ju på Måndagen när den gruppen kan spela för att få ett visst motstånd från den redan klara gruppen. Har ju inte ett dugg att göra med om drott, guif eller ahk vinner mot varandra. Blir ju samma problematik iaf!

 
Ingen bild

Anders, Södermalm

11 april 2010 12:18

Jag läste på nån lokalsida att kräksjukan härjar i Partille fr o m måndag den 12 april. Kan det vara sant?

Forza SHF

 
Ingen bild

Hugo Bardun

11 april 2010 17:44

Magnus> Tror du på allvar att Sävehof på ett snyggt sätt kan lägga sig och torska med sju bollar?

Och att man dessutom ger bort fördelen av hemmaplan i femte matchen i semi?


 
Ingen bild

fp

11 april 2010 20:30

Hemmafördelen har man i vilket fall, det är en annan miss i systemet (Drott kommer att få spela en ev. sista avgörande i Ystad, trots att man vinner sin grupp och tar mest poäng av alla).

Men förlorar med sju bollar gör man inte.
I synnerhet som Ystad knappast lär ge 110% för att få GUIF i semin (fast då lär det inte talas om läggmatch...).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards