Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 7 juni 2010

Kanonlottning för damerna - inget snack!

Av Redaktionen - 7 juni 2010 08:35

Tyskland, Ukraina och Holland i första gruppspelet.

Nu behöver inte någon fundera på om man ska ta sig vidare eller inte. Det var ett tag sedan sist. Varje gång brottas tjejerna med tanken på att åka ur redan i första gruppspelet. Denna gång kan

förbundskaptenerna ljuga, visst, men bara för döva öron. Inget snack.


Fick man välja skulle ett meningsval kunna bli "går vi inte vidare så avgår vi", men någon sådan kommentar lär vi nog aldrig höra från en Svensk förbundskapten, "jag tycker det ser bra ut", det räcker så länge.


Okey, tjejerna är vidare och slås ihop med grupp D, och det var här helvetet kom in i bilden. Har Sverige inte kommit in i huvudrundan med 4 poäng är det kört på medalj -  man ska kanske hålla käften och bara konstatera att man slås ihop med Norge, Ungern och Frankrike i huvudrundan, eller? Man kan också säga "sen kan allt hända", eller "den som har dagen vinner".


Sverige kan vinna mot Ungern, självklart, Sverige kan vinna mot Frankrike, självklart, men Sverige vinner aldrig över Norge. Inte i Larvik, inte ännu, men kanske om 3-4 år.  

Kan Sverige få igång allt och alla inklusive målvakterna så kan en semifinalplats bli sann. Men, och det är ett stort men, då talar vi mer eller mindre om en bragd. Därför behövs karavaner av blågula fans till grannlandet i december.


Evert Ekh redaktionen tycker att Sverige ser bättre och bättre ut, man spelar stundtals fin handboll men dipparna är fortfarande enorma och om Sverige under 10 minuter får problem så kan alla lag i ett EM vinna den perioden med 6-7 mål, inte okey, där måste tjejerna hitta botemedlet.


EM i Larvik, se nu till att boka in er för själva resan från Sverige tar inte mer än sådär 8 timmar med bil från 08 land. Vi hoppas och tror att tjejerna och förbundskaptenerna får ordentligt med samlingar och också ett par träningskamper, PÅ HEMMAPLAN !


Hela lottningen har ni här


Psst, Per-Magnus! fixa(hitta) en vänsterkant till, viktigt.



Ange alt-text här.Ange alt-text här.

Sara Holmgren och Lisa Wirén, är det sista gången vi sett dem i landslaget?

 

 
 
Ingen bild

Ulf Båge

7 juni 2010 09:48

Ja, precis...Satsa ordentligt på Petra Skogsberg nu, hon är verkligen värd att få en ärlig chans. Är solklart den V6 som håller högst klass vid sidan om Boson, som verkar dala mer och mer för varje landskamp.

 
Ingen bild

Handbollsfan

7 juni 2010 09:52

Det är fler spelare som blivit petade. Karin Isaksson och Therese Helgesson. Duktiga spelare som har mycket kvar att ge

 
Ingen bild

Suro

7 juni 2010 10:44

Therese ska vara med. Karin vet jag inte men det är inte en speltyp som funkar internationellt.

 
Ingen bild

Fredrik

7 juni 2010 15:33

Behöver inte fundera särskilt länge när det gäller V6, Anna-Karin Pettersson, skuru IK

 
Ingen bild

Caspar Due

7 juni 2010 17:13

Man kanske inte ska vara alltför säker på att Sverige tar sej vidare även om gruppen ser gynnsam ut, att lag misslyckats trots kanonlottning har ju hänt. Nu vet jag inte om mycket om damhandboll men borde inte Jessica Helleberg åtminstone vara aktuell för v6-positionen?

 
Ingen bild

Rulle

7 juni 2010 18:19

Eftersom han som bakar är biträde till Per så kommer säkert ALLA sävehofspelare att vara aktuella för spel i det svenska landslaget, även Helleberg, även Kasman, även Tegstedt, även Odén, även Isaksson...det bästa vore egentligen att ställa upp med Sävehof + Linnea Torstensson!!

 
Ingen bild

bullen

7 juni 2010 20:48

Rulle du verkar lite bitter! De sävehofare som har varit med i truppen på senaste tid har presterat och visat att de hör till truppen trots att Bagarn är där hoppas och tror att man tar ut spelare efter prestation och inte efter vilket lag de spelar i.
Lycka till alla som deltar och kör för fullt nu när ändå chansen att gå långt finns!

 
Ingen bild

JB

7 juni 2010 21:40

Är väl inte första gången gode Rulle är bitter över Sävehof eller i största allmänhet. Jantelagen is a bitch!

 
Ingen bild

SW

7 juni 2010 22:16

Inga sävehoftjejer har gjort bort sig i landslaget men det betyder inte att andra elitseriespelare inte skulle göra jobbet bättre om de fick chansen. Varför hymla med att det är en fördel att spela i Sävehof? Det är fakta. Inte tjejernas fel dock.

 
Ingen bild

Damsupporter

7 juni 2010 22:27

Bullen - Vill helst inte bli kallad bitter ;-) men:

En förutsättning för att att visa att man levererar är att man får chansen...

A-C Petersson borde få chansen! Elitseriens kanske mest kompletta V6:a med försvar, kontringar och förmåga att skapa egna lägen i sitt register....

 
Ingen bild

Patrik

8 juni 2010 06:24

Skogsberg är för liten och begränsad. Isakson tillför inget nytt. Gullden är inte självklar utan det finns alternativ som inte bara har en "tittfint" där Hellgren kan ropa världsklass. Det är möjligt att hon genom ett bättre upplägg på fysträningen kan bli den "ledande" spelare som hon eventuellt har möjlighet att bli. Vad vi framför allt behöver när vi går in i mästerskapen är ett bra vänsterhänt alternativ och en målvakt som kan vinna matcher oberoende av försvaret.

 
Ingen bild

Västerut

8 juni 2010 10:26

Upp o hoppa Evert! Domarkommittén har bytt ordförande.

 
Ingen bild

Handbollsfan

8 juni 2010 22:40

Det enda rätta är att ge A-C Pettersson i Skuru chansen. Finns inte många spelare som ger en rysningar som hon. Hon har styrka, snabbhet, bra försvarsspel och är ruskig på kontringar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards