Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 8 juni 2010

Inte ens de "rika" vill spela i Europa - nu osar det katt

Av Redaktionen - 8 juni 2010 12:12

YIF avstår spel i Europa - Pressmeddelande

Citat:

"

Våra spelare och vi i klubbledningen vill verkligen delta i cuperna i Europa, men det måste vara på schysta villkor.

Hade vi gått vidare förra säsongen hade vi fått stora problem med spelschemat under våren. Vi vill inte hamna i den situationen kommande år med ännu fler seriematcher i Elitserien", säger Per-Olof Lind ordförande i Ystads IF. "Det rimliga hade varit att vänta med att göra stora förändringar av Elitserien ytterligare ett år. Under tiden hade vi hunnit reda ut hur vi ska kunna få ett seriesystem som är ok för alla men som också ger de lag som spelar i Europa bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Både i Elitserien och i Europa cuperna." Beslutet gäller enbart kommande säsong. Vi i YIF kommer att göra vad vi kan för att driva denna fråga inom HeH och det är vår förhoppning att vi kan få våra kollegor i de andra HeH-klubbarna att sträva åt samma håll, så att vi kan vara med kommande år om vi kvalificerar oss".

 

Slut citat

-------

Ystads IF har beslutat sig för att tacka nej till spel i Challenge Cup. Huvudskälet är att beslutet om en utökning av matcherna i Elitserien tagits på för lösa grunder utan att man först utrett effekterna för de lag som ska spela i Europa.

 



Att kräva allmosor är att elda för kråkorna

Allmosa = Gåva till de fattiga

 

Evert Ekh menar.

 

Kommersialiseringen av Svensk handboll är det som ska till för att de Svenska elitserielagen ska kunna hålla 18 mannatrupper. Då klarar trupperna den hårda belastning som blir. Enkel matematik. Antal matcher är inte fel - det är stålarna det handlar om. Det måste alla inse. Det går att stånga sig blodig - resultatet blir alltid detsamma, jobbigt sportsligt, ekonomiskt och organisatoriskt.

 

Så länge organisation och marknadsbearbetningen inte blir starkare så finns det ingen chans att råda bot på problemet. Svensk Elithandboll måste ta upp kampen och förändra sin approach mot sponsormarknaden. Den måste bli modernare, faktiskt mycket modernare. Pengarna finns - sättet att attrahera dem på är nyckeln.

 

Lyft blicken, vad kan Svensk handboll göra för sina sponsorer? - inte vad de kan göra för oss. De små allmosornas tid är förbi och räcker inte till etablerade spelare. Vet vi inte hur vi ska fråga om-  och levererera in mer pengar kan vi inte hoppas på att det regnar guldtackor från himlen på just handbollen. Det är vårt egna val.

 

Kämpa på - glöm inte att allt som görs av godo är till godo

 

Ekh

 

 
 
Ingen bild

Kom igen!

8 juni 2010 12:47

Skönt att se att någon verkligen markerar mot det idiotiska spelschemat och det osportsliga poolspelet. Fler borde våga!!

 
Ingen bild

Sten Sax på C

8 juni 2010 13:49

In med fler lag i elitserien. In med ett Svenska cupen också. "Tvinga" (=subventionera) lagen till spel i Europacuperna.

Fler matcher = klubbarna tvingas ha fler spelare i trupperna. Svenskan kanske ska kräva att antal % ska vara under 20/21 år?
Det får ju till följd att de som står precis under A-laget kommer att få matchträning mot bättre motstånd än i A-lagets farmarlag/B-lag.

Feltänkt? Kanske, kanske inte.
Andra förslag?

 
Ingen bild

Ledare

8 juni 2010 21:30

Sten Sax kan aldrig ha kommit i närheten av en elitklubb och dess ekonomiska förutsättningar.

 
Ingen bild

046

8 juni 2010 21:47

Bra Ystad! Snyggt uttalande dessutom att det bara gäller i år och att en demokratisk process kanske leder fram till förändring. Vilka övriga klubbar var öppet mot? Lugi och Skövde drev ju på förslaget.

 
Ingen bild

Västerut

9 juni 2010 09:48

Givetvis togs beslutet demokratiskt. Elitföreningarna röstade om det. Bajen var drivande tillsammans med Lugi och Skövde. Alingsås, Ystad och Sävehof var emot. Kanske någon till.

Kort och gott kan man säga att förslaget stöttades av de klubbar som inte har en vettig chans att vinna serien under de kommande säsongerna.

Hade Ystad fått spela en tyngre turnering hade de aldrig hoppat av. Visserligen en bra markering, men svensk handboll förlorar rankingpoäng och blir förloraren i längden.

 
Ingen bild

Sten Sax på C

9 juni 2010 12:36

--> Ledare

Nä, du har så rätt så. Det närmsta jag kommit en elitklubb är att ha varit och kollat på Bajen och Tumba.
Jag har endast erfarenhet av att ha varit spelare, tränare och ledare i en liten förening.

Synd att du låser dig direkt vid ekonomin.

Man kan göra saker på olika sätt:
1. Man kan ta fram förslag på olika aktiviteter och sen hitta orsaker till att dessa inte går att genomföra.
2. Man kan ta fram förslag på olika aktiviteter och sen jobba för att dessa går att genomföra.

Mina förslag i första inlägget är väl lite åt fotbollens sätt att tänka (och då menar jag eliten av elitlagen typ MU, Barca etc.).
Hur vi ska lösa sådant inom handbollen överlåter jag åt dig "Ledare" eller någon annan som kan/vill dra in pengar åt klubben/arna.

 
Ingen bild

Västerut

9 juni 2010 16:46

Att inlägget om bl.a Båveruds inte går att kommentera måste väl vara ett misstag? Klickat i fel ruta?

 
Ingen bild

046

9 juni 2010 19:46

Västerut> Bara ett förtydligande. Jag är också medveten om att beslutet togs demokratiskt. Inget att klaga på alltså. tyckte bara att Ystads uttalande om att även nästa år försöka på demokratisk väg få till ett annorlunda beslut var snyggt. Bajen, Lugi och i viss mån Skövde har risigt med pengar och behövde desperat fler matcher medan topplagen (i år) såg nackdelarna med europaspel. Ystad sa också att de vid tex CL eller en tyngre cup hade spelat. Nu vet man att spel i CC ger minus i kassan plus ett galet schema.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards