Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

Lite kommentarer kring damtruppen till EM kvalet

Av Redaktionen - 15 maj 2010 09:11

  

Gult kort till Johansson. "du saknar en andra V6:a"


Kvalmatcherna, som är de sista i gruppspelet, avgörs i Baku den 26 maj och i Arena Skövde den 30 maj. Matchen mot Tjeckien är den som kan skapa kvalfrossa. Ekh har lite synpunkter på den numera 19 tjejer starka truppen. Gulldén är alltså borta och in kom Cadario och Kasman.

  

Gabriella KAIN, ODENSE GOG
Cecilia GRUBBSTRÖM, IK Sävehof

Lisa KARLSSON, Skövde HF


Matilda BOSON, Spårvägen HF
Jenny WIKENSTEN, IK Sävehof
Annika WIEL FREDÉN, BK Heid
Therese WALLTER, Aalborg DH
Tina FLOGNMAN, Odense GOG
Johanna WIBERG, FCK Håndbold
Linnea TORSTENSON, FC Midtjylland

Sabina JACOBSEN, Lugi HF
Johanna AHLM, Viborg HK
Linda Cadario, Skövde HF
Angelica WALLÉN, Skövde HF
Anna OLSSON, Team Eslöv IK
Anna-Maria JOHANSSON, Team Esbjerg
Sara ERIKSSON, HC Leipzig
Jenny ALM, HF Kroppskultur Dam

Jennifer Kasman, IK Sävehof


  

Ahlm tillbaka, bra

Ni ser henne i CL final på www.ehftv.com klockan 19:30 ikväll


Noterbart: Hur är det möjligt att Svensk damhandboll inte kan presentera två V6? Helleberg i Sävehof? A-C Petersson i Skuru? Det känns inte genomtänkt att ha en trupp smockfull av bra försvarsspelare men bara tre kantspelare.


  

Nyblivna IVH spelaren Fatima Malic inte aktuell alls?



Vad tycker ni? Vem saknas?

 
 
Ingen bild

Frog

15 maj 2010 09:29

Det som saknas är en vänsterhänt bombkastare. Jeffe Kasman i all är men ett rejält hot från H9 är ett måste om det "leende landslaget" ska lyfta mot världstoppen. Sen är det ju så att målvaktssidan är tunn tunn tunn. Hoppas förbundets målvaktssatning ger frukt snart och att vi kan få fram minst en målvakt av hög internationell klass.
Vad beträffat k6 spelare så räcker det gott o väl med 3 då de i stort sätt aldrig är delaktiga i spelet.

 
Ingen bild

Bellman

15 maj 2010 10:24

På målvaktssidan finns kanske det sörsta löftet någonsin i Sävehof. Bundsen kan bli den målvakt som landslaget behöver. Hon är dock bara 91:a och behöver lite tid. Viktigt att hon redan nästa år får bli delaktig i Sävehofs seriespel och att de varvar i matcherna. En bra målvakt måste tas om hand om. Man måste bjuda till lite extra fån landslaget. Låt de målvakter man tror på följa med och lära som "tredje målis". Det är dock en stor skilnad på U- och A-landslag.

 
Ingen bild

Ulf Båge

15 maj 2010 12:42

Enda självklara alternativet är Petra Skogsberg på V6. Hon är lätt klasser bättre än elitseriealternativen, och då Boson har sett sina bästa dagar, är hon spelaren att satsa på. Fattar inte hur fk kan envisas med att ge Boson chans på chans. Tror inte hon spelat plus med sig själv på många år...

 
Ingen bild

Mats

15 maj 2010 17:40

Jag håller med om att det är för många spelare som "bara" spelar försvar. Satsa på lite spelare med anfallskunnande. Kan dock inte hålla med om att P.S är klasser bättre än de i elitserien. Kasman kommer in före Fatima efter att Gullden skadats. Ett betydligt bättre val än att ta in Fatima. Sen kan jag väl tycka att en del spelare kommer med betydligt lättare än andra, tex har Sävehofsspelare betydligt lättare att få "chansen"/prövas i landslaget än många andra som har gjort det bättre. Kasman kommer med för att hon gjort några bra matcher i slutspelet. På de presmisserna finns det fler spelare som borde få chansen. Tex Erica Widell, men hon spelar ju under fel tränare... Vad gäller målvaktssidan är Grubbström värd chansen som förstemålvakt.

 
Ingen bild

Rulle

15 maj 2010 18:08

För det första: tack för att du/ni tar upp damhandboll, räknar inte Damhandboll.nu eftersom där inte förs nån debatt.
Gulldén försvinner, dvs spelmotorn, finns ingen i det uttagna laget som kan axla henne. Ahlm i alla ära men visst är det så att hon inte spelat en tävlingsmatch på två månader, ja, ikväll då. Måste väl finnas en tänkande spelare i Sverige eller bland proffsen som kan agera mittnia med spelförstånd.

 
Ingen bild

Handboll

16 maj 2010 09:49

Håller med, tack för att ni tar upp damhandboll! Gällande målvakterna känns det som både Kain och Grubbström är på uppåtgående och det är bra med konkurrens. Finns dessutom många lovande målvakter födda 90-91 och förhoppningsvis tar någon av dem det sista steget. Bra om Kain blir kvar i Danmark.
På vänsterkanten känns Boson given. Hon kämpar, är en bra avslutare och bra när hon kommer in i banan. Kan gå bort sig lite bakåt ibland men bäst på positionen. Nu vill ju fk använda en 9-m spelare på den positionen och det behöver inte vara helt fel. Skogsberg, Helleberg, Peterson skulle alla vara bra alternativ annars.
Högerkant är Wiel-Fredén given. Därefter verkar Wirén och Wikensten jämna. Hoppas Wirén söker sig från Leipzig där hon har lite speltid. Lugi behöver högerkant så det vore bra om hon gick dit.
Mittsex är Wiberg given. Oerhört jämnt mellan Wallter, Flognman och Holmgren. Konstigt att Holmgren hamnat i kylan. Tycker hon varit bra när hon varit med men det måste vara svåraste positionen att ta bort någon.
På mittnio tror jag Ahlm och Sabina kommer vara minst lika bra som Gulldén så inge orolig där. Ahlms kvaliteer vet vi och Sabina var mycket, mycket bra som M9 i semifinalerna.
På vänsternio har vi en världsspelare i Linnea Torstensson. Grymt bra i landskamperna mot Ungern.
Anna-Maria Johansson har gjort det bra som H9. Bra skott och bra istättning. Problem att hon är dålig bakåt men framåt klassen bättre än Kasman och Malic(var dock länge sen såg henne så ska bli intressant att se henne i Elitserien igen :) )

 
Ingen bild

Marcus

19 maj 2010 19:43

Hej! Håller med om att det saknas alternativ på V6 och tycker att Jessica Helleberg eller Lovisa Henriksson borde vara med bakom Boson. Två moderna spelare som är är ett hot en mot en. Tycker att Helleberg visade sin vinnarskalle i SM finalen och bör få chansen snart. Håller inte Petra Skogsberg som ett alternativ...

Ska bli kul att se Fatima i elitserien igen. Förhoppningsvis har hon utvecklats och kan vara med i kommande landskamper.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards