Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 1 maj 2010

Sävehof vinnare - domarinsatsen?

Av Redaktionen - 1 maj 2010 16:01

  

Denna bedömning var rätt, solklar utvisning


Vem valde Gomer-Gomer-Johansson-Johansson?

Unga och långt från säkra. Inkonsekventa bedömningar och det känns respektlöst att sätta in dem i avgörande semifinal.

Detta gynnade faktiskt Sävehof och när sedan delegaten också ser till att Harris ska lugna ner sig genom att kräva gult kort är det ett faktum. Bagarn markerar sitt missnöje i nästan varenda anfall men kommer undan med ett gult, utdelat av Gomer själva.

Dock vinner ISK till slut rättvist och detta för att man har ett försvarsspel i 60 minuter och en målvakt av högre klass.

Dessutom saknar Lugi kantspelare framåt, framför allt till höger.

Linnell e bra bakåt men otroligt lättstoppad i sitt läge, och det spelar Sävehof på tills hon inte vågar ta läget.


I finalen så blir det one team show, oavsett vilka Sävehof får möta. Idag spelades den egentliga finalen, så är det.

Vi får säga grattis till Partille och ser fram mot nästa år då elitserien damer kommer att höjas avsevärt. Ekh längtar redan.




 
 
Ingen bild

supporter

1 maj 2010 17:08

Synd om Lugi, domarna under all kritik, men Sävehof gör det mesta rätt, trodde Lugi skulle fixa det när det stod 19-18, men där ser man skillnaden, Lugi har inga kantspelare framåt, och även om alla säger att niometersuppställningen är bättre i Lugi, tycker jag att Sävehof har fler jämna spelare att byta in, Sabine och gänget orkar inte, där förlorar de idag. Hoppas att Eslöv slår Skövde nu, även om det skulle vara en skräll som heter duga.

 
Ingen bild

Bo Björk

1 maj 2010 17:09

Längtar redan till nästa säsong.... Drar lite paralleller till då nhl hade "brejk" och elitserien med importer plötsligt blev världens bästa liga....
Handbollen verkar få hem stora namn till nästa säsong, KUL! Att fallerade ekonomier kan bidra till något så positivt.. ;)

btw, ser just nu Veszprem-Barcelona... hemmalaget kan mycket väl vända 6målsunderläget..
Vill nog ranka Veszprem till Världens bästa HemmaLag.... Detta hemmatryck kan ingen matcha...

 
Ingen bild

Bo Björk

1 maj 2010 17:12

vill inte skylla allt på domarna....det som avgjorde var det röda kort på friberg.....ersättaren (namn?) drog på sig en felaktig spärr, tappade ett inspel.....Friberg har betytt oerhört mycket i slutet av matcherna...detta avgjorde..

 
Linusfloyd

Linusfloyd

1 maj 2010 17:56

Barcelona vann borta mot Veszprem efter att ha gjort en grym andra halvlek. Imponerande insats.

http://linusfloyd.blogg.se

 
Ingen bild

supporter

1 maj 2010 19:09

Tycker att domarna dömde ganska lika med andra ord lika illa åt båda håll. Men en sveränt rolig match att kolla på!

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

1 maj 2010 19:13


Ursäkta, jag är bara en enkel handbollsspelare... Men jag tyckte nog att de OBEFINTLIGA kantspelarna i Lugi avgjorde mer än vad domarna gjorde!! De tog inte många av de lägen som bjöds. Och NÄR de väl försökte så var det larvigt dåliga skott som Grubbström plockade som päron.

http://www.nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Handboll

1 maj 2010 19:23

Ja nog måste Lugi värva på kantpositionerna även om kantspelarna gör det bra bakåt. Matchavgörande blev nog det röda kortet på Friberg. De två första utvisningarna är helt felaktiga. Hon är framför och där med kroppen bägge gångerna. Sista utvisningen är dock glasklar. Jaja, det är inte lätt att döma. Roligt att det har varit så bra matcher i semifinalerna. Tror också att detta var den egentligen finalen. Sävehof-Lugi har känts tuffare än Skövde-Eslöv.

 
Linusfloyd

Linusfloyd

1 maj 2010 19:36

Lugis kanter håller inte måttet framåt, ganska obegåvat att säga något annat. Linell's dotter har fått order om att bara förstöra för Sävehof's vänstersexa och gör det bra men jag tycker nog att hon borde ha blivit utvisad mer med tanke på att hon fick ett tidigt gult och sedan fortsatte hon.

Det här är handbollens dilemma, dom gula korten ställer till det och gör handbollen konstig.

http://linusfloyd.blogg.se

 
Ingen bild

vldo

1 maj 2010 19:53

kalant och fjantastisk eller om ni vill klant och fjant!! Domarna var inte bra!Som tur var så avgjorde de inte matchen.......

 
Ingen bild

åsa

1 maj 2010 20:38

Efter att ha sett matchen på plats så måste jag säga att domarna var ett skämt. De måste ju kunna hantera pressen och döma lika åt båda hållen. Fribergs röda kort var defenitivt droppen, jag såg inte situationen som gav henne den 3:e utvisningen och i ärlighetens namn så gjorde inte domarna det heller utan utvisningen kom efter att en Sävehof spelare varit framme hos domaren och klagat. PINSAMT! Sen kanske hon skulle haft den utvisningen, men man kan inte dömna utofrån att en spelare påpekar något. Å vart var alla Sävehofs utvisningar efter drag i tröjor slag i ansikten, dragningar runt halsen??!!!

Jag tycker RIKTIGT synd om LUGI som fick jobba i motvind pga av mycket konstiga bedömningar från herrarna i blått. Inte kul att förlora en så viktig match och känna att domarna kanske avgjorde.

Men oavsett vilket ös det var i hallen å vilken match!!

 
Ingen bild

Caspar Due

1 maj 2010 20:55

Lugispelarna ska vara stolta över vad dom uträttat den här säsongen även om den missade finalplatsen svider. Nu kommer Lugi inte till SM-finalen i Malmö trots att man har närmast dit av alla från Lund. Lugi hade otur i slutet, med några missade lägen och obegripliga domslut och det avgjorde till sist. Sävehof är inte bättre än Lugi men hade den tur Lugi saknade och vann därför. Håller dock med om att Lugis kantspel inte höll måttet, Emma Åstrand hade behövts idag. Ändå, det Niklas Harris uträttat med Lugi är strålande, han ska ha stort beröm för sin insats, tråkigt slut bara. Slutligen - fast det bär emot - gratulerar jag Sävehof till finalplatsen. Nu återstår det för Sävehof att visa varför dom och inte Lugi är värda att spela i finalen om en vecka.

 
Ingen bild

JB

2 maj 2010 01:31

Haha, Ni Lugi-kommenterare. Sävehof inte bättre? Vem vann matchen? Inte utvisning på Friberg? Kolla denna bilden http://www.viktorljungstrom.se/image.php?image=25776

Lätt att skylla på annat än sitt eget lag när man förlorar. Lugi genomför en grymt bra matchserie och ger Sävehof en kamp in i det sista. Men att säga att domarna dömde för hemmalaget är bara bitterhet. Bästa laget vann, man visade bredd och erfarenhet.

 
Ingen bild

sävehofaren

2 maj 2010 08:46

Var på matchen tyckte då att domarna var värdelösa men när man sitter i lugn och ro och tittar på rerisen av matchen kan man säga att det dömdes konstigt men åt båda håll.Den 3:e utvisningen var inget snack om att Friberg skall utvisas det är ej tillåtet med slag i ansiktet domarna avvaktade och lätt shof ta avslut, sen kan en av de övriga två diskuteras.Handboll är en tuff sport och godkänns spelet som Helleberg får så kan man inte kritisera Bellas försvars spel stegen är oftast tagna och Sabbe får frikast med sig 95% av ggr. Det bästa laget vann denna gången var det sävehof med mer bredd!

 
Ingen bild

McNugget

2 maj 2010 23:33

Vem tar ut dommarna? Efter Skövde-EIK match 3 var alla överens om att dommarinsatsen inte var bra, hur kan de få match 5 i den andra semin? Jag fattar inte vad man går efter när man väljer, någon som vet?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards