Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 20 april 2010

IFK Skövdes klubbdirektör Kjell Albansson hos Ekh

Av Redaktionen - 20 april 2010 11:00

  

Linus Lake tillsammans med Kjell Albansson

Fotograf Viktor Ljungström

 

Efter att Skövde för första gången på mycket länge var utan en Gunnar Blombäck vid sidan av planen, lyckades man på mållinjen ta sig till slutspelsserien. Väl där blev det ingen framgång och Skövde blev utan seger och enda lag att ha noll poäng.

Ekh får klubbdirektör Kjell Albansson att berätta sin syn på saken och vad Skövde måste göra för att åter vara med och slåss om guld igen.


Ni spelade SM final 2007 – sedan dess har det gått utför. Vad vill du säga är anledningen?

Den huvudsakliga orsaken är att vi, tappat klasspelare varje år, med en negativ ekonomisk spiral som följd. Uteblivet slutspel under två säsonger kostar på. vi har gjort en preliminär beräkning på minskade nettoinkomster på mellan 300-500 tkr per säsong beroende på slutspelsresultaten.

Det får givetvis också återverkningar på möjligheten att köpa färdiga elitspelare.

Men av historien lär man sig, vi har nu börjar "återmarschen", ibland är det nyttigt med återblickar och reflexioner inom alla områden.


Följande klass spelare har försvunnit under åren:

Säsongen 05/06: Niklas Forsmoo, Kristian Svensson (H9). David Nilsson(H9), en av elitseriens starkaste profiler ,  Marcus Lindblad (målvakt)

Säsongen 06/07: Mattias Gustavsson (M 6), Vegard Samdahl (M 9) Marcus Litborn (M 9).

Säsongen 07/08: Jasmin Jahic (h 6) Rasmus Wremer (V 6) Kristoffer Sevestedt (långtidskadad och borta från handbollen) efter en fullkomligt lysande slutspelsrunda våren 08.

  

Skövde är en handbolls stad med hög kunskap och högt engagemang från invånarna. Hur mycket påverkas stämningen i staden när IFK misslyckas?

Vi har ett mycket gott förhållande med både publik och partners, det har hittills inte rubbats i nämnvärd grad. Trots uteblivna slutspelsmatcher. Men, självklart förväntar sig alla att IFK ska vara med och kriga högt upp i Sverige-toppen, vi firar trots allt tjugo år som elitklubb. Varav endast två säsonger slutat med placeringar utanför "de åtta". Den trenden ska återupptas!

Ingen i stan vill se oss sluta spela handboll i mars! Vi har trots allt haft en snittpublik på ca 1 700 personer, med toppar på nästan 2 300 personer under säsongen.


Det är några år sedan IFK Skövde hade en vänsterhänt niometersspelare av klass, vad beror det på?

Det är rätt att vi saknat högernior av hög klass sedan Kristian Svensson och Niklas Forsmoo lämnade oss för proffslivet, efter första SM-finalen 2005. Jag tycker inte att vi är för sent ute med värvningar, se nedan. En värvning ska också passa in i föreningens social och naturliga nätverk.

Vi har under gång haft ett antal högernior på besök, men inte hittat rätt.

 

Att ni nu delar på tränarparet, Schneider och Johansson, vad betyder det? Vilka spelarförstärkningar är klara tills nästa säsong?

Vi måste satsa än mer på vår egen ungdomsverksamhet, där vi under en följd av år varit med i toppen av "Sverige-stegen" inom alla aktuella åldersklasser. Peter Johansson har mycket glädjande tackat ja till att bli ansvarig för ungdomsverksamheten och juniorlaget , ett uppdrag som är oerhört viktigt för klubbens framtid.  

Bakgrunden till detta upplägg är omdisponeringen av föreningens tränarresurser där ekonomin inte tillåter två tränare för A-laget samtidigt med ökad fokusering  på IFK:s ungdomsverksamhet.

När det gäller seniorsidan satsar vi på s.k hemvändare, dvs. spelare som tidigare varit IFK:are . Det gör vi nu när Marcus Litborn kommer tillbaka efter att ha blivit Norsk mästare med Drammen.

Den efterfrågade och efterlängtade lösningen på högernio- positionen passar också som hand i hanske, Niklas Forsmo kommer "hem", efter en framgångsrik säsong med Lugi HF, där han funnits med på "tio i topp" listan över främsta målskyttar under senaste säsongen. Han ligger också på pallplats när det gäller de  mest framgångsrika högerniorna.  Dessutom kommer nästa stjärna från Skövde när det gäller högernio, U.-landslagets Andreas  Cederholm. Att vi dessutom gjort klart med samtliga spelare (förhandling pågår med Erik Svernling) som vi vill ha kvar till kommande säsong känns också mycket stark.     


Senaste pratet om Johan Pettersson, ligger det någon som helst sanning i det?

Vi har gjort klart med de ledare som ska bära huvudansvaret för våra senior och juniorlag, något ytterligare externt nytillskott är inte aktuellt.


Ni har en av elitseriens finaste arenor, vad betyder arena utvecklingen för svensk handboll?

 Den är en nödvändighet för handbollens  överlevnad. I takt med nya arenor kommer publiken, titta bara på vad Drotts nya hemmaarena betytt för laget och staden.

Men, det gäller givetvis också att ha en stark produkt att visa upp, publiken förväntar sig vinster på hemmaplan. Vi vet också att man vill se "bygdens söner" i det egna laget, därför tanken med att bygga vårt lag på hemvändande IFK stjärnor.


 Vad behövs för att Svensk handboll ska lyfta nationell som internationell?

Nationellt måste klubbarnas ekonomier stärkas, det försöker vi, tillsammans med Lugi HF och Hammarby IF påverka genom att lägga en motion om flera matcher i elitserien kommande säsong, från 26 omgångar till 32 omgångar.

Under tid måste givetvis också spelarna gå mot att få ägna mer tid åt sitt handbollsspel, möjligheten att öka på den individuella färdigheten ges genom träning.


Att handbollen också på allvar syns i olika medier är självfallet oändligt viktigt, den satsning på tv-exponering som HEH jobbat med under en följd av år börjar verkligen ge frukt. Vi måste också stärka vår egen marknadsorganisation tillsammans med både förbundet och dameliten, det är på gång och ses som ett bra avstamp för det önskade lyftet.   


På det internationella planet kommer vårt eget handbolls VM på hemmaplan perfekt i tiden. Här får vi verkligen världens ögon på oss, det gäller att vi på alla plan förstår att ta vara på den här uppmärksamheten både före, under och efter evenemanget.


Varför valde du att ställa upp i denna intervju hos Evert Ekh?

Det är viktigt att få möjligheten att marknadsföra klubbhandbollen inom olika medier.

Ska vår sport stärkas vill vi givetvis vara med och påverka.


Evert Ekh, redaktionen

 
 
Ingen bild

Heh suger

20 april 2010 14:52

idag kommer de ut med att Wahlström är klar för Lugi. när hade Evert Ekh detta ute som nyhet. Vad gör de där nere. Allvarligt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards