Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Storstockholm måste förstå allvaret

Av Redaktionen - 16 maj 2010 14:26

Det handlar inte längre bara om träningshallar, det handlar lika mycket om att Stockholm får en evenemangsarena av bra klass.


Låt oss säga 3-4 tusen åskådare. Vilken kommun tar tag i den taktpinnen? Idrotten måste hjälpa till, förbunden måste vakna och vilja skapa möjlighet för landslag och större evenemang i huvudstaden.

Årstafältet, Gubbängfältet, Enskedefältet, leta nu för fan, 20x40 meter spelmått med två läktare, 6 omklädningsrum och Öl-lounge. Kan väl inte behövas så mycket mer.


Mobilisera krafterna och skapa projektet tillsammans och stå inte där med mössan i handen och bara gnäll.


Globen byggdes för 20 år sedan och om 53 år sedan är väl det den enda inomhusarenan i Stockholm, precis som Eriksdalshallen är nu. Det förvånar oss inte - men det berör oss massor så vi går i framkanten för

detta projekt. Start nu!


Ekh

 
 
Ingen bild

AA

16 maj 2010 14:54

Håller helt med, Evert. Tycker att det ska byggas en 4000 åskådar-arena i söderort med skjutbara läktare så att det får plats med tre träningshallar och en "centrecourt" tvärs över dessa. Då jävlar skulle det skapas träningstider!

När man ändå är i farten så skall man självklart slänga in ett gym i arenans källare med bara fria vikter och fislukt redan från start.

 
Ingen bild

Elitmannen

16 maj 2010 15:55

Som sagt bygg en hall på den öde Fotbollsplanen mittemot Hellasgården (bygglov finns) mer som är : Badsjö m Bastu motions spår sommar & vinter spår ,Golfbana Hellasgården m. resturang minigolf , Parkering för 200 bilar Buss transfer 10 min från Slussen/Gullmarsplan eller Sickla köpcenter Saltsjöbanan (sponsor kanske) / Även SKURU`s damer skulle kunna spela sina Elitseri atcher här !

 
ERNST

ERNST

16 maj 2010 16:14

Absolute Soik HELLAS % SKURU (antar att Hellas äger marken) Skulle här tillsamans kunna uträtta storverk innom framförallt handbollen här, två klubbar med bred verksamhet och en sann förankring i folksjälen !

MVH "a blast from the past" KLEFBECK

http://www.laget.se/Pastorn

 
Ingen bild

Tumba

16 maj 2010 17:13

Familjen Lindgren planerar en multiarena vid hågelbyparken (Framtida Familjeparken) i Botkyra för 2000 - 3000 pers. Allt beror på vilka som vill vara med och ha evenemang i hallen. Endast Tumba handboll duger nog inte. Vad vill respektive förbund. Handboll, Innebandy, Basket etc etc. Vill man ha en modern "mellanstor" arena i närheten till Stockholm? Tror man måste jobba tillsammans för att investerare skall tycka det börjar bli intressant. Spårvägen handboll?, Balrog?, Södertälje Basket? Varför inte jobba tillsammans med förbunden för att få projektet påbörjat?

 
Ingen bild

Ove Jungåker

16 maj 2010 17:26

3-4 åskådare? De får plats i min hall!

 
Ingen bild

Franz

16 maj 2010 20:34

Hågelbyarken skojar du,typ Circus Scott som Lissebergshallen fast fullt med Fittja Boys Gangsters & Fuzzbollare hoppandes omkring :)
Det är ju lika illa för Pendeltågs Tumbaiter som Stockholmare 45-50 min med Orient Expressen från Slussen plus Buss 1 gång i timmen högst ā 20 min.

- Nu försöker V hålla oss i handbolls land va !



 
Ingen bild

Budget Kalle

16 maj 2010 20:43

Det blir ingen arena i Hågelby. Anledningen? Jo för att all stockholmsidrott är så förbannat tröga så LIndgrens tröttnat på den pissiga organisationen hos förbund och klubbar. Håller med! 100% Idrotten kan inte stå med mössan i handen och grina mot kommuner. Organanisera oss!

 
Ingen bild

Fittja Boys

16 maj 2010 20:49

hahaha Fyndigt namn: HÅGELBYARKEN (arken)hur många är inresserade av handboll därborta i det mångkulturella delarna av Stockholm ?

Tror däremot Lindgren acepterar Hellasgården om dom får bygga en Bergodalbana där också tror inte dom nöjer sig med höjdbanan bland trädtopparna en bot bort eller minigolfen.

 
Ingen bild

Tumba

16 maj 2010 21:19

>>Franz.... det är precis detta som är problemet i Stockholmshandbollen idag. Här har vi en arena som är pågång att byggas men förbund och idrotten hjälper inte till, eller?. Din inställningen är ju så förbannat fel. Jag säger bara lycka till att hitta en markplätt i stan där politikerna inte vill sälja en byggrätter i dagens samhälle. Som blogginlägget ovan benämns det att en modern arena bör byggas för att vi skall kunna tampas mot andra lag i Sverige. Föreningar bör samarbeta i Stockholm för att göra arenan så bra som möjligt för handbollen. Stockholmshandbollen bör vakna kring detta. Tror inte Tumba handboll ensamma kan komma med sina önskemål och tankar. Här bör nog ett koncept jobbas fram mellan olika sporter och förbund för att skapa ett intresse att bygga arenan så snart som möjligt. Etapp 1 av familjeparken beräknas gå igånbg nästa år. Där finns inte multiarenan med vilket i sig är synd.

 
Ingen bild

Black Cobras

16 maj 2010 21:52

Helt Ok...Tumba> men, Du kan aldrig fylla en multiarena med handbolls folk i Fittja-Hallunda-Alby,Dogge Dogelito regionen det finns inte den kulturen där, vill dom ha en innomhushall för innefotboll,basket,plastfäktning Ballrog IBK finns dom fortfarande k.k ?
-Så varågod för mig men, det är en lite mer central hall som behövs för den här sporten,det bor ju knappt ngr handbollsmäniskor ens i de här s.k mellanöstern Orienterade trakterna så inse att det är kört Tumba har ju redan testat Botkyrkahallen och det gick ju inge vidare...har jag hör !

 
Ingen bild

B.C

16 maj 2010 21:59

Du TUMBA du varkar ju ha tjäningar !

Tipsa Lindgrenarna om Hellasgården SOIK HELLAS & SKURU hjäper nog mer än väl till med att sköta hallen , det är stora klubbar med resurser båda i behov av en finansiär för ett Hallbygge !

Men om man får bygga nån Nöjespark typ Gröna Lund i anslutning är tveksamt lite Bungyjump från Nackamasterna kan kanske fixas på sin höjd !

 
Ingen bild

Ernst

16 maj 2010 22:02

Jag tycker det är direkt pinsamt att läsa dessa rasistiska inlägg, "mellanösternorienterade", "mångkulturellt", lägg ner! Det finns väl snarare en otrolig möjlighet att intressera dessa ungdomar för handboll?

 
Ingen bild

Till Ernst ovan

16 maj 2010 22:58

Men , det är ju inget rasistiskt både mångkulturellt & Mellanöstern orinterat är ju bara en korrek beskrivning av området som TUMBA vill bygga en Multiarena på.
Där ute spelar ingen handboll är ett annat fakta som bara en hycklare inte kan hålla med om !
Precis som INGEN spelar innebandy i Ystad eller Somalia.


Tjena mittbena !

 
Ingen bild

Undrande ?

16 maj 2010 23:02

Hur skall man kunna intressera folk som slåss med varandra på basket träningarna i Botkyrka hallen för handboll är en annan fråga till Ernst ?

 
Ingen bild

Bernt Hellgren

16 maj 2010 23:32

haha.. hur många kommer att bli IP banade imorn av Evert Ekh boten ?

- Jag gissar på ALLA innan kl 08.30 man garvar ihjäl sig snart fast en multihall i botkyrka är ett skämt innebandy & basket trycket i sthlm hallarna skulle inte märka nån skillnad därför hjälper inte förbundet till !

 
Ingen bild

B.H

16 maj 2010 23:38

Jag tycker man skall lägga ned Eken Cup och flytta hela Gröna Lund till Gubbängsfältet för att det skall bli lite skojigare att bo där.

 
Ingen bild

Tumba

17 maj 2010 07:19

>>Black Cobra och andra.... Vet inte om ni fattat meningen med hallen. Det är inte fråga om att träningstider utan arrangemangen kring matcher som måste förbättras (Ölbar, belysning, möjlighet till föreläsningar etc etc.). Sponsorer vill säkerligen ha bättre möjligheter till att synas och se på matcherna. Publiken kommer aldrig att lockas till "gympasalarna". Fylla hallen är säkerligen inte möjligt till en början. Finns väll inget elitserielag som gör det idag med sin arenor/hallar. Förutsättningen till att skapa ett bättre arrangemang istället för att sitta och titta mot en vägg gör säkerligen att fler åskådare kommer tillbaka och tittar. Ang Botkyrkahallen var det "same same" som idag fast längre väg att åka. Till Hågelby tar det ca 20min att åka ifrån Södermalm med bil, men det är ju så Stockholmshandbolen är idag. Man tycker inte man skall åka långt för att se handboll. Tror många i landet garvar åt era kommentarer. Själv tycker jag det är pinsamt när ni pratar om multikulturella områden inte kan ha intresse för handbollen. Vi har många ungdomar idag i Tumba som kommer ifrån en annan bakgrund. Titta bara på Frankrikes landslag. Hur många har en bakgrund ifrån ett annat land? Skärp er! Förbundet (Svenska och Sthlm) bör vakna och hjälpa till i frågan. Arenan bör byggas så snart som möjligt för Stockholmsidrotten.

 
Ingen bild

Dogge Fanclub

17 maj 2010 09:05

OK,men då får du allt köra orientaliskt om du skall hinna dit på 20 min men,nu snackar vi komunaltrafik.Personligen siter jag i hur stora och många hallar Ni har ute i Fittja men det lockar inte mig. Ni i Tumba kan ju inte ens släppa ut era småttingar på en joggingrunda utan att dom skall få spö av ett gäng nysvenskar som hänger i buskarna har jag hört, och då är det etter värre atmosfär i Hallunda Hågelby området Norsborg,Fittja,Alby GLÖM DET HÖG FIASKOVARNING !

Det är bara NI Tumbaiter som vill ha en större Hall utifall Ni skulle gå opp i Elit då eran egen lada inte håller måttet till mer än träning vilket Ni kan dra fördel av bakluga bruksbor !

 
Ingen bild

KOPIA på @mejl

17 maj 2010 09:51

Hej Gröna Lundare Jag har läst att Ni ev.kunde hjälpa till med att bygga
en ny innomhus arena i stockholm typ multiarena för olika sport och
konferans evenemang i storleksordningen 3-4000 peroner.

Då i Botkyrka enl.sägen ?

Jag har ett bättre förslag: HELLASGÅRDEN i Nacka !

Nära Sthlm 10 min buss från Slussen/gullmarsplan plus ca 200 nya
parkeringar finns närhet till Sickla köpcentrum , natur , badsjö & bastu ,
rest. rekreation golfbana,tennis sommar & vinterspår löpning skidåkning.

Stället kokar av akltiviteter året runt med en Arena skulle det säkert
också generera en hel del slantar att använda förnuftigt !

Anrika Idrottsklubben SOIK HELLAS disponerar en hel fotbollsplan plus lite
till för ett framtida hallbygge bygglov finns visst redan ivartfall
preliminärt.

SKURU IK en annan stor klubb med muskler i närheten söker även de en
större arena att spela bl.a Dam Elithandboll på och anrika klubben Hellas
skulle kunna göra en satsning.Båda klubbarna ihop skulle kunna sköta
rulljansen.

Personligen tror jag inte Hågelby är rätt ställe geografiskt sett sport
intresset ute i Alby Fittja området är heller inte fokuserat på innomhus
idrotterna möjlige då innefotboll s.k Futzball.

Nu vet jag inte vad Gröna Lund kräver för motprestation som SKURU / HELLAS
Nacka Komun skulle kunna leva opp till men,det kanske kan lösas.

OK ,vore intressant att få lite feedback på detta...

Tack för ordet !

 
Gerry

Gerry

17 maj 2010 09:52

Hmm känns som lite onödigt att diskutera lokala menings skiljaktigheter här på Ekehen. Helt ok om man kan förmå Botkyrka Kommun att bygga en större Arena för inomhus sporterna. Men tyvärr hjälper inte detta Innerstaden som totalt saknar Arena idag. Hörde annars en intressant sak i Fredags av L-Å Lagrell. Svenska Fotbolls Gurun. Han var tvärsäker på att Sverige aldrig någonsin kommer få hålla i ett Mästerskap. Inte ens tillsammans med Norge. Så vad tusan skall man med 2 st nya Jättearenor samt dessutom Djurgårn som vill ha en egen på Gärdet. Jag säger bara att man måste ha Bra Lobbyister inom Stadshuset för att lyckas, rena folkviljan räcker inte på långa vägar. Vill ni verkligen påverka så gå in på http://madeleinesjostedt.wordpress.com/ och skriv vad ni tycker. Hur tror ni Skatebord folket lyckades få sin Park i HighValley (Högdalen) trots att dom är färre till antalet än Handbollsfolket. Jo via just sådana här forum. Hon är fortfarande högsta Hönan fram tills Oktober och älskar www.
Forza Alla.

http://www.swithiod92.se

 
Tumba

Tumba

17 maj 2010 10:33

Skrattar! Fördomar finns det gått om... Typiskt Stockholm... Rötägg finns det även på Lidingö, Södermalm som i Botkyrka. Har själv aldrig upplevt att någon har blivit påhoppad när de är ute och springer. Att det inte tilltalar dig (dogge fan) är en sak, men det kan säkerligen tilltala andra. För att få grepp om geografin så ligger Fittja, Hallunda och Norborg en bit ifrån Hågelby. Tumba ligger ca 5km ifrån parken. Hågelby är en park och ett grönområde. Idag har man diverse arrangemang som lockar rätt mycket människor. Så möjlighet att ta sig dit finns säkerligen. Det gäller bara att jobba på konceptet kring handbollen. I framtiden kommer kommunikationerna byggas om till området så att det säkerligen kommer gå tillräckligt med bussar och eventuellt andra kommunikationsmedel för att tillgodose den framtida parkens behov. Troligen är dock att det inte byggs ut i den första etappen. Det som planeras att byggas idag är logi och övernattningsmöjligheter med temabyar, gågata med affärer, konferensanläggning och diverse anläggningar för olika upplevelser för barn. Vissa byggnader finns redan idag.

För den som är intresserad.... (dock inte Dogge Fanclub)... kan läsa vidare på

http://www.botkyrka.se/familjeparken/

Jag vill inte låta negativ, men jag tror inte det kommer byggas någon multiarena i innerstaden av Stockholm. Globenområdet finns samt att man har Eriksdalshallen. Hur många inneidrotter har vi idag som har så stora arrangemang som Hammarbyhandboll? Inebandyn håller till i förorterna (Balrog, Täby, AIK etc etc.), Likaså basketen som även har fryshuset nere i Hammarbyhamnen. Varför skall man bygga arenan i närheten till Stan? Vem skall stå för pengarna och konkurrera mot Eriksdalshallen och globenområdet? Hur mycket förlorar stan i om man inte säljer marken som byggrätter? Det är en utopi enligt mig. Antingen får man masa sig ut 20min utanför stan för att se på handboll eller så stannar man hemma. Det är den krassa sanningen om Stockholm.

http://www.botkyrka.se/familjeparken

 
Ingen bild

Tumba

17 maj 2010 22:04

Skulle vara intressant att få reda på hur förbund/förbunden har jobbat mot att arenan i Hågelby skall byggas så snart som möjligt. Behoven finns. Inte minst med tanke på handbollförbundens krav på arenor i elitserien. Har handbollsförbundet hjälpt till i frågan? Kanske något för Evert Ekh att forska i?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards