Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Måndag den 12 april – Sportbladet, Everts svar Guif

Av Redaktionen - 14 april 2010 14:53

Observera att detta inte är kritik mot Aftonbladet utan en uppmaning till alla de personer från Eskilstuna som ansåg Evert Ekh vara en idiot när vi lade fram att det som händer i Stockholm får en större massmedial effekt än om det händer i ”förorter” till större städer. Vi vill på detta sätt belysa hur vi tänkte. Ett annorlunda sätt – men också ett sätt som vi tror att ni med kritiska röster kan förstå. Det handlade om ”Evert Ekh tycker att Guif ska spela en match i Stockholm”


Fakta från tidningen i måndags av har en läsare redovisats via email till oss, intressant eller inte. Debatten om huvudstadens betydelse för handbollens generella tillväxt, oavsett landsända, har varit minst sagt ljudlig och synlig. Evert Ekh, gick på allvar ut och föreslog att Guif skulle spela den ”hall lösa” semifinalmatchen mot Sävehof i Stockholm. Det vore bra för Stockholm, alltså också för Sverige och på lång sikt bättre för Eskilstuna. Kritiken blev stor och vi lovade ge vår tanke bakom den.


Första sidan     AIK – tillbaka i elitserien hockey, uppslag

Sidorna 2-3,      Bilder från AIK supporters som stormar isen i eufori samt en          välskriven skildring av oraklet och ”tung gungen” Mats Wennerholm, om AIK.

Sidorna 4-5      Dubbeluppslag -  AIK vilda fest i natt

Sidorna 6-7      Dubbeluppslag, AIK

- Om matchen i sig, där målvakten vill byta för att han mådde illa, etc etc

- Sluttabellen och en bild på nästa års regionala fördelning av lag i Elitserien

Sidan 8               Enkel uppslag, AIK

-          Om en 34 årig kanadensare som vill spela i AIK nästa år

-          Om truppen som måste bli bättre bla bla bla.

Sidan 9 Djurgården fotbolls tränare säger att han sågar sig själv


Mittuppslaget

-          AIK i fritt fall(fotboll) med aktuella tabell läget 1/2 sida.

-          IFK Göteborgs svaga start

-          Längst ned, Anders Svensson är självkritisk och Kalmar inte oroliga.

Sidan 12            Helsida, AIK

-          En brasse som ska rädda klubben

-          Iljeh målskytt, fd AIK tränare uttalar sig.

Sidan 13            Helsida

-          Helsingborg och Malmö regerar i Svensk fotboll just nu

Sidan 14-15      Asper (fd storstadsmålvakt)

Sidan 16-17      US Masters och Phil Mickelsson, tårdrypande reportage från Tynander. Väl skriven och mycket läsvärd. Idrott är inte allt men kan bidra till mycket

Och se och se och se, 3,3 cm bred, med Rustan rasar mot landslaget och till och med en bild, ja inte vilken bild som helst utan en bild på Rustan som föreställer Eliasson, inte ens Flinck lyckas alltid få redigeringen att fungera.

Sidan 18-19      Bjurman och Wennerholm, de fina sporternas krönikörer om NHL(USA:s mediamakt)

Sidan 20            FA Cupen i England, Wennman såklart, totalt ointressant

                        Linköping vinner mot AIK i damallsvenskan, 3,3 cm med analys av

Sidan 21            Ulrik Sandebäck får gissa resultat utan att skriva en rad

Tre av fyra PL matcher slutar 0-0. Beskrivs till och med laguppställningarna som var på planen.  En fet bild på Nissans nya Van, bra pris tydligen

Sidan 22            Travälskarna får sitt

Sidan 23            SUPERBÖRSEN för den som inte har internet

Resultaten i olika idrotter, Fotboll upptar halva ytan, Ishockeyn lite mindre men Shawn Horcoff avgjorde 81: a gruppspelsmatchen på straff för Edmonton som har varit avhakade sedan i julas. Intresseklubben antecknar.


Handboll då, semifinal damer, utan målskyttar, + lite kvalseriematcher.

Volleybollen måste vara på ruggig dekis när finalen sitter som en våt fläck i textstorlek 3punkter, trots SM final. Vilka spelar den? Engelholm-Katrineholm.

Längst ner på samma sida, inkomstbringande sextjänstannonser


Baksidan           TV Live samt en Honda bil.


Slutsats

Det är storstäderna som har den största läsarkretsen och de flesta invånarna, det vet alla. Får handbollen inte större framgångar och uppmärksamhet i storstäderna så blir det inte större bevakning.

Så ser vi det och det är inte på tal om att vi är ”08 fascister”.

Vi vill handbollens bästa, på fullt allvar. Hoppas ni förstår, gör ni inte det så kan ni i alla fall försöka tänka på det vi sagt.


Debatt, tack

 
 
Flinck

Flinck

14 april 2010 16:04

Evert Ekh! Jag håller med er i mycket här. Men det ska också påpekas att det var Stockholmsupplagan som såg ut så här. Övriga landet hade ”bara” hälften så många sidor om AIK hockey (fyra sidor trodde den chef jag nyss pratade med).

http://blogg.aftonbladet.se/handboll

 
Ingen bild

UK

14 april 2010 16:13

Intressant skrivet. Ni har absolut en poäng men ja tycker problemet är större än så. Enl mig så är det stora problemet att Bajen, Lindesberg o guif är dom nordligaste lagen i hela jla elitserien. Så länge det finns 84 skånelag o 42 lag i göteborgstrakten o sen bara några få norrut så kommer handbollen inte få något större medialt utrymme än idag. Ingen förutom handbollsnördarna orkar bry sig över ointressanta lag som H43, Lugi, Alingsås osv. Mer spridning geografiskt.
Min gissning är att handbollen inom 5-10 år kommer ha "curlingstatus" i sverige, dvs bara intressant när landet lirar mästerskap.
Problemet med media MÅSTE ligga hos förbundet o dom måste jobba på detta NU!

 
Evert

Evert

14 april 2010 17:11

Jo Johan, vi vet att det var 08 upplagan, men ändå. Guif får inte fyra helsidor i AB 08, eller ska du se till det om SM guldet bärgas. Kan du lova det?

http://evertekh.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jensen

14 april 2010 21:08

För Elitseriens bästa skulle AIK och Djurgården spela i Elitserien. Då skapas ett intresse i media med den rivalitet som finns mellan lagen. Om dessutom Hammarby finns kvar och inte har gått i konkurs så vore det perfekt ur ett mediaperspektiv.

 
Ingen bild

Pär

14 april 2010 22:21

Ni bör precisera bättre varför det är viktigt att ha storstadslag representerade i elitserien. Är det bara för att få mer mediabevakning?

Själv har jag svårt att se varför det vore bättre att ha AIK i elitserien än Hästö, vilka har bra mycket mer folk på sina matcher, större uppbackning från det omgivande samhället, ingrodd handbollskultur etc?

(Finns det ingen risk man får in "huliganproblem" till hallarna med storstadlagen?)

Jag har absolut inget emot att ha storstadslag i elitserien, men ser det inte som något självändamål. Så utveckla gärna era tankar.

(Hur stora städer är Kiel och Ciudad Real?)

 
Ingen bild

Sigge

15 april 2010 10:38

Hulligan problem?
var du i Skandinavium och Globen när Bajen vann Guld snacka om stämning både före och efter!
beträfande storleken på städer
Kiel ca 350 tusen lika med Ciudad men dte finns hur mycket folk som helst i närområdet.

 
Ingen bild

fp

15 april 2010 12:23

Det behövs väl alltid dynamik.
Och då krävs nog en blandning av små, genuina klubbar, med starkt lokalt stöd och stora lag från stora städer, som dessutom väcker stora känslor ute i landet.

I praktiken så vet jag inte hur mycket Kalmar och Borås egentligen lider av att stockholmslagen får större bevakning i fotbollsallsvenskan. Kanske är det rentav tvärtom.

Dessutom så är det väl också så att dynamiken kräver lite hatkärlek. Att AIK alltid drar mycket publik i Göteborg beror knappast bara på att göteborgarna älskar detta lag extra mycket, eller att man spelar fin fotboll.
Och det finns säkert en och annan i Karlskrona som gärna skulle vilja se hemmafavoriterna piska upp anrika Djurgården också.

Balansgången är väl att få dynamiken, samtidigt som man naturligtvis inte vill ha huliganproblemen eller för mycket av den tämligen hjärndöda "hata hata"-attityden som genomsyrar stora delar av fotbollens supporterkultur.
Men man måste också inse att tiden kan rinna ifrån handbollen som helhet, även om det just nu kokar i hallarna i Kristianstad, Eskilstuna och Alingsås.

Det som bekymrar är möjligen att exempelvis Hammarby - trots tre mycket goda år - fortfarande tycks ha samma svaga stöd (bortsett från SM-finalerna och en och annan CL-match).
Förmodligen krävs ännu mer för att sporten ska lyfta i Stockholm. Men det är väl detta som Evert har påbörjat.

 
Ingen bild

Pär

15 april 2010 19:18

Sigge: Angående huliganproblem - vilket mer var en reflektion än en invändning - så tänkte jag snarare OM det kan bli ett problem OM Djurgården, Hammarby eller AIK möts, inte när Hammarby möter Sävehof.
(Sedan tror jag Ciudad Real har en befolkning närmre 80 000 än 300 000)

fp: Jag har heller inget emot en blandning av storstads- och landsortsklubbar. Jag ser det dock inte som ett självändamål. Sedan verkar det inte bättre än att storstads-"suportrar" (iaf inom handbollen) är medgångssuportrar. Kolla Hammarbys och RIKs publiksiffror nu när dom inte är med och slåss om SM-guld. Så för att nå någon slags "storstadseffekt" bör storstadslagen vara topplag, annars kan det kvitta. Eller?

Så min fråga kvarstår, varför är det bättre med AIK än Hästö i elitserien?

Min egen modesta åsikt är att om svensk handboll skall bli en sport att räkna med (d.v.s en sport som attraherar många unga, som är internationellt framgångsrik på klubb-, och landslagsnivå, har välfyllda arenor, och lockar sponsorer), så är den bästa (enda?) vägen att gå att bli en fantastisk "TV-sport". Hur man blir det, är en annan (intressant) diskussion.

 
Ingen bild

Evert Ekh

15 april 2010 19:58

Ja Pär, hur blir handboll det? Några förslag är fler kamera vinklar, hamna närmnare spelet, känna svetten lacka alltså. Det stora är att få någon att betala för rättigheterna till att sända, då kommer pengarna in. Att lobba och jobba med mediapresentationen är otroligt viktigt. Man ska inte se på handboll för att man spelar handboll, vill lära handboll. Man ska se på det för att det är så förbannat häfigt så att man känner "jag vill ha mera, jag går dit nästa match". Vill du Evert ska presentera en debattartikel att jobba vidare med?

 
Ingen bild

Pär

15 april 2010 20:18

Evert: Någon, (tror det var en bildproducent) på TV4-sporten lär ha sagt att handboll är "idrottsporr". Produkten är det sålunda inget fel på, det handlar "bara" om hur den marknadsförs och paketeras (Vilket du/ni naturligtvis är medvetna om).

Så gärna en debattartikel att jobba vidare med.

Själv tycker jag att det är ganska enkelt att komma på 4-5 konkreta åtgärder som skulle göra sporten mer "TV-sport" (Där ingen faktiskt är att få bort Roger Blomqvist, även om det skulle hjälpa till). Problemet är dock att det skulle vara som att kasta ut dem i tomma luften, då jag inte ser att det finns någon som har engagemanget/drivet/kunskapen/makten att driva igenom dessa (Vilket f.ö ju är temat för hela er blogg).

Men släng upp era idéer så skall jag, och säkert fler med mig, tycka till om dess eventuella förträfflighet.

 
Evert Ekh

Evert Ekh

15 april 2010 20:39

Vi kommer att göra det, var så säker

http://evertekh.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards