Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Ska H43 klara sig kvar?

Av Redaktionen - 6 maj 2010 12:39

H43 Lund, ett av två Lundalag har idag kniven på strupen. Man brottades under säsongen med dålig ekonomi, tränarbytet i kvalserien och avgångar i styrelsen. Med andra ord en förändring för att spela elitseriehandboll med långsiktig tanke. Nu har man satt sig i en situation som kan betyda degradering - en sådan skulle förmodligen inte bli ettårig. Frågan om två lag i Lund i elitserien kommer med största sannolikhet att lyftas. De som vill kan säkert lämna om H43 faller ur.


Ikväll spelar Axnér och Månsson sin sista match i klubben, Roganovic vill visa att den feta lönen var väl investerad av styrelsen och tränare Westerlund vill självklart visa att han klarar av uppgiften han fått förtroendet att göra.


Mycket talar för H43 ikväll, erfarenheten, hemmaplanen, domarna, ja nästan allt. Och det är de sista %-en av chans för en degradering H43 lever med tills matchen är avblåst.


Tumba har inga stjärnor, man är ett lag, ett lag med bra ledare och en perfekt säsong bakom sig. Kan man nu mobilisera sina krafter och sin glädje - dessutom med lite tur, ja då vet H43 att då är det kört.


På planen ikväll får vi se två 6:or som tävlar om vilken som lyckas bredast, dvs bänkarna består inte av matchavgörande spelare. Det är startuppställningarna som ska göra det. I H43 vilar mycket press på "Gedda" Lindkvist, den spelare som tar stor plats men också visar störst krigarhjärta. Funkar hans spel funkar H43 bättre. Dessutom måste målvaken Linus Persson ha bättre räddningsprocent än Filip Krook.


Tumba är det målfarligaste laget i kvalserien, H43 ett av de bästa försvarslagen men också nästa sämst antal gjorda mål.

I Tumbas startuppställning har samtliga rutin från elitserien, det går inte att förkasta. Inte ens 18 åriga Helge Freiman är oefaren i elitseriesammanhang, bestänk att Axnér med lätthet kunde vara hans pappa så vet man H43 har rutinen som krävs i avgörande situationer.


Vad gäller tränarsidan så bedömer vi att Mats Kardell i Tumba har större erfarenhet och utbildning än Westerlund, han vet vad som krävs för att detta uppdrag ska lyckas. Om han sedan får se det är en annan fråga.


Tumba måste vinna, H43 måste få minst oavgjort. Det kan alltså vara resultatmässigt rätt för båda lagen med 10 sekunder kvar av matchen, för att sedan vid slutsignalen, antingen degraderad H43 eller återinsatt det lilla Tumba i handbollens finrum.


Evert Ekh tippar resultatet : 27-25, H43 hänger löst ett tag men repar sig och kan andas ut.


Matchen sänds i TV4 Sport kl 19:15, kommentatorer är Stefan Lövgren och Robert Perlskog tillsammans med Patrik Ekwall som sidekick och "rinkråtta". För första gången sänds en kvalmatch i handboll och det måste Ekh ge TV4 en stor jävla eloge för. Handbollen är på väg!

 
 
Ingen bild

Supporter

6 maj 2010 13:26

Det kommer bli en otroligt spännande match, ingen vet vad Tumba kan komma med, dom är inte lätta att tas med om allt flyter på , målvaktsspelet måste vara på topp( om inte så blir det ev en lätt match för H43) är det det så kommer H43 få det svårt, dom kommer få kämpa in i det sista..... jag har en magkänsla att Tumba åker hem med vinst:-)... magkänslan har tidigare stämt. Faan kriga nu Tumba, vore fantastiskt roligt om ni vann, eftersom det var många som inte trodde ni skulle klara er kvar i Allsvenskan... om inte så har ni gjort en fantastisk säsong... :-)

 
Ingen bild

Jesper Ö

6 maj 2010 13:33

Jag tror Krippa kommer vara kung ikväll! 8 mål från hans sida och han avgör med matchens sista skott!

 
Ingen bild

031

6 maj 2010 14:40

se till att h43 försvinner ner, behövs inte två lundalag!

 
Ingen bild

jim

6 maj 2010 17:22

För allt i världen- hoppas H43 försvinner.
Så jäkla trist med alla denna sketna skånelag.
Blir roligare för oss i mälardalen att kunna åka på ännu en bortamatch som inte tar ett dygn i bil.

 
Ingen bild

Jocke

6 maj 2010 20:27

Som det ser ut just nu kan Tumba i vart fall inte skylla en eventuell förlust på domarna...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards