Evert Ekh

Direktlänk till inlägg 23 juni 2010

Efter Leif Lindenhalls fotbollssågning hänger Ekh på

Av Redaktionen - 23 juni 2010 13:23

Ni kanske har läst den. Leif:s sågning av fenomenet fotboll. Håller ni med? Evert Ekh gör det och bidrar till debatten om storidrotten fotbolls enorma utbredning i samhället.


Maj 2010 , Skolgården kryllar av ungar som tagit ut sina små, lite avskavda innebandy mål, de klubbor som lånas ut från skolan är så pass snea och nötta att det bara är bladet som gör att de inte liknar helt påminner om en vanlig träpinne. Kvaliten på skolredskapen går hand i hand med skolornas budgetar. Kapa kostnader på klubbor och nya bandymål är en självklarhet när kommunpamparna kräver så.


Lite längre bort, på en yta av nylagt konstgräs, drillar ungarna sig själva i att bli som de stora, de mediaupphåsade världsstjärnorna inom fotbollen. Med svindyra VM bollar kliver de ut på ett underlag som kommunen anser vara det allra viktigaste att prioritera. I månag kommuner läggs det större vikt att plöja ner 10 tals miljoner på en sådan anläggning - medans hederliga bilister snäll får vänta med att potthålen från 2008 ska läggas igen. Fotbollen är stor, den är grotteskt stor. Om idrotterna var företag skulle fotbollen vara Microsoft.

Allt som sker i idrottsvärlden påverkas eller dikteras av fotbollen, eller om ni så vill "every kid comes with an football"

 

Vi flata handbollsjantar accepterar att skolgårdarna nu endast erbjuder bandy och ett par söndersparkade basketkorgar utan nät - dessutom nyinvesteringarna på basketkorgar är enligt leverantörerna blygsam.

När ska ungarna få möjlighet att kasta med händerna och bli kvitt lockelsen att fotboll är den ultimata idrotten?


Lars Åke Lagrell hävdar att Allsvenskan är så mäktig som liga att inga förändringar behöver ske. Allt beror på att de får allt de pekar på. Är det inte en ny miljardarena i Solna för några skitlandskamper mellan 48:e rankade Sverige mot Uzbekistan, så ser den mannen till att varenda liten plätt av möjlig yta för idrott hamnar i fotbollens klor. Förjävligt och bedrövligt. Detta VM hoppas vi blir backningen av det allmänna håsandet av idrotten fotboll, den är inte värd uppmärksamheten. Definivt är den numera en ärlig idrott. Fuskare och som Patrik Sjöberg uttryckte det, överbetalda divor som springer runt och leker förebilder för världen.


Nu menar vi att fotbollen självklart har en plats, men måste den ta all plats? Själva utövandet och reryteringen blir självgående och jävligt enkel när allt som sker i investeringsväg gynnar Lagrells förbund.

Svårt jobb att få ungarna att spela fotboll när det är så !


Allsvenskan i fotboll breder ut sig, de startar i mars och Sverige tar ledigt från nationell fotboll - trots att antalet VM spelare är, få se nu, just det, 0 st. Vad är det som sker? Ska Lagrells undersåtar fira att VM pågår genom att gratisäta på Mandelas marker eller anser de att alla spelare och domare som finns i Allsvenskan inte vill spela när VM pågår?

Sverige kommer inte utan mer pengar spela VM på många år - och eftersom fotbollen är en nationell angelägenhet så ser väl någon till att


Svenska Spel pumpar in miljoner för att nå vidare. Alla andra får stå tillbaka när fotbollen är i kris. Medierna går man ur huse för att åka till Sydafrika - alla skriver om samma sak, men det är ball att vara där.


Låter Ekh bitter? Nja, tycker mest synd om dem inom fotbollen som saknar självbild. Vi inom handbollen vet i allafall om att vi kan bli mycket vassare på allt, men vad vet vi, vi har ju bara 4 VM guld, 4 EM guld och 3 OS silver på de senaste 20 åren. Fotbollen lyckades 1994, sedan dess har det gått utför internationellt, precis som för handbollen. Skillnaden är bara att vi vet vad vi måste göra, det gör inte Lagrell, fotbollens svar på USA:s riksbankschef. När han släpper sig bugar medierna!


Det finns en klyscha som passar in väldigt bra, "är man störst ska man vara ödmjuk och föregå med gott exempel"


Så våga du med. Ta upp bollen med händerna!


Ekh


 
 
Ingen bild

Andreas

23 juni 2010 22:30

Sandlådenivå! Handbollen blir inte större bara för att vi kastar skit på fotbollen.

 
Ingen bild

Undrade

24 juni 2010 08:40

Angående artikeln om leif - vilken annons :) och varför går den inte att kommentera -? Bryter Evert emot sin heliga princip? Eller finns det ingen?

 
Ingen bild

Timmy #91

24 juni 2010 11:05

Suck...

 
Ingen bild

Peter H

24 juni 2010 11:09

Det kan inte sägas bättre än vad Andreas säger ovan! Pinsamt! Bättre ni försöker hävda er mot
innebandy, basket o s v

 
Ingen bild

Magnus

24 juni 2010 11:22

Jag tror nog att dom tre som kommenterat detta Evert inlägg negativt inte har läst riktigt ordentligt... Som jag läser texten ovan är Evert kritisk mot fördelningspolitiken rent generellt. Fotbollen är då självklart det bästa exemplet. Nya fotbollsarenor bekostade med skattepengar och till och med innomushallar. Enormt mycket medialt utrymme och väldigt hög svansföring. Här handlar det inte om att "kasta skit" eller "hävda sig" det handlar bland annat om att ifrågasätta vinklingen och den ekonomiska fördelningen av skattemedel. I fallet fotboll är det snarare en fråga om att liera sig med innebandy och basket än att motarbeta. Det byggs eller snarare ska byggas TVÅ gigantiska fotbollstempel i Stockholm men var är handbollsarenan? Jag tycker att artikeln är både relevant och bra skriven!

 
Semesterekh

Semesterekh

24 juni 2010 13:02

det går att kommentera så gör det!

http://evertekh.se

 
Ingen bild

Progressiv

24 juni 2010 13:05

Är med på Magnus linje, lite skit ska fotbollen ha. Sandlådenivån är nog snarare den att inte riktigt förstå innebörden, den tycker jag, precis som magnus, är glasklar!

 
Ingen bild

Anders

24 juni 2010 18:47

Det räcker med att landslaget är rankade 48. Allsvenskan ligger väl runt 30 i EU, av 32 ligor. Sist ja såg SvFF:s intäkter var de ca 400 milj. Varför kan inte de betala alla "böter" som enskilda busar fixar till klubbarna? Nått är jävligt ruttet, som Shakspear sa.

 
Ingen bild

David

25 juni 2010 13:08

Att klanka ner på fotbollen som samhällsinstitution är enligt mig bara avundsjuka, vilket för denna debatt till sandlådenivå. Anledningen till att skattemedel tillfaller fotbollen är för att det är världens största sport, den sport alla ungdomar drömmer om. Möjligen är det orättvist att fotbollen lägger beslag på en så stor del av kakan men fotbollen har definitivt förtjänat sin position. Håller med om att det inom fotbollen förekommer mycket filmningar och dylikt, men det är tyvärr en del av kommersialismen, korruption finns överallt där det finns ekonomiska intressen. Att ha dålig självbild anser jag vara att hävda att handbollen är befriad från sådant, som Leif Lindenhall gör gällande. Evert Ekh förlorade en del av min respekt i och med denna artikel, handbollen kommer aldrig att kunna mäta sig med fotbollen, så att vara utopisk och tro på absolut rättvisa är bara naivt.

En som älskar både Handboll och Fotboll

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Redaktionen - 14 maj 2013 08:48

.....det vore väl kul att öppna locket till hösten...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 14:27

The last one Evert Ekh har tagit fighten om ett öppnare och mer interkritiskt handbollsklimat. Ekh har fått skydda sig mot skurar av sura miner och maffiametoder från såväl förbund, HEH och SDH. Det har varit naturligt då vi själva kastat skit i...

Av Redaktionen - 25 oktober 2010 10:48


Närmare än så här kommer vi inte verkligheten. Tack för att ni läst, kritiserat, analyserat, tillvaratagit och gjort samma sak.    ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 21:00

Stocken fick 1 pinne. Kul för honom och Alingsås. Drott vann rättvist borta mot RIK i en match där det inte fanns några målvakter. -- Sen! Hammarby tofflar dit Sävligahof ordentligt....ja ordentligt eller ordentligt...en boll blev det och det är ...

Av Redaktionen - 20 oktober 2010 14:46


Ikväll ett dubbelmöte. Ikväll ett dubbelmöte utan TV. Slöseri med dubbelmöten när inte ens Webb TV bemödar sig med att röra på sig för två matcher. Kan det vara så att Sävehof får för mycket TV med tanke på CL och att de kommer få mest TV i SM slutsp...

Julafton om......

Din röst

Påverkar det dig att Evert Ekh är död?
 Ja
 Nej inte det minsta
 Jävla skitblogg
 Det finns så många andra
 Evert Ekh vila i frid

Senaste inlägg

Handbollsbloggar m.fl

Facebook

Sök i bloggen

Arkiverat

Flagcounter

free counters

RSS

Bloggtoppen

Bloggtoppen

Bloggportalen

In english


Ovido - Quiz & Flashcards