Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 7 maj 2010

Sävehofguld, Karin Isaksson ska sjunga duett med Bäcklund

Av Redaktionen - 7 maj 2010 11:30

Efter att ha prickat rätt i differensen igår där Evert Ekh trodde H43 skulle vinna med två mål så beger vi oss i rask takt till finalerna.

SM finalerna i Malmö arena känns heta, om än att uppsnacket kunde vara bättre. Inga direkt vassa uttalanden, ingenting som gör det hela mer levande. Men om detta orkar vi bara inte längre debattera, det löser sig nog ska ni se. Presskonferansen är i antågande och vem vet, hartsfiolen åker kanske fram ur Bagarns träningsväska.

-----------------

Det blir en match i publikens smak tror vi. Mycket kamp, tuffa tag och rätt målsnålt. Försvarsspelen kommer att avgöra med andra ord.

Det lag som får först får känslan av "det här vinner vi" kommer att få dit bollarna bakom seriens bästa målvakter.


 

        

Karlsson vs Grubbström


Det ska krävas en Lisa på absolut högsta nivå för att vinna målvaktsmatchen. Grubbström har betytt massor för Sävehofs framfart till finalen. Hon är stabil och har en högre lägsta nivå än Karlsson.

Målvaktsmatchen vinner Sävehof om nu inte Karlsson gör en sådan där match som hon och alla duktiga målvakter kan göra. Då får Sävehof svårare att hitta enkla mål, framför allt med skyttet utifrån.


Stjärnorna och matchen i matchen

  

Wallén vs Gulldén


Wallén kommer att göra fler spelmål än Gulldén, men Gulldén betyder mer för Sävehof i trygghet och tydlighet. Wallén kan göra mycket ensam, Bella kräver mer stöd från sina ytternior för att komma till skottlägen.

Bella har sett seg ut bitvis, men kliver fram på det sätt hon är där för att göra, och när det verkligen behövs.

Passningssäkerheten/intelligensen är Bellas stora fördel jämfört med Angelica. Däremot är Angelica mycket målfarligare och har ett bra hoppskott.


Övriga 9 m spelare i Skövde, en positiv och självsäker Cadario och Nydén från start, är farligare än Odén/Isaksson och Kasman. Gulldén har ingen skytt av Cadarios rang bredvid sig, men hon har rutin i Isaksson och formstarka Odén, som båda spelar brett spel och är duktiga passningsspelare, precis som Kasman. Lägg till Kasmans försvarsspel.


Skövde har dock ytterligare en målgörare i Erica Widell. Tillsammans har Skövdes fyra 9m spelare presterat 91 mål mot Sävehofs 75.(spelmål). Men Sävehof har en femte 9m på 14 mål, Jasmina Roberts.


    

Odén vs Cadario


På M6 har Sävehof Ågren och Skövde har Larsson. Här är Larsson hetare och har gjort betydligt fler mål än Ågren. Dessutom är Anna Larsson den stora nyckeln bakåt för Skövde.


    

Larsson vs Ågren


Tittar vi på kanterna är det dött lopp i målskyttet, även om Jessica Helleberg har 7 straffmål på kontot medans Lovisa Henriksson inte har något. Det som gör att det blir dött lopp är Hellebergs försvarsspel och arbetet tvåas utsida och hennes hårdhet. Så dödade hon Lugis attacker många gånger, kanske lite enklare då Lugis stora svaghet låg i H6.

I Sävehof har Wikensten varit lite blek hittills, i alla fall med tanke på att hon är landslagstjej. I Skövde finns formen hos Aronsson så den matchen vinner alltså Skövde med minsta möjliga marginal.


    

Henriksson vs Helleberg


Hur slutar då matchen? Ja, inte ska det väl vara så att Sävehof ska få rösten bara för att de är Sävehof och leder med 4-1 i finalmatcher mot Skövde. Trots att Skövde faktiskt leder på poäng innan matchen har börjat så säger redaktionen på Ekh att Sävehof vinner och det efter 24-22 seger. Matchvinnare blir Grubbström.


----

Just det, rubriken kanske ska ha sin förklaring.


Ekh fick en kommentar av Karin Isaksson som med sin förlorade stämma lovade att sjunga duett med Magnus Bäcklund men bara om "Evertarna" är med, det du Karin, det kräver många lättöl innanför kostymerna för att bli verklighet.


Redaktionen Evert Ekh



 
 
Ingen bild

Irna

7 maj 2010 23:27

Har tidigare sett några SM-finaler man kan ej vara med i år. Programbladet brukar vara en kul läsning och tidigare har man kunnat läsa delar av det på bl a Damhandboll. Vet du om man kan ta del av det någonstans i år?

 
Ingen bild

lol

10 maj 2010 15:56

jamina heter hon va.. inte jasmina!!!! tomte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards